10
  • xizor
    #10
    Nemakarod beismerni, hogy tévedtél és tetteded magad, vagy télleg ennyire szerencsétlen vagy?Keress már valakit gyorsan aki segít értelmezni azt a bonyolult 2 mondatos kommentet, de főleg az elsőre koncentrálj, segítek.
  • bvalek2
    #9
    ki nem élhet a saját területén?

    Nem tudom kiről van szó. A tibetiek területe a Himalájától a Sárga-tengerig tart. A kínaiaké a Sárga-tengertől a Himalájáig. Mint ahogy a svábok területe a Rajnától a Balti-tengerig, a szászok területe pedig a Balti-tengertől a Rajnáig. Magyarország nem lenne jó példa, mert a mi kultúránk sokkal homogénabb. A bajorok és a svábok is szeretnek egy országban élni, pedig nem is értik egymást, két külön nyelv. Testvérnépek, és nem ölik egymást. Az alapján amit Kínáról tanultam, olyasmit akarnak most belemagyarázni az ottani helyzetbe, ami nincs.

    Kiket mészároltak le?

    A kínaiakat, tömegével. Tibet elkerülte a XX.-század legrosszabb pillanatait. És hála a kínaiaknak, nem lett belőlük brit gyarmat sem. Tibetben soha nem volt népírtás.

    Kiknek lehetetlenítik el az életterüket?

    Ez a mondat mit jelent? Ha az életük ellehetetlenítése miatt aggódsz, közlöm veled, hogy Kínában az "egy család egy gyerek" törvény nem érvényes a kisebbségekre. A tibetieknek engedélyezett a több gyerek. Vagyis nekik nem csökken a gyerekszám, ezzel védik őket, hogy fennmaradjon a kultúrájuk. Nincs ilyenre példa sehol a "művelt" nyugaton.

    Egyébként az élettér a nemzetiszocializmus ideológiájában használt fogalom. Ha ugyanazt érted alatta, mint Hitler, akkor halkan megjegyzem, hogy a tibeti nem egy "faj". Nem lehet "szennyezni" a genetikai állományukat.

    Csak kicsit is tisztába lennél az elmúlt évtizedek helyzetével, s hogy a Kínai nép mennyire tartja tisztában az emberi jogokat, akkor tudnád, hogy mi is az igazság.

    A kínai népet nem érdekli, hogy te milyen demagóg szöveget kajáltál be. Csak szeretnének szabadon élni. Kínai szabadság definíciója: Pekingben mondják meg, hogy mit szabad és mit nem, és nem Washingtonban.

    Maradj csak a programozás mellett, látom az empátia nem az erősséged!

    Neked biztos nem megy az empátia, gyűlölsz 1 milliárd embert, mert elhiszed a propagandát...
  • bvalek2
    #8
    Szerinted nekünk az oroszok testvér nemzet? Mégis mióta van uráli származásuk, nekik vagy nekünk? Ennyire leépült az oktatásunk?
  • xizor
    #7
    Szerinted te mehetnél vissza felsőtagozat nyelvtan órára, hogy kiderüljön mi az hogy irónia.Azért írtam ezt, hogy szemléltessem Tibetnek milyen lehet, és miért zavarja őket, hogy testvérnemzet ide vagy oda, elnyomja őket.
  • Atyuska
    #6
    Sorry, akkor most ki nem élhet a saját területén? Kiket mészároltak le? Kiknek lehetetlenítik el az életterüket?
    bvalek2 ! Csak kicsit is tisztába lennél az elmúlt évtizedek helyzetével, s hogy a Kínai nép mennyire tartja tisztában az emberi jogokat, akkor tudnád, hogy mi is az igazság. Maradj csak a programozás mellett, látom az empátia nem az erősséged!
  • bvalek2
    #5
    Ha már a szüleid semmit sem tanítottak neked, nézz utána a dolgoknak, vagy várd meg mire felső tagozatos általános iskolás leszel. Majd történelem és nyelvtan órán elmesélik neked, hogy melyik nép honnan származik, és hogy ki kivel rokon.
  • bvalek2
    #4
    Talán elkerülte a figyelmedet, ilyesmiket írtam, hogy:

    Tibet a történelem folyamán többször szállta meg Kínát, mint fordítva
    már régóta egy államban élnek
    Miért nem akkor akartak külön államot, amikor ők uralkodtak Kínában?

    Ezen a három ponton különbözik a XX.-századi bábállamok és Kína esete.
  • xizor
    #3
    Teljesen igazad van.Miért ne hívjuk vissza egyből az oroszokat, hiszen testvérnemzetek vagyunk az Uráli származás által
  • hiftu
    #2
    Érdekes, a szláv népek is testvérnépek mégsem akarnak egy államban élni.
    (Volt Jugoszlávia, Csehszlovákia)
    Itt nem arról van szó, hogy mi volt a múltban, hanem, hogy mi van most.
    Mi is felemlegethetjük, hogy mi volt a múltban aztán mégsem lesz attól most jobb.
  • bvalek2
    #1
    Tibet a történelem folyamán többször szállta meg Kínát, mint fordítva, szóval nem kell sírva fakadni. Egyébként testvérnépek, és már régóta egy államban élnek, csak most nem Tibet a főnök, hanem a keleti tartomány. Miért nem akkor akartak külön államot, amikor ők uralkodtak Kínában?