105
-
BlackRose #25 Fasiszta köpedékek. -
#24 félreértés ne essék, nem félek a terroristáktól
azonban, komcsikkal nem állok le vitatkozni, sry -
willcox #23 Ez kb. olyan, mintha azt mondtad volna, hogy mi van, ha az orvosok közé kerülnek, mert akkor módszeresen félre tudják kezelni az embereket, így azok meg is halhatnak. Egyébként meg a kést nem csak evésnél, hanem gyilkosságnál is lehet használni.
Szerintem rosszul látod a dolgot. Nem terroristáktól kell itt félni, hanem a kapzsi nagytőkétől. Ők az igazi (gazdasági) terroristák. A hatalmi gépezet ma már csak kiszolgálója a nagytőkének, ez ellen kell küzdeni. -
#22 na igen, de mivan ha a rendőrséghez szivárgonak be terorrista elemek, vagy a rendőrség ellenőrzö egységébe
mindjárt oda az egész nagy felhajtás -
willcox #21 A lakosság számához képest a rendőröké elenyésző. Egyébként minden rendőrségen belül létezik ellenőrző feladatot ellátó egység. -
#20 és a rendőrség tagjait ki figyeli majd meg? -
#19 az állatokon tesztelik, hogy aztán az emberen is alkalmazzák -
willcox #18 Természetesen nem azzal fognak érvelni (ha mindenki számára kötelező lesz), hogy így a bűnesetek könnyebben felderíthetők, hanem valami mellébeszélős maszlaggal.
Egyébként én is tiltakozom ellene dacára annak, hogy elismerem, hogy könnyebb lenne a rendőrség munkája. -
willcox #17 Tesztelik? Már régen nem tesztelik, hanem használják. Állítólag EU-s előírás, hogy a kutyák fülében legyen chip. Egyes országokba már csak így lehet kutyával együtt beutazni. -
A1274815 #16 Ez egy totál idóta ötlet, mit csinálnak az egy petéjű ikrekkel?
Ez az ügy egész biztos, hogy alapvető személyiségi jogokat vagy alkotmányt sértene. Amíg nem követtem el semmit ne kezeljenek bűnözőként! -
willcox #15 Ugye tudod azt is, hogy az ellopott/elvesztett okmányokkal vissza lehet élni? -
willcox #14 Én egyébként direkt nem titkosan szoktam szavazni. -
JL666 #13 azért mutatnak a főoldalon fogsort e cikk reklámjaként, mert a scotland úgy gondolja, hogy a jövőben olyan tipusú bűncselekményekre fognak a mostani fiatalok berendeszkedni, ahol a helyszínen mindig beleharapnak valamibe így nyomot hagyva. -
#12 így is van, akáár a 30-as években, a magyar ember egyenes, vállaja amit mond, ezért nem kell titkos szavazás -
#11 70-es vagy 80-as években volt egy tudós, aki szerint kasztrálni kéne mindenkit, nehogy már csak úgy összevissza szaporodjanak az emberek
ez jutott eszembe a DNS adatokról
mert ugye lassan kész a tekljes géntérkép
ugyanakkor a beültetett chip szerintem jobb, egyrészt érzékelhető ki merre mozog, mit csinál
most még az adatgyűjtés korszakát éljük
kérdés mit fog kezdeni az állam a sok összegyűjtött adattal? -
Polemius #10 Szépen mindenkitől DNS mintát venni, aztán ha már úgyis nyilván van tartva, akkor meg lehet nézni kiknek van eleve hajlama erre-arra, és azokat eleve folyamatosan megfigyelni. Sőt, akkor lehet a különböző betegségekre való hajlamot is vizsgálni, és akár a betegbiztosításnál, akár mondjuk munkavállalásnál figyelembe venni.
Köszöntünk a Szép Új Világban!
Hiába no, Aldous Huxley is angol volt. :)
Meg George Orwell is.
Ja, egyébként lehetne mindenkire tenni eleve gps-t meg kamerát.
HISZEN AKINEK NINCS TAKARGATNI VALÓJA AZ MIÉRT IS TILTAKOZNA?
(Hangzik majd' minden esetben az elcsépelt érvelés.) -
#9 DNS sok mindenre jó, nem csak azonosításra
ne hidd azt, hogy neked lesz ebből igazán előnyöd, ez csak duma -
#8 jaja, sopkkal egyszerübb lenne egy chip
egyébként állatokon már ezt is tesztelik -
#7 ennek az egésznek egy hiábaja van, amivel régen Sztálin is küzdött: a megfigyelőket ki figyeli meg, és azokat? -
#6 most letesztelik a fiatalokon, aztán jön a teljes populáció
később meg majd kijelülik ki kivel szaporodhat -
JTBM #5 Szerintem is mindenkitől kellene venni DNS-t. Nem csak a bűnözőket lehetne így gyorsabban elkapni, de pl. baleseteknél, eltűnési ügyekben is jó hasznát lehetne venni.
Az állam mindig is megjelölte a polgárait, régebben szöveges leírással, aztán fényképpel, majd ujjlenyomattal, most jönne a DNS. Ez a jelölés a polgárok érdekeit szolgálja, nem ellenük van.
Pl. ha nekem eltűnne egy rokonom, akkor örülnék, ha megtalálnák... -
willcox #4 Ez már a modern rabszolgaság előjele. Mint az állatoknál az azonosító jel beültetése/beégetése, úgy az embereknél ez az első lépcsőfok.
Bűnüldözési és felderítési szempontból valóban könnyebb dolga lenne a rendőrségnek, de ennek a módszernek sokkal több a hátulütője, mint az előnye, vagyis nem szabadna engedni. -
#3 elég lenne bizonyos társadalmi rétegektől begyűjteni. -
#2 nem beszed észre, már mindenkit meg akarnának figyelni.
a következő tuti az lessz hogy mindenkinek a lakásába kamerákat kell felszerelni , hogy megelőzzék a büncselekményeket -
Worki #1 Én már rég minden születő emberről mintát vennék... Az a legjobb...