21
-
blackeagle #21 aha kösz -
dez #20 Az a 100% nem azt jelenti, hogy olyankor a proci összes egysége az utolsó tranzisztorig ki van hajtva.
Főleg, hogy a rendererek inkább csak az FPU-t terhelik, annak is inkább csak 1/4-ét, mert a renderer kód többnyire nem SIMD. -
blackeagle #19 egy render nem terheli mikor folyamatosan 100%-on ketyeg ? -
dez #18 (Itt a max. alatt nem szuperagyonterhelés értendő, hanem pl. egy renderelés.) -
dez #17 A Phenom 9600 pl. 24W-ot eszik idle-ben. Maxon fogyaszt 73-at. -
dez #16 Év végére éppenhogy jönnek az alacsonyabb fogyasztású 45nm-es procik AMD-nél is. -
dez #15 X2-ből is van 125W-os. És Phenomból is 95W-os.
De mégegyszer, ezek nem valós fogyasztások. Ráadásul TDP osztályok, szal ha valami 126W-ot fogyaszt abszolút max. terhelésen, az a 140W-os osztályba kerül.
4 magos Intelből is van olyan, ami 150W-ot fogyaszt, igaz az még 65nm-es, miközben már van belőlük 45nm-es is.
Mellesleg ugye csúcsprociknál kisebbekből egyelőre Intelnél is a 65nm-eseket nyomják. -
#14 Leírják előtte mivan, és írja tovább a hülyeségét...
Gratulálok, ön elérte a -1-es iq-t! :D -
waterman #13 mit értek én kényelmesen alatt?
- ha csak a devc++ fut meg egy böngésző, akkor ne egyen 70 wattot.
- ha játszani támag kedvem, akkor se rökönyödjön meg.
- ha nekiállok tömöríteni, akkor tömörítsen ezerrel úgy ahogy a torkán kifér.
én speciel kihasználom a kétmagos procimat elég rendesen, mert a legtöbb particióm truecryptes és bizony valminek kódolnia kell on the fly.
a kényelmesenbe az is beletartozik, hogyha 3-4 évente gépet cserélek, akkor ne kelljen választanom, hogy egy kazánt veszek, vagy pedig egy alsó kategóriást. nem vagyok amd fanboy, de az előző procim és a mostani is amd és valahogy szeretem. szeretném ha a következő is az lenne, de ahogy per pill a helyzetük áll, eléggé le vannak maradva. sajnos:(.
igaz, hogy nem kell mindenhez négy mag, de vannak helyzetek amikor jól jönne, viszont ha idle módban 70 wattot elfűt, akkor az egy nem jó processzor. -
Kheller #12 Az amd azt az állapotot célozza meg az év végére, ahol az intel néhány éve a gödör alján volt, lassú, sokat fogyasztó, melegedő procikkal. Az meg, hogy a fanatikusaik ebben látják a kiutat szintén sokat elmond arról, hogy hol van ma az amd... -
samuzsolt #11 "gép tegye a dolgát és lehessen vele kényelmesen napi feladatokat intézni"
sztem napi feladatokat intézni egy 4 éves gép is tökéletesen megfelel... nem kell csúcsproci megnyitni a firefoxot, meglesni a mailboxod :) a word se különösebben igényli a nagy számítási teljesítményt :) HD videók leséséhez pedig egy 40ezer forintos proci+vga kombó bőven sok :) -
waterman #10 a 125 meg 140 wattos chipek azért kicsit durvák, a 65, meg 45 wattosak után. persze illik belekalkulálni, hogy ezek legalább kétszer akkorák, mint az x2-esek, de hol a technológiai innováció és a haladás, ha egy chip ha 4 magos pont a kétszeresét eszi a 2 magosnak. aki tuningolni akar, annak jók ezek, de akinek arra kell, hogy a gép tegye a dolgát és lehessen vele kényelmesen napi feladatokat intézni, annak érdemes még várnia a 45 nanométeresek érkezéséig. -
Abu85 #9 Ezek kamuzós pöcsök. Fizetnek nekik, hogy ki legyen mutatva a különbség.
Az életben nem fog az a gyenge gép terhelésnél 250W-nál többet fogyasztani. -
Hawaii #8 Hogy kissé árnyaltabb legyen a kép a fogyasztás szempontjából: <GIGABYTE DES and ASUS EPU Tested> -
dez #7 Jól tudod, az AMD az abszolút maximumot adja meg, amit normál programoknál nem is érsz el. Az Intel meg a hétköznapi programoknál elértet adja meg.
Az is jó észrevétel, hogy az AMD-s fogyasztásban már benne van a prociba integrált Northbridge rész is. -
dez #6 Tized annyi? Nem elég, ha csak kicsivel is olcsóbb? Ez már elfogultság. -
#5 Csak úgy virít a hozzánemértés, és a lámaság a hozzászólásodból. -
Caro #4 Ahogy én tudom az AMD máshogyan számolja a TDP-t, mint az Intel. Azt is érdemes belevenni, hogy az újabb AMD chipsetek viszont 55 nm-en készülnek, és nagyon keveset fogyasztanak (akár 1W>), szemben az Intel 90 nm-es chipsetjeivel. Így az egész rendszer fogyasztása nem lesz lényegesen nagyobb. Ha pedig kijönnek a 45 nm-es Phenomok, akkor teljesen versenyképes lesz, valószínűleg fogyasztás és órajel szempontjából is. Egyenlőre AMD-től Athlon X2-t éri meg venni szerintem. -
#3 ekkora fogyasztással nekem ingyen sem kellene -
#2 Jo lenne ha lenne verseny az Intel es AMD kozott -nekunk vasarloknak- de ahogy ezeket elnezem: 65nm, 140watt, 2.6Ghz.... Ez nem lesz egy vilagbajnok CPU.
1 esetben vennek ilyet, ha tized ara lenne mint a hasonlo tudasu intelnek. -
#1 ez aztán bukta lessz a javából