Könyvírás

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TommyC
Sztem nagyon tisztán látod a helyzetet, és teljes mértékben osztom a véleményed.

Én csak azért nem állok neki írni, mert nem bízok eléggé magamban...):

dixitque deus fiat lux

Elõször tisztába kéne lenni azzal, hogy tényleg vagy e annyira tehetséges és jó, hogy érdemben foglalkozzanak veled a kiadók. Másodszor legalább ennyire fontos, hogy mi a könyv témája. Tudsz e eléggé érdekes lenni, netán újszerû, ötletes, izgalmas. A stílusnál roppant fontos, hogy megmaradjon a kezdeti lendület - ha volt olyan.

Magánkiadásban nem érdemes elsõkönyveskedni, mert az nagyon komolytalan dolog, ott bármi megjelenhet, és a terjesztõk nagyon nem szeretik - épp ezért. Ráadásul rád hárulna a promóciós költség is. Ami nem 5 ft.

Kiadói megjelentetést pedig elég nehéz kijárni elsõkönyvesként, hiszen zsákbamacska vagy még. A könyvpiac amúgy is csordultig tele van, roskadoznak a szerzõktõl, kiadandó mûvektõl, szóval ez egy elég éles verseny.

Persze ha valami elképesztõen nagy tehetség vagy, valami egészen figyelemreméltó ötlettel és virtuóz megvalósítással, akkor érdemes próbálkozni úgy a 10. visszautasító levélig.

Hanci
Én kitaláltam egy jó kis történetet 😊
Hanci
És egy könyv nem biztos,hogy regény
Hanci
Én azt írtam be a keresõbe,hogy könyvírás
olyan még nem volt
LÉTEZIK már ilyen topic, én nyitottam...
Dragooon
segítségnek meg mindenki olvassa figyelmesen ezt az oldalt, sok jót tanul az ember belõle!

kedvenc bejegyzésem:
"Mire készülj fel, ha elsõkönyves vagy
A legfontosabbak:

- Mindenki azt fogja gondolni, felvet a pénz.
- Hát nem fog felvetni.
- Barátaid azt fogják gondolni, hogy rögtön a nyelv szakértõjévé is váltál.
- Senki nem fogja elhinni, hogy azért sikerült, mert olyan könyvet írtál, ami megérdemelte, hogy kiadják."

sok szerencsét😊

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Dragooon
ha van rá pénzed és nem sajnálod (nem tudom hogy mennyi kiadással jár), elvileg nem árt, ha felkeresel egy irodalmi ügynököt, és rajta keresztül keresed fel a kiadókat..😊

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

én sokszor gondolkoztam már azon, hogy írni fogok... most lehet tényleg elkezdem 😄 csak még témám nincs hozzá
Fehercsoki
Melyiket?

TommyC
így igaz.
az se hátrány ha ven 1-2 ismerõsöd.
ezután már csak annyi kell, hogy tényleg jó legyen az iromány.

dixitque deus fiat lux

Sephi
En írtam egy könyvet 2004-ben. Azóta is jó eletet elek 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

n3whous3
írsz egy-két mûvet, beküldöd kiadóknak. Nem kell valami húdekurva hosszút, csak lássák, hogy van benned fantázia. Aztán szerzõdsz és írsz.

NEXT 😄DD

púúúúú

TommyC
én is akarok könyvet írni.
Te mirõl?

dixitque deus fiat lux

Ehhez elég sok pénz kell.
Azt javaslom, írd meg, aztán keress egy kiadót, aki fantáziát lát benne.

Hanci
Szóval könyvet szeretnék írni (nem hosszút) de nem tudom,hogy fogom például megjelentetni vagy mennyibe kerülne.
← ElőzőOldal 2 / 2