15
  • irkab1rka
    az durva. Van egy website-od, amin durva videojátékot is árulsz, akkor ha a rendőrfőnök szól az öt éves kisfiának, hogy petike, itt a kártyaszámom, vegyé már egy postál ötöt, hogy lesittelhessük a bácsit, akkor te mész a sittre.

bár lehet, hogy egy carmageddon is elég ehhez...vagy egy lefejezés video (tom és jerry-ben is van ilyen ugye...)

ÉS KINYIROK MINDENKIT, AKI AZT MONDJA, HOGY A COUNTERSTRÁLYKTÓL VAGYOK AGRESSZIV

PHEW PHEW PHEW

(level 70 gnome mage)
  • [HUN]FaTaL
    Borzalmas hogy mindent a videójátékra kennek. Szerintem csak az válik agresszívé aki alapból hajlamos rá, a videójáték és a TV kihozza belőle maximum, de megtenné azt a környezet is. 6 éves korom óta (most 20 vagyok) játszom FPS-sel (Doom Rulez:D) és mégsem lettem sorozatgyilkos vagy ámokfutó.
  • NEXUS6
    Az a 17 éves srác, akit kivisznek katonának Irakba az meg tök normális lesz, ugye?

Már egy gyerek is képes eldönteni, hogy mi a játék és mi nem. Ha még sem képes erre, akkor viszont nem a videojátéktól lett olyan!
  • Wittgen
    Teljesen egyetértek azzal, hogy a progikat simán lehetne oktatásra, nevelésre is használni, valamint, hogy némi határ azért legyen, hogy ne tudjon mindenféle 12 év körüli vérpistike szado-mazo pron-shooterrel hentelni. Viszont azt továbbra is fenttartom, hogy csak az válik agresszívvá, aki alapból is hajlamos rá. A játékok előtt is voltak iskolai lövöldözések, sorozatgyilkosok, elmebeteg ámokfutók. Akkor is kiváltotta valami az, hogy bekattantak, és ez általában a környezet, a társadalom volt, nem pedig egy tv-műsor, vagy napjaink kedvenc céltáblája: a játék.

Furcsa, hogy a haveri körömmel már kb 10 éves korunk óta játszottunk erőszakos progikkal, mégis normális tanult, dolgozó, nem közveszélyes ember lett belőlünk. Nem mondom, engem is néha elkap a gépszíj, de némi káromkodással ki szoktam adni akkor a dühömet. Bár tudtommal azok a veszélyes elemek, akik magányosak, begubóznak, nem élnek társas életet, haragjukat nem adják ki, csak gyűlik bennük a feszültség, ami egyszer csak felszínre tör.
  • tttttom
    Az én szemembe egy játék az játék.:P

12 éves korom óta játszok erőzakos gémeke(PC-n) és most 15 vok és érdekes idáig az agresszióm hol van?Hát sehol, mivel a valóságban megvetem az erőszakot.Én általában, ha egy játékot előveszek én azt általában multiba nyomom és nem egyedül(Lásd.:World in Conflict---> Ott csapat munkázni kell ezerrel nem pedig magányos farkas ként nyomulni, mert akkor véged.Pedig még a hadjárathoz hozzá se nyultam idáig. :D)

Az a baj, hogy aztán meg ebbe a felvilágosításosdiba én azt szüröm le, hogy a gyerekek agyát egy kicsit átmossák.Pl.:"Letölteni nem jó, hanem vedd meg"(Hogy csak egyet is említsek).

Ebbe a felvilágosításba tuti van üzleti része is a dolognak.
  • hpteso
    Van egy képe a nőnek.... MINEK KELL EKKORÁT NYERÍTENI????
  • Adam II
    A nénié az igazi angol mosoly!!!

#5 #3

LOL MORÁLHUSZÁROK!

• Razgon
    A néninek szerintem az a baja, hogy nem elég ügyes CS-ben. Így aztán megorrolt a videojátékokra.
  • virs lee
    Elég a fogorvos. ^^
  • virs lee
    "Miért van igény erőszakos játékokra? Ugyanazért, amiért erőszakos filmekre, könyvekre vagy tévéműsorokra. A videojáték egyáltalán nem lóg ki a sorból"

Ennyi.
  • toto66
    Nálunk emberölésért is kaptak már ennél többet (igaz ritkán). C:
    Ja alkoholt, cigit, drogot meg nyugodtan vásárolnak...
    Egyébként meg az otthoni gépek jelentős részét a játék miatt vásárolták, tehát nem hiszem, hogy ott ahol a profit az isten ezt alkalmazni fogják! Egyébként meg mindegy megveszi a szülő....
    Károsnak persze károsak ezek a játékok, de ilyen törvény annyit ér mint a cigarettán a felirat, csak a dohányosokat nem érdekli...
    Egyébként a nem "lövöldözős", "kifordítom a belét" játékok között alig van olyan ami a leggyakrabban játszottak között van...
  • ffxi
    De megijedtem hirtelen ettől a képtől. Azt hittem vmi 3d-s gém.
  • mrzed001
    "Szerinte az internet és videojátékok kiváló segédeszközei lehetnek az oktatásnak és a nevelésnek, illetve a tanulásnak és a képességek fejlesztésének, ... "
    Úgy bizony. Na akkor mutasson kérem nekem 10 olyan max 2-3 éve megjelent játékot (utolsó: fps-Serious Sam 2; rts: nincs, illetve egy pályásan C&C), amit kooperatívban végig lehet nyomni, és nem az az értelme, hogy síkhülye magányos hősök rohangálnak és gyilkolásszák egymást. A coop játék nevel, ez meg amiket mostanság gyártanak csak leneveli mindenféle csapatmunkáról és közösségi szellemről a gyereket.

Ja és nem az erőszaktól kell félteni a gyereket (BKV-n úgyis megkapja a maga adagját), hanem attól hogy bezárkózik, magányos és deviáns lesz (ez okozza később az agresszióját).
  • DaemoonHunter
    Fújj de ronda ez a Byron! Postalba vele, aztán szétverni lapáttal
    Ennek kb annyi értelme lesz mint nálunk az alkohol csak 18 felettieknek
  • Adam II
    LOL BRITEK!