Alpha Protocol

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber
Azért az oltást sem kell háromszor megismételni :)

Olvass már....no már megy a munka, azt jelenti hogy valaki belekezdett a honosításba(nagy köszönet érte), nem azt hogy már tölthetö a magyarítás...

<#ejnye1><#hehe>

Kopiati
Nah reméltem, hogy valami épkézláb csapat is belekezd a fordításba, mert én magamnak csak menü, meg ilyen apróságokat akartam átírni:) egy-két szót nem értek pedig az angol a játékokból-filmekbõl ragadt rám.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Evin
A mappák közt nincs hun mappa. Amit te láttál az a motorhoz tartozik, nem a játékhoz.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

zorrobomber
ha olvasol is nem csak nézel akkor látod hogy még csak elkezdték a fordítást. :) amúgy strebacom, merre lehet jelentkezni esetleges segédkezéshez?

Szia!

A magyarítást honnan szetted hozzá? Láttam hogy a mappákban van hun mappa is de nem tudom hogy kell átvarázsolni.
zorrobomber
lol, de annyira nem szoktam rohangászni, az idõ 80-90%-ban guggolva lopakodok, hogy elfelejtettem hogy shift-el lehet futni. <#idiota> amúgy normal szinten nyomom, fegyverek közül pisztolyra tettem jó pár pontot, egyébként pedig stealth-re. Azért azt már látom hogy lehetett volna jobban fejleszteni a karit. Ritkán szoktam újrajátszani egy játékot de ebbõl újratolás lesz egy recruit-al

Hát akkor Thorton baromira nem figyelt az alapképzésen.

Egyébként meg most akkor lebuktam,de:

Agresszív: " Na majd kipróbáljuk! Játszuk le!.... Most!!!
Evasive: "Nem ezek azok a droidok, amiket keresel".
Professional: "Képzésemet illetõen semmi kivetnivaló nem volt. A lehetõ legjobbat kaptuk, de... Nem beszélhetek róla!"

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Solid Snake
Te nem is igazi kém-e vagyol, ez az alapképzés része <#law>
Asszem a legtöbben késsel a hasunkban dõlnénk el haldokolva, ha egy ilyet képzés nélkül megpróbálnánk...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

No már megy a munka...Nagy köszönet a fordítóknak....
<#worship><#worship>

Solid Snake
Akkor üssed! Én a késelést úgy hárítottam, hogy ütöttem! Vagy rohansz elõle és szerintem akkor is kimegy magától a koksz belõle, amíg piheg a földön feltöltöd a fejét ólommal. :-D Egyébként milyen szinten (easy, normal, hard?) tolod, milyen kaszt, milyen pontelosztás, fegyverzettel?

Esetleg remote akna? Az csak akkor robban, ha megnyomod a gombot. Ha annyira gebasz a késelés ne hagyd, hogy sérülés nélkül odaérjen. Az tuti, hogy egy bizonyos életerõ csík után összeesik az elsõ késeléskor.

Nekem mint mondtam akkorra 8-9-es volt a pisztoly skill, úgyhogy 5-öt lõtt egy quickshottal. Namármost 5 skuló a fejbe aszé már fáj neki. Elõzõ küldetésekben olyan döntéseket hoztam, hogy hamar töltõdött ez a quickshot lehetõség.

Esetleg próbáltad átváltani a lõszert erõsebbre? Van pisztolynál 3 lehetõség: bénító, sima, és acélfejû lõszer.

Ui.: Valóságban, hogy véded a késelést?

Fpocok
Amikor késel, akkor el kell futni, aztán egyszer csak elfárad és megáll. Akkor be lehet küldeni egy sorozatot.

Parasite Eve 2, best game EVER!

zorrobomber
Az ok hogy kapja a sorozatokat, de a késelést nem lehet kivédeni? Mire a második késeléses rohamáig jutok nekem általában 50-60 hp-m van, neki épp a feléig lemegy, de aztán harmadik késeléses mészárra általában meg is fekszek. Milyen már hogy nem lehet kivédeni ezt a szar késelést, lõsz a fejébe az meg szalad tovább???? <#boxer><#levele> dobok én gránátot pisztoly criticalt mindent, szart sem ér

Tegnap sokat haladtam a játékkal: Már csak egy fõbb helyszín. Ebben a játékban annyi féle variáció létezik, mindegyik fõbb karakterrel megegyezhetsz, megölheted vagy lecsukathatod.

Tegnap már betelt a pohár és az egyik fõbb helyszín utolsó pályáján elborult az agyam, hogy átba...nak folyton aztán meg meg akarnak egyezni. Ilyen szempontból az arabok legalább szavatartóak. Mondtam a faszinak, hogy le van tartóztatva (pedig alapból inkább megegyezésre törekszem), erre rám küldi az embereit (elõtte már 2-szer átbas....zott, pedig segítettem neki), lenyomtam õket, üldözöm a mukit, erre még megint felajánlja, hogy egyezzünk meg, hát legszívesebben kinyírtam volna, de az a szerencséje, hogy nem vagyok vérengzõ fajta (Kotor-ban se tudtam soha Sith lenni, pedig olyan jó lenne, dehát ez van nemtudok gonosz lenni.)

Most gondoljátok el, hogy minden fõbb karakternél ott van ez a 3-as döntési lehetõség, mennyi féle variáció létezik ebben a játékban te úr isten. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy az sem mindegy milyen sorrendben csinálod a küldetéseket, mert kihatnak egymásra.

És ezek a döntések, amiket a fejlesztõk elénk tettek, hát komolyan ketté állt tõle a fülem.

Mint az utánad hozzászóló gyonax írta Sis legyõzésérõl a drogos orosz sem szereti a pisztoly criticalt és a gránátokat. Én 2-szer halltam meg (elsõ alkalommal nem tudtam mire számítsak, másodszor meg bekerítettek az õrök), 3-szor simán kinyírtam.

Karakterem 11 vagy 12-es szintû kém volt: Stealth 4, Pisztolyon volt vagy 8-9 pont, martial arts 3, toughness 2, sabotage 5 (hack miatt +lóvé kellett csak :-D ), assault rifle 2---> kb ilyen pontleosztásom volt akkor.

Amikor még az orosz fent van a pódiumon küldtem neki 2. "tüzes gránátot (igaz 2-es szintû gránát volt már), meg ezután egy villanógránátot, ami meg is fogta, ekkor küldtem bele az assault riflebõl (sima hamilton vagy mi verziójú). Ezután felszippantott kár gramm herót, majd jött a bicskával, ekkor kapott még pár sorozatot az assault rifle-ból, már pár sallert thortontól. Ekkor volt még 80 életerõm, gyorsan egy "életerõcsomag" intravénásan. Orosz felszalad az emeletre, közbe elvakít, ekkor 2 oldalról jön 3 gorillája, ami igencsak meglepi az embert nem tudod hirtelen merre lõj. Én azt csináltam, hogy felszaladtam a pódiumra, mert az tûnt a legbiztonságosabbnak. Leszedtem 2 õrt, majd az orosz megint jött a bicskával, ekkor kapott egy kis quickshotot és vége is volt.

Még hasznos lehet az elsõ fázisban azt a dobogót, mindkét oldalát becsapdázni shockoló csapdával, így ha bekokózva jön, akkor megint csak leshockolódik.

Úgy érzem méltatlanul alábecsüli mindenki a kütyüket (én is egyébként), pedig nagyon hasznosak tudnak lenni.

Kopiati
Jah, a legjobb Mina +10-es viszony, olasz, taipei civil mészáros küldetések alatt "jaaj mit csinálsz" -10-es viszony:) ebben a játékban van potenciál bõven, nincs 2 ugyanolyan végigjátszás....

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

The Protector
Nála én mint a parasztgyerek a nagy martial arts képességemmel egybõl nekiugrottam.elvert mindíg mint a szart.Így menekültem meg lõttem.

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

enlightened
Azért az SMG sem olyan rossz, megvan annak a maga haszna. Az a skill amit be tudsz nyomni hozzá, és végtelen töltényed lesz és ujratolteni se kell, az azért elég kemény, fedezékbõl blind fire kise kell hajolnod, elég ha csak kitartod a puskát és tüzelsz mint a õrült, leszed mindenkit.

Kopiati
Nah befejeztem:), hát normalon vittem végig, nem volt igazán nehéz, inkább frusztráló a váratlan pillanatokban el-el ugráló kamera:(, a végsõ boss-nál elõször bajban voltam, de csóringer beakadt vagy nem tudom, nem lõtt tovább aztán kapott pár jól irányzott fejest:), az a benyomásom támadt, hogy a végsõ pályának bizonyos részeit, mintha a megjelenés elött 10 perccel dobták volna össze, a hatása a nyílt tereknek annyira mû volt. De maga a fordulatok, a sztori, a lehetõségek nagyon élvezhetõvé teszik az AP-t, ha minõségre egy Mass Effect 1-t hoznak, megkockáztatom, ez lehetne az év egyik játéka, de így ez lett szerintem az Obsidian Gothic 3-a:) ha értitek mire gondolok.

Sis az egyik legkönnyebb boss... Pisztollyal critical shot, meg a tüzes gránáttal lazán ölhetõ.
SötétBarom
És õ még mindig semmi, a kokszos aranyuzis faszkalaphoz képest xDDDD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Ja, és legnagyobb vicc (vagy szégyen XD), hogy easy-n tolom... Mondjuk recruit-tal...
Néha irreálisan nehéz nekem a játék... Nagyon tetszik, meg minden, de most ez a kis Sis nevû fruska rendesen megizzaszt. Képtelenség legyõzni. Banyek, még 5 gránát sem öli meg. -.- Ez már beteges. o.O XDXD Mivel lopakodós vagyok, és nem Rambo, így értelemszerûen a nyílt öldöklés nagyon nehezen megy... Nem lehet egyszerre a kettõre rádolgozni.
Jaja, a dupla SMG elég hanyag húzás volt, amikor még csak a hírek szállingóztak a játékról, én erõsen reménykedtem egy hangtompítós single smg-ben.

Még a Rambo-mmal is inkább AR-re és Shotgun-ra építettem, nem volt szívem rávenni Thorton-t, hogy belépjen egy John Woo-filmbe.
Blacksheep333
Olyan gyors, hogy nem is látod. :p

Az operációs rendszeren is túl...

SötétBarom
Képességekrõl jut eszembe: pisztolynál van egy quick shot nevû, na az kibaszott igénytelenül van megcsinálva :D Benyomod, leáll az idõ, szépen beklikkelgeted, hogy hová szeretnél lõni, után meg nagy durranás kíséretében látod ahogy elfekszenek az ellenek.. De semmi lövésanimáció, semmi. Egy pillanat alatt, mozdulatok nélkül kivégzek 3 enemyt. -.-

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Kopiati
Nekem sikerült a fõmenüt magyarrá varázsolnom:) egy-két dolgot még nem találtam meg, de az ékezetes betûk nagy részét kezeli a játék kivétel Õ, az Û-t nem kellett eddig használnom... de nagyon király a magyar menü...

Egyébként nagyon hangulatos a sztori, szerintem a gépfegyós képességek átgondolatlanok, meg a képességek elérése is hagy kívánni valót maga után de a hangulat nekem pótolja a hiányosságait.

SötétBarom
Én lopakodok hangtompítós pityuval, ha elszabadul a pokol, akkor elõkapom a fossá moddolt böszme assault rifle-t, és lehentelek vele mindenkit :DD

Kivéve ugye a kokszos-késes fasszopót. -.-

zorrobomber
Ilyen szempontból az is gagyi szerintem, hogy adott egy kém(amit én kreáltam). Lopakodik, hangtompító, minden nagyon pimp. Bár sokan itt állították hogy az SMG-k szarok, ezt én figyelmen kívül annak okán hogy egy lopakodós kari ne hordozzon már AK47et magával vagy hasonló kaliberû ágyút, így smg-re raktam pontokat. Erre berakok magamra egy SMG-t és mikor elõszedem akkor látom hogy egybõl kettõt visz magával?? Legalább lehetett volna opcionális hogy egyet vagy kettõt viszel. Mind1, az ekézõk mellõzzenek, mindemellett azért még mindig tetszik a game, visszaálltam assault kategóriára.

SötétBarom
Sajnos még mindig a deus ex a mûfaj királya =)

Ez nem AI, hanem design.

Az AI inkább akkor domborít (vagy inkább homorít), amikor például leadsz egy lövést, látod (awareness), hogy elkezd feléd tiplizni, te is elindulsz az õ irányába, és lazán elfut melletted. Na, akkor szar az AI.
Akkor talán érdemes lenne a hivatalos fórumban leírni a panaszokat ( bár gondolom több százan megtették már ) és serényen várni egy frankó patchre <#hehe>

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

SötétBarom
AI egy fos. Ennek a kokszos orosznak a kecójában volt olyan, hogy egy napnál is világosabb, kb 15nm-es szobába belopakodtam, és a három õr aki bent volt, egy-egy sarkot nézett, így mindet ki tudtam végezni anélkül, hogy a többi észrevette volna. -.-

SötétBarom
Én most picit pihentetem, mert felkúrt egy boss. Valami suttyó '80-as évek imádó ruszki gengszter, aki kibír mindent, koksszal üti magát harc közben, lerushol bicskával és szúrkál, aranyozott uzikkal tüzel, és folyton vakít diszkófénnyel. :| Kicsit gáz. Meg a német combat-milf az m60-al. Szintén gáz. Maradhattak volna komolyabbak.. :/

Value - azokat a szoftvereket hívják így, amiket már kiadáskor is 2000ért árulnak.

Én még ilyet nem tapasztaltam, de persze biztos elõfordulnak ilyen dolgok is. Még tökéletes programot nem alkotta soha, de nem is fognak.

Számomra az AI kielégítõ teljesítményt nyújt. Tényleg valakinek nincs tapasztalata Hard fokozaton mivel nyújt többet az AI?

Az AI-hoz még annyit, hogy nem egyszer volt olyan hogy fél méterre tõle géppuskáztam le a társát amire meg se mozdult hanem nézett tovább meredten elõre. De amikor megpróbáltam mögélopkadni azt bezzeg meghallotta. Szóval azért nem tökéletes. :)

Why so serious?

MerlinW
Értéknek néz ki? Ha te mondod...<#idiota>

[merlinw.org]

Azért van nálam is olyan játék ami kiveri a biztosítékot félreértés ne essék...

koschwarz
<#worship><#taps>

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

Hát akkor következzenek azok az "indokok", amik miatt sokan szidják a játékot:

- "Grafika elavult, csúnya, elnagyolt"--> szerintem éppen megfelelõ, semmi extra, de nem is csúnya, céljának megfelel, tetszetõs, nem igényel erõmûvet a futtatása.

- "Milyen hülyeség az, hogy nem oda lõ a fõszereplõ, ahova célzok...ez sza..r"--> Mivel ez alapvetõen rpg-nek készült ezért fejlõdni kell ( ahogy rakod a pontokat pl. pisztolyra, támadó fegyverre úgy lesz pontosabb, kapsz új aktiválható képességeket, melyek segítik az akciót). Egyébként meg lentebbi hsz-emben leírtam a célzás, lövés, találat miértjeit és hogyanjait, szóval erre megint nem térnék ki. Ehhez még hozzájönnek lehetõségként a fegyver módosítók, melyek tovább csiszolhatják a lövéseket, játékstílust, illetve természetesen a kezdetektõl nem a legjobb fegyverekkel indulsz, szóval ez a kifogás sem helytálló. Nem jó ehhez hasonlítani.

- "Fedezékrendszer szar" ---> Hát nem áll be automatikusan a falhoz, mint a Mass effect 2 fõszereplõje, szépen meg kell nyomni a szóközt és már be is áll a falhoz, és ugyanúgy lehet vakon kilõni, illetve célozva lõni, mint Mass Effectben, szóval nemtudom ebben mi a szar.

- "Mozgás sza..r" - Kicsit hülyén fut Thorton, illetve pucsítva oson (de mondjuk, ha belegondolsz te, hogy osonnál, illetve hogy csinálják a kommandósok, akkor már értelmet nyer ez a fajta mozgás).

- "AI olyan hülye, mint a fõd" ---> Fülelnek, látnak, ha nem elég jó a ruhán a "zaj elnyelés", akkor meghallanak, megfordulnak lõnek. Ha meglátnak lõnek, illetve riasztják a társaikat. Gránátot rendszeresen dobnak, fedezékbe vonulnak. Pl. parti hajón a bedrogozott maffia tagok rád rohannak és közelrõl shotgunnal aprítanak. Közelharcban védekeznek így nem tudod õket megütni, majd eltolnak és beléd eresztenek egy sorozatot. Ha géppuskás észrevesz keményen ereszti beléd a skulót.Ha meglátnak és elmenekülsz követnek, de ha követõket csöndben elintézed a többi õr visszatérhet az õrjáratozáshoz.
Szerintem nem itt kezdõdik a hülye AI.

Ezek voltak a sokak által emlegetett hibák. De itt azért olyan dolgok vannak, amik síránkozóknak eleget tévén beleraknának, akkor szétba...hatja a játékélményt, ilyen például a tökéletesen emberszerû AI (biztos vagyok benne, hogy sokan tövestûl tépnék ki a hajukat miután 5-szörre szopatná be az AI, csak hogy a hátuk mögül lelövi, vagy fedezékben fejbekapja), vagy ha rögtön halálpontosan lõne egy ujjonc ügynök (elveszne teljesen a fejlesztés lehetõség, illetve értelme) stb. stb.

Mondjuk egy kicsit érdekes, illetve 2 érdekes dolog azért van, amit én is észrevettem: Nincs hagyományos mentés, csak checkpoint, de az utolsó checkpointot el tudod menteni (nemrég jöttem rá) és az gyakorlatilag úgy funkcionál, mint egy rendes mentés, nem íródik felül.
A másik dolog, ha áthaladsz egy checkpointon, akkor a mögötted hagyott katonák, õrök és ellenek eltûnnek, ha visszatöltöd az adott checkpointot. Sokszor fordul elõ az, hogy mögötted bezáródik egy kapu, vagy egy sima ajtó és már nem tudsz rajta kimenni (ez akkor frusztráló, ha az elõzõ területet még nem kutattad át akaratod szerint, tehát a checkpoint megközelítése elõtt adott részen érdemes mindent begyûjteni, mert lehet nem fogsz már tudni visszamenni.
Ez lehet sokaknak zavaró (néha nekem is), de nem olyan nagy hiba.

Viszont amibe mindenki egyetért: kiváló karakterek, szövevényes story, választási lehetõségek tömkelege, melyek kihatnak a játék további részére (fegyverekben, segítõkben, opciókban, lehetõségekben) fenomenálisak. Ezen fentebbiek kombinációja jópár végigjátszásra elég változatosságot biztosít, fõleg ha ehhez hozzávesszük a jópár fejlõdési irányt is ( katona leszel, kütyû szakértõ (csapdázó) vagy lopakodást elõnyben részesítõ kém (esetleg pluszba közelharc szakértõ)

Kritikusok úgy álltak hozzá, mintha tucat tps lenne, így nem úgy értékelték, mint egy fejlõdési rendszerrel kitalált, megálmodott és kivitelezett játékot.

Ezek után döntse el mindenki maga, hogy tetszik vagy nem tetszik a játék.

Legbiztosabb módja, ha kipróbálod, majd leszûröd magadnak a következtetést, de adjál neki idõt, 7-8 órát, és utána dönts. Ez nem az a játék, ami már az elsõ 2 órában minden kártyáját kijátszotta.

Hát ez elvileg mûködik (én még nem próbáltam)
"FIX FOR SHUTTERING from OBSIDIAN FORUM:
in APEngine.ini ( C:\Users\<yourname>\Documents\Alpha Protocol\APGame\Config)
change this values to this:
UseBackgroundLevelStreaming=false
OnlyStreamInTextures=true
OneFrameThreadLag=False"

Ez sokaknál bevált, szerintem próbáld ki! Amúgy eredetinél és törtnél is elõfordul, szóval ehhez majd gondolom egy patch lesz a végsõ megoldás.
koschwarz
value-nak?<#fejvakaras><#nemtudom>

SötétBarom
Value-nak érzõdik helyenként. Viszont tényleg jó. Ha mást nem, lesd meg a warezt, abból úgy is kiderül, megéri-e neked vagy nem.

koschwarz
látom nagyon lelkesek vagytok, ha csak a ti véleményeteket ismerném, akkor rohannék megvenni a játékot...de mi a fenéért húzták le egyes kritikusok? mik a hibái?

sherlock1
A stability elvileg a mozgás közbeni célzást segíti.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Igazad van a stealth nem teljesen azt fedi, amit leírtam és az egyes pontok is azt csinálják, amit mondtál és a sound mapping miatt nem hallanak meg. De ettõl még, hogy rosszul értelmeztem a dolgokat pont olyan "páncélzatot" vettem, amin alapból van 3 pont sound damping szóval tudok lopakodni. :-D

Egyébként nyelvvizsgával, angol nyelvtudásommal (a kettõt azért ne mossuk össze, mert nem teljesen ugyanaz) semmi baj, munkám során is aktívan használtam. Egyszerûen csak mivel kevés idõm van sajnos játékra, csak felületesen átfutottam a leírásokon.

Abban viszont segíthetnél, hogy a recoil és a stability között mi a különbség: Ugye elõbbi gyak. a visszarúgást ( tán lövéskor nem ugrik úgy szét a célkereszt?) jelenti, a másik meg a stabilitást? És akkor a kettõ közt mi a különbség?

The Protector
még mielõtt beszólnak.buy

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

The Protector
Hy.Bazi nagy swappelésekre van megoldás?Mellesleg nem sokat toltam de eddig must by.