17
-
#17 ez nagyon jó!!! -
l00ser #16 Hűha! Szeretném megköszönni neked ezt a linket, elképesztően jó, hogy létezik ez a fajta közösség. Már találtam (a te hozzászólásod óta böngészek itt, a Jamendo-n) sok jó dalt, albumot. Megértem, aki sok energiát fektet a zenekészítésbe, az szeretne megélni belőle, aki pedig hobbiból zenél (mint ezen oldal feltöltőinek - feltehetőleg - jó része), annak mindegy, hogy fizetnek-e neki, inkább az elismertség számít. Nekem tetszik! :) -
#15 bugos szar. -
#14 a cc működő modell!
Működik a szoftverpiacion is (lásd linux térhódítása, nyilt forráskódok)
a probléma az erős anyagi érdekösszefonódások miatt van és az információ áramlásában keresendő.
A szoftveresek rájöttek, ha közösség építi a programokat közösségnek, akkor az a minőségre jó hatással van,és a közösségre is.
..mert nem a reklámokból kapod az infót mire van szükséged, hanem kialakul.
A kereskedelmi szoftvereket a nyilt forráskódú projectekből alakulnak ki.
Speciális igényekért jogos, hogy fizess, de alap igényekért nem.
ez a webes keretrendszer is amibe irogatunk egy nyilt forráskódú portálrendszer. például (legalábis az alapjai)
A Zenénél ugyanez lesz.
Nyilt közösségből sokkal értékesebb alkotások születnek, mind minőség, mind tartalom szempontjából.
A hollywood-i minta, ahol egy hülye kis kornyicicából milliárdost csinálnak, csak rombolja a tudatot és hamis ideálokat csinál.
ingyenesen senkit se érdekelne, ezért eladom pénzért...:)
-
Ghoosty #13 Kedves Balee66! Én elolvastam a cikket, de én is csak annyit tudok hozzátenni: Ki a szart érdekel az ő bevételük mértéke?
Aki nem tud lépést tartani a fejlődéssel az elhullik. A hülye kiadóknak már rég az online letöltésbe kellett volna fektetniük a pénzüket, nem pedig minden eszközzel harcolni a letöltések ellen és a másolásvédelmi rendszereket fejlesztgetni.
Mind a mai napig nem értem, hogy miért érdemes pénzt fektetni a másolásvédlembe? Ezt most komolyan kérdezem, biztos van érv mellette is. -
Wittgen #12 ...és a művészet örökre elvész, mivel a kiadóknak hála csak silány tömegtermékek keletkeznek a világon, a kreatívok pedig betoncipővel a lábukon végzik a tenger fenekén...
kiadómaffia -
snakekiller #11 A CC "működő modell"? A szórakoztatóiparban? Ez nekem új. Kétségtelenül vonzó alternatíva, de igazán "nagyban" (nem amatőr cuccok) még nem láttam működni. Persze lehet, hogy le vagyok maradva.
Amúgy az audio CD-nek azért nem szar a minősége, csak abszolúte nincsen már rá ilyen formában igény. Még az iTunes-os 128 kbps AAC-nál sem hangzik annyival jobban az átlagfüleknek mint amennyivel drágább és kényelmetlenebb. A "nextgennek" szánt hanghordozók (SACD, DVD-audio) képviselik elméletben a következő minőségi kategóriát, de ezt az átlagos konzum hangrendszeren nem nagyon hallja meg az átlagpolgár. Nem is sikerült felfuttatni egyik technológiát sem. -
balee66 #10 Igazad van, döntsd a tőkét ne siránkozz, előre világ proletárjai egyesüljetek éljen a rock'n'roll yeahhhh!!!!
/me el se olvasta a cikket csak hülye kommenteket írni van kedve... -
#9 csak az első bekezdést olvasva: ki a szart érdekel az ő bevételük mértéke? -
szarvasdinnye #8 Hat persze. Nemsokara meg majd kitalaljak, hogy minden szuleteskor lerakunk 100 dollart, mert a gyerek ugyis le fog tolteni kesobb, es ezzel tamogatjuk a kiadokat.
creative commons eleg jo otlet, es nem csak azert, mert en ingyen hallgathatom meg a zenet, hanem mert beint ennek a mocskos kiadosdi/jogvedosdi penzhajhasz majomkodasnak. Persze igy az ilyen gyozike es tarsai szinvonalu gyikok szepen eltunnenek a busba. Mindjuk en annak csak orulni tudnek. -
#7 Jamendo
A jamendo egy érdekes oldal, mindenféle kevésbé ismert együttes ingyen felteszi az albumait, amit lehet online hallgatni, vagy akár le is tölteni, minden gond nélkül. Igen könnyen lehet igen kellemes dalokat és előadókat találni, szerintem érdemes adni neki egy esélyt... Könnyű TAG-os módszerrel már keresheted is a stílust, amit hallgatni akarsz, és kész... -
arrakistor #6 -
#5 A működő model a creative commons
A zenei előadók bevétele pedig a fellépésekből keletkezik.
Lemezkiadóra nincs szükség, mert felesleges.
Jogvédő szervezetre se.
kultúrRendezvény szervezőkre viszont igen.
Ez felgyorsítja a zenei kreativitást, és lemorzsolódnak a playback sztárok.
Az együttesek egyéni szerződéseket kötnek a rádiókkal is, tehát onnan is van bevételük. Ide se kell a 3.fél.
A szerzői jogvédő szervezetek már egy jóideje alkalmatlanok a szerzői jogok védelmére.
Studiókra szükség lesz ezután is, mert a verseny innentől a minőségen lesz.
az audiocd minősége már szar, nem csoda, hogy nem tudják eladni.
Nem nyújt többletminőséget, mondjuk a flac nál vagy egy 320kb vbr ogg nél.
-
kernerster #4 kéne keresni pár idealistát is aki elvállalja -
#3 Pénz, péénz, PÉÉÉNZZ! - Adjatok még többet, mert mi vagyunk szegény kiadók, akik tök olcsón csakis minőségi termékekkel árasztjuk el a piacot, miközben az összes tőkénket a művészek támogatására fordítjuk...
Komolyra fordítva a szót, mi lenne, ha pár fejlővéssel oldanánk meg ezt a nagyon egyhangú és unalmas műsort, amiben a kiadók újabb dollármilliárdokért kuncsorognak. -
Mister #2 persze, mert a kiadók vezérei mindenféle luxusra szórják a pénzünket.
pl:
http://index.hu/tudomany/urkutatas/urrep190308/
utolsó bekezdés... -
Polemius #1 A kiadóknak a világ összes pénze nem lenne elég.