17
  • Polemius
    #17
    Akkor úgy néz ki, nem tartozol a célcsoportba. :)
    A jegyzetelés valóban nem jellemző, de mintha már lenne valami olyasmi megoldás is, érintőképernyővel. Nyilván, ahogyan elterjednek, több gyártó is beszáll, nem csak az árak fognak lemenni, hanem a készülékek is fejlődnek és a kevésbé tömeges igényt kielégítő modellek is megjelennek mindenféle extra szolgáltatással(mint ahogyan idővel megjelentek laptop területen a subnotebookok vagy a desktop replacement gépek pl.).
  • echo
    #16
    olyan dolgot olvasok SOKAT ami a4-es formátumban van. szóval a kérdés nem az, hogy befér e a zsebembe, hanem, hogy a halom paírt kell valahogy rendben tartani, vagy esetleg egy ilyen és kész. bár lehet még ekkor sem lenne versenyképes a papírral, mert itt a jegyzetelés a margóra ha jól értem nem igazán megoldott :)
  • Polemius
    #15
    Na de olvasod-e a köteg A4-es papírt buszon, vonaton? Vagy az ágyon heverve? Wc-n ülve? Unalmas órán/értekezleten? Elfér-e a hátizsákodban, netán a zsebedben? Tudod-e kényelmesen fél kézzel tartani, miközben a kávédat kortyolod, netán hamuzol? :)
  • echo
    #14
    nem látom mennyire lenne egy ilyen a4-es nehezebben kezelhető, mint amikor most egy köteg a4-es papírt olvasok :)
  • Polemius
    #13
    waterman:

    Ár:
    Mi értelme két olyan eszköz árának összehasonlítása ami más-más célra készült? A DPA nem iganzán jó arra amire egy e-book olvasó, az e-book olvasó nem igazán jó arra, amire egy pda.

    A méretről:
    A lentebb említett A4 méret elég nehezen kezelhető. Az általad említett fél A4-es méret az valóban kezelhetőbb ennél, nyilván lesznek akkora méretű olvasók is (igazából vannak most is az itt említett típusoknál nagyobbak, csak kevésbé ismertek, keresgélj kicsit).
    A sony cuccának méretét néztem meg most neked pontosan, annak a mérete 175 x 122 x 8mm, ami szinte hajszálra a B6-os papírméretnek felel meg, azaz egy kisebb alakú könyv méretének. Ha szétnézel (akár a könyvespolcodon, az alant írtak alapján) rengeteg hasonló méretű könyvet fogsz találni, mert könnyen kezelhető, jól olvasható (a szöveget sem túl nagy, sem túl kis részekre tagolja, kicsi a könyv tömege, akár kézben is tarthatod hosszabb ideig). Ezért hasonlít terjedelmében is egy könyvformátumra.

    Amúgy meg hol írtam a vastagságról? Sehol nem írtam, hogy legyen laptop vagy szótár vastagságú! Ne tulajdoníts nekem olyat amit sosem állítottam!
    Vetted egyáltalán a fáradtságot, hogy megnézd mekkora ezeknek az eszközöknek a mérete, a tömege? Mint fentebb írtam a méretet, a sony olvasója pl. 8mm! Hol van ez a laptop vastagságtól? "majd akkor veszek ha max fél centi vastag lesz" - írtad. Nos, nekem nem tűnik nagy különbségnek.

    Meg hogy nehéz? kb. 250g, ezt szerintem még a nagyid is elbírja.
    Ahogyan nagyobb betűméretre állítva is talán el tudná még olvasni - és nem egy sor fér ki a kijelzőre, mit barokkos túlzással állítottad.
    A hozzászólásod alapján úgy érzem, nem igazán nézted meg, mikről is nyilvánítasz véleményt, ezért itt egy link, talán veszed a fáradtságot és ezt megnézed:
    http://www.youtube.com/watch?v=wDyDP3gIGW0
  • waterman
    #12
    nem értetted az érvelésem. egy pda is kijönne az árából, ami sokkal több mindenre jó. mellesleg egy mitac is szép képet ad. DE! én nem pda-ról beszéltem hanem az árainak összehasonlításáról.
    másrészt amit megint sikerült félreérteni: a mérete igenis legyen legaláb fél a4es lapnyi. ennek indoka igen egyszerű: hogy lehessen látni. mindnenki csak azt nézi, hogy ő maga mire használná, de pl a 86 éves nagymamám azért nem olvas mostanság, mert kicsik neki a betűk (feljebb állítod a betűméretet és egy sor megtölti a képernyőt - jó lenne minden sor végén lapozni) és ha el is tudná olvasni, akkor is az a gond, hogy a másfél kilós könyvet nem bírja már tartani. tehát nem látom értelmét, hogy könyv vastagságú legyen ez az olvasó, csak azért hogy jobban hasonlítson egy könyvre. milyen az ideális könyvvastagág (örkény egypercesek versus magyar-angol nagyszótár, no? )? ritkán olvasol, ha azt mondod, hogy laptop vastagságú e-könyv az jó. a 600 oldalas könyv olvasása közben elég gyakran bírkózik az ember a felesleges 590 oldallal. legyen piszokvékony és könnyű. a motorola razr miért nem kurblis telefon? így már nem is hasonlít egy szép antik telefonra. miért nem lóg belőle a kurbli? mert nem kell az hozzá, hogy a funkcióját ellássa. tehát ha már digitális könyveket csinálunk, akkor a funkcionalitásnak is fel kéne nőni hozzá. egy vékony kis eszközt bevonnának matt, csúszásgátló anyaggal és frankó lenne.
    és szeretnélek megkérni, hogyha nem csípős választ szeretnél kapni, akkor gondolj bele kicsit a válasz milyenségébe mielőtt szarkasztikus stílusban felidézed nekem milyen egy könyvtár. (kétszer is szegénységi bizonyítványt akartál rólam a két hozzászólással. thnx) rengeteget olvasok, vavian fable, rejtő jenő, egy rakás science fiction és csak azért nem szeretek asimovot olvasni, mert akkora vastag könyvekben fér el, hogy csak asztalnál lehet olvasni. csak ezért és semmi másért lenne jó nekem egy vékony e-könyv. de akkor majd megvárom, míg az én igényeimnek is megfelelőt dobnak piacra. snitt.
  • kvp
    #11
    Akinek tul kicsi a kijelzo, annak javaslom a thinkpad-ek x sorozatat. Akinek az ar szamit, annak meg az olcso laptopok a jok (pl. asus eee). En annak idejen eleg sokat olvastam ebook-okat kis 3 inches fekete-feher kijelzon, meg egy regi texas instruments 89-esen, de az jopar eve volt... a vilag szepen lassan koveti a technikat es a mernokoket. Mostanra mar nem csak az illegalis hazilag digitalizalt konyveket lehet olvasni, hanem akar fizetni is lehet ertuk. A hardver is fejlodott, hiszen most, 10 evvel kesobb mar ketszer akkora a kijelzo.

    ps: Ha valaki feltori a gepet, akkor elerheti vele a netet es par beepitett jatekot is (fel vannak telepitve, csak letiltottak oket). Tovabba mivel sima linux fut rajta, erdemes felrakni egy rendes pdf olvasot es egy openoffice-t is. A memoria: 64MB ram, 256MB flash (minusz az oprendszer) +4GB-ig sd kartya. A gep egy sima intel xscale-es pda, csak egy 800x600-as eink-es kijelzot kapott, ami jot tesz az aksik elettartalmanak ha tobbnyire allokepet nezunk rajta.
  • QuippeR
    #10
    az ára (még) tényleg nagyon sok, de aki azt hiszi, hogy egy PDA-val helyettesíthető, az nem tudja miről beszél.
  • Polemius
    #9
    okosan gyerekek:

    Bármilyen meglepő számodra, ma is vannak emberek akik olvasnak. Mert szeretnek olvasni. Nekik készül (te nyilván nem tartozol a célcsoportba).
  • Polemius
    #8
    waterman:

    Ez nem PDA.
    Könyvolvasó. Nem arra szolgál, hogy böngésszél, levelezz vagy ilyesmi. Könyvet olvasnak rajta. Hülyeség lenne egy gyufáskatulyányi, folyamatos olvasásra amúgy sem igazán alkalmas kijelzőn olvasni, miközben kifolyik az ember szeme.
    Erre a célra (e-book olvasásra) jelenleg ezek a legjobb eszközök.

    A mérete meg miért ekkora? Nézz meg egy könyvet. (Láthatsz ilyeneket könyvesboltban, vagy könyvtárban. Meglepő felfedezést tehetsz a könyvek és a könyvolvasók fizikai méreteit összehasonlítva.)
  • okosan gyerekek
    #7
    Csatlakozom...

    Meglepő, hogy szabadkozik!? Kigondolná, hogy ilyen sok idióta van!? Viszont az is elgondolkodtató, hogy egyáltalán, hogy jutott ez az eszükbe!?
  • waterman
    #6
    6 hüvelykes fekete fehér kijelző és csak olvasáshoz jó. hát igazán nagy üzlet. majd akkor veszek ha max fél centi vastag lesz 11 colos kijelzővel. úgy már értelme is van. 400 dolláros árért igen komoly pda-t vesz az ember manapság, szóval ez a készülék így egy nagy vicc.
  • GABOR16
    #5
    Én olyat szeretnék ami a4 méretű, de összelehet hajtani névjegykártya méretűre, és ezért zsebbe lehet rakni :)
  • NeoMaN
    #4
    :)))))))))))))))
  • valamit
    #3
    könyvtárakkal is felvehetnék a kapcsolatot (pl. az USA-ban van a legjobb digitális könyvtár azt hiszem) és közvetlen kölcsönzési hozzáférést is nyújthatnának :)
  • echo
    #2
    én egy olyat szeretnék, ami a4 méretű kijelzővel van.
  • Polemius
    #1
    Engem inkább érdekelne, hogy a sony és a többi e-book olvasó gyártó mikor lesz hajlandó Európában is forgalmazni.