Problémásak az SSD-vel szerelt noteszgépek

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pfff én már soha többet nem veszek winyót laptobba , mirõl beszélnek ezek??

a winyó az egy gõzgép az SSDhez képest... úgy kell rá vigyázni mint a hímestojásra, egy koccintás menet közbe és el is szállt a winyó, erõsen
gondolkodom, hogy ha amíg nem lehet itthon kapni IDE-s SSD-t addig veszek
egy 4 gigás pendrájvot és arról bútolom fel a gépemet, mert a winyó az siralmas és
már vagy 5 éve le kellett volna váltania a flash alapú technológiáknak.

Sebesség: hát köszönöm szépen, de nekem bõven elég a fele sebesség is ha
egyszer menet közben akár dobálni is tudom a gépemet akkor se lesz semmi baja.
_Nekem_ ennyit megé. Nem vagyok olyan sznob b*zi, hogy ne lenne elég az 50 mega/sec random seek time. Egyébként pedig az egyszerre több file elérését valszeg a winyó és az SSD közül ponthogy az SSD csinálja gyorsabban , ezt még látatlanba és "laikusként" is megmondom, mivel nem forog fent a winyó esetében oly' lassító körülmény, mint a szektorváltási és szektrokeresési (szektorpozicionálási) idõ.

Ki nem szarja le a Visztát?

Date Invented: September 13, 1956 - HDD, ötven év elõny... lesz ez még jobb is, lehet 😊 lehetne 😊

Samsung vagy WD noti winyókkal 1-2 százalák? kac-kac😄

Samsung vagy WH noti winyókkal 1-2 százalák? kac-kac😄

Valószínûleg mert egy mozgóalkatrészeket tartalmazó, és amúgy igen sérülékeny HDD nehezen viselné a sok G-s gyorsulást és lassulást(kilövés/marsraszállás).
Ennél még egy amúgy földi körülmények között kategóriákkal szarabb flash is többet bír.

nyílvánvaló hogy még nem kiforrott ez a technológia de lesz ez még jobb is 😊

hihi

crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush

SSD: fizess 10x árat 1/4 kapacitásért, 1/5 élettartamért és 5/8 teljesítményért*

*ez 32GB/SATA SSD vs 120GB/SATA/5400rpm/8MB cache HDD

Megjegyzések:
1. az energiafogyasztás csak a kisebb méretû SSD meghajtóknál alacsonyabb, a nagyobbak étvágya már a HDD-khez mérhetõ.
2. sok kicsi állomány olvasásánál a mostani SSD-k belassulnak. Már vannak speciális kontrolerekkel szerelt modellek, amik többszörösen párhuzamosítják az írási-olvasási mûveleteket, de ezek még több ezer dolláros áron érhetõk csak el. Ezek azonban több memóriamodult használnak és fogyasztásuk már messze van az alacsonytól.

Érdekes ez a megbízhatóság téma.
A marsjárókba pl. flasht tettek winyó helyett, épp a megbízhatóság miatt.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Tinman
Tudtommal a Samsung SSD-jével szerelt notik 45-51MB/s-os sebességgel olvasnak, ami nem rossz, fõleg, hogy egy általánosságban használt noti vinyó /pl. Samsung, Toshiba 5400 RPM/, sem nagyon tud ennél ügyesebb lenni.
A megbízhatóság már más kérdés. A képen szereplõ A-Data pl. tipikusan az "olcsó húsnak híg a leve" kategória.

"Példaként említik az Outlook levelezõ klienst is, márpedig ez utóbbi nem nevezhetõ túlzottan erõforrás-igényes szoftvernek. "

Céges Outlook a csupán 4 éves levezéssel /írtottuk már rendesen/, 19 GB.
Ebben a formában máris nagyon erõforrás-igényes alkalmazás.
Ne abból induljunk ki, hogy friss noti és full üres levláda... a userek szeretik megõrizni és átimportálni a régi leveleiket és máris lassú az új notin az Outlook... hála a tonnányi levélnek.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

← ElőzőOldal 2 / 2