33
-
#33 Nocsak, ezsgé már napokkal ezelőtt készült április elsejére, vagy megint kiütközött a magas színvonalú fordítói szagértelem? -
dez #32 Tatoo? -
#31 Elég ha odaraksz egy névjegykártyát a homlokodhoz, majd szorosan fejedhez szorítasz egy kézigránátot. Nem kell többet bemutatkoznod az biztos :D -
#30 Hova kell ehez menni?
Bele akarom robbantani a homlokomba a nevemet, hogy ne keljen mindig bemutatkoznom ha idegen helyre megyek. -
dez #29 Azért hívják hologramnak, mert az eredmény fizikai megtestelülése ugyanolyan: a fény hullámhosszánál vékonyabb csíkok rendszere. Ha akarják, a látható eredmény térhatású ábra is lehet, vagy egyszerűbb színjátszós sík ábrák, vagy színjátszós sík lapok térben eltérő mélységekben, stb. -
Epikurosz #28 De. -
willcox #27 "Az áruknál meg engem nem érdekel a márka, csak a minőség." - meg az ára. Vagy az nem? -
Epikurosz #26 Hülyeség.
Különben a robbantgatás egyre divatosabb, legutóbb Fót főterén robbantottak ki egy bankautomatát.
Ez a hamisítványok elleni harc is nevetséges.
Meg kell szüntetni a készpénzforgalmat, s mindjárt mást kell majd hamisítaniuk a bűnözőknek.
Az áruknál meg engem nem érdekel a márka, csak a minőség. -
Inquisitor #25 Tisztában vagyok a kijelzőfajtákkal nagyjából, lehet félreérthető voltam, csak azért kérdeztem, mert a fotó nem adja vissza a holografikus hatást, és újabban minden csilogó bigyót "hologramnak" neveznek, ami nem az. -
syn7h37ic #24 70000 bar nyomás, az a szart is kipréseli az acélból, illetve tehénlepény lesz belőle. Nem tudom elképzelni, hogy ez valós hír. -
#23 "It is common to confuse volumetric displays with holograms"
Hologram
Volumetric display
Röviden annyi, hogy ami a scifikben van 3D-s "kijelző", azt _nem_ hologramnak hívják. De egyébként térbeli, úgy néz ki, mintha belemélyedne a felületbe, vagy amögött lenne egy 3Ds tárgy. Nem láttál még ilyet? -
Inquisitor #22 Nekem az egészből csak az nem derült ki ez mitől hologram? Mert képnek kép, de mitől lesz ez térbeli? -
Cat #21 "einen abgeschirmten Bunker und einen Sprengmeister benötigt" -
willcox #20 Ha elmész a Westendbe, ott készítenek érdekes dolgokat, igaz, az nem hologram, de valódi 3D-s. Akár ékszerként is viselhető. Akár a szíved választottját is.
Azt azért megnézném, hogy egy képet hogyan robbant bele a bunkerban a robbantómester bármibe is, mert szerintem sehogy.
Még nincs április 1., de már a hírek hajaznak rá :) -
willcox #19 Biztos ezért "tudományos" hír :) -
willcox #18 Felsorolnál párat, vagy csak azt hiszed? -
brueni #17 "miniatűr robbanótöltetekkel...", "szükség van egy bunkerre és egy külön robbantómesterre"...
nekem ez nem passzol össze. most kics, vagy nagy? medálba belerobbantani valamit? bunker, meg mester? mi marad a medálból, hitelkártyából...
itt valami félrefordítódott sztem... -
#16 azért mert a márkaboltokban sem ritka a hamisítvány -
#15 gondolj bele: a medálba szíved választottjának 3D-s képét "robbantathatnád"
Persze nem lenne egy olcsó cucc, de ha van mit a tejbe aprítanod, sztem megérné -
willcox #14 Miért is? -
L3zl13 #13 Mint mondtam nem hamisítás ellen, hanem díszítésként...
A sima hologram, bár látványos de ha matricán, vagy valami műanyagon van akkor túl gagyi, hogy ilyen téren sikeres legyen. De egy fémtárgyon szvsz már más lehet a helyzet. -
#12 Álomvilágban élsz :) -
M0RN1NGST4R #11 csak azt fogja látni, hogy a gomb miatt kerül 5ször annyiba ugyan az a kabát -
willcox #10 Egy műkereskedő vagy egy ékszerész ilyen jelölések nélkül is könnyen megállapítja, hogy hamisítvány-e a cucc. A vevő meg azt sem tudja, hogy mit kéne néznie/látnia. -
willcox #9 Van ilyen is. De az legyen már a gyártó problémája (ha hamis terméket árul a márkakereskedő).
PS: ha ilyesmit észlelsz, akkor azt nem ide kéne beírni, nem gondolod? -
L3zl13 #8 Nem tudom mennyire jó ez a módszer a hamisítás megakadályozására, de szvsz lehet rá kereslet dísztárgyak, vagy akár ékszerek előállításánál...
-
teddybear #7 Láttam már, hogy a kinai-piacon vásárolt a helyi Adidas-bolt tulaja, és nem kaját vett dobozszám! -
bakagaijin #6 Hmm, szerintem alapvetően nem termékek hanem mondjuk biztonsági beléptetőkártyák védelmére tűnik érdekesnek.
Nem olyan sok terméket tudok amit érdemes lenne így védeni. Manapság a luxusautókat is hamisítják :) és piaca is van. -
willcox #5 A vásárlók nagy részét az érdekli, hogy valami olcsó legyen, nem pedig az, hogy eredeti-e. Akit érdekel az eredetiség, az úgyis márkaboltokban vásárol, ahol nem nagyon vannak hamisítványok. -
Pepemix #4 jah en meg ezert a szarert fizetek vagy a termekert???
-
Adenoma #3 most aki nem ért hozzá, azt simán át lehet vágni, akármilyen technikával állítják elő a hologrammot -
teddybear #2 "Helferich szerint azonban a cserébe kapott, gyakorlatilag tökéletes hamisítás elleni védelem megéri a befektetést. "
Régi tapasztalat, a hamisítást csak megnehezíteni lehet, megakadályozni nem.
"Ráadásul további előny, hogy az árucikkeket másolóknak közel sem biztos, hogy megéri az infrastruktúra kiépítése."
Ez már jobban visszatartja a hamisítókat, de a többség amúgy sem akar tökéletes munkát végezni, elég annyi, ami az átlagembert átveri. -
Ghoosty #1 Ez nagyon szép és jó, de az esetek többségében bőven elég csak nagyon hasonlót csinálni, máris meg van tévesztve az áldozat. Tehát nem hiszem, hogy visszaszorítaná egy kicsit is a másolást. De mint technológia hasznos lehet a jövőben.