85
-
#85 iphone kellemesebb, szebb, egyszerűbb, könnyebben kezelhetőbb mint egy n95
ez tény, ezért szeretem az iphonet:) -
Ulkesh #84 Quake3 a kütyün:
http://www.youtube.com/watch?v=kvci1vTXyUo&fmt=18 -
Ulkesh #83 Nem tudom mit nem értesz..
A beágyazott azt jelenti, hogy az 512 MB _rendszermemória_ a prociba van integrálva.
http://www.semiconductor.com/resources/reports_database/view_device.asp?sinumber=18016
"128 MB VRAM?? te tisztában vagy vele, hogy milyen számokról beszélsz? aligha.."
Szerintem te nem vagy tisztában a mai kor mobil eszközeinek tudásával.
Kezdjél olvasgatni, ez nem ártott meg még senkinek sem :) -
#82 nem értem ezeket a számokat amiről beszélsz.
"egy Samsung S5L8900 620 MHz-en 512 MB beágyazott memóriával"
mit jelent az, hogy beágyazott memóriával? annyi lenne a gyorsítótára? csak mert a legújabb PC-kben 4 MB maximum a gyorsítótár, egy iPhone-ban 16KB-os.
"PowerVR MBX 3D 128 MB VRAM"
128 MB VRAM?? te tisztában vagy vele, hogy milyen számokról beszélsz? aligha.. -
Ulkesh #81 "Poénbol utánanéztem Iphoneban S5L8900 van."
Teljesen igazad van, az Application processzor egy Samsung S5L8900 620 MHz-en 512 MB beágyazott memóriával.
Az APX-ben igazad van, ezt csúnyán elnéztem, a GPU egy Imagination PowerVR MBX 3D 128 MB VRAM-mal és egy Vertex Geometry processzorral társítva.
A 0.13 mikronos gyártási technológiával készülő PowerVR MBX grafikus chip a következő 3D-s szolgáltatásokkal rendelkezik: Flat és Gouraud shading, Perspective texturing és shading, Specular highlights, 2 Layer Multitexturing támogatás, 32-bit Z/Stencil buffer, Full tile blend buffer. A chip ezenkívül point, bilinear, trilinear és anisotropic filteringre is képes.
Az APX-el meg azért kevertem össze, mert amikor anno utánaolvastam, akkor ezzel hasonlították össze teljesítményben és az utóbbi maradt meg a fejembe (az nVidia kicsit ismertebb név :) ) -
fade2black #80 Poénbol utánanéztem Iphoneban S5L8900 van.
Egy cikk az APX2500röl amiröl Ulkesh úgy beszélt mindha az lenne IPhoneban.
http://www.engadgetmobile.com/2008/02/11/nvidia-shows-off-apx-2500-cellphone-applications-processor/ -
fade2black #79 Mégegyszer lassabban:
"Az volt az állítás, hogy nem hozza egy 20.000Fts kompakt minőségét én ezt cáfoltam."
Sehol se írtam zoomrol, vagy, hogy egy használtpiacon 5000Fts HP735 is hozza majd ezt.
"Lehet, de ezek a csalódott userek pár hónap alatt több iPhone-t vettek, mint amennyi Nokia smart 1 év alatt."
A világpiac 65% a symbian 12%win 11%blackbery és 8%Iphone. Láthatóan több Iphonet adnak el pár hónap alatt mint nokait egy év alatt.... Már megint olyat mondtál mert azt hiszed ami nem igaz vagy csak egyszerüen aminek semmi köze az igazsághoz.
Mondjuk az Iphonet jelenleg smartnak nevezzni a fantasztikus pl PDA funkciójival, meg a ki tudja milyen lesz majd SDKjával szerintem pöppet erős de legyen....
Mégegyszer elmondom: Nincs Nokia N82öm söt semmilyen Nokiam és okostelefonok 99%ami nálam jár csak azért van nálam mert java met debugolok rajta.
játékok: A linkjedben amit néztem APX2500 van demoztatva ami tényleg brutálisan nagyon durva egy iciripiciri probléma van ezzel: Az Iphoneban nem ilyen van. :DDD
Ismét egy szép ferdítés volt de ne nekem aki amint megjön az APX2500 végső sdkja (igen még megse jelent) már töltöm is le és telepítem a gépemre. :) -
Ulkesh #78 "Az volt az állítás, hogy nem hozza egy 20.000Fts kompakt minőségét én ezt cáfoltam."
Kiragadtál egyetlen tesztet, ahol egy elég béna emberke fotózott össze-vissza.
De ok, elfogadjuk. Csak egyetlen kérdés: mit csinálsz a csodafone-oddal, ha szükséges volna néha zoomolni is? :)
"20.000fts kompakt képminőséggel pedig rengetegen fotótak, fotóznak"
Fixoptikás, autofokuszos, 5 mPixeles kamerát (aminek az n82 felel meg) kb. 5-6000 Ft-ért dobnak utánad. Miröl is beszélünk?
"Azthiszem ez olyan NC fajta, mindeki tudja, hogy nem, te meg vágod rá, hogy igen."
Ezt félreértettem. Én úgy értettem, hogy azt írod, hogy olyasmivel kérkedem iPhone ügyileg, ami máshol is létezik. A válaszom erre vonatkozott..
"vagy nem hagynak hidegen. Dunát lehet rekeszteni az iphoneban csalodott userekböl. "
Lehet, de ezek a csalódott userek pár hónap alatt több iPhone-t vettek, mint amennyi Nokia smart 1 év alatt elkel. (USA-ban az iPhone smart fronton gyakorlatilag az összes más típust háttérbe szorította)
"Aha értem én biztos csak PS1et láttam és a PS1olyan grafikai szinvonalat hoz amit egy SE, Nokia mobil nem tud. Hápersze...."
Megpróbáltam kihámozni, hogy mit is akartál itt kifejezni, de nem vagyok benne biztos, hogy értem :)
No a lényeg, ha jól fejtettem meg :)
Az újabb Nokiák grafikailag tudják hozni (bár kisebb felbontáson) a Playstation szintjét. DE ismét figyelmetlen vagy. Egy emuláció esetén procit, grafikus rendszert, OS-t stb. kell valós időben emulálni, no az N82 itt már bebukna, hisz mi módon tudna futtatni egy olyan hardver emulációt, aminek gyorsabb a CPU-ja, mint alapból neki?
Az iPhone egy aránylag fejlett nVidia GPU-t használ, amihez képest a Nokia hardvere gyakorlatilag felejthető.
Itt van pár demo, amivel ezt a GPU-t demózza az nVidia egy saját UI-val, csak hogy értsd miröl is van szó:
http://video.google.com/videoplay?docid=-1093411350766522259&q=nvidia+shiny&total=9&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
http://video.google.com/videoplay?docid=-990012098145598555&q=nvidia+shiny&total=9&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
http://video.google.com/videoplay?docid=-3039618714488069613&q=nvidia+shiny&total=9&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2
--
A végére csak egyetlen fájdalmas kérdésem van:
Megvan a csoda n82-őd, kijön az újabb Symbian rendszer, szerinted telepítheted majd, vagy venned kell egy új készüléket, ha használni szeretnéd?
iPhone esetében ez nem kérdés, mert gond nélkül telepíthető rá az újabb rendszer.
"Végletekig fanatikus Apple fan ennyi és nem több."
Ez az Apple fan több okostelefont használt és ismer, mint amennyit te eddig csak képen láttál :) -
fade2black #77 "De léteznek..."
Azthiszem ez olyan NC fajta, mindeki tudja, hogy nem, te meg vágod rá, hogy igen.
"Csak olyan érveket hozol fel, amik abszolút hidegen hagynak egy iPhone usert"
vagy nem hagynak hidegen. Dunát lehet rekeszteni az iphoneban csalodott userekböl.
"Ha picit is utánaolvasnál a dolognak, akkor tudnád, hogy az iPhone hardveresen ha nem is egy nextgen konzol (ezt senki nem is írta"
azt írtad, hogy: "és 2-3 hónapon belül olyan játékokkal tudok játszani, amiket Te eddig csak konzolon láttál.... "
Aha értem én biztos csak PS1et láttam és a PS1olyan grafikai szinvonalat hoz amit egy SE, Nokia mobil nem tud. Hápersze....
Végletekig fanatikus Apple fan ennyi és nem több. -
fade2black #76 Az volt az állítás, hogy nem hozza egy 20.000Fts kompakt minőségét én ezt cáfoltam.
20.000fts kompakt képminőséggel pedig rengetegen fotótak, fotóznak, és fognak fotózni és zseniális képeket lehet látni egy ilyen szintü kamerával is. Én is egy HP735öt nyomkodtam anno ami talán még rosszabb is mint az oly szoval tudom.
És mi a baj ezekkel a képekkel? hp735 Ha nem kellett volna őket fotozz.hu miatt 300kbre összenyomni a 13*18ra is elegek lennének. Ez a mérethatár pedig le is fedi az előhvott képek 99%át. -
Ulkesh #75 "Olyan dolgokkal kérkedsz amik mindha még nem léteznek..."
De léteznek, csak annyi a bibi, hogy más eszközben ezek a funkciók nem igazán használhatók, vagy csak nehézkesen.
"amikor az iphone durva hiányosságait is el merjük sorolni"
Ismét nem figyeltél, mert csak a hardver adatlapig jutottál el mindegyik eszköznél és csak azokat szajkózod.
Az iPhone-nak vannak hiányosságai, sőt van jó pár igen bosszantó is. De ezek közül egyet sem hoztál fel érvként, egész egyszerűen azért, mert abszolút nem ismered és csak beszélsz a levegőbe, és ez az ami bicskanyitogatóan irritáló.
Csak olyan érveket hozol fel, amik abszolút hidegen hagynak egy iPhone usert, mert amikor megvette a készülékét, akkor ezekkel tisztában volt és teljesen hidegen hagyja.
"Te tényleg elhiszed, elhitetted magaddal, hogy egy PS3/x360 grafikus teljesítményének 1000edét se produkáló mobil eléd fogja azt rakni amit X360/PS3, vagy csak nem értesz hozzá?"
Ha picit is utánaolvasnál a dolognak, akkor tudnád, hogy az iPhone hardveresen ha nem is egy nextgen konzol (ezt senki nem is írta), de egy PS2 szintjét képes hozni.
A sima Playstationt (nem a PSP-t) szoftveresen emulálja, gondolom ez nem tűnt ki, pedig leírtam. -
Dany007 #74 ( mondjuk szó se róla, a kültréi képen az n82-esnek lett a legjobb képe...Az tényleg egész jó. Mondjuk ebben a kategóriűban az Olympus-os kép nagyon el lett kúrva...Az nem a gép hibája, hanem aki fényképezte volt balfasz...)
A 3G-ről meg annyit, hogy én abszolút nem fizetnék mégegyszer a netért.
Otthon van net, melóhelyen van net. Ha megyek olyan helyre, eddig mindenhol találtam wifit, de nem volt szükséges. Amúgymeg érdemi netes(!)munkát nem lehet végezni telefonon. Akinek annyira kell a net mindenhol, az meg úgyis laptopot vesz.
De ez tényleg egyéni...
Még mindig úgy tartom, hogy jobb az n95 mint az iPhone összeségében.
Viszont kezelhetőségben, sebességben nem múlja felül az biztos.
Arról nem beszélve, hogy aki iPhone-t vesz, az nem azért veszi mert olyan sokat tud :)
Az a dúrva, hogy nem egy ismerősöm van, aki elkezdett vagizni az n95-tel, aztán miután kipróbálta az iPhone-t egyből elcserélte volna... Ez megint nem kamu szöveg, pont most 7végén b.nőm apja (aki műszaki területen dolgozik) mondta pont, hogy neki inkább iPhone kéne... De ez csak egy a sokból...
Nagyon kevés az a terület mint emberileg, mint munkaügyileg, akik ki tudják használni mindazt a lehetőséget amit mondjuk egy n95 ad, de egy iPhone nem. -
Dany007 #73 "De biza elérik, persze nem az iphon mert annak a fényképező, kamera része úgy szar ahogy van.
pl egy teszt http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=108204
és ez még első "foto" fw azóta még javultak a dolgok."
Most ténlyeg nem basztatásból mondom, de ezek a képek úgy gagyik ahogy vannak.
Messziről lerí, hogy telefonnal csinálták. A megapixel megvan, de semmi több.
Hidd el nekem 3 éve ebben a szakmában dolgozom (tudom szar szöveg de akkoris így van), akinek van egy kis lövése a képekhez, meg a fényképezéshez, az meg sem próbál jó képet csinálni egy telefonnal.
Persze, talán egy 20-ezres digit képet talán lenyom v.hogyan. De ha olvastad az én hsz-emet, én 40-50 ezres digit gépet írtam.
Ezek tényleg csak hobbyfotózásra jók. Abból is csak a legamatőrebb szinten.
Tény, hogy az iPhone, még ennél is szarabb képet csinál :) Ez így igaz.
Ettől függetlenül egyik mostani csúcstelefon se fog lenyomni egy 40-50 ezres digit gépet. Persze 150 ezres géppel is lehet fotózni szart annak aki nem ért hozzá... -
fade2black #72 Olyan dolgokkal kérkedsz amik mindha még nem léteznek.... Dehát ezen itt mi nem lepődünk meg folyamat evvel a "majd lesz rá" val védekezel, amikor az iphone durva hiányosságait is el merjük sorolni.....
Ja meg még van a "nekem nemkell" mert van fényképezőgépem, nekem nemkell mert van gps, nekem nemkell mert "BPen kívül sehol nincs 3G lefedetség MOon", nekem nemkell mert nekem nemkell PDA.....
volt még emlékeim szerint az "emberek ugyse használják" érvrendszer is.
Újabb hszedböl egy csodát had emeljek ki:"és 2-3 hónapon belül olyan játékokkal tudok játszani, amiket Te eddig csak konzolon láttál.... "
Mármár vicces a majd ezlesz meg azlesz de nem is ezért emeltem ki..... Te tényleg elhiszed, elhitetted magaddal, hogy egy PS3/x360 grafikus teljesítményének 1000edét se produkáló mobil eléd fogja azt rakni amit X360/PS3, vagy csak nem értesz hozzá? (vagy loditottál egy újabat) -
Ulkesh #71 Látom csak a lényeget nem érted...
Akkor kicsit alpárian megfogalmazva: letojom, hogy milyen a kamerája egy mobilnak, mert soha nem használom, nem használtam az N95-nél, N82-nél és az E90-esnél sem, ergo piszokul nem érdekel, hogy mennyivel jobb képet készít, mint az iPhone, tekintve, hogy azzal sem készítek képeket.
Fotózásra van egy Canon-om ami arra való és ha bele szakadsz sem fogsz a gagyi mobil kameráddal akárcsak hasonló képet is készíteni, mint én azzal.
Viszont vígan tudok zenét hallgatni 12 órán át, nagy felbontású videót, relatíve nagy kijelzőn megnézni, internetezni olyan könnyedén és kényelmesen tudok, amit te sosem fogsz megtapasztalni az Nokiádon és 2-3 hónapon belül olyan játékokkal tudok játszani, amiket Te eddig csak konzolon láttál....
"hát én nem látom hol van az a nagy lassuság"
Az 1-2 másodperces alkalmazás indítás, szaggatva mozgó menü..
Tudod, ha nincs összehasonlítási alap, akkor ez gyorsnak mondható, de ha már használtál olyan eszközt, ami azonnal reagál minden várakozás nélkül, akkor ez lassúnak fog tűnni. Tudod, minden relatív... -
fade2black #70 A hozáértő "3G csak" Budapesten van MOon hszed után újabb gyönygszem:
"Vehetsz Samsung mobilt 7 és 8 megapixeles felbontással is, de attól még egy 20.000 Ft-os digitális fényképezőgép szintjét sem éri el."
De biza elérik, persze nem az iphon mert annak a fényképező, kamera része úgy szar ahogy van.
pl egy teszt http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=108204
és ez még első "foto" fw azóta még javultak a dolgok.
Lassuság meg egy nagyon relativ dolog Iphonenal fel se tünt, hogy gyors márha az és az N82 pl érezhetően gyorsabb mint a "butateló" SEom és nekem az SEvel sincs bajom. Persze egy okostelót lehet kínozni pl itt egy N82 kinzás, hát én nem látom hol van az a nagy lassuság mégha nem is egy dolog megy rajta. http://www.youtube.com/watch?v=9o3d0Y8loHo -
Ulkesh #69 "Ilyet sem tapasztaltam."
4.10.80 előtt, ha használtad a ceruza, vagy enélküli mobilon a kettős kereszt gombot másolásra, beillesztésre, akkor beragadt a funkció és nem tudtál kilépni belőle, csak a készülék újraindítása segít ilyenkor.
"Soha nem volt még ilyen kegyetlen gyors Symbian teló a kezembe."
Symbian szemszögből tényleg gyors, de egy PalmOS-hez, vagy iPhone-hoz képest még mindig lassúcska (nem csak a boot-ra gondolok).
"Mondj egy "logoló" programot és bebizonyítom."
http://www.forum.nokia.com/main/resources/development_process/power_management/nokia_energy_profiler/
Ezzel azt is nyomon követheted, hogy melyik alkalmazás harapdálja legjobban az akksidat..
Mindenesetre állításod szerint kb. 112 órát megy a mobilod egy töltéssel (vasárnaptól vasárnapig, éjszaka kikapcsolva), mi átlagban ennek kb. a felét tudtuk produkálni. A fura az, hogy a világon mindenhol a 60-65 órás maximális készenlétet tudnak produkálni az egyéb tesztek szerint is.
Egyébként jó tanács, ha az akksidat nem akarod kinyírni, akkor esténként rakd töltőre, a Li-Ion akksi nem tolerálja a lemerítés-feltöltés ciklusokat, a rátöltést jobban szereti.
"Nekem mondjuk Made in Finland van rákaristolva"
Amik itt vannak azok is finnek.
"Ha filmet nézek üdüléskor/nyaraláskor akkor kikötöm a képét"
Én utazás _közben_ szoktam filmeket nézni.
Az N82-es 2,4"-os képernyője meg ilyesmire nagyon kevés, akkor inkább már az e61i, vagy e90, N95 8GB ha már Symbian.
"Ilyen volt pl. N-gage-re a Sims Bust in Out"
Tetszik, hogy következetes vagy :)
Az EA egy szar kiadó, vacak termékekkel, de azért EA játékot hozol fel mint minőségi termék :)
"Mivel az új verziól szinte a gyökereiktől átvannak tervezve ezért ne várj Windows-szerű kompatibilitás."
Az a gond, hogy ha jól működő rendszert akarnak, akkor még párszor újra kell kezdeniük :I
"Úgy ahogy mondom. Feltelepítettem, szépen fel is ment, aztán az addig villámgyors telefon egyszercsak 10mp-es késésekkel reagált mindenre."
Egyedi probléma, nem igen láttam még ilyet.
A Symbian nem a CorePlayer elsődleges platformja, de ennek ellenére elég jól sikerült.
-
#68 "Ennek örülök, hogy nálad így van. Igaz a fejlesztők, forgalmazók és a napi teszterek egész mást mondanak :)"
Kb 2 hete volt legutóbb "on-the-fly" telefon szoftver frissítés, lehetéséges, hogy azért nincs nálam ilyen gond, de akkor sem tudok mást mondani... nincs ilyen gondom.
"e-nélküli modelleken a kettős kereszt billentyű működését zavarta össze."
Ilyet sem tapasztaltam.
"Ezen kívül folyamatosan fut és elég sok processzoridőt eszik, ezzel lassítva a készüléket és növelve a fogyasztást."
Soha nem volt még ilyen kegyetlen gyors Symbian teló a kezembe. Semmi várakozás, lépeget ahogy kell. A bekapcsolástól a használatig eltelt idő meg már sokkolóan rövid.
"Szerintem vedd fel a kapcsolatot a Nokiával, mert erre még Ők is kíváncsiak lesznek :)"
Mondj egy "logoló" programot és bebizonyítom.
"Ami nálam volt és a környezetemben lévő másik 6 tesztkészülék biza a 2 napot sem bírt töltés nélkül."
Kukába vele. Nekem mondjuk Made in Finland van rákaristolva + kinyomoztam, hogy Szingapúrból származik az ottani szolgáltató ezüst+fehér színben dobta piacra ilyenem van.
"Mondja ezt az, akinek a 240x320-as gyíkfing méretű kijelző mindenre elég :)"
Ha filmet nézek üdüléskor/nyaraláskor akkor kikötöm a képét, C64-re, meg GBA emura bőven elég... járhatnék notival is, de minek cipeljem.
"de egy mobil attól mobil, hogy nem csak a nappaliban használható :)"
Sokkoló újdonság volt. Biztos te vagy a világ beszteszt tesztere, de én már akkor Spectrum emut indítgattam az akkori telefonomon, amikor más még ott tartott, hogy 31xx. Soha nem sajnáltam a pénzt olyan dolgokra, amiket sokat használok.
"Hmm, nálad mi számít minőségi játéknak és élvonalbeli játékkiadónak?"
Minőségi játék? Az ott kezdődik, hogy nulla grafikával is olyan belbecst kapsz, hogy leesik az álad. Ilyen volt pl. N-gage-re a Sims Bust in Out, vagy GBA-ra a Golden Sun 1-2, de a sor hosszú.
Élvonalbeli játékkiadó pusztán az eladások alapján az EA. Amúgy a kiadványai 80%-a újabb rókabőrök, ötlettelen vackok.
"We trust in UBI."
"By gamers for gamers." -állítólag feltámadnak hamvaikból.
"És ezt a nyíltságot 1-2 évente újrakezdik padlószintről, mert képtelenek az eredeti rendszermagból valami használhatót kihozni."
Mivel az új verziól szinte a gyökereiktől átvannak tervezve ezért ne várj Windows-szerű kompatibilitás. Vicces lenne, ha olyan lenne a Symbian, mint a Windows, hogy igaz, hogy elfut rajta a 286-os Godz is, de a tegnap előtt kiadott xy szoftver is képes kiakasztani :-/ Hát ha ez az ára a stabilitásnak /igen, az én telefonom stabil/, akkor örömmel megfizetem.
Egyébként napi szinten legalább 10 Symbian v3-as szoftver kerül ki a placcra, ne aggódunk.
"Olvasgass fórumokat, mondjuk kezdheted a My-Symbian-el :)"
Lehet, hogy előbb kezdtem olvasgatni, mint te ;-)
"???
Az hogy lehet? Hisz egy normális rendszert nem lassíthat le egy alkalmazás :)"
Úgy ahogy mondom. Feltelepítettem, szépen fel is ment, aztán az addig villámgyors telefon egyszercsak 10mp-es késésekkel reagált mindenre. Rengeteg progaramot próbáltam már előtte is, utánna is, nem tapasztaltam ilyet. Ennél igen.
"A CorePlayer-nek nincs semmilyen rezidens része, így piszokul nem lassít semmit, ha nem fut"
Úgy bírom, hogy a google, meg a fórumok alapján, te hót' biztosan kijelentesz ilyeneket. Szerinted szórakozásból írom le, vagy erre merevedek? Így jártam, belassult és azt hittem megőrülök, mert hiába kapcsoltam ki, majd be, az sem segített. Mire leszedtem volt vagy 20 perc.
Ha beírom egy rohadt fórumba álnéven, akkor már elhiszed vagy mi?
"A DivX Player egyébként szintén jó kis cucc, csak jó pár formátumot (főleg hangkódolást) nem ismer, a CorePlayer viszont Codec-ekkel bővíthető."
Nem mondtál újat. Viszont amiket én ezen nézek /Fábry, X-files, Star Trek/ azok úgy fest régi Divx 5.0 kódolásúak és tökéletesen mennek.
Tudom, nem így van szerinted. De akkor is így van :-D -
Dany007 #67 Persze h nincsen vita!En 40-50 ezer Ft.- os digit gepre gondoltam. Rengeteg beallitast lehetne sorolni amit egyik telo se tud.A megapixel nemsokat szamit...A minoseghez joval tobb kell. -
Ulkesh #66 Nincs vitatva, de ott azért van már emberi méretű érzékelő lapka, normális optika, használható optikai zoom.
Ezek a dolgok ma még mindegyik mobilos kamerából hiányoznak. (Valami kompromisszumot mindig kell hozniuk a gyártóknak, a méret és energiafelhasználás miatt) -
neoG #65 Igazán nem szeretnék beszálni a fightba, jól el vagytok nélkülem is, csak annyit jegyeznék meg, hogy a 20ezres digit gép sem jó többre,mint élményfotózásra!
De a digit gépes téma már egy másik fight:D -
Ulkesh #64 willcox:
Teljesen igazad van!
De azon esetben ahol én a "lesz" szót használom, azok a dolgok már valós, meglévő alkalmazások.
Készen vannak, de amíg a hivatalos SDK nem kerül ki és az Apple nem indítja el az iTunes Store-ban az iPhone szekciót, addig nem lehet kereskedelmi forgalomba hozni ezeket az alkalmazásokat.
(Az eddig elkészült alkalmazások nem hivatalosak és a készülék törése (Jailbreak) után telepíthetők csak, a komolyabb cégek ezt az utat nem követik) -
willcox #63 Szerintem itt páran rosszul érvelnek. Ugyanis a "lesz" nem azonos a "van"-nal.
Az ájfón esetében a "lesz" többször is elhangzik. Ezeket akkor kéne elővenni, amikor már kijelenthető a "van". Feltételezésekkel meg találgatásokkal nem kéne érvelni. Duke Nukem Forever mióta lesz? Meg az a csoda finn videokártya? Mennyi előre bejelentett fejlesztés került a kukába, vagy ha meg is jelent, akkor kiderült, hogy meztelen a király?
Vagyis összehasonlítani meglévő dolgokat kéne, nem pedig ábrándokat, terveket és igérgetéseket. -
Ulkesh #62 "De ez a letisztult, leegyszerűsített kezelőfelület megér annyit, hogy lemondjak azokról, amiket egy n95 kínál?"
A nagyobb felbontású kamerán kívül mit is kínál még az N95 ami nincs, vagy nem megoldható iPhone-on?
Értsd már meg, hogy az N95-öt a kameráról szól, de a vásárlók nagy részét ez teljesen hidegen hagyja.
--
A GPS már most megoldott iPhone-ra, de a végleges SDK megjelenéséig nem lehet piaci termék, türelem. -
Ulkesh #61 "Aki szerint egy iPhone jobb, mint egy N95 az, annak őszinte részvétemet tudom ajánlani az elfogultsága miatt."
A kérdés az, hogy mit jelent az, hogy "jobb"?
Nyers műszaki adatokat?
Ha ezekről beszélünk, akkor a mérleg az N95 fele fog billenni.
Használhatóságról?
Ugyan már, aki azt állítja, hogy a Symbian könnyebben átlátható, gyorsabb és könnyen használható felület az az maximálisan elfogult.
Napi szinten mire használod a mobilodat?
Percenként fotózol vele?
Akkor az N95-öt, N82-őt neked találták ki.
Telefonálsz és internet kommunikálsz, zenét hallgatsz, filmet nézel?
Akkor az iPhone az ideálisabb.
"az N95 kamerája, csak egy mobilhátába szerelt "játék kamera", amit élmény fotózásra terveztek"
Miért? Szerinted komoly fotózásra alkalmas? Ugyan már..
"igaz, hogy két és félszer nagyobb a felbontása, mint egy iPhoné"
Vehetsz Samsung mobilt 7 és 8 megapixeles felbontással is, de attól még egy 20.000 Ft-os digitális fényképezőgép szintjét sem éri el.
Ezek a kamerák játékszerek, arra jók, hogy ha nincs nálad más, akkor egy adott pillanatot megörökíts és a mobilon mutogass a barátaidnak. Élményfotózás, semmi több.
"igaz, hogy a kijelző felbontásuk azonos"
Látom write only üzemmódban vagy..
Ajánlom figyelmedbe ismét a nagyszerű találmányt, amit Google-nek hívnak.
Tetszik vagy sem, az iPhone 2x akkor felbontású kijelzőt használ.
Látom, ez nagyon fáj, mert mindig el akarsz róla felejtkezni :)
Az mennyire fáj, hogy a proci sebesség is a duplája, a memória meg 8x-os (N95 64 MB, iPhone 512 MB) ami nagyban befolyásolja az egyszerre futtatható alkalmazások számát és a rendszer sebességét.
"igaz, hogy az egyiket egyidejűleg csak egy szolgáltatónál használhatod"
Ez új, melyiket tudod egyszerre több szolgáltatóval használni? :)
-
Dany007 #60 A gps még mindig nagy hibája az iPhone-nak.
Viszont hidd el ha jó képeket akarsz nem telefonnal fogod csinálni. Egyik telefon se közelíti meg akár egy 50 ezer Ft.-os digit gép minőségét / beállítási lehetőségeit, ami szintén visszaüt a minőségre. Arra tökéletesen jó, hogy látsz egy valamit, gyorsan lekapod mert nálad van a gép, azt meglesz.
Erre mondjuk jó az iPhone is.
Viszont szerkesztésre, vagy akár nyomtatásra (nagyobb méretben) egyálltalán nem alkalmas a telefonos kép. Profibb munkára abszolút nem.
A kijelző felbontás lehet h azonos, viszont a dpi szám nem mind1, meg az se hogy az iPhone-nak u.a. az felbontás nagyobb kijelzőn van meg :) Ez nagyon nem mind1.
A videoval nemtom mi a bajod ?:P Az én 4GB-osomra 2 teljes filmet tudok feltölteni, úgy, hogy marad hely bőven képeknek zenének meg egyébnek. Ergo a mai 16Gb-os verzióknál már 8 film felfér. Az 8x1,5 órányi film. Az sz.tem több mint elég.
Viszont nem beszéltél a sebességről? Az n95-nél van töltés? Loading? Azért kiváncsi lennék a sebességére.
Attól tudok agyhugykövet kapni amikor egy telefon nekiáll tölteni...
Karácsonykor nagybátyám akart vagizni az n90-esével. Mutogatta a képeket... Viszont amikor már 1 perce töltötte és nagyította a képet, akkor hozzávágtam, és megmutattam neki, hogy megy ez az iPhone-nál... Mondanom se kell lekonyult a szája...
Azon kívül elhiszem, hogy jobb telefon az N95. Komolyan. De az iPhone se annyival roszabb, mint ahogy azt páran(jónéhányan) beállítják. Másrészt meg teljesen más volt a szempont az iphonnál...
-
Dany007 #59 Az a kérdés, konkrétan mi is az ? mik is azok?
A másik, hogy az adott júzernek melyik ér többet?
A harmadik, hogy nem e járna jobban az illető ha venne egy normális laptopot. És akkor tényleges teljesítményt kap, és talán sokkal több oldalu használati lehetőséget.
A gps hiánya tényleg nagy hiba :( -
okosan gyerekek #58 Mellesleg itt lényeg, amit ezek szerint te is látsz, de persze a valóság marós...
"de a körítés ami vele jár az nem annyira kívánatos..."
hát az lehet... de, ha te jól laksz az iPhone körítésével, a designal, akkor jó étvágyat hozzá! Én a lényegre pályázok, addig te csiszolgasd a csillogós almádat! -
okosan gyerekek #57 Ezt az álláspontot elfogadom! Amit írsz, teljesen így is van. De ez a letisztult, leegyszerűsített kezelőfelület megér annyit, hogy lemondjak azokról, amiket egy n95 kínál? -
Dany007 #56 Megint egy iPhone-os vita és engem kihagytatok ? :D Ill. kifelejtettem magamat xD
Azért hihetetlen, hogy ennyi idő után se tudják megérteni az emberek...
-Az iPhone nem pda-nak készült. Soha semmilyen hivatalos közlésben nem állt ilyen.
-Az ára 80 ezer Ft.- körül van 8-16Gb-tól függően. Amerikának készült, az ottani keresethez ez nem nagy pénz.
-Tény, hogy hasonló kategóriás gsm modulos pda-k többet tudnak.
-A legtöbb ember nem a tudása miatt veszi az iPhone-t.
-Az iPhone-nál megszűnik a töltés (loading) fogalma, a kezelhetősége messze a legjobb és a leggyorsabb
-A 9cm es 166dpi-s (gy.k.:amit látsz a monitoron az csak 72dpi)képernyőjét egyenlőre csak az open moko Neo1973 nevü telefonja múlja felül, igaz csak dpi-ben méretben nem.
-Tény, hogy nagyon pocsék minőségű, zajos képeket csinál. Az is tény, hogy akinek van egy kis lövése a fényképezéshez, az jó minőségü képet nem telefonnal próbál készíteni.
-Tény az is, hogy az Apple olyat alkotott amit egyik nagy telefongyártó cég se ezidáig. Ez a multitouchscreen és a kezelhetőség + sebesség. Egyszerű régi technika, de mégsem jutott eszébe senkinek sem.
Több mint fél éve használom az iPhone-t. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy oldalakon keresztül tudnám sorolni az apró hibáit. Látszik rajta, hogy az Apple még nem csinált mobilt. Azonban sok olyan előnye is van, ami mindezért kárpótol.
Arról nembeszélve, hogy eddig is elég sok ingyenes program volt/van hozzá, de amióta az Apple nyíltá tette a szoftvert fejlesztőknek, v.színű hogy hamarosan programok áradata fog érkezni... -
okosan gyerekek #55 Aki szerint egy iPhone jobb, mint egy N95 az, annak őszinte részvétemet tudom ajánlani az elfogultsága miatt. Ide kár tényeket felhozni érvekként, úgyis slideokon, meg 5 óra alatt a GPS használatától lemerülő gyalogosoknak lesz igazuk, akiknek az N95 kamerája, csak egy mobilhátába szerelt "játék kamera", amit élmény fotózásra terveztek, igaz, hogy két és félszer nagyobb a felbontása, mint egy iPhoné, igaz, hogy a kijelző felbontásuk azonos, igaz, hogy az egyiket egyidejűleg csak egy szolgáltatónál használhatod, de mindez a kutyát se érdekli!
Hát emberek!? Ébredjetek, ez a nokia egy szar... nem lehet vele gyalogolni 12 órát egy azon akksival az erdőben, nem tud úgy fényképezni, mint egy százezer forintos digitális fényképező gép, a maga felháborító 120000 forintos áráért... videó!? vicc... kinek kell! Majd megveszük külön azt is!:) gratulálok...gratulálok.... szerintem ébredj föl alkesz, vagy józanodj ki az elvakult, átmosott, eltorzult valóságodból, mert nagyon nem látod át a dolgokat, ha szerinted egy iPhone jobb, mint egy N95-ös... -
Lavigne #54 és az igazság megint diadalmaskodott. most meghallgatom az Airborne end creditjét. olyan szép ez igy együtt -
Cleanx #53 Tinman sarokba szoritva..loler (hadonaszik es habzik a szaja)
Ulkesh usd ki ><' -visszafogott es hiteles ervelessel- a padlora kuldted..hat megcsinaltatok a napom.. -
Ulkesh #52 "btw ha CorePlayert hiánolod ajánlom vegyél pl egy Nokiat oda rég van. :p"
Nem hiányolom, mert elkészült iPhone-ra is.. Bocsi..
--
Ellenben hiányolok a Symbian alapú eszközöknél olyan gyors reakciójú GUI-t mint az iPhone-é.
Jó lenne, ha 1-2 hét folyamatos üzem után nem fogyna el a memóriájuk és nem lassulnának a használhatatlanságig, ha nem tartana egy újra bootolás 1 percig, ha egy rosszul megírt alkalmazás nem tudná használhatatlanná tenni a rendszert, amit csak a készülék formázásával lehet javítani.
Nem lenne rossz, ha egy 150-200 ezres készülék nem olyan vásári bóvli anyagból készülne, hogy pár hét után recseg-ropog-zörög. (E70-es biliműanyag borítása, N95 lötyögő slide-ja, E90 képernyőt szétkarcoló billentyűzete és lötyögő akkufedele, N82-es ultragagyi billentyűzete stb.)
Szóval lehet sorolni a hangzatos tulajdonságait a Nokia smartoknak, de a körítés ami vele jár az nem annyira kívánatos... -
Ulkesh #51 "Micsoda érvelés ha vmi ful kaki az imádott IPhoneban akkor az nem baj azt nem használják az emberek."
Azért a legtöbb Nokia beépített kamerájánal jobb minőséget tud :)
De ha te mobillal akarsz fényképezgetni, az a te dolgod, én maradok a normális fényképezőgépeknél, a mobilt meg max. élményfotózásra használom, arra meg az iPhone kamerája is tökéletes..
--
Ajánlom tanulmányozd a 3G-s lefedettségi térképeket, belinkeltem.. :)
Tudod a megyeszékhelyeken és nagyvárosokban van egy csomó hotspot is, én inkább azt használom. Kistelepüléseken meg egyik sincs, akkor miről is beszélsz???
--
Egy jó tanács: mielőtt ráböksz a "mehet" gombra, legalább egyszer olvasd át, mit írsz, mert gyakorlatilag értelmezhetetlen amit idehánysz.. (Persze, ha nem magyar az anyanyelved, akkor mindezt elnézem neked :) ) -
fade2black #50 csak néha az SEre magamnak megírt java mes swket átrakom Nokiara is. És biza akkor biztosítanak nekem pl legutobb egy N82öt.
btw ha CorePlayert hiánolod ajánlom vegyél pl egy Nokiat oda rég van. :p -
fade2black #49 csak pár dolog....:
"Az emberek 85%-a soha nem használja a mobilokba épített kamerákat...."
Igen és az emebrek 85%a sose használja a wlant, video lejátszót.... Micsoda érvelés ha vmi ful kaki az imádott IPhoneban akkor az nem baj azt nem használják az emberek.
"A legtöbb új Nokiában ott a 3G, de nem lehet használni semmire.
- Gyakorlatilag a fővárost kivéve sehol nincs normális lefedettség, és tudtommal az ország nem Budapestből áll"
Tökéletesen látszik itt is, hogy fogalmad sincs miröl is beszélsz, az összes megyeszékhelyen van minden szolgáltatonak min 3Gje de még olyan 30-50Ks városok mint Nagykanizsa, Fót, Gyál, Csömör, Desz, Diósd,Horány jó része is le van fedve.
Nemrég pedig egy Villány nevü községben borozgatás közben is meglepő modon de müködött a 3G.
Ja és nincs Nokia mobil telefonom egyszerüen -
Ulkesh #48 "Hogy lehet ezt ezzel megmagyarázni? Ez egy baromság, ilyen nincs! Itt van, látom, tapasztalom. Fogalmam sincs miről beszélsz. Belátnám szívesen, ha így lenne, de ha egyszer nem így van..."
Ennek örülök, hogy nálad így van. Igaz a fejlesztők, forgalmazók és a napi teszterek egész mást mondanak :)
"Külön vicc, hogy nekem 4.10.60s60.9 van fent és semmi gondom nem volt vele.
Uninstallálni használat után? Ezt álmodtad? Ez egy futó alkalmazás, amiből ha szabályosan lépsz ki, semmi nem marad a háttérben."
Egy plusz services (TSRAutostart) fut a háttérben, ami az SMS-ben érkező adatokat dolgozza fel.
Ez nem a program indításával indul, hanem a telefon bekapcsolásakor aktiválódik.
4.10.60-as verziónál a ceruza, illetve e-nélküli modelleken a kettős kereszt billentyű működését zavarta össze. Ezen kívül folyamatosan fut és elég sok processzoridőt eszik, ezzel lassítva a készüléket és növelve a fogyasztást. Kézzel leállítható, de pár perc múlva egy önellenőrző rutin (CardRunner) újraindítja. (A dolog egyelőre csak e90-en orvosolható egy SysReg bejegyzés törlésével, de a többi Symbian eszközön valamiért ez nem megoldás)
"Lálllll... ja, hogy te warezolsz, akkor nem is értem minek állok le veled eszmétcserélni. A hivatalos programmal érdekes nincs ilyen gondom."
Annál hivatalosabb nem igazán van, mint amit mi használunk :)
"Pont annyira ismerheted, mint én az iPhone-t :-DDDDDDDD"
Mondja ezt az, aki még a google-ig is lusta eljutni, csak, hogy ne írjon sületlenségeket :)
"Ezzel az átlag használattal vasárnapi feltöltéssel, legközelebb szombat/vasárnap este töltöm a telefont. Ez meg tény."
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a Nokiával, mert erre még Ők is kíváncsiak lesznek :)
Ami nálam volt és a környezetemben lévő másik 6 tesztkészülék biza a 2 napot sem bírt töltés nélkül.
"Normális ember ezeket nem egy szánalmas 480x320-as kijelzőn játsza"
Mondja ezt az, akinek a 240x320-as gyíkfing méretű kijelző mindenre elég :)
"hanem min. egy 100Hz-es 72 centis tv-n/19"-os monitoron."
Megnézem amint becipeled a buszra, vagy vonatra a 72 centis TV-det :) lehet, hogy újdonságként fog hatni, de egy mobil attól mobil, hogy nem csak a nappaliban használható :)
"Nincs több kérdésem. A gagyi fos, nulla, tucatszarok kiokádója iPhonera is tolja majd a mocskot."
:)
Hmm, nálad mi számít minőségi játéknak és élvonalbeli játékkiadónak?
"Nahát eljutottatok ide is? A Symbian már hosszú, nagyon hosszú évek óta nyílt platform."
És ezt a nyíltságot 1-2 évente újrakezdik padlószintről, mert képtelenek az eredeti rendszermagból valami használhatót kihozni.
A mostani készülékek alaprendszere mennyi idős is? 12-15 hónap? A régebbi alkalmazások miért is nem futnak rajta?
"Fagyás az mi? Igen, már emlékszem, még anno az N-gage-m fagyott le egyszer, mert teleszemeteltem a memókártyát. Amúgy miről beszélsz? ;-)"
Olvasgass fórumokat, mondjuk kezdheted a My-Symbian-el :)
"de nekem nem jött be, egyszerűen azért nem, mert belassult tőle a telefon."
???
Az hogy lehet? Hisz egy normális rendszert nem lassíthat le egy alkalmazás :)
(A CorePlayer-nek nincs semmilyen rezidens része, így piszokul nem lassít semmit, ha nem fut)
A DivX Player egyébként szintén jó kis cucc, csak jó pár formátumot (főleg hangkódolást) nem ismer, a CorePlayer viszont Codec-ekkel bővíthető. -
echo #47 én támogatom a hamisítókat. ez egy más kor lesz egyre inkább és remélem olyan lesz, ahol lehet info-t, technológiát átvenni gátlástalanul :) -
#46 "Nincs..
Az új 4.10.80-as Garmin XT végre nem cseszi el a rendszert, de a nagyfokú fogyasztásra még mindig csak az a megoldás, ha használat után uninstallálod a programot."
Hogy lehet ezt ezzel megmagyarázni? Ez egy baromság, ilyen nincs! Itt van, látom, tapasztalom. Fogalmam sincs miről beszélsz. Belátnám szívesen, ha így lenne, de ha egyszer nem így van...
Fogyasztani nem a GarminXT fogyaszt, hanem a GPS bekapcsolása... azért azt ne felejtsük el, hogy az űrben orbitális pályán keringő műholdakról veszi a jelet, nem a szomszéd WLAN-járól. Erősen más kategória.
Külön vicc, hogy nekem 4.10.60s60.9 van fent és semmi gondom nem volt vele.
Uninstallálni használat után? Ezt álmodtad? Ez egy futó alkalmazás, amiből ha szabályosan lépsz ki, semmi nem marad a háttérben. Ez nem ám Windows mobile ^^
"a Symbian port több sebből vérzik és gondokat okoz a telepítése."
Lálllll... ja, hogy te warezolsz, akkor nem is értem minek állok le veled eszmétcserélni. A hivatalos programmal érdekes nincs ilyen gondom.
"ismerem a készüléket, nem kell hülyeségeket írnod :)"
Pont annyira ismerheted, mint én az iPhone-t :-DDDDDDDD
"áték, videó, mp3 esetén nap végén töltés.. "
Napi ÁTLAG program--->Este kikapcsol, mert a fejem mellett nem hagyok semmilyen telefont bekapcsolva. Reggel bekapcsol az mp3 ébresztőóra és 10mp alatt már elérhető a készülék menüje.
Ha jött sms, elolvasom és válaszolok rá. Irány a meló, közben pár perc telefonálás. Ha vidékre kell mennem és még nem jártam arra, akkor ismert pontig GPS nélkül, aztán GPS-el és hangos navigációval megyek. Ez átlag napi 30-60 perc GPS használat.
Előfordul gyakran, hogy várakozok, ebédszünet elér a világ végén, ilyenkor megnézem van-e WLAN... nagy átlagban van nyitott hely, vagy ismerem a hozzáférést, mert én állítottam be ;-) Ilyenkor egy 20 perc/nap WLAN netezés a jellemző.
Közben persze hívások ki és be, sms ki és be. Napi átlag 20 perc.
Ha várok, gyakran elkezdem az előző heti Fábryt vagy Star Trek epizódokat nézek, esetleg webrádiót, youtube-ot nézek/hallgatok 20-30 perc/nap.
Ezzel az átlag használattal vasárnapi feltöltéssel, legközelebb szombat/vasárnap este töltöm a telefont. Ez meg tény.
"Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy menne N82-ön a PSX-es Gran Turismo, Tekken3, vagy Resident Evil 3 :)"
Normális ember ezeket nem egy szánalmas 480x320-as kijelzőn játsza, hanem min. egy 100Hz-es 72 centis tv-n/19"-os monitoron. Ha te Resident Evil 3-azol a buszon azon az érintőképernyőn és úgy viszed végig, mehetsz a hall of famebe, majd a rekordok könyvébe. Szar, nem arra való.
Eleve a PSP-vel is az a baj, hogy gyártottak egy gyorsan lemerülő KÉZIkonzolt, ami már eleve egy zsebbe sem fér el normálisan és tele van olyan játékokkal, amik egyáltalán nem arról szólnak, hogy na akkor leülök az orvosi rendelőben 20 percet játszani. A PSP-re megjelenő játékok Playstation 2-re valók, hosszúak, összetettek, nyugodt környezetet igényelnek.
"mint az Electronic Arts"
Nincs több kérdésem. A gagyi fos, nulla, tucatszarok kiokádója iPhonera is tolja majd a mocskot. Fúúúúúú de jó neked :-DDDDD
"az iPhone immár nem zárt platform,"
Nahát eljutottatok ide is? A Symbian már hosszú, nagyon hosszú évek óta nyílt platform.
"Csak türelmesen várd ki a firmware frissítéseket, hogy ezek a funkciók működjenek is, és ne fagyjon csontra naponta 2x a "mindentudó" készüléked :)"
Fagyás az mi? Igen, már emlékszem, még anno az N-gage-m fagyott le egyszer, mert teleszemeteltem a memókártyát. Amúgy miről beszélsz? ;-)
Néztem kb. 1 hónapja az általad emlegetett Coreplayert. Kösz nem. Biztos, le is pippant, ha szépen kérem, de nekem nem jött be, egyszerűen azért nem, mert belassult tőle a telefon.
Az egyszerű Divx playerem a hivatalos honlapról, viszont gyönyörűen szalad, azóta azt használom.