34
-
#34 A Celeron D-nek nem sok köze van a Pentium D-jez. (pont ez a 2 féle procim van jelenleg) A Celeron D egy csökkentet cache-sel, FSB-vel és HT nélküli P4. A pentium D pedig 2db HT nélküli P4 egybetokozva.
Ugyanakkor valóban az intelnél is megfigyelhető a részben selejtes procik más elnevezéssel való árusítása. -
dez #33 Persze, idővel nyilván egyre több mag lesz rendesen kihasználva.
(Néhány programmal meg már most is.) -
Abu85 #32 Ez így igaz amit mutatsz, de ez azért van így, mert a legtöbb programban nincs elég Thread a négy mag hasznosítására. Az AMD jelenleg ezt használja ki, egyébként nagyon okosan.
A jövőben talán változhat a helyzet, és akkor a 4. mag is előnyt kovácsol. -
dez #31 Pofázás helyett nézd végig pl. ezt a teszet: link
2 mag vs. 3 mag: majdnem akkora különbség, mint 1 mag vs. 2 mag
3 mag vs. 4 mag: pár % különbség -
who am I 7 #30 "Tesztek tanúsága szerint jelenleg azok a játékok, amik már többszálasak, a 3. magból még szépen profitálnak"
Hát egyértelmű, a hárommagból, MÉG POOOONNTTT PROFITÁLNAK, dehát már a négy mag hót felesleges!de a három, az AZ tökéletes! dez Nem is értem, hogy miért nem 3 magos procikat csinál mindenki , hisz a többszálas progikhoz, pont az a tökéletes akkó omg -
dez #29 (Persze nem árt kikapcsolni a workaroundot, amit csak a "biztonság kedvéért" tettek bele a BIOS-okba, ne lassítson.) -
dez #28 Igen, ez még B2-s. Nem mintha ez túl sokat számítana desktopon.
És igen, AM2+. Mi más lenne? Az AM3 csak jövőre jön, és a lényege a DDR3 támogatás. -
#27 most akkor ez a 3 magos széria még nem a javitott változat?
és csak AM2+ ???
sg cikkek... ajjaj ... -
tomcsa4 #26 HMm most jobban elolvasva PíszLávJuniti írását, ugyanazt írtam mint ő. Sorry, félreértettem elsőnek. Én nem vetem meg az AMD-t, soha nem is tettem. 2x volt intelem és kétszer AMD-m (most AMD ugye). Szerintem elég erős cég. -
tomcsa4 #25 1, Minden processzort úgy gyártanak, hogy nem tudják, milyen lesz. Egy adott csíkszélességen belül persze. Nincs ilyen, hogy legyártanak most x db 2,4GHZ-es Core2Duo-t. Legyártanak x db procit és megnézik tesztekkel, hogy milyenek lesznek és utána kategorizálják! Mindig is így gyátották, ez sose változott!
hpteso: természetesen nem kettő darabot gyártottak le, szóval a kukába dobás nem jétszik. Emlékezzetek vissza a Celeron D legelső változataira. Ezek Pentium D-knek indultak, de nem működött a második mag, gondok voltak vele. Letiltották és hopp Celeron D! -
#24 ugyis megveszitek - úgyis szeretni fogjátok -
waterman #23 két magos procim van és meg vagyok vele elégedve. kihoztak egy 3 magos-t ami ugyanennyit fogyaszt és architekturálisan fejlettebb. tehát a selejtes 3 magossal ami 4 magos igaziból jobban járnék, mint a jelenlegi procimmal. szóval nem csak a veszteségesség mérséklésére jó ez, hanem igenis van értelme eladni.
a másik meg, amit morn1ngst4r említett #18-ban, hogy egy ilyen proci míg a homokból integrált áramkör lesz, az kb másfél hónapnyi meló egy wafferel. több százezer liter tisztavíz és más rengeteg anyagot használnak fel. egy rakás áram és emberi munkaerő, iszonyatosan precíz gyártástechnológia, a fejlesztés iszonyatos költségei etc.. ezeknek mind meg kell térülnie, hogy aztán egy 6 dekás processzor legyen belőle és mindenki olvashassa az sg-t. így aztán ott fogják meg a pénzt ahol tudják. -
#22 Eddig is így készültek a hardverek. A legjobbat próbálják előállítani, ha hibás lesz, akkor eladják, mint alsóbb kategóriás termék.
A rendes Core2Duo procik kisebb cache mérete (pl 1 MB) is sok esetben úgy jön létre, a 2MB vmelyik része hibás. Másik, ha nem megy egy magas frekvencián az adott eszköz, akkor olyan órajelűnek adják el, amin megy. Leegyszerűsítve persze
-
Abu85 #21 Számít ez valamit?
Az ősrégi Pentium-nak sokkal súlyosabb problémája volt, és mindenki elégedetten használta. Pontosabban nem tudták, hogy hibás. -
Abu85 #20 Ilyen felfogással csak az aktiális csúcsprocit szabad venni, mert minden az alatti proci selejt. :) -
M0RN1NGST4R #19 digital: nekem is ez jutott eszembe :D
Mintha más cégeknek nem lennének hullámvölgyeik a termékeikkel kapcsolatban. -
M0RN1NGST4R #18 tényleg nagy baromság a veszteségminimalizálás... ajánlanék figyelmedbe némi alapszintű közgazdasági könyvet. -
digital #17 Csak az intelnek nincs szüksége erre, mert a sok hülye még a p4-et is vette.
Már nem tudtam mi hiányzik. Egyébként ez a duma nem égett még bele a monitorodba? -
dez #16 Miért nagyobb baromság, mint az Intel 6 magos Xeonja (Dunnington)?
Vagy az Xbox360 3 magos IBM Xenonja?
Egyébként az Intel is eladja a nem tökéletesen sikerült procikat, csak ők nem magokat tiltanak le (bár ki tudja, hogy néhány 1 magos valójában nem hibás 2 magos), hanem pl. a fele L2 cache-t. -
#15 Pontosabban hpteso-nak na -
#14 Sorry, hptesto-nak szántam a hozzászólásomat -
#13 Komolyan mondom, nem értem az ilyen hozzászólásokat. Miért is lenne ez baromság, meg süllyedés? Ha kicsit képben lennél, akkor tudhatnád, hogy az elektronikai iparban (de máshol is) nem lehet csak úgy leselejtezni és kidobálni a kukába akármit, aminek a legyártásába már pénzt fektettek (pl. a hibás négymagosok). Mit gondolsz meddig tudna fennmaradni egy olyan cég, amelyik nem próbálná valahogy megmenteni azon termékeit, amelyek nem pont úgy sikerültek, ahogy kellett volna? A gazdaságosság nagyon fontos tényező ám a mai világban. Ne hidd, hogy az Intel más lenne. -
#12 A gazdaságosságot? Nem ezt nem csak az AMD tudja, sokan törekednek arra. Csak az intelnek nincs szüksége erre, mert a sok hülye még a p4-et is vette. -
#11 nagyon gazdaságosak akarnak lenni,odarakhatnák az X3 jelölés elé a Tesco jelölést.... -
hpteso #10 Ezutan johetnek a 3 és fél magos procik... -
hpteso #9 Ien baromsagot is mar csak az AMD tudHovva sullyed mar ez a ceg.... -
JTBM #8 Kíváncsi vagyok a tesztekre.
Az intel végre tud szállítani Európába is a 45nm-es procijaiból. ;-))) -
#7 hmmm..végre itt vannak a javitott Phenomok is,na most már tényleg jönnie kell a Q9450- 9550 Intel sorozatnak is... -
dez #6 Igen, úgy értem, hogy visszajön az X-es jelölés, és nem csak a számból kell tudni következtetni, hogy hány magos.
Az oprendszer nem tud párhuzamosítani, csak ha a szoftver eleve többszálúra van megírva, azt tudja szétosztani a magok között.
Nem feltétlenül kell külön 3 magra optimalizálni. A legtöbb többszálú program annyi magot használ ki, amennyi a rendelkezésére áll.
Tesztek tanúsága szerint jelenleg azok a játékok, amik már többszálasak, a 3. magból még szépen profitálnak, de ehhez képest a 4.-ből már alig. Szóval jó ez a 3 magos megoldás. -
#5 flémeljetek már : Kiiinek kell 3 mag 4 mag 100 mag - miinek - jóó nekem a 640x480 is - alig várom hogy ez következzen. -
tomcsa4 #4 Hogy értetted hogy észbekaptak? Hogy logikusan jelölnek megint? Ha igen, akkor egyetértek veled (ha nem, akkor nem tudom mire gondoltál). Amúgy szerintem jó ötlet ez az "elrontott négymagosak legyenek hárommagosak", de vajon a szoftvergyártók mennyire fogják támogatni? Oké az operációsrendszer is tud párhuzanosítani, de hatékonyabb, ha a szoftverírók készülnek erre. Remélem jól fog elsülni, én bízom bennük. -
Zodd #3 Ugye ezek akkor még a hibával rendelkező procik, ha igaz a hír.
Valószínűleg azért csak gamer-eknek ajánlják.
Ennek a procinak a beszerzése elgondoljkodtató, ha jól árazzák be. -
dez #2 Nocsak, visszatér az X-es jelölés (X3, X4)? Észbekaptak? -
#1 reméljük az ára is jó lesz