26
  • 5c0rp330n
    #26
    ilyen közeli tesztképet egy nyílvánvalóan autófókusz nélküli fényképezővel csinálni nem túl okos dolog :)
    ez kb olyan, mintha vaksötétben akarnál összehasonlítani egy vakus és egy nem vakus fényképezőt.
  • fade2black
    #25
    Itt egy teszt
    http://www.terminal.hu/cikk.php?page=4&article_id=108292

    Azt nem tudom, hogy egy 7éves gép teljestményét elérik el de egy jelenleg is kapható mégcsak nem is legrosszabb ultrakompaktét igen. És rengeteg jó fotót csinálnak ilyen gépekkel.

    Én egyébként dslrel fotozom és ha neked elég egy ilyen ocskavas hát nekem ennél többet érnek az emlékeim. :D
    Ne huzd fel magad csak flamelek, pont mint elöbb te. :p
  • fade2black
    #24
    jaj....
    Mégeyszer: Én N82, G600 ról a jelenelgi csúcs fényképezős mobilokrol beszéltem és nem egy 6288rol ami még az IPhonenél is gagyibb.

    maradjunk annyiba, hogy nemkéne ennyire ferdíteni.
  • Taxy01
    #23
    Lehet, hogy én vagyok túl igényes, bár nem hiszem, mert megelékszem a mai napig 2 megapixellel, éppen azért, amit mondtál, mert 10x15-nél nagyobban nem szoktam nagyíttatni. Nem DSLR gépekhez hasonlítom, az más világ.

    Itt van 2 kép, mindkettő 2 megapixeles géppel készült, ugyan arról a témáról, nagyon jó fényviszonyok között. Az egyik egy Pana FZ-2 (nem mai darab) a másik egy Nokia 6288. Nagyságrendbeli a különbség. Valósznüleg a kifejezetten fotózásra szánt telefonok ennél valamivel jobbak, de kételkedem benne, hogy a 7 éves fényképezőm szintjét elérik.

    http://lehel24.livenode.com/files/1.jpg
    http://lehel24.livenode.com/files/2.jpg

    Maradjunk annyiban, hogy igazad van, ha valakinek elég, akkor használja, nekem többet érnek az emlékeim. :)
  • fade2black
    #22
    Kit érdekel az elméleti maszlag?
    Használható, jó képeket lehet csinálni 10*15ben egy ilyen ultrakompakt ccd/optikával/pixel sizevel vagy sem? Ne a fotos pikszelpípert nézd hanem az átlagot.
    Nem azt mondtam, hogy ebből vlágbajnok meg 10*15nél nagyobb képeket lehet csinálni hanem azt, hogy 10*15öt igen és, hogy MOon az előhívások 95+%a ez a méret. A maradék 5%, meg akinek kell a zoom, meg aki rossz fényviszonyok közt is, meg aki állítgatni akar, meg aki külön vakut akar.... természetesen vegyen fényképezőgépet ha teheti akkor azonnal legalább 4/3 vagy nagyobb érzékelőset.
    De az átlagnak szvsz megfelel. Ennyit mondtam. És ez bazi hasznos egy dolog. Még nekem is.
  • Taxy01
    #21
    A nagyítás méretének növeléséhez nem kell más csak nagy felbontás. Egy átlag Usernek a 3 mpx bőven elég. Én is nagyon sokáig megvoltam a 2mpx-lel (Pana FZ-2). A probléma a kis méretű, ezért zajos zajos (de a marketingesek miatt nagy felbontású, ezért még zajosabb...) fényérzékelő lapkákkal, és a gyenge, kicsi objektívekkel van. Ahhoz, hogy normális méretű CCD-re normális mennyiségű fény jusson, sajnos akkora optika kell, amit nem lehet zsebre tenni. És ez nem mostanában fog változni.
  • fade2black
    #20
    btw
    http://itcafe.hu/hir/apple_jobs_macbook_air_magyarorszag.html
  • fade2black
    #19
    egyetértünk a jelenlegi elit N82, G600 lényegében az ultrakompaktok szintjét éri el.
    és ez az ultrakompakt szint rengeteg embernek bőven elég fényképezésre meg 10*15ös nyomatokhoz.
    Igen ha ennél több kell és 13*18 meg A4es képeket hivatsz elő akkor kaki de hányszor hivat elő egy átlagember 10*15nél nagyobbat?

    GPS meg majd remélhetőleg lesz a köv iphoneban vagy a kövutániban és ha az SDK sokkal jobb lesz mint aminek igérik akkor az IPhonera még nagy sikerk várnak...
  • Taxy01
    #18
    Ebben teljesen igazat adok: "Van egy dolog amiben az Iphone úgy szar ahogy van: PDAnak. Kitünő készülék de pont PDAnak (meg mobilfényképezőnek, meg gpsnek) jelenleg nem az igazi." Viszont az iPhone szerintem (leginkább a beviteli mód és az előre telepített alkalmazások és funkciók miatt) közelebb áll egy PDA alapú telefonhoz, mint egy simához. De úgy látom az alapokban egyetértünk. :)

    Fényképezőnek szerintem egyetlen telefonálásra alkalmas eszöz sem felel meg jelenleg a piacon. Arra jók, hogy ha látsz valamit hirtelen, akkor le tudod kapni, és elküldeni a havernak MMS-ben. Az 5 megpixeles agyonmarketingelt gépek minősége is maximum az ultrakompaktok szintjét érik el, mivel technológiailag azon a szinten vannak. De ez itt nagyon off.

    A GPS-nek való használhatóság szerintem is nagyon hiányzik az iPhone-ból. Ez komoly hátrány. A cellainfó alapú navigáció csak egy gyenge próbálkozás, esetleg kiegészítője lehetne a műholdas megoldásnak, de nem riválisa. Úgy gondolom egy SIRF Star III chip mamapság már nem olyan drága, hogy ne férjen bele az árba. Nem is értem miért nem teszik bele.
  • fade2black
    #17
    Ez így korrekt de:
    "Volt már több PDA-m, közel ülök a tűzhöz informatikus lévén de sokkal nehézkesebb a rendszer, mint az Apple megoldása."
    Van egy dolog amiben az Iphone úgy szar ahogy van: PDAnak. Kitünő készülék de pont PDAnak (meg mobilfényképezőnek, meg gpsnek) jelenleg nem az igazi.
    Ezek lehet új Iphoneval, megn sdk megjelenésével változnak de jelenleg ez van.

    PCmeg tényleg szabadon konfigurálható és ez tényleg hátrány de ugyanúgy előny is. Ha meg "Apple"san építünk gépet: 24/7 stabilitás kell akkor aza gép olyan lesz az apple ár feléért vagy vesz az illető Lenovo/dell... gyári gépet amiknél szintén nincs baj a stabilitással. Ha meg beleturkálsz agyontelepíted mindenfélével az ellen OSXen sincs orvosság.
  • Taxy01
    #16
    Su0my: Örülök, hogy sikerült jól megfogalmaznom a gondolataid. :)

    A félreértéesek elekerülése végget megemlíteném, hogy az iPhone nem GPRS hanem EDGE technológiát használ, ami maximum 262 kbit, ami egy "sima" 3G telefon (nem HSDPA) 384 kbit-jéhez képes nem is olyan kevés, sőt véleményem szerint egy telefonos webböngészéshez bőven elég.

    A "divathasználók" jelen vannak minden területen, nem csak az Apple termékeknél. Én is ismerek sok embert, akinek csak azért van HSDPA, sőt, wifi-s telefonja, mert az a trendi, jól néz ki, de soha még egy wap oldalt sem néznek meg rajta. Hogy ne menjek messzire a barátnőm is ilyen.

    Jelenleg én is egy Nokia 3G telefont használok (6288), 3G-n Opera Minivel szoktam böngészni amit zseniálisnak tartok. Arra amire való teljesen jó. Nyilván nem kizárólagos használatra, de ha kell, mindig kéznél van.
    Volt már több PDA-m, közel ülök a tűzhöz informatikus lévén de sokkal nehézkesebb a rendszer, mint az Apple megoldása. Ugyan ez igaz a desktop oprendszerekre is.
    Mielőtt megismertem volna az OSX-et azt gondoltam, hogy egy összetett, sokat tudó rendszer törvényszerűen bonyolult és körülményes. Az Apple-nek sikerült mégis annyira egyszerűre megcsinálni, mint a bot. Alátettek egy jó vasat, és az eredmény magáért beszél.

    Persze ebben benne van az is, hogy ez csak minősített vason fut, és korlátozottabban telepíthetőek rá alkalmazások. De gondoljatok bele abba, mit várunk a Win-től. A PC moduláris (az összeállítások száma gyakorlatilag végtelen), olyat raksz össze, amilyet akarsz. Ráteszel egy Win-t, majd a hardverek illesztőprogramjait, amit nem az MS készít. Ha ezzel megvagy, ráraksz még jópár 3rd party alkalmazást, majd elvárod, hogy ez maximális üzembiztonsággal fusson. Ez korlátozottan igaz a mobil eszközökre is. Egyértelmű, hogy nem lesz olyan, mint egy sokkal jobban behatárolható hardverre opzimalizált rendszer.
    Az apple összeállította azt a konfigurációt, ami a felhasználók elég nagy részének megfelel, és egy kicsit meg is kötötte a kezüket a stabilitás megőrzése érdekében. Akinek ez nem tetszik az használhat mást. Ez nem jelenti azt, hogy ez az összeállítás nem jó, csak azt, hogy vannak felhasználók, akiknek ez nem elég.
    Nekem elég lenne. :)
  • 5c0rp330n
    #15
    "Ettől függetlenül tisztába vagyok vele,hogy Te a mobilodon keresztül még HSDPA segítségével se fogsz SOHA olyan minőségben olyan rugalmasan és olyan gyorsan..IGEN! gyorsan böngészni mint IPhoneon, mert a Te böngésződ motorja fényévekre van a Safaritól.
    Hiába van HSDPA-d,maga a böngésződ és a hardvered kevés hozzá hogy olyan sebességgel jelenítsen meg komplettebb oldalakat mint az IP."

    -azt tudod, hogy HSDPA-s a telóm, akkor hogy gondoltad azt a kijelentést, hogy egy iphone gyorsabb? gprs-el? lol?
    -nem tudod, hogy milyen telefonom van, honnan tudnád, hogy milyen a telóm és hogy abban milyen böngésző van és hogy az milyen motort használ? meg hogy milyen a telóm hardvere? (itt súgom meg, hogy 369MHz ARM11 processzor és 96MB RAM, iPhone-ról ahogy olvastam procija 620MHz-es, viszont alapból vissza van véve 400MHz körülira, a RAM-ja 128MB, szóval nem mondanám, hogy egetverő különbség van, és az iPhone hardverének sok energiáját emészti fel a design-os csicsás kezelőfelület (nem mintha nem tetszene))
    -gyakorlatilag beletrafáltál még így is, az a vicc.
    idézem:
    "iPhone

    The iPhone will come with a version of Safari. This browser is based on khtml, the same as the S60 browser. It’s not yet available, so the only things we know is what Apple has said. We do know it will be exclusive to the iPhone.

    The display will be like the S60 browser and Opera Mini 4, showing a desktop based view. It also supports landscape mode, and provides a zooming feature. Apple also said that iPhone applications will be built around Safari.

    We should also expect similar features as what the S60 browser provides, since it uses the same engine."
    link
    tehát nemhogy fényévekre nincs tőle, de UGYANAZT a motort hasznája a böngészőm, mint az iPhone-t, ami sebességben és rugalmasságban meg is látszódik.

    az érintőképernyő tudom én is, hogy sokat számít, többek között erről beszéltem, mint példamutató funkcióról: hasznos és jól is működik. viszont a gyorsgomboknak , a sebességnek és az engine-nek köszönhetően így is eléggé hatékonyan lehet rajta böngészni. nem egy iphone böngészésben csak emiatt is már, és ezzel én is tisztában voltam amikor vettem, összességében nálam mégis efelé billent a mérleg, nem is kicsit.
    Opera 9.5 jön S60-ra is Flash Lite 3-al és kismillió jó dologgal, de az alap Mini Map browser is nagyon jó, nem sok kifogásolnivalóm van benne, majdnemhogy tökéletes.
    és nem írtam sehol, hogy csak divatbuzik vesznek iphone-t, ilyet egy szóval nem mondtam. arra utaltam csak, hogy a vásárlói jó nagy részét ők teszik ki. (kis hazánkban legalábbis)
  • bunny
    #14
    az "isteni" safari azért olyan gyors, mert buta. Én már csak tudom, iszonyú sokat szívtam vele, hogy néhány modernebb webes technikát életre leheljek alatta, sikertelenül. De bízok benne, hogy előbb-utóbb felnő az a böngésző is.
  • ThomasTheKoRner
    #13
    ". hsdpa-n, amilyen sebességet egy iphone-al csak álmodni tudsz."

    1. Nekem nincs IPhone-om ,és nem is lesz.
    2. Ettől függetlenül tisztába vagyok vele,hogy Te a mobilodon keresztül még HSDPA segítségével se fogsz SOHA olyan minőségben olyan rugalmasan és olyan gyorsan..IGEN! gyorsan böngészni mint IPhoneon, mert a Te böngésződ motorja fényévekre van a Safaritól.
    Hiába van HSDPA-d,maga a böngésződ és a hardvered kevés hozzá hogy olyan sebességgel jelenítsen meg komplettebb oldalakat mint az IP.

    "annyiban rosszabb mint az iphone-é, hogy nem érintőképernyős."

    Ne röhögtess...Annyiban rosszabb?
    Ez végülis csak fényéveket jelent használhatóságban...de ha szerinted majdnem ugyanaz így a böngészés élvezete és gyorsasága,akkor gratulálok!

    "iphone lett volna pénzkibaszás, mert én nem trendi telefont akartam villogásra, divatbuziskodásra, hanem okos telefont akartam sok-sok dologra."

    Na ebben legalább egyetértünk...ezért használok én PDA-t!
    Mert az op rendszer szabadsága..a végtelenül sokféle testreszabhatóság lehetősége,a millionyi program választéka és a nagyméretű érintőképernyő már tényleg lehetőséget ad arra hogy az ember szabad kezet kapjon,és kényelmesen rugalmasan netezzen/navigáljon/játszon stb a géppel.
    Olyan szintű böngésző persze erre sincsen MÉG mint az IP-ban (az Opera 9.5 viszont ha kijön véglegesen,akkor az már ugyanazt tudja...sőt...),de minden másban oda is veri.

    "az iphone valóban példamutató bizonyos dolgokban de sokan mint a tökéletes telóról beszélnek róla, pedig olyan alapvető zavaró hiányosságai is vannak, amiket nehéz lenne elfogadni."

    ÁMEN!
    Ehhez csak egy kérdésem lenne:
    Attól még hogy Neked nehéz elfogadni,miért kell divatbuzinak/idiótának/feltünési betegségben szenvedőnek stb titulálni azokat,akiknek baromira nem hátrány az,hogy nincs benne 3G, korlátozott a BT ,és még a kávédat sem főzi meg?
  • LordNorboy
    #12
    Én inkább egy HTC Kaisert vennék.
  • 5c0rp330n
    #11
    neteztem már vele. hsdpa-n, amilyen sebességet egy iphone-al csak álmodni tudsz. minden oldalt pillanatok alatt behozott és igencsak okos böngészője van, ami annyiban rosszabb mint az iphone-é, hogy nem érintőképernyős. az én esetemben egy iphone lett volna pénzkibaszás, mert én nem trendi telefont akartam villogásra, divatbuziskodásra, hanem okos telefont akartam sok-sok dologra.
    egyébként szeretem az Apple-t, és az OS X-et is, itt pihen mellettem 3 méterre egy macbook pro és nem egy iphone-al találkoztam már. az iphone valóban példamutató bizonyos dolgokban de sokan mint a tökéletes telóról beszélnek róla, pedig olyan alapvető zavaró hiányosságai is vannak, amiket nehéz lenne elfogadni.
  • Su0my
    #10
    "Az anyagminőség valamint a kezelőfelület használhatósága, logikussága, gördülékenysége egyébként tényleg megdöbbentő, mint általában az Apple termékeké.
    Aki nem látott még iPhone-t vagy Leopardot működni, az szerintem nézzen meg egyet mielőtt fikáz. Meg fog lepődni."

    Hú, hogy én ezt hányszor próbáltam elmondani ! Nem arról van szó, hogy minden este imádkozzunk Steve Jobsért, egyszerűen arról, hogy tényleg jó termékeket gyárt az APPLE... asszem, minden egyes epölfikához CTRL+C, CTRL+V ez a komment, én agresszív természetemből fakadóan eddig nem tudtam ilyen normálisan megfogalmazni ezt:)
  • Taxy01
    #9
    Én már nagyon várom, mert ha ez kijön, majd jól leesik a mostani iPhone ára. :)

    5c0rp330n: Valószínüleg ez is tudja majd a HSDPA-t, tehát 3,5G-nek nevezhető.

    Az anyagminőség valamint a kezelőfelület használhatósága, logikussága, gördülékenysége egyébként tényleg megdöbbentő, mint általában az Apple termékeké.
    Aki nem látott még iPhone-t vagy Leopardot működni, az szerintem nézzen meg egyet mielőtt fikáz. Meg fog lepődni.
  • ThomasTheKoRner
    #8
    Fasza.Akkor netezzél vele,aztán nézz meg egy Iphone-t...
    Rájössz hogy a jelenlegi telód kidobott pénz volt...
  • 5c0rp330n
    #7
    fasza. nekem pedig 3,5G-s telóm van és feleannyiba került rendesen függetlenül 2 év garival, mint egy kifüggetlenített iphone.
  • Lame
    #6
    Mar elsore is ilyet kellett volna kiadni ...
  • Su0my
    #5
    manapság kb minden második megjelenő mobil hordoz valamit az iPHONE újdonságaiból.. és lehet jönni, hogy jaj így meg úgy megcsinálta ezt már más is, nem vitatom: én az egységes egészre gondolok (amit eddig megközelíteni max az LG tudott kezelhetőségben)..

  • magyarvok
    #4
    És?
  • Dark Angel 666
    #3
    ugyis lessz hamisitvány belőle
  • acdc
    #2
    A pontossag kedveert: vekonyabb kivitelben es oled kijelzovel.Sajnos gps nem lesz talan majd az iphone 3 ban.
  • Lavigne
    #1
    10 millio darab, jaj. ez túl nagy szám...