Problémásak az SSD-vel szerelt noteszgépek
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pfff én már soha többet nem veszek winyót laptobba , mirõl beszélnek ezek??
a winyó az egy gõzgép az SSDhez képest... úgy kell rá vigyázni mint a hímestojásra, egy koccintás menet közbe és el is szállt a winyó, erõsen
gondolkodom, hogy ha amíg nem lehet itthon kapni IDE-s SSD-t addig veszek
egy 4 gigás pendrájvot és arról bútolom fel a gépemet, mert a winyó az siralmas és
már vagy 5 éve le kellett volna váltania a flash alapú technológiáknak.
Sebesség: hát köszönöm szépen, de nekem bõven elég a fele sebesség is ha
egyszer menet közben akár dobálni is tudom a gépemet akkor se lesz semmi baja.
_Nekem_ ennyit megé. Nem vagyok olyan sznob b*zi, hogy ne lenne elég az 50 mega/sec random seek time. Egyébként pedig az egyszerre több file elérését valszeg a winyó és az SSD közül ponthogy az SSD csinálja gyorsabban , ezt még látatlanba és "laikusként" is megmondom, mivel nem forog fent a winyó esetében oly' lassító körülmény, mint a szektorváltási és szektrokeresési (szektorpozicionálási) idõ.
a winyó az egy gõzgép az SSDhez képest... úgy kell rá vigyázni mint a hímestojásra, egy koccintás menet közbe és el is szállt a winyó, erõsen
gondolkodom, hogy ha amíg nem lehet itthon kapni IDE-s SSD-t addig veszek
egy 4 gigás pendrájvot és arról bútolom fel a gépemet, mert a winyó az siralmas és
már vagy 5 éve le kellett volna váltania a flash alapú technológiáknak.
Sebesség: hát köszönöm szépen, de nekem bõven elég a fele sebesség is ha
egyszer menet közben akár dobálni is tudom a gépemet akkor se lesz semmi baja.
_Nekem_ ennyit megé. Nem vagyok olyan sznob b*zi, hogy ne lenne elég az 50 mega/sec random seek time. Egyébként pedig az egyszerre több file elérését valszeg a winyó és az SSD közül ponthogy az SSD csinálja gyorsabban , ezt még látatlanba és "laikusként" is megmondom, mivel nem forog fent a winyó esetében oly' lassító körülmény, mint a szektorváltási és szektrokeresési (szektorpozicionálási) idõ.
Ki nem szarja le a Visztát?
Date Invented: September 13, 1956 - HDD, ötven év elõny... lesz ez még jobb is, lehet 😊 lehetne 😊
Samsung vagy WD noti winyókkal 1-2 százalák? kac-kac😄
Samsung vagy WH noti winyókkal 1-2 százalák? kac-kac😄
Valószínûleg mert egy mozgóalkatrészeket tartalmazó, és amúgy igen sérülékeny HDD nehezen viselné a sok G-s gyorsulást és lassulást(kilövés/marsraszállás).
Ennél még egy amúgy földi körülmények között kategóriákkal szarabb flash is többet bír.
Ennél még egy amúgy földi körülmények között kategóriákkal szarabb flash is többet bír.
nyílvánvaló hogy még nem kiforrott ez a technológia de lesz ez még jobb is 😊
hihi
crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush
SSD: fizess 10x árat 1/4 kapacitásért, 1/5 élettartamért és 5/8 teljesítményért*
*ez 32GB/SATA SSD vs 120GB/SATA/5400rpm/8MB cache HDD
Megjegyzések:
1. az energiafogyasztás csak a kisebb méretû SSD meghajtóknál alacsonyabb, a nagyobbak étvágya már a HDD-khez mérhetõ.
2. sok kicsi állomány olvasásánál a mostani SSD-k belassulnak. Már vannak speciális kontrolerekkel szerelt modellek, amik többszörösen párhuzamosítják az írási-olvasási mûveleteket, de ezek még több ezer dolláros áron érhetõk csak el. Ezek azonban több memóriamodult használnak és fogyasztásuk már messze van az alacsonytól.
*ez 32GB/SATA SSD vs 120GB/SATA/5400rpm/8MB cache HDD
Megjegyzések:
1. az energiafogyasztás csak a kisebb méretû SSD meghajtóknál alacsonyabb, a nagyobbak étvágya már a HDD-khez mérhetõ.
2. sok kicsi állomány olvasásánál a mostani SSD-k belassulnak. Már vannak speciális kontrolerekkel szerelt modellek, amik többszörösen párhuzamosítják az írási-olvasási mûveleteket, de ezek még több ezer dolláros áron érhetõk csak el. Ezek azonban több memóriamodult használnak és fogyasztásuk már messze van az alacsonytól.
Érdekes ez a megbízhatóság téma.
A marsjárókba pl. flasht tettek winyó helyett, épp a megbízhatóság miatt.
A marsjárókba pl. flasht tettek winyó helyett, épp a megbízhatóság miatt.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Tudtommal a Samsung SSD-jével szerelt notik 45-51MB/s-os sebességgel olvasnak, ami nem rossz, fõleg, hogy egy általánosságban használt noti vinyó /pl. Samsung, Toshiba 5400 RPM/, sem nagyon tud ennél ügyesebb lenni.
A megbízhatóság már más kérdés. A képen szereplõ A-Data pl. tipikusan az "olcsó húsnak híg a leve" kategória.
"Példaként említik az Outlook levelezõ klienst is, márpedig ez utóbbi nem nevezhetõ túlzottan erõforrás-igényes szoftvernek. "
Céges Outlook a csupán 4 éves levezéssel /írtottuk már rendesen/, 19 GB.
Ebben a formában máris nagyon erõforrás-igényes alkalmazás.
Ne abból induljunk ki, hogy friss noti és full üres levláda... a userek szeretik megõrizni és átimportálni a régi leveleiket és máris lassú az új notin az Outlook... hála a tonnányi levélnek.
A megbízhatóság már más kérdés. A képen szereplõ A-Data pl. tipikusan az "olcsó húsnak híg a leve" kategória.
"Példaként említik az Outlook levelezõ klienst is, márpedig ez utóbbi nem nevezhetõ túlzottan erõforrás-igényes szoftvernek. "
Céges Outlook a csupán 4 éves levezéssel /írtottuk már rendesen/, 19 GB.
Ebben a formában máris nagyon erõforrás-igényes alkalmazás.
Ne abból induljunk ki, hogy friss noti és full üres levláda... a userek szeretik megõrizni és átimportálni a régi leveleiket és máris lassú az új notin az Outlook... hála a tonnányi levélnek.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
← ElőzőOldal 2 / 2