127612
  • clio1616v
    amikor elálmosodok bármikor tudok aludni
  • daeemoon
    Délelőttös műszakban 22 óra, éjszakásban reggel 7 óra, délutánosban 0 órakor. Ebből hogy vonjak átlagot? :D (költői kérdés, mielőtt egy matekos beszólna :))
  • clio1616v
    igen... de számíthatsz rá, hogy pár tíz évre rá levadásznak, mint politikai népszerűsítő eszköz :)
  • kifli
    általában 3 után fekszem le :S

clio mikor jön, hogy szarok a válaszok, mert pl hajnal kettő is 10 után van?
  • Dzsini
    Nem azért írtam, ajánlatként az érdeklődőknek.
  • Koppixer
    tudok róla, nem is akartam tovább boncolni a témát
  • MR ME
    este 10 után
  • Lacee86
    Éjfélkor, bár mostanában kicsit később.
  • immovable
    Ok. Kösz. :)

#85955 +1
  • DIESEL DOG #85955
    Olyan miért nincs hogy változó?

Hétköznap nagy általánosságban 9-10-11 körül attól függ hogy mennyire vagyok "rottyon", ha nagyon fáradt vagyok akkor van olyan hogy 8-kor már húzom a lóbőrt, hétvégén meg akár egész éjjel is fent vagyok, főleg ha bulizunk haverokkal... olyankor nem ritka a 48 órás ébrenlét sem... :D
  • tigeroo
    éjfél körül kb.
  • tigeroo
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddd
  • Dzsini
    topic1, topic2
  • Molnibalage
    Soha nem futottam edzés szerűen és főleg nem este 11 után. Régen éjfél után bringával jártam haza (18km), mert semmi nem járt már akkor, de még akkor is hazaérve pikk-pakk elaldutam. Csak mindig felébredek...
  • Koppixer
    Akkor szerezd be Paul Tholey - Alkotó álom c. könyvét, alapmű a témában, és tényleg jó.

Pamelát pedig egyelőre felejtsd el, mert az izgatottság miatt nagyon könnyen fel fogsz ébredni :)
  • extramagascsaj
    Krúdy Gyula: Álmoskönyv
    (nem visszatérő álmokról...de álomfejtésről)
  • z99999
    valaki tud valami olvasmányt visszatérő álmokról? sokszor álmodok visszatérő helyeken, személyekkel, dolgokkal amikkel ébren nem is találkoztam. (főleg helyekkel - van 2-3 hely amit csak álmomban láttam eddig)
  • immovable
    Tyűű, ez tök érdekes. Kösz a linket. Az esetek 50%-ban befolyásolom az álmom, de tudatosság csak kb 10%-ban van. Utána olvasok és rágyúrok erre.

Pamela jövök!
  • 89
    ha esetleg futsz/gyúrsz egyet alvás előtt, akkor is?
  • 89
    ez sztem elég sokunkkal előfordul :)
    Olyan is van, hogy olyan érzésem van, mintha ezt már álmodtam volna, vagy egyenesen a folytatását álmodnám. A legjobb mikor már ismerem a terepet, ahol az álom játszódik, mert korábban is jártam arra álmomban.
  • Molnibalage
    Ugyanott alszok, ahol régen. Tizenx évig jól ment ott az alvás, aztán egyszercsak nem...

Igen, olyan sötét van, amennyira csak lehet. Minden lakpcsolok aminek LED-je van, ha nem, akkor el van takarva.

Kényelmes az ágy, hiszen 5-10 perc alatt elalszom legtöbbször. Csak felébredek, de úgy, mint a metronóm. +/2 perc eltéréssel 2.40 táján, aztán 5 óra magasságban.
  • Molnibalage
    Volt már olyan, hogy tudatában voltam, hogy álmodtam és nem ért véget. :)
  • 89
    Teljes sötétség van alvás közben a szobádban? az sem jó ha félhomály van, lehet emiatt nem alszol jól.
    Esetleg próbáld meg áthelyezni az ágyadat, az is szokott segíteni. Vagy ha szar és kényelmetlen, akkor vegyél újat, új ágyneművel.
    Táplálkozás miatt is lehetnek problémák, de egy orvos mindenképp többet tudna mondani.
  • Koppixer
    Én is úgy tudom, h gyorsabban pörög az agy álmodás közben, de hogy pontosan mennyivel, arra kíváncsi volnék, de lehet, h nagyon egyénfüggő. De pl. fél órába sztem elég sok történés belefér.
    Amúgy ha gyakran vannak hosszú álmaid, akkor kipróbálhatnád a tudatos álmodást. Én is elkezdtem a valóságtesztekkel, volt is sikerélményem, de aztán nem foglalkoztam vele. Most viszont újra el kéne kezdeni, kedvet kaptam hozzá.
  • Blum
    Este 10 után.
  • NEOreg3
    nem
  • Broafka
    az álom nem lineárisan halad a valós idővel. Az ember van hogy több órát képes álmodni, amikor kb csak 20 percet aludt. Az agy gyorsabban dolgozik.
    De ha belegondolsz, vegyünk egy példát:
    Képzeld el, amint fölveszed a cipőd, kimész a lakásból, elmész a buszig, hogy fölszállj rá és elmenj a sulidba/munkahelyedre, vezesd végig az útvonalat a suliig/munkahelyedig. Menj be, ülj le. Tartott a dolog kb 2 percig agyban, a valóságban mégis mész vagy 3/4 órát. Csak persze ezt az álomban sokkal valóságosabbnak fogod fel
  • extramagascsaj
    Hajnali 1 után.
  • Megtörhetetlen
    Speciel ez változik attól hogy mi a dolgom másnap avagy előző nap mi volt a dolgom... Egyébként általánosságban ha mondjuk 3-4 napig nincs semmi dolgom se meló se semmi, akkor ilyen 2 körül avagy kicsit utána, ha másnap meló 1 körül ha sok hosszú napokon keresztül van meló akkor meg kb. éjfél, de azelőtt szinte sosem ,mert egyszerűen nem is tudnék elaludni :S habár vissza kéne szokni a koránfekvésre... egyszer mikor sokáig nem volt nappal semmi dolgom már már annyira elfajult hogy majdnem hogy csak nappal aludtam ezért egy nap fogtam magam futottam egy jó nagy kört, bezabáltam és így délután 4-kor alvás úgy hogy nem is keltem fel csak másnap reggel 8-kor, de hatott mert egy darabig utána 10 körül már fekvés volt és így egyre inkább fél órával később keltem tehát kb egy hétig visszaállt a bioritmusom, jelenleg az elején felvázolt rendszer áll :S
  • David2
    ez nagyon jól hangzik, de rengeteg hormon (teszto) alvás közben termelődik, így sztem nem érdemes radikálisan csökkenteni az alvásidőt
  • Molnibalage
    Nem.
  • Freeda Krueger
    Ez érdekes hasonlóan vagyok én is mióta 4 müszakban dolgozom,kb 9 éve.
    Az "utolsó" 20-30 perc alvás néha többet ér mint elötte az éjszaka.
  • Zoli007
    Nem láttad az Eredetet?
  • Zoli007
    Éjfél után. Perpill se suliba nem kell menni, melóba meg délután járok, hogy korán kelljen kelni.
  • Molnibalage
    Nem vagyok alvásszakértő és cirka 7 éve alvászavarom de van mikor 4-szer éberek fel 6-7 óra "alvás" alatt, akkor reggel van az, hogy mondjuk 8-kor visszalszok, 8.30-kor megint felébredek és ebbe az időbe egy elég masszív hosszúságú álom belefér.

Ez vajh hogyan lehet?
  • SötétBarom
    Ez elég érdekfeszítő iromány :>
  • Koppixer
    olvasnivaló:
    Többfázisú alvási ciklusok - Hogyan legyünk Supermanek?
  • KaBuTo666
    Éjfél után.
  • SötétBarom
    Hajnali 1 után.

+/- Fél óra, talán ez a legjellemzőbb. Van persze, hogy korábban, vagy később. Viszont 8-9 órát szinte mindig alszom.
  • Freeda Krueger
    Változó,attól függően milyen müszak után vagyok és mennyire fáradt.