115
-
pcboy01 #115 HD, DVD, Divx, Pc, Ps3, Xbox , Sorozat..... tölteni akarsz akkor jó helyen jársz!!!
Íme egy oldal amely hibátlan.... 36.000GIGA tartalom, 100%-os crc fájlok, legolcsóbb sms díj, Napi frissités,
itt jelennek meg elösször a legujabb filmek-játékok
HANCOCK SZINKRONOSAN!!! már töltöhető és még rengetek finomság gyere és nézd meg!
http://polar.smsforce.eu
http://polar.smsforce.eu
http://polar.smsforce.eu -
#114 Well, according to Nvidia Forum (sorry, I'm not yet allowed to post url)) Nvidia's driver have a "bug" that, for every AGP card,
-disables h264-dxva if your cpu does not support SSE2
-disables wmv-hd-/vc1-dxva completely
Tehát van egy "hiba" a kártyámban, ami letiltja a hardveres gyorsítást, ha olyan proci van a gépben, ami nem támogatja az SSE2-es utasításkészletet.
Szeretem az nvidiat... -
dez #113 (Illetve idegen playerben használva a codecet a codec GUI-jában.) -
dez #112 Egyébként sok sikert, és majd ne felejtsd el bekapcsolni a HW-es gyorsítást a PLAYEREKBEN.
Én ne valami ósdi verzióval próbáld.
Ja, ne az ffdshow codecet haszáld, mert az full szoftveres.
Mást nem tudom, mit lehet még elrontani... :) -
dez #111 (Lehet, hogy ezek a patchek már települnek az újabb WMP-kkel.) -
dez #110 Szóval én kamuzok, mert te, akinek fingja sincs hozzá, lamer módon nem tudod megoldani? Legalább eszed legyen már.
Az mpeg2 decode gyorsítást bármelyik player és codec igénybe tudja venni, ami támogatja a DxVA-t.
A többi spéci interfészen keresztül történik, ami eltérő Nvidia és ATI esetén.
A hw-es WMV és VC-1 decode gyorsítás támogatása benne van a WMP verziókkal telpülő WMVideo Decoder DMO filterekben (3 féle van belőle).
A hw-es h.264 decode gyorsítás támogatás a következő filterekben (codecekben) van benne:
Moonlight H.264 Video Decoder (link, egyes digitális műholdvevő kártyákhoz adott Moonlight-Elecard Playerhez jár)
Intervideo H.264 Decoder (WinDVD-hez jár)
Cyberlink H.264 Decoder (PowerDVD-hez jár)
Nero Video Decoder (Nero ShowTime Playerhez jár)
Ezek DirectShow filerek, így egy részük más - megfelelően konfigurált - playerekkel is használható.
De hogy működjön a dolog, először telepíteni kell ezeket a MS-os patcheket:
1. Frissítés DRM-képes médialejátszókhoz (KB891122)
2. Javítás: Frissítés a WMV-fájlok Windows Media Player 10 programban történő lejátszásakor használatos DirectX Video Acceleration (DXVA) szolgáltatás bekapcsolásához
(Illetve már nem emlékszem, hogy ezek csak mpeg2-höz kellene-e, vagy a többihez is, de asszem az utóbbi.)
Ezen kívül le kell tiltani a VSFilter nevű feliratozó-filter automatikus betöltődését, mert oly módon valósítja meg a feliratozást, ami letiltja a hw-es dekódolás-gyorsítást. (Pl. BSPlayerben van beépített feliratozás.) -
#109 Biztos valamilyen manócskák végzik el a feladatot, amikor átkapcsolók hw-es gyorsításra, és a prociterhelés jóval lejjebb megy...
Biztos, mert ilyen beállítási lehetőséget nem találtam a VGA driverében.
Nekem AGP-s 7600 GS-em van, de ugyanannyi cput zabálnak az x264es filmek mint a régi VGA-val (FX5600 ). Mondom, az nvidia driverében meg semmi ilyen hardvergyorsítási beállítást nem találtam, tuti kamu az egész. -
dez #108 (Monjduk ha már az Xbox360 viszi a VC-1-et..) -
dez #107 Jópofa ez az mkv2vob. Meg az is, hogy alapból viszi a PS3 az ilyen vob-okat. Nem gondoltam volna. -
dez #106 Szerintem nézd meg jobban, mert azonos képméret (sorok pontos száma) és file-méret mellett látványosan rosszabb, mint a h.264 (10 megabit/s alatt). Hidd el, ha csak alig lenne jobb a h.264, nem erőltették volna már évekkel ezelőtt, amikor még egy átlag konfignak túl megerőltető volt. -
lapaleves #105 a ps3-hoz van pc-s mkv2vob, azzal vinyósebesség-limitesen (aka 3-5perc) lehet ps3 kompatibilis h.264-et gyártani.
egyébként szerintem a hd divx is gyönyörű, ha úgy tetszik közel ugyanolyan minőség és méret mellett 1 ghz-n is elszalad. a 720p x264-el azért megküzd a pc. lásd galápagos trió pl. -
dez #104 Akkor nem is tudom, kiknek adják el tonnaszám a nagyáruházak a DivX-es DVD-playereket... Meg miért figyelnek oda a rilízerek, hogy csak olyan opciókat használjanak enkódolásnál, amit az asztalik is támogatnak.
Sokan a gép mellett is tartanak asztali lejátszót, pl. szülők miatt. De azokból sincs kevés, akik a piacon veszik a DivX-es cuccokat, és gépük nincs is, vagy nem értenek hozzá.
Egy minőségi DivX/XviD és a DVD (legalábbis DVD-R) között kisebb a különbség, mint az SD (DVD) és a HD között. -
cateran #103 :O hehh,csakhogy ami nincs BD-n az ócsóért megvehető dvd-n...a divx-et errefelé számítógépen nézik (ismerőseim 100%-a) Kissé ironikusnak tartom, hogy arra gyúrnak a gyártók, hogy a szép nagy HD vagy HD-ready tv-n divx-et nézzen a nép:)
Inkább arra gondolok, hogy ha csórikám meglátja a divxes filmet,meg 1 BD-st,akkor rohan BD-t venni mert a divxestől szívrohamot kap (rühellem kimondani,de HD tv-n a nem HD anyag csúnyább(nem zavar,de igen látható, főleg bizonyos távolságon belül))
Persze ettől én még nem rohantam BD-t venni,sem HD cuccot letölteni:D -
dez #102 Csak szólok (neked is), tele a net h.264-es (mkv csomagolt) HD-s mozifilmekkel, dokumentumfilmekkel, sorozatokkal.
Ami az mp3-at illeti, a 192 kbites egy viszonylag jobb cuccon is már legalább hallgatható, még ha észre is veszi az ember, hogy mp3. Viszont ehhez képest a 128 drasztikusan rosszabb (kb. mintha egy Sokol rádióból származna a jel, de az is kevés biten és alacsony rátán digizve). -
dez #101 Ezt nem tudom, miből vontad le...
De pl. a Star Wars IV-V-VI jópár évvel ezelőtti sokadszori mozis és tévés megnézése után az SD változat már tud izgatni, úgy már a könyökömön jött ki. Hasonlóan mint pl. a James Bond filmek, stb. HD-ban viszont megint új élményként hatnak! Mert a részletgazdagság által sokkal több képrészlet tűnik elő, így sokkal jobban megfigyelhetők a berendezések, ruhák, stb. Aki szerint mindez nem számt, az hazudik.
És különben is, nagy képhez nagy felbontás illik, különben mosott a kép. -
dez #100 Nem tudom, hány éve néztél utoljára torrent oldalra, de a HD-s anyagok 95%-a mkv konténerbe tett h.264 codeces [lásd ami korábban elhangzott a h.264 és x.264 kapcsolatáról]!
A maradék 5% egy része mpeg2 (de általában megvan belőle a fele/harmad annyi helyet foglaló h.264), illetve VC-1. HD-XviD/DivX már alig van, mert egyszerűen pazarlás a h.264 mellett. -
dez #99 Ebben egyetérthetünk, de Cateran éppen nem ezt mondta, ezt én írtam válaszul. -
willard #98 Lehet, hogy bolond vagyok, de nem hülye. Ha van két 700 megás file, nyilván a jobbat választom. Még egyszer leírom mit gondolok erről, bár nem tudom mi a fasznak, felőlem mindenki olyan filmeket néz olyan felbontásban amilyenben akar, leszarom.
Az a véleményem, hogy a Blue-Ray messze nem lesz olyan sikeres, mint a DVD. Azért, mert egyáltalán nem akkora minőségi ugrás, mint a DVD volt a VHS-hez képest. Jó, ha majd nem lehet mást kapni, és 990-ért dobják utánad az élelmiszeboltban is a párizsik mellől, mint most a DVD-ket, akkor nyilván. De ha 4-5x-annyiba kerül még egy darabig, nem kérdés, hogy mindenki a DVD-t fogja választani. A Divx támogatás engem erről győzött meg, az emberek nem hülyék és az optimális ár/érték arányt választják. (bár Divx-nél áról beszélni nem lehet :) ) Ezt kínálja nekik a Divx/Xvid méret/minőség aránya. Fent vagyok pár külföldi torrent-siteon, és még a sokkal nagyobb sávszélességű külföldiek is a Divxet töltik le, nem a DVD-ripet, pláne nem a hi-def változatot.
Ja, meg amíg el nem felejtem, szerintem a scene releasek a mértékadók, az ő változataik terjednek el, és ők a 700mega/100perc, (vagy 2x700, ha jobb minőséget akarnak) 350/45 perc, 180/20 perces kódolást használják, és azokat töltik le az emberek. Ha a scene majd átáll valami másra, akkor az lesz sikeres. Egyelőre nem törik magukat. Méret/minőségoptimalizálás!
(Ugyanez a helyzet az mp3-al is. Jól van, beismerem, most már én is 192-es kbites zenéket hallgatok, mert elférnek, meg igazából nincs más. De aki bármilyen lekódolt zenét hallgat, nekem ne magyarázzon minőségről. Ha a darabokból összerakott profi hifiden hallgatod az eredeti cédét vagy a bakelitet, akkor talán elfogadom a nagy minőségimádatot, de így látatlanban azt gondolom, azok ugatnak minőségi különbségekről, akik 10e forintos mp3 lejátszóval, kis fülesen hallgatják a zenét, és azért szeretik a nagyobb bitrátát, mert apuci megvette a 4 helyett a 8 gigás lejátszót.) -
floatr #97 Szerintem te sohasem élveztél egy filmet. Nyilván a YouTube-os videókon sem tudsz röhögni, mer a minségük kritikán aluli. Ez a szánalmas -
floatr #96 Egyelőre csak annyi a difi, hogy xvid/divx anyagot már a kiskutyafaszán is le lehet játszani, a h.264 pedig egyelőre csak most kezd felfutni. A számítógépes lejátszás is még kezdeti szakaszban van, leginkább a hw-gyorsítás témában, mert pár chipset támogatja, jópár nem, és megint van olyan kategória, amikor a chipset támogatná, de ebaszták a kártyát, az illesztését, a drivert, vagy egyáltalán a drivert lsuták rá rendesen megírni stb, és inkább letiltják, minthogy lebőgjenek.
A legtöbben, akik készítik a rippeket, egyelőre lusták vacakolni a h.264-es encoderrel, célkütyübe meg senkise ruház be az apucitól kapott zsebpénzéből.
Szal inkább a jól bevált xvid/divx, amihez nem kell core2, ha nem akarsz rántottát sütni a procin. Hameg még jó is, akkor kirajzolod lemezre, betolod az 5eft-os tesco value orion lejátszóba, azt kész. -
floatr #95 Nekem egyébként leginkább ez az átmenet hibádzott a képből. Csak a kéksugár miatt nem rohannának az emberek a bótba, de ha lecserélik, ami van, és az újak is képesek lejátszani a régebbi anyagokat, akkor miért ne az újabb. Pláne ha van rá plusz 50 rugó... -
dez #94 Ha a "népnek" nem kellene a BD, akkor ilyet egyátalán nem is vennének, csak a szokásos DVD playereket. Vagy szerinted nagyon megéri 4000 forintos lemezekre írkálni az XviD-es DVDrip-eket? Nem, itt arról van szó, hogy (még) nincs meg minden film BD-n, és addig is jól jön, ha a DVDripjeinket is le tudjuk játszani, és nem kell két playert tartani. -
#93 Huh, itt aztán megy az anyázás rendesen
willardtól kérdezném (én nem fikázni akarom, félre ne értsetek), hogyha választhat egy film két változata között, mind a kettő egyforma méretű, csak az egyik rosszabb minőségű, akkor ő a rosszabbat fogja választani? Mert az XviD és az x264 (jó, mondhatnák H264-et, mert az a formátum neve, az x264-gyel csak kódolni lehet H264-be) esetében erről van szó. Most az tök mindegy hogy nagy felbontású-e vagy nem. Egy nagyfelbontású x264 videó nyilván nagyobb, mint egy XviD-be pakolt DVDRip, és nyilván ha a film nem kívánja meg, felesleges a nagy felbontás. Azonban nem mindegy egy DVDRip esetében sem, mibe van rakva. Mert x264-be 700 megába már esetleg lehet élvezhető DVDRip-et rakni, míg XviD-be szinte tutira szar lesz (nyilván ez függ a hosszától, a forrástól, stb...)
Az meg, hogy mennyire erőforrásigényes: csak azért, mert szarral játszátok le
Szedjétek le a CoreAVC-t (fizetős, de aki x264-be vagy XviD-be szed le filmeket, annak gondolom ez nem fog akadályt jelenteni )
Én mielőtt ezt leszedtem volna, normálisan nem tudtam HD videót (H264-ben) lejátszani, most meg kb. 50%-on zakatol csak a proci!
Ráadásul egyébként is csak nagyfelbontásban jelenthet gondot, DVD felbontásban nem szabadna (vagy tényleg nagyon szar a gépetek ) -
cateran #92 Mindazonáltal dez, ez a hír nem téged igazol (ofc többet akarnak eladni a készülékekből,de ha ezzel tényleg felfut, akkor a népnek inkább a "szar" divx kell, mint a BD) -
dez #91 Neked tudományos bizonyíték kell a fars hangokkal teli, digitális zajba vesző, zenének már nem nevezhető förmedvény gyerekekre főleg kifejtett káros hatásáról? -
willard #90 Te egy igazi polihisztor vagy! Add meg légyszi a számod, lenne pár kérdésem az mp3-ak bitrátája és a lehetséges halláskárosodási kockázatok összefüggéseiről. -
dez #89 (Ha már ilyen barom vagy - mert erre már tényleg nem lehet mást mondani -, azért remélem nincs a környezetedben gyerek, akinek a hallását rongálhatnád a 128 kilobites mp3-akkal. Ha van, akkor szégyelld magad, de nagyon.) -
dez #88 Hogy kisfelbontású XviD-et nézel, az még egy dolog. Én is néha ezt teszem.
(Mondjuk poénos lesz, amikor már a szomszéd Mari néni is HD-ban fog mozizni, te meg nagy büszkén lesed majd továbbra is az kisfelbontású XviD-jeidet a régi tévéden.)
De szándékosan 128 kbites mp3-at erőltetni, az már szín tiszta idiotizmus... Az nem simán az XviD analógiája, hanem olyan, mintha HD-s anyagot tömörítenél 700 megás XviD-be. Lószar. -
willard #87 "(Azt már nem veled fogom megtárgyalni, hogy a lossless jobb-e vagy sem.)"
Nem is várom el, mester.
128 kbit és Xvid az igazi! -
dez #86 Sőt...
The R5xx family introduced a more advanced onboard motion-video engine. Like the Radeon cards since the R100, the R5xx can offload almost the entire MPEG-1/2 video pipeline. The R5xx can also assist in Microsoft WMV9/VC-1 and MPEG H.264/AVC decoding, by a combination of the 3D/pipeline's shader-units and the motion-video engine. Benchmarks show only a modest decrease in CPU-utilization for VC-1 and H.264 playback." link
R5xx = X1300-X1950 -
dez #85 Esetleg a 6800-asról volt szó, amiben csak félig működött a PureVideo Engine. -
dez #84 Te vagy hülyegyerek, ráadásul teljesen süket is, mert hatalmas különbség van a 128 kbites és a 192 kbites mp3 között.
(Azt már nem veled fogom megtárgyalni, hogy a lossless jobb-e vagy sem.)
Kit érdekel, hogy te jól elvagy a kisfelbontású 72cm-et tévéddel? Attól még ne fájjon már annyira, hogy más inkább egy 1m-es HDTV-n szeret mozizni.
Arra a 90%-ra inkább ne vegyél mérget. Bár a munkanélküliek között nyilván ilyesmi lesz az arány. -
dez #83 Nem hülyéztem le senkit. Én arra a mondvacsinált elvre mondtam, hogy hülyeség és demagógia, hogy a jó filmeknek mindegy, hogy kisfelbontásban (főleg divx-ben) vagy nagyfelbontásban nézzük. -
dez #82 ATI AVIVO @Wikipedia
Egyébként kurvára nem kellene keverni az Nvidia GPU-kban lévő PureVideo Engine-t az Nvidia saját MPEG2 decoderével, aminek a neve "PureVideo MPEG2 Decoder". Utóbbi tényleg nem tudja a h.264-et, és a többit, de nem is feladata. -
dez #81 Esetleg linket is dobhatnál ehhez a szöveghez, akkor tudhatnánk, melyik lámától származik... Valamit nagyon félreértett az illető, vagy eleve nem is értett semmit.
Biztos valamilyen manócskák végzik el a feladatot, amikor átkapcsolók hw-es gyorsításra, és a prociterhelés jóval lejjebb megy...
"PureVideo 1
Also known as simply PureVideo. First introduced with the Geforce 6 series, the original Purevideo engine improved upon the Geforce/FX's video-engine (VPE) by adding better deinterlacing algorithms and finer video-resizing for overlays. Compatibility with DirectX 9's VMR9 renderer was also improved. PureVideo inherited the MPEG-2 decoding pipeline from its predecessor, VPE. But in later models of the Geforce 6, PureVideo also offered hardware acceleration for VC-1 and H.264 video, though the degree of acceleration is limited when benchmarked side by side with MPEG-2 video. PureVideo offloads the entire MPEG-2 pipeline excluding run length decoding, variable length decoding, and inverse quantization [1].
PureVideo 2
While many PureVideo-capable cards could in fact play downloadable 1080p-video with a sufficiently fast host PC, HD DVD and Blu-ray's specifications push many such systems beyond their limits. In particular, one of the two compression-codes in H.264/AVC high-profile, CABAC, is notoriously unfriendly towards general-purpose CPUs. PureVideo 2 adds a bitstream processor (BSP) and enhanced video processor (VP2) to completely offload AACS-decryption and H.264-decoding. For VC-1 decoding, PureVideo 2 offloads the inverse discrete cosine transform (iDCT) and motion compensation stages, and relies on the host CPU to handle the bitstream processing/entropy stage of the video pipeline[2]." PureVideo (@Wikipedia)
Az R6xx alapú ATI kártyákban (kivéve a legelső R600-at, amiben nem teljes körő a dolog) mind a h.264-et, mint a VC-1-et illetően teljes körű hw-es gyorsítás van. -
dez #80 Az X1950-et nem nevezném "újabb generáció"-nak. Nálad megállt az idő 2 évvel ezelőtt? (Egyébként az mpeg2-őt még ez is tudja, sőt már évekkel korbbi kártyák is tudták.)
Nekem egy 6600-asom van, és ez is tudja a h.264 gyorsítást, csak ez még nem minden részét. (Nem a végső megjelenítésről beszélek.) -
willard #79 Igen, én 700 megás Divxeket nézek a tévén, asszem 72 centis, nem HD, csak egy mezei Philips TV és nekem teljesen jó a minősége. Ez kb. olyan, mint amikor hülyegyerekek fejtegetik hogy a 160 vagy 192 kbites mp3-e a jobb, sőt a flac meg aztán még olyanabb. Mind szar, (a Divx is szar és mégis kváziszabvánnyá vált,) a hanglemez az igazi, aztán mégis megy a levesbe. Ha már csak Blueray lejátszót lehet majd kapni, az emberek akkor is Divxeket és sima DVD-ket fognak 90 százalékban nézni rajta és kész. :) Nekem erről szólt ez a hír. -
floatr #78 Annyi biztos h a linuxos driverein keresztül csak mpeg1/2 lejátszást támogat. Hogy ennél összetettebb dolgot tud-e mongyuk windóz alatt, nemtom, de számomra lényegtelen. -
floatr #77 Először is szerencsétlen észlény a te kedves felmenőid közönsége, hamár erre járunk. A szintedet már kezded hozni, látom.
Az hogy jópáran minőség/mennyiség/ráfordítás kompromisszumáról írtunk, és te gyakorlatilag lehülyézel mindenkit, amiért ez a véleménye, az nem az én demagógiám, hanem a te színvonalad.
Attól még h valakinek más a véleménye még _nekem_ nem lesz kocka, max ha elkezd erőltetni egy techokrata nézőpontot. A sznobot meg nem én dobtam fel, deha úgy érzed... -
#76 A GeForce 7600 GS támogatja a PureVideo funkciót, ideértve a H.264 tömörítésű anyagok feldolgozásának segítését is, és SLI konfigurációban is alkalmazható.
,,nos neheny uzenetvaltas utan kiderult a lenyeg. az nVidia tablicaja *hazugsag*. Semminemu VC-1 vagy H.264 gyorsitas sincs. se a driver sem pedig a purevideo nem tartalmaz ilyesmit."
Kiváncsian várom tehát azokat az olcsóbb vgakat.