127612
  • clio1616v
    69-85 Ft egy 1,5 literes Primavera ami nekem ízre elfogadható
    egy normál Kornspitz meg 70 Ft körül

de majd klórozott csapvizet iszok... ezt te sem gondoltad komolyan
  • Lacee86
    Napi 1500 Ft ebédre, hát te elég burzsuj lehetsz apám... Fele ennyi is qva sok naponta ebédre elkölteni...
  • Molnibalage
    Mert a csapvíz nem jó ugye? 1,5 literes ásványvíz zöldségesnél 130 Ft.
  • clio1616v
    Szívesen.
  • morcosqtya
    Így van.
    Köszönöm.
  • clio1616v
    a 150 forint egy palack ásványvíz és 1 darab kifli egészségedre
  • morcosqtya
    Napi kaja: kb. 150-250 Ft.
    Főtt ételt főleg csak hétvégén, azt ebbe nem számoltam bele.
  • clio1616v
    étteremben ennyiért eszek átlagosan

1200-1800 szerintem nem sok... vannak ennél drágább éttermek

normál mennyiséget eszek reggelire 2-3 szendó, az 1500ban benne van a vacsorára gyümölcs és szintén átlagot vettem napra nézve 1500 szintén nem sok
  • kifli
    ebédelni 1500-ért rohadtsok...

Reggelire mennyit kajálsz? Az is elég soknak tűnik...
  • clio1616v
    igen luxus, csak azok engedhetik meg maguknak akik dolgoznak, vagy rászorulnak a segíjre...
  • clio1616v
    1500 ebédenként és minden nap elköltök friss pékárúra sonka ilyesmi 1500at minimum, hogy másnap reggel legyen friss reggeli
  • Jimmyke
    Ja hoppá, én azért nyomtam 250-300 k ft-ot mert háztartás jövedelmére gondoltam, na mindegy.

Egy normális saját lakás, egyszerű kocsi, 1-1 balatoni nyaralás évente az nem luxus manapság?
  • Molnibalage
    én naponta 3000 forintot költök csak kajára,

Ezt hogy a búbánatos jó fenébe hozod össze...?
  • king82
    Egy kérdést tennék csak fel a szavazáshoz. Ezt egy főre kell érteni?
  • clio1616v
    én naponta 3000 forintot költök csak kajára, amiben nincs benne, hogy ebédkor 30 km-t utazok oda vissza

30*3000 már 90k... 100ból megélni? házat autót és minden egyéb háztartási és szórakozási eszközt megvásárolni??
  • Motoroj
    Én sem tudom megérteni. Még mindig nincs tisztázva hogy a /fő/hó mit jelent, bár én abból kiindulva hogy 100 000-től indul, nehez tudnám elképzelni hogy a család minden tagjára ennyi jutna, mert az már alapból egy elfogadható életszínvonal lenne.
  • tigeroo
    le lehet zárni a szavazást, erre vártunk egész nap
  • NEOreg3
    hámhúsz
  • rastaman
    200-250 között. persze attól is függ kinek milyen igényei vannak.
  • clio1616v
    lehet van nekik egy saját lakásuk, ami ingatlanfedezetként kockáratehető

amúgy nem nagyon adnak 100 és 150 nettóra hitelt... nemrég csináltam végig egy hitelelbírálás procedúrát, azt is megkérdezték hány pár zoknim van

pedig nem 150et keresek... és nem kell ellátnom, eltartanom gyerekeket

kb. be kellett bizonyítanom, hogy akár most készpénzzel is tudnám fizetni a teljes felvett hitelösszeget
  • Magic Boy
    Na látod itt a lényeg.

Aki ma nagyobb összegű hitelt vesz föl az olyan, mint aki 21-re lapot húz.
  • clio1616v
    akkor hogy jut fejenként 50k?
  • N1ggA
    Hát a nagy része az hitel.
  • Magic Boy
    De nem ebből a fizetésből vették, hanem csak fönntartani kell és ez igencsak lényeges különbség.
  • N1ggA
    Egyébként mi úgy élünk, hogy 5-en, egy emberre 50000 forint jut, a két kereső ember átlagkeresete 100k és 150k között van, és a fentiek mindegyike teljesül. Bőven.
  • Unreal1942
    Alap eset...fiatal pár..kell egy lakás...hitel..kell egy autó..vagy roncs vagy hitel..
    Mellé két gyerek. 500 kell, hogy normálisan fenntartható legyen.
    És akkor messze nincs még jó lét...max nyugalom és nincs pánik ha váratlan kiadás kell...

Ennél lényegesen kevesebből tengődik a többség...én is.
    Ez a legnagyobb baj...
  • gercse
    Igen, mindenképp csak segítséggel megy
    Tesóm is csak úgy tudja elkezdeni a saját életét, hogy közben velünk él (félig meddig, lényegtelen, nem kell se albérletet, se rezsit meg ilyesmit fizetnie), és rakja félre a pénzét folyamatosan, hogy aztán tudjon menni vele valamire.
    De lényegében ez egy nem rossz helyzet, mert ő is jól jár vele, hogy tud félrerakni, de mi is ha véletlen meg vagyunk szorulva (egyszer kétszer előfordult), akkor ki tud segíteni minket.
  • Magic Boy
    Na igen.

Ez az eredményekből is látszik.

Havi nettó 200 ezer FT alatt esélye sincs az embernek, hogy valaha is a saját lábára áll, kivéve, ha a szülei vesznek neki házat, autót, stb...
  • Blum
    150-200ezer között.
  • somdav95
    150-200/fő, persze még az se valami sok, de a mostani magyar keresetekhez képest..
  • gercse
    Az a baj, hogy valaki lehet el sem olvassa az apró betűs részt, mert általában (a közvélemény szerint), ha azt a kérdést teszik fel, hogy mennyiből tudsz boldogulni, akkor mindenki arra gondol, hogy mennyiből tudod fenntartani a jelenlegi helyzetedet.
  • gabesz012
    150-200 között.
  • Sir Quno Jedi
    Én máris rányomtam a "Nem tudom"-ra, pedig tudom, de nincs kedvem vitatkozni. Mindenki álmodjon magának amit akar...
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem le is lehet venni a szavazást. Van itt egy ember konkrétan aki nem bírja elolvasni/megérteni az idézőjeles részt, így képtelenség megválaszolni számadatokkal a konkrét kérdést. Ennyi, vége, neeext!
  • Molnibalage
    Az sem biztos, A törlesztő és albérlet között elég tisztes eltérés van azonos lakás estén. Azt a difit vagy elszórakozod, vagy befekteted. A lakásért kifizeted az ár + kamatot + saját költségen megy az amortizáció és értkcsökkenés úgy, hogy még alapból kevesebb pénzed van. Ha meg el kell költöni, mert állásnak lőttek, akkor tényleg bukta az egész.
  • Lacee86
    Az a baj manapság a lakásvásárlással, h mivel ennyire bizonytalanok a munkahelyek, egyszerűen szinte lehetetlen kimondani, h na akkor én most itt meg itt megállapodok. Persze, h az albérleti díj úgy mond a "semmibe" megy, tehát nem leszek közelebb hozzá hónapról hónapra, h saját lakásom legyen, de azért lakásvásárlásba belevágni, hát... merész, pláne egyedül. :/
  • Motoroj
    Ha a saját lakás/ház adott és nincs hitel, akkor itt vidéken ki lehet valahogy jönni 100 ezer Ft/kereső fizetéssel, bár ebből túl sok nem marad. Itt a legtöbben nem is nagyon keresnek ennél sokkal többet, sőt még ennyit sem.

Ha bérelni + törleszteni kell valamit, akkor meg a világ pénze sem elég a mai világban.
  • Molnibalage
    Szigetszentmiklóson - nem éppen putri hely - tavaly láttam 55 nm2-es full bútorozott felújított lakást havi 50-ért. Fotó is volt róla, meg is lehetett tekinteni. Remegett a kezem, hogy ne csapjak le rá...

A te adataid is engem igazolnak. Arányosan nagyobb albérleted van és garázzsal. Én hol beszéltem garázsól...?
  • clio1616v
    gondolom te is a mérnöki kereseteddel bőven 400 fölött keresel, márcsak egy hasonlóan jókereső párt kell találnod és még félre is tudsz majd tenni
  • clio1616v
    40-55ért max egy lelakott lyukat kapsz 35 nmen

63nm-t bérelek 75ért Érden és teremgarázzsal együtt

rezsim 20ezer átlag szumma

új lakásban még legmerészebb álmaimban se gondolkodhatok, a használt meg szintén megfizethetetlen, de már majdnem...