127
Japán hadat üzen a fájlcserélőknek
-
n3whous3 #47 Hm, az igaz, ezek nemsoká realizálódnak, vagy épp vannak is.
DE lehet később is behozni 100 megás netet. És nem kell elkapkodni... :) -
#46 Amúgy ez a letiltás marhaság. Volt már ilyen kezdeményezés, hogy az okostóni jogvédő szervezet munkatársa a bíróságon élesben bemutatta, hogy bizony le tud tölteni illegális tartalmat bizonyos hálózaton, mire a bíró megkérdezte, hogy mikorra szeretné a saját tárgyalását, mert hogy illegális cselekményt követ el. -
#45 Mi lenne, ha a kocka gyökér a 100megás netje helyett inkább a nőket kergetné a ligetbe, vagy rugná a bőrt a haverokkal és a napi 10 emiljét, meg az esti 1-2 óra gémet lezavarná egy 1 megás neten?
-
Dodo55 #44 Amúgy meg az internet egy akkora hatalom lett mára, hogy én minden államhatalom helyében rettegnék tőle, és egy ujjal nem merném bántani a szabadságát, még ha illegális anyagokról is van szó.
De mivel a szabadság az nagyon szúrja egyesek szemét, ezért biztos lesz olyan hatalom, aki átlépi majd azt a határt, amit nem kéne, és akkor majd rájön, hogy mekkora jelentősége van az interneten a szinte azonnali információáralmásnak, csak ugye akkor már késő lesz. -
Dodo55 #43 Én nem erről beszéltem.
Hanem hogy rendkívül pofátlanok a reklámok, a maximum sebességet szinte garantáltként reklámozzák, aztán meg fel is jelentenek, ha megpróbálod kihasználni.
Amúgy teljesen érthető amit mondasz, nem ezzel a részével van a bajom, hanem hogy a reklámok egyre undorítóbbak, ölni tudnék, ha megpróbálnak hülyének nézni, és ma már a reklámok 80%-a ezt teszi. Egyszerűen ebből van elegem, és azért mondtam el, mert részben kapcsolódik a témához, beszéltetek erről is, hogy mit reklámoznak, meg ilyesmi. -
#42 MSNre, youtubera, meg webrádióra persze elég a 10 mbit, de a jövőre kell gondolni. -
#41 Van aki meg szeretne online filmet nézni a HDTV-jén. Ő kicsengeti a 100 Mbit havidíját, és joggal várja el, hogy ne akadozzon a film a legjobb jelenetnél, és ha nekik úgy szottyan kedve, akkor beletekerhessen anélkül, hogy percekig kelljen várnia a pufferelésre.
Vagy lehet, hogy nem sokára már lesz online játékkölcsönzés is. Nem kell megvenned boltban a játékot, hanem kiválasztod, hogy a hétvégén mivel szeretnél játszani, kicsengetsz érte egy pár hétre szóló licenszdíjat, letöltöd, és játszol. Vagy egy fix havidíj után válogathatsz egy listából amikkel játszhatsz. Ezekhez mind sávszél kell, ráadásul elég nagy. Szerintem hülyeség azt mondani, hogy a 10 Mbit aztán mindenkinek elég kell legyen. -
#40 Arra kell hogy CERN adatait fel tudd dolgozni valós időben ^^ -
n3whous3 #39 Most nemtom mit röhögsz, a fellelhető netes tv-k talán a legsávfoglalóbbak, de azok közül is mind mehet 10 Mbps-en, letöltés se lassú ezen, nemtom mi a rákot hőzöngtök itt b+ azon, hogy nem tudtok telewarezolni 1 hét alatt egy 300 gigás winchestert. Szánalmas komolyan, ennyi filmet meg játékot büdös életbe nem tudnék kijátszani/végignézni, mint amennyit leszoktak a haverok is tölteni. Nekem elég lassú a netem, de ha gyors lenne, akkor se csinálnám ezt, mert felesleges. -
#38 64kbyte memória mindenre elegendő kackac -
n3whous3 #37 Az az 1 biztos, hogy lakossági szolgáltatásba tök felesleges 100Mbit. 10 is elég lenne... -
#36 "De ha van pofájuk egy szolgáltatást 100 megabitesnek reklámozni, akkor ne merjék kinyitni a szájukat, ha valaki ki is használja. Ha spórolni akarnak, akkor szolgáltassanak 512kbps-es netet, meg reklámozzák is annak."
Tudhatnád hogy a lakossági szolgáltatás nem bérelt vonal. Az ISP nem fog a felhasználók 5-10%-ának kedvezni, ha az nagymértékű költségeket vonna maga után.
A lakossági szolgáltatás tömegszolgáltatás, ami pont azért lett olcsó, mert az elérhető sebesség != garantált sebesség (sőt az ÁSZF-fek általában a minimum sebességet tartják a garantáltnak).
Másrészt mint említettem a felhasználók többsége a sávszélesség relatíve kis hányadát foglalják el (nekik elegendő a minimum és a maximum között fluktuáló átlag).
Ha nem tetszik vegyél bérelt vonalat. -
razsasc #35 Nagyon örülök az összes hozzászólásnak, de a lényeget még nem értitek:
A Nemzeti Hírközlési Felügyelet adatai alapján a Gazdasági Versenyhivatal pert nyert több internetszolgáltató ellen, mert az elméleti maximum alapján árulják szolgáltatásaikat. Ez a gyakorlatban olyan mintha egy router tud 100MB/s - t, de csak 1 felhasználó van. Ha 100 van, a sávszélesség nem 100 felé osztódik, hanem a használat arányában. Azaz a letöltésed elindul a maximummal, de a"Bubu" kedvéért - hogy a kedvenc Pf. - ja lejöjjön, lassul amíg Ő letölt. Ha te állandóan letölteni akarsz, akkor a többiek sávszélessége lecsökken. Ez csak neked (nekünk) jó, a szolgáltató meg ég. A GHV ezért ragaszkodik ahhoz, hogy a szolgáltató a garantált minimumot is tegye közzé! Ez a File csere - bere miatt lehetetlen, vagy bővítésre be kellene fektetniük, amit el szeretnének kerülni. Itt találkoznak az érdekei a szolgáltatóknak és a File cserélést ellenzőknek.
[email protected] -
Dodo55 #34 "Mivel a felhasználók többsége kis sávszélességet használ, így a rendszerüket nyugodtan tervezhetik kisebb terhelésre, ami költséghatékonyabb. A P2P ezért zavaró a szolgáltatóknak."
De ha van pofájuk egy szolgáltatást 100 megabitesnek reklámozni, akkor ne merjék kinyitni a szájukat, ha valaki ki is használja. Ha spórolni akarnak, akkor szolgáltassanak 512kbps-es netet, meg reklámozzák is annak. Mert hihetetlen mennyire pofátlan módon próbálnak mostanában mindenkit átbaszni a reklámokkal. Undorító. -
#33 "szerintem simán csak az illegális tartalommal van a gondjuk..."
A szolgáltatók többségének nem érdeke azt eldönteni, hogy az ő rendszerükön illegális adat megy-e át vagy sem.
Őket az érdekli, hogy mennyire nagy az adatforgalom, és az mennyire terheli le a rendszerüket (a P2P alkalmazások a szolgáltató adatforgalmának nagy százalékát teszik ki, de ez a felhasználók kis százaléka bonyolítja le).
Mivel a felhasználók többsége kis sávszélességet használ, így a rendszerüket nyugodtan tervezhetik kisebb terhelésre, ami költséghatékonyabb. A P2P ezért zavaró a szolgáltatóknak.
"mi a fasznak fejlődik a sávszélesség."
Technológia fejlődése -> igények fejlődése (pontosabban a trendek követése) -> igéyek kiszolgálása (vagyis alkalmazkodás a piaci versenyhez, a kliensek kívánalmaihoz)
"Nehogymár webre, gamere meg youtubera 100megabit kelljen.."
1. Tényleg nem kell annyi.
2. A 100 Mbit/sec (A Fast Ethernet) gyakorlatilag nem 100 Mbit/sec (ez az elvi maximum). -
#32 Ez kinek ment és mire?
Mert ezt senki nem is vitatja. Csakhogy az elosztott letöltés pont ezt oldja meg. Ugyanis ha több embertől töltesz egyszerre, akkor a teljes sávszélességedet ki tudod használni, úgy hogy neked 30 különböző user küld csomagokat. -
razsasc #31 Epilógus:
Nem merek cikket idézni (DJ Faustus most is figyel) a német parlament nem hagyta jóvá(engedélyezte) az "internet házkutatást"! -
#30 http://www.sg.hu/cikkek/58918/japan_internetszolgaltatok_a_fajlcserelok_ellen -
razsasc #29 Talán nem figyeltél. Te hiába töltsz gyorsan ha tőlem csak lassan megy az adat! Ha csak nálam van meg, hiába a file cserélő! Nem tudom ismered - e a működési elvet. -
#28 szerintem simán csak az illegális tartalommal van a gondjuk... -
Vlala #27 Aki fájlcserél, az már egyből akasztófára való?
Kicsit olyan az egész, mintha a világ összes bűnét a szoftverkalózokon akarnák leverni... Ha saját zenémet, videómat (pl. egyéves kisfiam játszik a kutyával, csak még nem tudja, melyik végével kell) megosztom torrenten, akkor eyből utolsó bitang vagyok?
Erre mondta valamelyik nagy humoristánk:
"Azonnal tartóztassanak le erőszakos nemi közösülésért is! Ahhoz is nálam van a felszerelés. " -
#26 Erre használnak olyan listákat, amiben gyanus szervezetek IP tartományai vannak, és ezeknek a kapcsolódását blokkolják.
A másik ami szintén véd egy kicsit, az a meghívós rendszer.
-
razsasc #25 Az a sávszélesség amire hivtkozol, csak az elméletileg elérhető maximum. Avalóság ennek jo ha a tizede! Ugye így már mégse mindeggy! -
#24 Jaja én sem értem:) Meg azt se hogyha csak emailezni lehet akkor mi a fasznak fejlődik a sávszélesség. Nehogymár webre, gamere meg youtubera 100megabit kelljen...Nembeszélve arról, hogy ugye nem csak illegális fájlokat lehet csereberélni... -
HUmanEmber41st #23 Miért csuknák be a topikot?
De a japók miért csak egyféle fáljcserélőt használnak? Van annyi féle..
Azt meg lehet oldani, h alapból kirúgnak, mert filecserélő progit használsz?
Nem is értem, ekkora sávszélnél mi a ráknak egyáltalán filecserélgetés?
Indít egy FTP szervert, a haver meg egy másikat és így még gyorsabban lehet csereberélni. A végén kirúgnak minden japót, aki FTP protokollokat használ? -
WegaHun #22 Vótam zárás elött -
#21 Lehet turulni.
ugyanaz lesz itt mint a Warez Rossz topikban. -
#20 Nem is te lettél volna :P
Te egy enciklopédia vagy? -
#19 így már megvan bocsi, felületes olvasás sux :) -
#18 Olvasd el a cikket:
"A japán szolgáltatók két éve már megpróbálkoztak egy hasonló akcióval. Az még durvább volt: egyszerűen levágtak volna mindenkit a netről, akinél a Winny nevű fájlcserélő program elindítását érzékelik. Akkor ez a kezdeményezés jogvédők aggályain bukott el, mert a felügyelő rendszer az internetező adatforgalmában kémkedett volna."
Ez az eljárás olyan lett volna mintha a "postás elolvassa a leveleimet" (ami meg a levéltitok megsértése - BTK 178. §). -
#17 a topic címét értelmezze nekem valaki, mi köze a tartalomhoz? (a postás olvassa a levelemet) -
razsasc #16 A vita indító cikk megjelenítőjét és szrzőjét tényleg kitöröltem a reklámokkal együtt, de bocsánatomra a civil sajtó mindenütt foglalkozik a témával, és különben is a nyomtatómat is lenyúlta az Artisjus!
"Lekapcsolnák a netről a fájlcserélőket a japánok [+]
article pic
Japán lapok arról számoltak be, hogy a szigetország négy legnagyobb telekommunikációs társasága a jövőben felbontaná a szerződést az illegális fájlcserélők felhasználóival, az erre vonatkozó egyezményt a napokban írták alá."
prim online -
#15 jogdíj nincs benne alapból az árába, ezért 180-200 boltba és nem 60-70 ;) :D -
#14 A törvények nem ismerete nem ad felmentést. -
razsasc #13 Az artisjus -nak van joga az "üres" csak a saját fotóimat tartalmazó CD - re, DVD - re jodíjat szedni? Vagy ez lopás? -
#12 #1: Azért illene megadni a cikk forrását: Index - Japán hadat üzen a fájlcserélőknek
"ugyanis tv-ből fel lehet venni,azt meg miért ne leehtne terjeszteni?"
Mivel a terjesztés joga itt a TV-t illeti meg, neked ehhez nincs jogod.
Felvenni felveheted, de megosztani nem oszthatod meg.
Bővebben -
razsasc #11 Tehát ha egyedül nézem oké, de a csajom nem láthatja? Mert az csak részletkérdés, hogy mellettem ül - e, vagy anyuéknál a gépe előtt! -
#10 felvenni magadnak ok, de terjeszteni már nem. -
#9 hát ez románság :S -
#8 ugya talán,hogy sokan szedik le torentről a futamokat