7
-
Zseblovag #7 A jogszabály arról szól, hogy a járművezető (ideértve a kerékpáron fennülő és azt vezető személyt is) menetközben kézben tartott mobiltelfont használ. Ebbe a menetközbenbe a forgalmi okból történő megállás is beletartozik (pl. piros lámpa, egyéb...). A vicc az, hogy azt viszont a jogszabály nem taglalja, hogy mi minősül használatnak....na, ez az elcseszett megfogalmazás jellemző az összes jogszabályunkra, ezért vannak szabadon rabló,tolvajok,csalók és egyébb ügyeskedők.... -
fv #6 Miért sántítana? Tilos telefonálni vezetés közben, kivéve headset vagy kihangosító használatával. Az, hogy mit fogsz a kezedben vezetés közben az tök mindegy. Melegítőpárnát is tarthatott volna a füléhez. -
Gade #5 Valami tényleg sántít. Én is úgy tudom, hogy kihangosítva vagy headset-et használva lehet telefonálni vezetés közben. Ebben az esetben pedig tényleg mindegy, hogy a fülét melengette, vagy telefonált. -
Mr Gumby #4 Nálunk milyen jól kaszálnának a német rendőrök, mivel a budapesti autósok 1/4-e telefonál vezetés közben. -
poizon #3 lehet, hogy én vagyok hülye, de ugytudom nem azt büntetik, ha valaki telefonál (ugyebár headset, kihangositó engedélyezett), hanem azt, ha valaki vezetés közben a kezébe fogja a telefont.
szerintem a birság/itélet teljesen jogos lett volna. (legfeljebb át kéne fogalmazni a szabályokat) -
#2 A hivatasos kozeget nem ereszkedik le ilyen holmi listakhoz:)
Vagy megkerdezi mennyit er ez meg neked, vagy keri az izzokeszletet is:) -
Boroskóla #1 Köcsög rendőrök, ott a helyszinen láthatták volna a híváslistából hogy tényleg telefonált e vagy nem.