127612
  • tigeroo
    igen mert letesteled
  • kakimakifsz
    1 "miliAmper"? Hegesztőben 120 A-es árammal is csinálod a picsád még is foghatod a vasat:)
  • Lacee86
    Nekem úgy rémlik, h feszültség olyan 40 V-tól veszélyes, áramerősségnél meg 1 mA is már halálos lehet.
  • Motoroj
    Volt már sokféleképp, a két legrosszabb eset az volt amikor egy rádió törött hálózati kábelét fogtam meg a legrosszabb helyen, meg amikor a motor szikráját vizsgáltuk és szikrázás helyett a karomon ment keresztül az áram. Vállig elzsibbadt vagy negyed órára.
  • kakimakifsz
    fogtömésed tényleg kiolvad? (remélem van tömött fogad)
  • kakimakifsz

az nem kevés.... az hittem kevesebbtől.
  • Motoroj
    Meg húz egy szép kék ívet.
  • byzhouse
    220
  • Zoli007
    Mi az hogy kis áramerősség? 1 000 000 V-nál is folyhat 1 mA, viszont ha te megfogod ropogósra süt.
  • daeemoon
    Ilyen cuccokban nagyon max 25 V megy kis áramerősséggel. Ha a trafó után van baj, az "rázogathat" mivel kis áramerősség folyik ott már. Trafó előtt viszont nem szerencsés :P
  • Fbn Lx
    látszik, mennyire értek a témához :D
    de gondolom nem annyira veszélyes, szóval nyugodtan továbbra is rázogathatom vele magam, amikor a kábelekkel szenvedek
  • kakimakifsz
    és hány Volt-tól volt?
  • daeemoon
    A potenciálkülönbség maga a feszültség. :) Ha valahol töltéstöbblet van (modem), és rajtad keresztül le tud földelni (töltéshiány), akkor potenciálkülönbség jön létre, és elektronáramlás jön létre. És bzzz, így lett az áramütés. Ha amibe leföldeled, abban is akkora töltéstöbblet lenne, mint a modemben, akkor nem rázna meg, mert nincsen potenciál különbség.

Remélem még jól emlékszem az elektros tanulmányokra :D
  • Fbn Lx
    a modem rendszeresen megráz, az is elég kellemetlen
    de azt mondják az valami potenciálkülönbség miatt vagy mifene?
  • DJ RX7
    egyszer tápegységet szereltem és az egyik kondenzátor rázott meg, de csak az ujjam zsibbadt el.
  • Lacee86
    Akit komolyabban megrázott, az meg már nem tud úgyse ide írni nem? :D
    Na jó, ez rossz vicc volt...
  • Attila8805
    Igen, de különösebben nem lett semmi bajom az ijedtségen kívül. (esetleg 1-2 kellemetlen mellékhatáson kívül

Villanyszerelő a szakmám
  • bardocz
    Egy régi hajszárítót szétszedtem, és megpróbáltam bekapcsolni, így a kapcsoló mögötti rézre faszán rámarkoltam. De ettől kb lehetetlen meghalni. TV, meg a modem is rázott meg, de az csak ilyen kis zsibbadás az ujjamban.
  • byzhouse
    sokszor és az egyik esetben fél percig 1 nagy fehérséget láttam és sípolt a fülem.
  • rastaman
    igen, de nem lett semmi gáz
  • tenkenorman
    Igen, halaknak a levegőpumpája, úgy gondoltam bekapcsolva is lehet szerelgetni csak vigyázni kell :) meg jópárszor rázott meg kisfeszültség is.
  • Blum
    Igen, de különösebben nem lett semmi bajom az ijedtségen kívül. (esetleg 1-2 kellemetlen mellékhatáson kívül)

Régi gépházam olyan ratyi volt,hogy amikor dugtam be hátulra a kábeleket,mindig megrázott,ha már be volt dugva a tápkábel. De csak a ház hátsó része,máshol nem. Olyankor egy pár percig zsibbadt a fél karom,meg anyáztam rendesen,de semmi komolyabb.
  • NEOreg3
    nope.avi
  • Zoli007
    Persze, rengetegszer, javarészt 230V, de nem lett semmi bajom. Elektrosnak készültem.
  • daeemoon
    Rázott meg 220 is, meg 5-9 V is. A sztatikus kisüléseket nem is említve :P
    Ja és ezen kívül az átázott MZ gyertyapipa, ami ugye legalább 15-20 kV
  • Lacee86
  • morcosqtya
    Némelyik ember már magában megrázó élmény...
    :)
  • tigeroo
    egyszer a simson gyerta rázott meg. hát fél napig levoltam zsibbadva :D

meg általában az autók, fémkorlátok, néha más emberek szoktak megrázni. kurva szar érzés :D
  • Lacee86
    Még nem rázott meg soha (komolyabb áram, mivel erre vonatkozott a kérdés). Zsebtelep meg ilyesmi persze igen. :)
  • Marci0115
    komolyabb áram még nem

de az ilyen hobbi elektronikai cuccok igen, meg az ilyen rázos öngyujtó is vicces tud lenni
  • OrioN the S

• Guren
    Igen, és meghaltam.
  • DIESEL DOG #86732
    Igen, de különösebben nem lett semmi bajom az ijedtségen kívül. (esetleg 1-2 kellemetlen mellékhatáson kívül)

Kezdő szervizes koromban, sikerült belepiszkálni úgy a másológép felső részébe ahol az optika van, hogy kicsit lezsibbadt a kezem de nem lett semmi komoly... azóta utálom az összes régi analóg készüléket... bár a digitális sem megbízhatóbb az átlagnál... :D
  • HTS s3rg1nh00
    rendszeresen.szar a tv-be menő antenna kábel szigetelése:-)
    meg egyszer a régi fos táp is átküldött rajtam 5/12 voltot,ott csak bevertem a fejem,mert pont az asztal alatt szereltem a gépet.
  • morcosqtya
    Igen, kétszer.
    Egyszer önhibámból.. :)
  • OrioN the S
    igen és vicces volt.
  • Molnibalage
    Nem, soha.
  • Szavazó roBOT
    Mik a kedvenc TV sorozataid? ==>> Rázott már meg áram?
  • IXEMGabeo
    csak a Lost, a világ legjobb sorozata volt!!!

Szökés is jó lett, de a legjobb most az Ezel->különleges és egyedi török sorozat.

Régen jó volt még a Kyle XY, a Hősök, Quantumleap ezeket a misztikusokat bírtam főleg
  • rastaman
    lemaradt:

+ harpers island sem volt rossz