127612
-
az informatika csak később került be, matematika- és számítástudományokat jelöltem helyette. -
Gépészeti. Majd autókkal akarok foglalkozni, futómű, hajtáslánc. -
villamosmérnöknek tanulok.
Amúgy informatika/IT nem hiányzik a listából? -
villám
matek
infó
közgáz
gépészet
építészet
valaha a biosz (abból országost is nyertem) és a töri -
gépészeti...OKJ-s rendszergizdának tanulok épp,de jövőre ezzel párhuzamosan gépészmérnöknek egyetemen. -
Ehe úgy látszik igen sok itt a villamosmérnök tanonc :) többek közt én is, és ebben is akarok majdan tevékenykedni, fejleszteni elsősorban hardver orientált programozás ami a legközelebb áll hozzám, most még csak gyakorlatban nyomom, de nem igazán olyan feladatokat kapok amiket szeretnék, de hisz mindenki kicsiben kezdi. -
Egyéb.
Mérnöki tudományok... Lényegében bármelyik és majdnem mind ha lehet egyszerre :D -
Katonai műszaki tudományok. Ezt jelöltem mivel nagyon érdekel és utána is szoktam nézni, de tanulni most informatikusnak tanulok, pontosabban rendszergazda, de hát olyan nem volt :D -
Matematika- és számítástudományokat jelöltem meg, mint műszaki informatikus, de ezen kívül mélyebben érdekel a hangszerészet. -
Gépészeti + katonai műszaki. -
Cat 02 #86474 Informatika, de Villamosmérnök close enough. -
Élelmiszertudományok.
Szeretnék megtanulni főzni, ill. az italokhoz konyítok egy keveset
-
Villamosmérnök/telekom -
Tsol #86471 Történelem. -
Gépészet. -
Kémiai tudományok, nincs is ennél jobb =) -
...meg mindenki csak őket ismeri és mindig egy kalap alá vesznek velük :D
mikor az építőmérnök két legnagyobb ellensége az építész és a víz :D! -
Tudom. Építészekkel lehet rajolni. De az építők nem ismerik a tréfát
-
hát de azt egyik lehetőség sem fedi le:)
teljesen másabb, mint az építész
de akkor: egyéb (leírtam és kifejtettem) -
kihagytam:)...azt is. Ami sok, az sok.
-
hol az építőmérnök? kikérem magamnak! :D -
Gépészeti tudományok
Én kérdésem
-
Szavazó roBOT #86462 Voltak már öngyilkos gondolataid? ==>> Milyen tudományágban tevékenykedsz/akarsz tevékenykedni? -
Túl sok. -
Azert viszonylag sok igen erkezett eddig.. -
Most is vannak/Nem -
Freeda Krueger #86458 Nem és nem. -
Akkor nem kell oda menni. :)
A "domesztikált" teljesen rendjén való szakkifejezés. Nem "okoskodó" idegen szó.
A genetikában, nemesítésben, tenyésztésben, etológiában, alkalmazott evolúció területein a "háziasítás" szót ritkábban használják. Minden egzakt elméleti vagy alkalmazott tudományágnak megvannak a saját szakkifejezései.
Elég csak a matematikára, orvostudományra, biológiára gondolni... -
Amúgy ezért a szóért, hogy : 'domesztikált', nagy verést kapnál pl.: Hajdúhadházon
. (magam se hallottam még, pedig Én ária vagyok)
Okoskodó magyar.... idegen eredetű szavak...= kés a bordák közé
-
DIESEL DOG #86455 Nem és nem... -
Gibor #86454 Nem, sose gondolkodtam még ilyenen.
Nem.
Amíg élvezem amit élvezhetek addig miért tennék ilyet :D -
igen voltak, de nem depresszióból, hanem kb milenne, ha kilépnék a busz elé, az milyen érzés :D
Persze meg sem fordult a fejemben hogy tényleg megtegyem, csak elgondolkodtam rajta, de ez természetes emberi kíváncsiság... -
csak ilyen "vajon mi lenne ha megnyalnám/odaraknám a kezem/leugranék innen/beszólnék annak a kanverébnek" gondolatok. -
Igen voltak, sőt most is vannak, de még itt vagyok. Meg itt is leszek. A gondolataim alappillére, hogy faszomnak sincs kedve szenvedni ebben a világban. De próbálni még nem próbáltam. -
kár,pedig néhányra igazán ráférne. -
Embereknél kell hozzá genetikailag kódolt hajlam (lappangó is), meghatározott időszakban folyamatos deprimált állapot és a hirtelen "bekattanás" azaz a pillanatnyi elmezavar.
Állatokra nézve a kutatások nehézkesebbek, mivel a személyiségképek és a pszichológia szakterülete nem kifejezetten rájuk épül, hanem az emberi természetre és agyműködésre.
Ahogy SQJ írta: természetes szelekció. Domináns letális allélek esetén a suicid hajlam természetes szelekcióhoz vezet(ne), DE a szelekciós nyomás az orvostudomány fejlődésével folyamatosan csökken, fenntarthatóak azok az egyedek is akik ennek hiányában kirostálódnának (korábban halálos betegségek egyre inkább gyógyíthatóak, vagy kitolható az élettartam, utódnemzés eközben megy/mehet tovább -> gének tovább élnek a populáció génállományában).
Növény/fajta-nemesítés erre épül (irányított szelekció).
Embereknél pedig társadalmi értékrend alapján nem dobálják le a gyerekeket tömegesen a Tajgetoszról.. :) -
lelki gondok, legtöbbször az váltja ki a gondolatokat. A túl sok lelki vagy fizikai fájdalom. De ez megint 2 dolog, énazt mondom, ha lelki fájdalma van valakinek, azt lehet jobbá tenni, annak lehet szép az élete, és az igenis belegondolhat abba, hogy mennyire fájdalmas a családtagoknak. A fizikai fájdalom megint más tészta. Az már egy kicsit érdekesebb kérdés szerintem, mert ha valaki egy 10-es skálán 8-9-es fájdalmakat él át nap mint nap, annak azt mondom hogy megváltás a halál.
Az elmezavar egy megint más dolog :) -
volt,de az a mai napig törés az életemben...hónapokig alig kommunikáltam,jórészt felkeltem,leültem a gép elé,lefeküdtem...csak hálni járt belém a lélek...van kihatása a mai napig mind pozitív mind negatív irányban.megpróbálni sosem próbáltam meg,és nem is fogom szándékosan(sikerült már úgy berúgni hogy fél méter híján egy busz kerekei alatt végeztem,persze utána nem is emlékeztem,úgy mesélték...) -
orvosi pályára igyekszem, csak még az elején tartok. Az etológiát pedig pont most vesszük, azért is érdekesebb ez a téma. Egyenlőre nem veszünk ilyen mélyebb dolgokat, hogy lehet e egy állat öngyilkos vagy sem (azt én is kizártnak tartom, hogy egy vadon élő állat az legyen, de szerintem még egy házi állat sem, inkább fél vagy agresszív lesz, de nem oltja ki a saját életét) egyenlőre csak öröklött és tanult magatartás alap dolgait vesszük.
Ha három fajtáját nézzük (feltétlen reflex, taxis és öröklött mozgássor) akkor talán a taxisban lehetne ilyen folyamat (a taxis olyan, hogy van egy inger, ami kiváltja és az tovább "irányítja az állatot pl: az éjjeli lepke a fény hatására nem hogy elindul, de felé indul (körkörös mozgásban))
De szerintem az alap állati ösztönök még így is megakadályozzák, felülbírálják.
Ez persze csak egy lehetséges elmélet, 99% hogy nincs oylan taxis inger ami ilyesmit kiválthatna :) -
De van nagy szakmai irodalma, és közel jársz az "igazsághoz".
(pillanatnyi elmezavar, sokk)