127
Japán hadat üzen a fájlcserélőknek
  • JAG1
    Hehh. :-)
    Én pont leszarom, kinek mekkora e-pénisze van a sávszélével, de engedje már meg a világ, hogy véleményem legyen arról, aki súlyos pénzeket ad ki azért, amit az esetek 90%-ban sosem használ ki.
    Ki nem szarja le, hogy mekkora háza van, meg mekkora nete.
    Arról volt szó, hogy kell e. Sztem nem és aki 100megás netre költ az kocka.
    Ez van, ez a véleményem.
  • JAG1
    Mert ha nem rágná, elég lenne a kisebb sávszél.
    Logika, hmm?
  • autoszimulator
    lolmár ez a tipikus magyar felfogás, hogy ha te HD-ben akarod nézni, akkor kocka vagy, ha neked jobb kocsid van, akkor dögöjjé meg, ha nagyobb házad, akkor adót csalsz... Pedig lehet szimplán azért van, mert neked az tetszik, azt szereted, vagy mert megteheted.. neked nem teljesen mindegy, kinek mekkora netje van és mire használja? Ha neki a 100 megabit tetszik, akkor használjon azt, lehet ettől még változatosabb és jobb élete van, mint neked, nemkockának...
  • tarti19
    De ezt te honnan tudod, hogy más azért merrt nagyobb sávszélességgel rendelkezik a körmét rágva várja amíg lejön egy adott fájl?:)
    nemazrét de eléggé beszűkült látókörű vagy...
    és a fekete a fehér hiánya miatt van megjegyzésként említem neked
  • JAG1
    Napi 8 órát bakom a rezet gép/internet mellett. Sokadszorra írom, de látom nektek olvasni luxus b+, nem a melóra sok a 100mega.

Az viszont igenis kockaság, ha nem jó a dvd minőség, mert te hd-ben akarsz online tv-t nézni.

Amúgy mindegy is, úgy is kitörlik off miatt az egészet.

• JAG1
    Koma olvass már. Vagy neked csak fekete van, meg fehér?
    Kettő között nuku?

És igen, baszottul mindegy, hogy a vérszomjas nyulak a bokorban film este 6-ra, vagy holnap reggelre jön le. Addig is foglalkozom a családommal és elmegyek egyet kirándulni, vagy a fakom tudja és nem a körmömet rágom, hogy mikor ér már le.
  • JAG1
    Ki a rák mondta, hogy sávszélt emel?
    Hülyeséget ne akarj már belém beszélni okoskodva.
    Egyszerűen annyiról van szó, hogy anyuka nem 1 perc alatt, hanem 1,25 alatt tölti be a videóját, miközben apuka tud netezni...
  • autoszimulator
    Az már csak a te szűk látókörűségedet mutatja, hogy ilyeneket írsz... Pont hogy te vagy a kocka akkor ezek alapján, már amennyiben itt ez a negatív jelző, ugyanis a kockáknak bőven elég az a kis sávszél, amin el játszogatnak.. És gondolom akkor te sem csinálsz semmi mást, mint betöltöd az origo.hu-t, sg.hu/forum-t, leoltasz pár embert, esetleg még játszol valamivel egy picit, és éled a csodálatos életed, tele nőkkel, bulikkal, haverokkal.
    Ez a kocka dolog meg nemtudom kitől mitől ered, de eleinte csak játékosokra szokták mondani, manapság már mindenki megkapja ezt, aki a számítógép közelébe megy, nem is nézve az ott eltöltött időt és annak a hasznos részét.. Mert pl sokan vagyunk úgy, hogy ez a munkánk.. Ezért kell előtte ülni, ezért kapsz fizetést. Valaki a házikat építi, valaki azokat tervezi, valaki meg a tervezést készíti elő programokkal például. Szóval remélem majd eszedbejut, hogy mikor beülsz a kocsidba, elinditod a géped, bejön a windows, stb, hogy ekkor mindig egy-egy m egvetnivaló köcsög "kocka" által kitalált/megépített/megvalósított rendszert használsz..

Ha meg kicsit jártas lennél az informatikai fejlődésben, és a világháló egyre többcélú használatára, rájönnél, hogy bizony a 100 megabitek nem azért vannak, hogy warezoljál. Csak sokan erre használják. De manapság egyre több szolgáltató talál ki olyan rendszereket, amikkel legális úton, internetes fizetéssel lehet játékot/filmet/zenét vásárolni, például a Steam, az iStore, stb..
    Nem is beszélve az internetes TV adásokról, mint lejjebb is írták a HD filmek, riportok internetes nézéséhez, amik bizony nem egy két KB-sak..

Ettől független a fájlcserélés iránti hadüzenet teljesen jogos szerintem, mert mások munkája van az általunk "ellopott" szoftverekben, de úgy vélem, hogy azért ebbe egyetlen nagyobb cég sem rokkan bele, hisz ha így lenne, már nem lenne microsoft, nem lenne Adobe, és társai.
  • JAG1
    Nem, én épp dolgozom. :-)
  • Sadist
    Nem tudom feltűnt-e, de nem az eső esik, hanem a szél fúj, ráadásul jócskán szembe :D
  • tarti19
    Valóban miért is használsz netet? ahoyg írtad elmennia postára , haverokkal kocsmázni egyéb, akkor tartsd ezen szokéásaidat az internet elkerülésével és amjd akkor rádöbebnsz amikor egy mail-t egy fájlt akarsz letölteni, hogy baj van... szorít az IDŐ:)
    Meg az még érdekes felvetést vet fel ha neked 4 órád van várakozni egy adott fájlra, akkor bizonyára túl sok dolgod sem lehet:) Tehéát ebből pontosan látszik , hogy kényelmesen elvagy a 7 bármely napján otthon internet nélkül is akár...
  • Sadist
    Olvass utána, és hidd el, hogy csak csomagütemező, sávszélességet nem növel. Ha egyszer az egyik gép max sebességgel húzza a stream videót, akkor a fejed tetejére is állhatsz, azzal hogy nagyobb prioritással küldözgeti az ACK packeteket még nem lesz gyorsabb, max real-time alkalmazásban javítja egy kicsit a pinget.
  • Divergencia
    Te vagy a kocka, mert internetet használsz.
    Mert itt fórumozol. bye
  • JAG1
    Semmivel sem jobb a helyzet, mert a semmilyen internet és a 100mega között létezik ám sok minden...

pölö normális használat, ami 1 megával vígan döcög...

De a sok kockát úgysem tudom meggyőzni, mivel kockák vagytok és nem láttok a 100megánál közelebb.
    Reszkettek minden egyes byte-ért, amit ki lehet sajtolni. :-)
  • JAG1
    Sztem meg te magad sem érted mit beszélsz.
  • Sadist
    Iróniát tetszik-e ismerni?
  • tarti19
    igazából szeritnme magad sem tudod mit jelent az hogy "kocka".
    Mivel ez egy olyan szó akar lenni amit igazából nagyon nehéz definiálni és akkor is csak egy ráerőltetett elmélet lenne aminek bizonyára sok elfogadott verziója létezne:)
  • JAG1
    Jócskán eltértünk a tárgytól.

A lényeg, hogy ez marhaság, mert jogilag megbukik, aki meg 1 megánál nagyobb netet akar, az kocka.
  • JAG1
    Akkor barátom sok mindent nem láttál még.
    Próbáld csak ki. Sok mindenre nem jó, amiket állítanak róla, de az esetedre tökéletes.
  • tarti19
    Bár mondjuk amíg az 1 megás dsl kerül 4k-ba addig a 10 8k-ba, tehát már ez si egy mérvadó dolog... és azt kell mondanom manapság az internetet nem idősek használják és azok a fiatal vagy akár idősebb korosztály jelentős része sem csak mailezgetésre és messengerezésre használja a netet
  • Bucser
    Nem, hogyha összesen van meló után 2 órád net előtt ülni, mert még mellette van életed is (saját példa 6-ra hazaérek melóból, takarítok, kaját csinálok, mosok és hipphopp elment kb 2 óra. este 8 és asszonnyal még nem is foglalkoztam...Hüpp Hüpp, bocsi, hogy nincs 4 órám megvárni míg betölt a CNN.com-on egy fontosabb hír vagy épp máshol egy fontosabb dolog amit nézni szeretnék mert az érdeklődési köröm olyan.)

A Cfos meg nem segít rajtam, miután a sávszélesség kicsi és nem a csomagráta rossz. + vagy 10 éve van különféle netem. nem hiszem, hogy bérmi csodát tudsz nekem a cfossal mutatni Modemes időkben talán, de manapság?? elhanyagolható...
  • tarti19
    ezt igazából nagy sok oldalról is megközeltíhetjük
    -üzleti
    -szociológiai
    - és még sok más...
  • JAG1
    Nahát, miket nem mondasz...
    Szóval fogja tudni nézni a barátnője jotúbot úgy, hogy Ő meg netezik.
    Mik vannak...
  • JAG1
    Olvass testvírem, mielőtt okosan próbálsz írni...

• JAG1
    annyival szedek és ku***a mindegy, hogy 1, vagy 4 óra, mire lejön valami.
    Nem bírod ki, hogy 2 órával később tegyél fel egy patchet, vagy nézzél meg egy filmet?
  • tarti19
    100 megás meg csak optikában létezik.P
  • ivjoe
    De. A cfos nem növeli meg a sávszélességed, csupán priorizálja a tcp\ip csomagokat. -.-
  • ivjoe
    Nekem szükségem van a 10Mb-es netemre (olykor 100) a munkám miatt, akkor most akasszam fel magam, mert kocka vagyok?

Sőt, akkor mindenki kocka, aki a magyar felsőoktatási és kutatási hálózatra van kötve. :C

Sőt ez már szentségtörés, pofátlanság, nézd a számokat. :D

Attól, h neked a napi két e-mail-nél és msn-nél nincsenek nagyobb igényeid, másnak még lehetnek.
  • tarti19
    nekem 10/1-es dsl van behúzva és megmondom őszintén nagyon nem bánom ha kell valami cucc és 1300k-val jön le, mivel manapság egy friossítés sem 1-2 mega mint egykoron, továbbá azért ami nagyobb méret nemshizem, hogy kedvedre lenne 120k-val szenvedni amikor ezt 10*nagyobb net közel egy árban is meg tudja oldani.
  • JAG1
    Vannak csodaszerek, pölö Cfos, mindjárt nem hal meg a neted...

A melót meg ne keverjük ide, az teljesen más tészta.
    Oké, lehet, hogy az 1 mega túlzó, de 100...
  • Bucser
    bármennyire szar ezt hallani te meg nem fogadod el, hogy másnak nem elég az 1 megás net.

pl én kedvesemmel együtt netezek. ugyanazon vonalról nem egyedül. Ha egyikőnk Youtube-ot néz a másiknak behal a nete ha 1 megás vonal van (próbáltuk).

Elég sok streaming videot nézek HD-ban. (nem, nem filmeket töltök HD-ban, hanem filmelőzetesek, riportok, jelentések, interjúk) ott is igencsak kevés tud lenni egy 1 megás net.

ergó ne magadból indulj ki, mert nem hinném, hog te vagy a mindentudás forrása.
  • JAG1
    Igen, most is ilyen helyen dolgozom és?
  • JAG1
    Nagyjából igen.
    Sztem bőven elég 1 megás net is arra, amit normál használat mellet megtesz az ember. Akinek ez nem elég, az kocka, bármennyire is szar ezt hallani.

"És mi lenne, ha emailezés helyett szépen elballagnál a postára, fórumozás helyett meg beülnél a haverokkal egy kocsmába beszélgetni? Így a végén még valaki le talál kockázni.
    "
    Te most pont azt mondod, amit én.

Veled sajnos másképp nem tudok.
  • Divergencia
    Ezért izgalmas, ha te vagy a rendszergazda :)
  • Bucser
    BTW ha elmész egy komolyabb céghez dolgozni ahol szgépet használnak akkor még az utolsó irodistával is aláíratnak egy nyilatkozatot, miszerint figyelik mit csinál és olvassák a mailjeit ha arra van kedvük.

Ha meg nem tetszik keress más állást...
  • Sadist
    Szóval akinek 1 Mbitnél gyorsabb nete van, az csak kocka gyökér lehet.
    És mi lenne, ha emailezés helyett szépen elballagnál a postára, fórumozás helyett meg beülnél a haverokkal egy kocsmába beszélgetni? Így a végén még valaki le talál kockázni.

Amúgy ez a gyökerezés nálad alapbeállítás? Mert emberi hangnemben megfogalmazott hozzászólást még nem igen láttam tőled.
  • JAG1
    No problémó, rendelj 100megás netet és szokj hozzá, hogy lekorlátoznak, meg kukkolják mit töltesz.
  • tobias88
    és a filmek?
  • Bucser
    És mi lenne ha nem mások szabnák meg, hogy ki hogyan akarja elcseszni az életét?
  • Bucser
    "640kbyte-nak mindenre elégnek kell lennie.":)

csak az analógia végett:)