A postás olvassa a levelemet

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aki fájlcserél, az már egybõl akasztófára való?
Kicsit olyan az egész, mintha a világ összes bûnét a szoftverkalózokon akarnák leverni... Ha saját zenémet, videómat (pl. egyéves kisfiam játszik a kutyával, csak még nem tudja, melyik végével kell) megosztom torrenten, akkor eybõl utolsó bitang vagyok?

Erre mondta valamelyik nagy humoristánk:
"Azonnal tartóztassanak le erõszakos nemi közösülésért is! Ahhoz is nálam van a felszerelés. "

PíszLávJuniti
Erre használnak olyan listákat, amiben gyanus szervezetek IP tartományai vannak, és ezeknek a kapcsolódását blokkolják.
A másik ami szintén véd egy kicsit, az a meghívós rendszer.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Az a sávszélesség amire hivtkozol, csak az elméletileg elérhetõ maximum. Avalóság ennek jo ha a tizede! Ugye így már mégse mindeggy!
[HUN]FaTaL
Jaja én sem értem:) Meg azt se hogyha csak emailezni lehet akkor mi a fasznak fejlõdik a sávszélesség. Nehogymár webre, gamere meg youtubera 100megabit kelljen...Nembeszélve arról, hogy ugye nem csak illegális fájlokat lehet csereberélni...

http://goo.gl/gd6Zi5

Miért csuknák be a topikot?
De a japók miért csak egyféle fáljcserélõt használnak? Van annyi féle..
Azt meg lehet oldani, h alapból kirúgnak, mert filecserélõ progit használsz?
Nem is értem, ekkora sávszélnél mi a ráknak egyáltalán filecserélgetés?
Indít egy FTP szervert, a haver meg egy másikat és így még gyorsabban lehet csereberélni. A végén kirúgnak minden japót, aki FTP protokollokat használ?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Vótam zárás elött<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Sephi
Lehet turulni.

ugyanaz lesz itt mint a Warez Rossz topikban.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Prince of Máté
Nem is te lettél volna :P
Te egy enciklopédia vagy?

Lacee
így már megvan bocsi, felületes olvasás sux :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Dj Faustus
Olvasd el a cikket:
"A japán szolgáltatók két éve már megpróbálkoztak egy hasonló akcióval. Az még durvább volt: egyszerûen levágtak volna mindenkit a netrõl, akinél a Winny nevû fájlcserélõ program elindítását érzékelik. Akkor ez a kezdeményezés jogvédõk aggályain bukott el, mert a felügyelõ rendszer az internetezõ adatforgalmában kémkedett volna."

Ez az eljárás olyan lett volna mintha a "postás elolvassa a leveleimet" (ami meg a levéltitok megsértése - BTK 178. §).

Lacee
a topic címét értelmezze nekem valaki, mi köze a tartalomhoz? (a postás olvassa a levelemet)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

A vita indító cikk megjelenítõjét és szrzõjét tényleg kitöröltem a reklámokkal együtt, de bocsánatomra a civil sajtó mindenütt foglalkozik a témával, és különben is a nyomtatómat is lenyúlta az Artisjus!

"Lekapcsolnák a netrõl a fájlcserélõket a japánok <+>

article pic

Japán lapok arról számoltak be, hogy a szigetország négy legnagyobb telekommunikációs társasága a jövõben felbontaná a szerzõdést az illegális fájlcserélõk felhasználóival, az erre vonatkozó egyezményt a napokban írták alá."
prim online
LES FORZA INTER
jogdíj nincs benne alapból az árába, ezért 180-200 boltba és nem 60-70 ;) :D

-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?

Mighty
A törvények nem ismerete nem ad felmentést.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Az artisjus -nak van joga az "üres" csak a saját fotóimat tartalmazó CD - re, DVD - re jodíjat szedni? Vagy ez lopás?
Dj Faustus
#1: Azért illene megadni a cikk forrását: Index - Japán hadat üzen a fájlcserélõknek

"ugyanis tv-bõl fel lehet venni,azt meg miért ne leehtne terjeszteni?"
Mivel a terjesztés joga itt a TV-t illeti meg, neked ehhez nincs jogod.
Felvenni felveheted, de megosztani nem oszthatod meg.
Bõvebben

Tehát ha egyedül nézem oké, de a csajom nem láthatja? Mert az csak részletkérdés, hogy mellettem ül - e, vagy anyuéknál a gépe elõtt!
Punker
felvenni magadnak ok, de terjeszteni már nem.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

bardocz
hát ez románság :S
bardocz
ugya talán,hogy sokan szedik le torentrõl a futamokat
fsgh
de pl ha az átlag ember abban a tudatban él hogy felveheti videora a tv-bõl azt amit akar akkor honnan tudja meg hogy pl az F1 jogvédett..!?

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Tinman
Marha az aki azt hiszi, hogy csak illegális tartalmakra szolgál a fájlcsere.
Az Internetet szeretnék szabályozni? Jó, hogy mindjárt nem globalizálni, mint IRL.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Punker
de igen pl F1 jogvédett.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Ez most hogy jön ide?

bardocz
ugye ha videóra felvett tartalmat töltök le(pl F1,V8 versenyek),az nem illegális?ugyanis tv-bõl fel lehet venni,azt meg miért ne leehtne terjeszteni?
Kandurex
érdekes,

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Japán hadat üzen a fájlcserélõknek
Japán négy legnagyobb, internetszolgáltatókat tömörítõ szervezete(összesen ezer kisebb-nagyobb szolgáltató a tagjuk) minden eddiginél erõteljesebb fellépést ígér a fájlcserélõk ellen. A terv az, hogy a jogvédett tartalmak illegális letöltésén vagy megosztásán kapott felhasználókat egyszer figyelmeztetnék, aztán egyszerûen letiltanák a netrõl.
A japán szolgáltatók két éve már megpróbálkoztak egy hasonló akcióval. Az még durvább volt: egyszerûen levágtak volna mindenkit a netrõl, akinél a Winny <1> nevû fájlcserélõ program elindítását érzékelik. Akkor ez a kezdeményezés jogvédõk aggályain bukott el, mert a felügyelõ rendszer az internetezõ adatforgalmában kémkedett volna.
A japán internetes adatforgalom (egy nap grafikonja, csak letöltések).
A barna sáv a Winny, a lila a WinMX és a Share része, a piros az
összes többi fájlcserélõ hálózat, a zöld a videómegosztó oldalaké,
a kék pedig az email-forgalom, a webezés és minden egyéb.
Az új rendszer nem nézne bele az adatforgalomba - ami egyébként is titkosított, így lassú és bonyolult dolog kibogarászni belõle, hogy valóban jogvétett tartalom utazik-e az adatcsomagokban. Ehelyett maguk a jogtulajdonosok (vagyis a zene-, film- és szoftverkiadók) kapcsolódnak fel a hálózatra egyszerû júzerként, ahonnan megpróbálják letölteni a saját tartalmaikat. Összegyûjtik azokat az ip-címeket, ahonnan a rendszer felajánlja a letöltést, az internetszolgáltató pedig letiltja a címekhez tartozó gépeket.
...és ugyanez a feltöltésekrõl (forrás: Belügyminisztérium, Japán)
Japán a szélessávú kapcsolatokkal legjobban ellátott országok közé tartozik a világon (általános a 100 megabites kapcsolat). A Winny Japán legnépszerûbb fájlcserélõ hálózata, elõdjével, a WinMX-szel, és utódjával, a Share-rel közösen a japán internetes adatforgalom legnagyobb részéért felelõs. A felmérések <2> szerint 1,75 millióan lógnak nap mint nap ezeken a hálózatokon Japánban, ahol az internetezõk 10 százaléka használja fel a teljes sávszélesség háromnegyedét, ezen belül a legaktívabb egy százalék a teljes ország internetes kapacitásának 63 százalékát foglalja le.
Egy felmérésben hat órán át monitorozták a szolgáltatók a Winny forgalmát, ezalatt több mint négymillió jogvédett fájl letöltését regisztrálták, összesen 10 milliárd jen (16,5 milliárd forint) értékben.

Úgy "hiszem" ebbõl van a bevételük! Ha nem kell az elõfizetõk pénze, szálljanak ki! Én azt a postást aki elolvassa a levelemet egyébként is kirúgnám!
← ElőzőOldal 3 / 3