127245
 • molnibalage83
  #127245
  Új szavazás.
 • chhaya #127244
  Csak társasággal, és nagyon ritkán, évi 1-2 alkalom.
 • kamionosjoe
  #127243
  Hetente 4-5-ször. - Az utóbbi hónapokban ez így alakult.

  Többet, mint a fentiek egyedül vagy összesen. - Általában 2 sörnél megállok, de ha összességében nézzük akkor azért valamivel többre jön ki az átlag.

  Egyedül is, de gyakran. - Leginkább egyedül, itthon.
 • Fbn Lx
  #127242
  Leginkább ez a kotrolláltság kérdése az érdekes, mert vannak azért fokozatai a kontrollvesztésnek. Pl. valamelyest még mindig kontrollálatlan függőnek tartom magam, mert ha van valami arra érdemes, akkor hajnalig tolom rendszeresen. Akkor is, ha holnap mosottszar leszek, meg nem lesz erőm elmenni edzeni. De ez intermittens, van olyan aki folyamatosan így él.
  Én középsuliban voltam a leginkább játékfüggő, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány órát töltöttem tanulással a négy év alatt, és ez nagyrészt a játéknak esett áldozatul (aztán abból a szempontból igazam lett és nem szoptam ki, hogy a középiskolai teljesítmény lényegében lófaszt sem számít a későbbi boldogulás szempontjából ebben a trash oktatási rendszerben). De pl. akkoriban még új volt a WoW. Az egyik osztálytársam, aki kipróbálta, kítűnő tanulóból szín egyesre fordult, na hozzá képest amit én csináltam, az mértékletes úriemberként való alkalmi játszogatás volt.
 • Lacee86
  #127241
  Alkohol, haha, hát ez jó kérdés. :) Hetente többször is (2-3x kb), de ez persze nem jelent feltétlen hatalmas mennyiségeket. Néha egyedül is megiszom 1-1 sört otthon egy fárasztó nap végén vagy meccsnézés közben, de jellemzően persze többnyire társaságban. Akkor viszont azért több sör is lecsúszik, esetleg mellé 1-2 tömény (whisky vagy Jäger). Amúgy az alkoholfogyasztási szokásaim évszakfüggők is, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Tavasszal/nyáron nyilván jobban megtolom, mint ősszel/télen. :D
 • molnibalage83
  #127240
  Egyik szint közelébe sem vagyok. Olyan volt, hogy szar idő volt és inkább játszottam bringázás helyett. Nem azon a 10 km-en múlt az, hogy meglegyen a heti mozgás mennyiség. Vagy HTKA-ra cikkírás helyett is játszottam. De ez egyik hobbi lenyomása a másik által. Évekig ez fordítva volt.

  De olyan, hogy kötelesség mulasztás legyen, olyannak közelében nem vagyok.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.05. 12:47:58
 • Renegade
  #127239
  hát azt szerintem érzi az ember, amúgy meg függőség az, ami hasznos/kötelező (nyilván ezen lehet rugózni, de némi önismerettel azért belőhető) elfoglaltság rovására megy.

  "bármikor fel tudok állni " :DD miden drogos ezt mondja :)

  egyszerű példák:

  holnap lesz egy fontos összejövetel, ezért ma nem szabad este: innom, mert függő vagyok és csak egykor esek ágyba hulla részegen...játszanom, mert jön a "még egy pálya" és háromkor zsongó fejjel fekszem csak le, stb.


  példák, szerintem:
  ha másnap keresed a kifogásokat, jóóó majd hétvégén kitakarítok, elmosogatok...nem gáz szabit kivenni adott reggel, mert ilyen állapotban értelmetlen lenne a munka...kifogásokat keresek miért nem tudsz elmenni a megbeszélt programra...nos, akkor függő vagy. Ja meg még: azon kattog az agyad már melóban, hogy hogyan is kéne megoldani azt a pályát, amin elakadtál...szóval erős sóvárgás.
  Ha meg az van, hogy srácok, kijött a Detroit/CP2077, erre várok hetek óta, megcsináltam a melóm, vettem ki szabit, bocsi, de a következő pár napban én nem leszek elérhető, mert pizzás dobozok és döntések között akarom élni az életem a következő 100 órában és az általad meghatározott önidőt betartod, akkor jó eséllyel kontrollált vagy.
  Ha meg úr isten, de rohadt jó ez a játék, na de látom a naptáramban, hogy 4 hónap múlva lesz egy háromnapos hétvége, amikor asszony lemegy a szülőkhöz, akkor majd játszok vele, akkor csak egy klassz rekreációs tevékenység, ami nem igazán üt vissza, ugyanez, ha van napi egy óra sajátidőd, és akkor mondjuk ennek hódolsz.

  Szóval ezt lehet érezni szerintem

  Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.11.05. 11:39:48
 • Dzsini
  #127238
  Hogyne, mindet :) sőt, az összeset, ami azóta újdonságként megjelent.

  Az apa elviszi magával tízéves kisfiát a kocsmába.
  - Itt van fél deci szilvapálinka, most pedig megiszod...!
  A gyerek vonakodik, de az apa szigorú. A srác nagy nehezen megissza, megrázkódik.
  - Na, jó?
  - Borzasztó rossz!
  - Na látod, az anyád meg azt hiszi, hogy szórakozni járok ide!
 • Zóanagyvarázsló
  #127237
  Mindet kóstoltad? Akkor te többet ihattál, mint egy alkesz.
 • Renegade
  #127236
  :)
 • Dzsini
  #127235
  Függő az, aki annyit játszik mint mi, de nem szimpatikus
 • molnibalage83
  #127234
  Hogyan határoznád meg a függő fogalmát? Mert most is lehetne mondani, hogy néha az vagyok. Csak bármikor fel tudok állni mellőle és helyettesíteni másik függőséggel. Röplabdázok, cikket írok vagy más hobbit tolok akár közösen a barátnővel, pl főzünk.

  Akkor én funkcionáló függő vagyok?ú
  Ráadásul a játékosdi hullámokban jön. Van, hogy hónapokig vagy 1+ évig nem játszottam semmivel, mert utána 2 hónapig az ment.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.05. 10:03:21
 • Renegade
  #127233
  erről nekem is eszembe jutott egy:

  voltál már számítógépes játék függő?

  "gyerekként": még nem én tartottam el magam
  "felnőttként": már én tartottam el magam
  "kontrollálatlanul": suli időben, akár dogák előtt is/házimunka rovására, mosott szarként mentem be még meetingre is
  "kontrolláltan": szünetekben/szabit vettem ki


  igen, gyerekként, kontrollálatlanul
  igen, gyerekként, kontrolláltan
  igen, felnőttként, kontrollálatlanul
  igen, felnőttként, kontrolláltan
  nem

  kifejtősben meg aki akarja, meggyónja, hogy volt-e következménye, esetleg még mindig az, ilyesmi :)

  Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.11.05. 10:01:56
 • Fbn Lx
  #127232
  talán kéthavonta 1-2 sörnek megfelelő alkoholt max, az ízéért. Meguntam már az részegséget, úgyhogy nem motivál semmi, hogy alkoholt igyak. Bár most jön a tél, lehet, hogy a forralt bor rendszeres lesz, mert az finom.
 • Zoli007
  #127231
  Havonta 4-5 alkalommal, nyáron többet. Kéthetente szombaton barátnőmmel együtt főzünk, mindig borozunk hozzá + ehhez jön 1-2 üveg sör /vagy nagyon sok, ha céges alkalom van/. Általában csak társaságban iszok.
 • Calver
  #127230
  teljesen változó, egyedül soha nem iszok, szóval volt, hogy hónapig egy korty sem csusszant le, de mivel a kávét nem szeretem, ha egy pubba/kávézóba megyek üzleti megbeszélésre, akkor üdítőzés helyett inkább rendelek egy sört vagy egy kancsó "gyenge" fröccsöt.
 • molnibalage83
  #127229
  Mostanában heti 3-4-szer is akár. Ez abban merül ki, hogy sorozatnézés közben barátnővel egy 0,33-as cidert elfelezve fröccsözök. Esetleg 0,5 litert kétfelé bontva. Vagy néha kis meggyes búza vagy belga sör hasonló nagyságrendben.

  Minden ezen felül random. Baráti sörözés cimbikkel, tesókkal fesztiválon vagy azon kívül és kb. ennyi. Meg kortyonként ilyen olyan alkalmakkor egy üveg wiskey sem fogy el 1 év alatt.
 • ToxiMaxi
  #127228
 • Dzsini
  #127227
  Kóstoltam, nem ízlett, ennyiben maradtunk.
 • ToxiMaxi
  #127226
  Egészségügyi oka van, vagy csak szimplán nem iszol?
 • ToxiMaxi
  #127225
  A legmelegebb nyári napokon volt, hogy napi 1 sör lecsúszott (szigorúan munka után és akkor ha már aznap nem kellett sehova se mennem) de általában csak hétvégén és társaságban, de ekkor néha 1 feles is lemegy és 3-4 sör vagy párommal, ha Tokaj környékére vetődünk, akkor bor. Télen 1-2 alkalommal forraltbor is szokott lenni.
 • Dzsini
  #127224
  nulla
 • QuippeR
  #127223
  alapvetően nem nagyon ismerek olyat, aki nálam ritkábban iszik, havonta-párhavonta egy-egy feles, csak társaságban. ugyanakkor nyáron egymagam szoktam heti 1-2 alkalommal, nagy melegben akár többször is radlert vagy sima sört inni. évi egy-két alkalommal van olyan hogy 4-5 korsó lemegy egy este, amikor társaság verődik össze, alapvetően igyunk együtt célzattal. illetve telente egyszer-kétszer forralt bort is szoktam fogyasztani, ez jellemzően kettesben történik.
  én ezt úgy jellemezném, hogy szinte semmi, csak a magyar kultúrkörből adódó alkalmak.
 • molnibalage83
  #127222
  Új szavazás. Furcsa, hogy ilyen kérdés eddig nem is volt. Próbáltam valahogy összevonni. Szóval, ha többi jellemző, akkor jelölj többet.
 • Zoli007
  #127221
  Nem. Nincs semmi olyan skillem, amit pénzzé tudnék tenni.
 • kamionosjoe
  #127220
  Soha nem voltam, pedig szerintem az lenne az igazi, saját magam ura lehetnék.
 • Calver
  #127219
  2+ éve zúzom saját vállalkozásban, előtte is "szabadúszó" voltam, bár más területen. csöppet kaotikus, van hogy heti 80+ órát dolgozok, van, hogy konkrétan egész héten baszom a rezet, mert semmi dolgom, de... hamarabb harapnék rá egy pisztoly csövére, minthogy valaha is napi 8 órában, alkalmazottként toljam.
 • quatlander
  #127218
 • molnibalage83
  #127217
  Majd akkor gyurmázom a kérdést a jövő hétig.
 • quatlander
  #127216
  Igen igen, hasonló. Bár itt inkább a társaság pro/kontra fizu lenne a lényeg :)

  Sokan szenvednek - gondolom én -, melóhelyen mert a jó a fizu de rossz a közösség, vagy épp pont fordítva.
  Utoljára szerkesztette: quatlander, 2019.10.30. 13:39:04
 • molnibalage83
  #127215
  Hasonló volt*, hogy váltott-e melóhelyet és mennyi volt, de ez is jöhet egyszer.


  Ez volt.
  "Mennyi ideje dolgozol főállásban?
  -----------------------------------------
  Ezalatt hány munkahelyed és/vagy pozíciód volt eltérő munkakörben?"
 • quatlander
  #127214
  Nem tudom, volt-e már.

  Kérdés: Meg vagy elégedve a munkahelyeddel?

  A) Teljes mértékben, korrektek és még jól is fizetnek!!!
  B) Jó a társaság, de a fizetés lehetne jobb...
  C) Fizetés oké, de a társaság nem az igazi...

  D) Kapok plusz juttatásokat (opcionálisan jelölhető pluszban)


  Utoljára szerkesztette: quatlander, 2019.10.30. 13:25:03
 • Lacee86
  #127213
  Nem volt még soha. Viszont eljátszottam többször a gondolattal, hogy egyszer nem lenne rossz, mondjuk IT területen valamilyen jó biznisz. De csak úgy vágnék bele, ha alaposan ki lenne találva, na meg persze többen társulnánk, így megoszlana a felelősség, a feladatok is, és több felől jönnének az ötletek, a tudás/tapasztalat stb.
 • quatlander
  #127212
  Köszi, tanulságos kérdőív
 • molnibalage83
  #127211
  Új szavazás.
 • molnibalage83
  #127210
  OFF

  Egy barátom továbbította felém. Remélem nincs harag, hogy beteszem.

  Olvasásról és közösségi portálokról. Kérdőív felnőtteknek.

  Fiatalok felé.

  ON

  Bevallom furcsa, hogy eddig ilyen típusú kérdést nem tettem be. Vagy legalább valami hasonlót.
 • Lacee86
  #127209
  Nem vagyok egy szaki semmilyen téren sajnos. Kisebb festéseket (régi beltéri ajtók/beépített szekrények ajtajai, spejz, WC, fürdő) csináltam csak még régen anyámnál, de azt többször is. Azért ha 1-1 csavart meg kell húzni vagy a WC tartály lehúzóját kell kicserélni, azt még megoldom. :D
 • kamionosjoe
  #127208
  Kisebb dolgokat megoldom, de inkább szakemberre bízok amit lehet, had dolgozzanak meg a pénzükért. Egyébként értek mindenhez, nagyon jó kézügyességgel áldott meg a sors.
 • Musachy
  #127207
  szinte mindent csináltam már, néha ezermesternek érzem magam, pedig csak az egyikből van papírom is
 • Renegade
  #127206
  Nagyon szőrmentén csak, apróbb villanyszerelés, festés, csiszolás, mázolás, egyszerűbb dolgok, pl rájöttem, hogy miért nem szív vizet a mosógép, a józan paraszti ész szintjéig.
  Ami kimaradt:
  Kert (metszel, ásol, ültetsz, oltasz, ilyesmi)
  Asztali gép/kütyük (lehet, itt az SG-n egyértelmű, hogy patent asztali gépe legyen mindenkinek, meg sima liba egy extendert, bármit, akármit beállítani...de sóhaj, nekem más a tapasztalatom a szomszédaim ismeretében) :)
  Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.10.21. 19:29:22