187
Törtek már be hozzád? Mit vittek el? Rendőrség elért valamit?
  • extrem10
    #187
    manapság a rendörséget ilyen ügyben csak rutinszerüen hivják ki az emberek,mert hát mást nem hivhatnak!
    nekem mondjuk szerencsém volt,a lopott kocsimat megtalálták,de az sem a rendöröknek volt végülis köszönhetö,egy ház lakoja hivta fel a rendöröket,hogy gyanus üzlet folyik az alatta lévö kocsiban:)az ablakbol pont rálátott az emberke:)
    biztositás volt rajta persze,s az ügy után kötöttem a lakásra is,a t-home-os dolgot meg jol áttanulmányozom még,1 évre mindenképp megéri,legalább lesz tapasztalat:)!
  • yugoslave
    #186
    Az a probléma, hogy a tapasztalat az, hogy a rendőrség nem sokat ér, sőt semmit sem, legtöbb esetben felveszik a jegyzőkönyvet, aztán szép lassan lezárják a nyomozást. Ha betörtek, már rég késő. Veszett fejsze nyele csak a "nyomozás". Sajnos nagyon ritkán hallani olyat, hogy megtalálják a betörőket. A biztosító kárpótol valamennyire, ha van biztosításod, de ez is csak alamizsna a felfordulás és a szenvedett károk után. SZVSZ a megelőzés a fontos. A megbízható riasztórendszer. Már a mási topikban megadtam a részletekre vonatkozó kérdésedre a választ.
  • manome
    #185
    A riasztórendszer jelenti a megoldást a betörés problémájára. Ha az utcán megtámadnak, és te egyedül vagy ők meg többen, akkor tehetetlen vagy, hiába van nálad akármilyen védelmi eszköz, ha nincs a közelben rendőr vagy járókelő, aki segítene, akkor nem tudsz mit tenni...
    A lakásod, egy fix pont, az azonban bebiztosítható. Bár én úgy gondolom, ehhez nincs szükség kamerákra és biztonsági őrökre. Egy jól megválasztott riasztórendszer megfelelő lehet erre a célra. A korábbi hozzászólásodban olvastam, hogy te már rendelkezel ilyennel. Meg szeretném kérdezni, hogy milyen a tied és hogyan működik. Én is keresgéltem ilyen rendszereket, a T-Home honlapján találtam egyet, az Otthonőrző szolgáltatást, ami szimpatikusnak tűnik és árban is elfogadható. Azonban nem akarok addig beleugrani, amíg nem ismerem a teljes kínálatot. Van-e a piacon hasonló védelmi rendszer, és ha igen, milyen van és mennyiért?
    Ezzel kapcsolatban szeretnék információt kapni és összehasonlítási alapot a T-Home rendszeréhez. Ha bárkinek van bármilyen tapasztalata, információja, az kérem ossza meg velem, úgy gondolom, a többi fórumozó számára is hasznos lehet az információ.
    Köszönöm.
  • huybert
    #184
    Azért ebben az a szemétség, hogy 200 ezerrel megkárosítottak, miközben ha ugyan ennyi kézpénzt visznek el, akkor is ugyan ott vagy vele, de legalább nem a személyes értékeidet viszik el. Az ékszerekhez, karórákhoz és hasonlókhoz sokszor személyes kapcsolat és emlék is fűződik, így az értéke még nagyobb.

    Engem az utcán is raboltak már ki, igaz csak egy karórát sikerült elvenniük tőlem, meg nem is egy nagyon drága darab volt, kb 7-8 ezer Ft-ot ért, de apámtól kaptam, fájó dolog volt, hogy elvesztettem azt az órát. Ha ugyan ennyi kp veszteséggel megúszom az más érzés lett volna...

    Utcán is kell a védelem, mert a rendőrség inkább kiröhög, minthogy tenne valamit (különösen a pesti rendőrök, engem is csak elhajtottak, ne csináljak nekik annyi papírmunkát) , meg a lakásba is kell. Utcára gázspray, gáz-riasztó pisztoly, lakásba meg a riasztó való. Sajnos ilyen világot élünk...
  • pkardos70
    #183
    Hozzánk is már törtek be. pont mentem haza munkából késő este és rajtakaptam a betörőt.Amíg beálltam a garázsba fel se tűnt semmi, csak mikor mentem a bejárati ajtóhoz akkor láttam, hogy felfeszítették. Gondolom hallotta, hogy hazaértem, mert mikor ki akartam nyitni az ajtót, akkor ő nekirohant...engem meg telibe talált az ajtó. Akkor még nem estem el, de akkorát lökött rajtam, hogy legurultam a lépcsőn. Szerencsére csak 3 lépcsőfok van a bejáratnál és egy-két zúzódáson kívül nem lett más bajom. már egy ideje bent lehetett a házban, mert szinte az összes fiók ki lett húzva, mindent leborogatott a polcokról.
    A kp-t nem találta meg :) azt jól eldugtam, de elvitte a feleségem ékszereit és a karórámat, ami így összesen kb 200eft-ot ért. Ha nálunk is lett volna riasztó, akkor tényleg nem lett volna ideje kutatni. Azóta meg lett erősítve a zár és vettünk egy kis rotit is( aki már nem is olyan kicsi) Riasztórendszerre nekünk nem telik, meg most már a gyerekek is tervben vannak :) rájuk is gondolni kel, szeretném a lehető legtöbbet megadni majd nekik.
    Szóval mindenkinek ajánlom, hogy otthon erősítsék meg a védelmet. Mindig akkor történik a baj, mikor nem számítunk rá.
    Remélem mások tanulnak a mi kárunkból, hibáinkból.
  • huybert
    #182
    Ez amúgy tényleg így van, édesanyámék házában is csak egy sima vinnyogó van (meg ők szinte mindig otthon vannak). Háromszor is betörtek hozzájuk, először még a kilencvenes évek közepén, akkor nem volt még riasztójuk, csak megerősített ajtó. Arra értek haza, hogy az egész lakás apró darabokra van cincálva, mindent felforgattak, a bútorokat szétszaggatták a szekrényeket pedig ripityára törték... mintha gránát robbant volna. Ekkor döntöttek a riasztó mellett, akkoriban még nem annyira volt elterjedt a GSM, így a távfelügyelet nagyon drága volt, maradt a választás a sima vinnyogón.

    Utána még kétszer törtek be, de mindegyik alkalommal megszólalt a riasztó és kabáton és táskán kívül (amik a bejárat mellett voltak) nem is tudtak semmit elvinni. Nem tudták, hogy mikor érkezik ki valaki a riasztó hangjára, ezért gyorsan felkaptak pár apró dolgot és szaladtak. Azóta a lakásban is csak olyan helyen vannak az értékesebb dolgok, amiknek a felkutatására, vagy ellopására több időt kéne szánni.

    Szóval közel sem vetném el egy olyan rendszer hatékonyságát, melyhez nem tartozik távfelügyelet. Jelentős visszatartó erővel bír ez is.
  • sztike10
    #181
    azért az túlzás, hogy lószart sem ér....nekünk is hasonló van felszerelve a lakásban...nekem eddig pozitív tapasztalatom van...mert nem volt eddig betörés:) ha lenne is a riasztó úgy lett megoldva, h csak vlami profi tudná leállítani...szval ha víjjogás megzavarja a betörőt nem tudja felkutatni a házat az értékek után max csak olyat tud elvinni ,a mi szem előtt van.
  • huybert
    #180
    Mivel az ilyen riasztórendszerek lényege, hogy azonnal kapsz értesítést róla, hogy bementek a lakásodba, így nem érne "meglepetésként", hogy valaki bent van. Legalább is én a józan paraszti eszemmel így gondolom.

    Na meg nem véletlenül telepít valaki ilyen rendszert, hanem pont azért, hogy tudjon róla ha valami baj történik.

    Nálunk is van ilyen. Egy újépítésű lakóparkban élek a párommal, mi a lakást már eleve úgy vettük, hogy fel volt szerelve riasztórendszer és a bérleti díjban benne van ennek is a költsége (kb mint ennél is, olyan 5-6 ezer Ft havonta), csak nálunk a lakásokban nincs kamera, egyedül az udvaron. Szóval ha egy idegen errefelé szaglászik, akkor arról mindenképpen készül felvétel. Meg úgy van megoldva, hogy autóval beállni csak a lakópark saját parkolójában lehet, ami nem közterület, így ha valaki autóban ücsörögve próbálja kifigyelni, hogy ki hogyan jön-megy akkor a rendszám és jóesetben az arca is rögzítésre kerül.

    Persze hozzám is törtek be, de nem ebben a lakásban, hanem a korábbiban. Az Budapest külvárosában volt, hiába volt felrakva spéci és megerősített ajtó meg zár, akkor is benyomták valahogy és végül bejutottak. Azt hittük, hogy elegendő csak jól megerősíteni az ajtót (és mivel a harmadikon voltunk, így az ablakokra sem kellett semmi védelem), hát ezt rosszul gondoltuk. Sajna nincs olyan ajtó amit rövidebb-hosszabb idő alatt ne lehetne felnyomni.

    Én mindenképpen azt javaslom, hogy érdemes valamilyen riasztórendszert feltenni. Ha a pénztárcád nem engedi meg a komoly, távfelügyeleti rendszereket, akkor is SOKKAL több, mint a semmi egy olyan ami csak téged riaszt. Kamera meg külön előny ha mégis megtörténik a baj. Nem az a lényeg, hogy megnézhesd rajta amint kirabolnak, hanem terhelő bizonyítékokat rögzítsen.
  • bluedev
    #179
    A kamerák képe tényleg hasznos lehet a nyomozás folyamán. Akik betöréssel keresik a pénzüket nyilván nem csak havonta egyszer mennek betörni...szóval nagy a valószínűsége, h elkapják őket...és akkor a rendőrség könnyen tudja azonosítani....ha nem is tud időben kiérni a felügyelet, attól még utólag is nagyon hasznos lehet egy biztonsági rendszer.
  • Voronyinko
    #178
    Szerintem még mindig inkább tudj róla, mint ne tudj. Az borzalmasabb látvány lehet, hogy úgy érsz haza teszem azt péntek este, fütyörészve a munkából, várod a hétvégét, majd az a letaglózó és megsemmisítő látvány fogad, hogy a lakásod az utolsó darabjáig feldúlva, összetiporva, összetörve van...

    Ráadásul így megadod a lehetőséget arra, hogy idejében lépj, szólj a rendőrségnek, jó esetben pedig a kamerák képe alapján elfogják a tetteseket.
  • mojito10
    #177
    mindenki gondol itt a biztonságra. De az mennyire durva lenne, ha valaki ránéz a gépen és megnézi, hogy mi van most éppen otthon és full idegen emberek járkálnak a lakásban. Azért mindenki megrémülne rendesen. Vagyis én nem tudom mit csinálnék ebben az esetben. Bár így legalább lenne választási lehetőségem.
  • Voronyinko
    #176
    Megnéztem én is ezt az otthonőrzőt, első látásra az a véleményem, hogy lószart sem ér, mert nem vonulnak ki automatikusan a távfelügyeletisek, de igazából jobban belegondolva a kettő nem is teljesen ugyan az.
    Részben azért, mert itt te kapod az értesítőt és neked kell gondoskodnod a dologról, másrészt meg olcsóbb az egész, jóval olcsóbb. A távfelügyeletnek is kb ennyi a havidíja, de abban még pluszban felmerül a téves riasztások esetén a kivonulások költsége (ami meglehetősen magas), plusz a riasztó rendszert is ki kell fizetned.

    Jobb mint a semmi, meg bízni abban, hogy valaki majd közbelép (szomszéd néni a járókerettel, stb), mert ha semmit sem használsz és/vagy csak hangriasztót, akkor ha távol vagy nem is értesülsz a betörésről amíg haza nem érsz. Másrészt meg legalább esélyt adsz annak, hogy a rendőrök is elkaphassák, meg ha van egy kis szerencséd, akkor az elkövetők arca is felvételre kerül.
  • Thaison
    #175
    Hozzánk már törtek be,nem is egyszer ha úgy nézem. A budapesti lakásunkba egyszer és a balatoni nyaralónkba már számtalanszor. A budapesti lakásba szereltünk is fel riasztót de balatoni-ba nem mert nem láttuk értelmét, igazából ahányszor betörtek semmit nem tudtak elvinni mert télire a végén már kiürítettük az egészet:) AZ hogy a budapestibe betörtek már elég rég volt, szóval ideje lenne egy korszerűsítésnek, így mostanában elkezdtük nézni ezeket a rendszereket hogy miként működnek illetve hogy milyen részeik vannak. Azt az egyet tudom hogy mindenképp szeretnénk kamerát felszerelni. Ennek kapcsán találtam meg az T-home-nál az Otthonőrző szolgáltatást. Elég jó csomagnak tűnik és a rendes riasztó mellé tökéletes lenne. De érdekelne mások véleménye is. Ami nagyon tetszik benne hogy bárhol vagyok meg tudom nézni hogy mi történik a lakásban, nem csak kamerán keresztül de az érzékelőket is látom hogy ki ment el vagy k lépett be a lakásba. Ez meg egy nagyon hasznos dolog. Szóval ezzel kapcsolatban várnék véleményeket.
  • yugoslave
    #174
    :D :D
    Aki riasztórendszerrel tökrészegen játszik, tény, hogy maga alatt vágja fát... :D Viszont van olyan szolgáltatás, ahol még józan állapotodban be tudod állítani -akárhol is vagy-, hogy kapcsoljon ki a riasztó... az már részletkérdés, hogy mire hazajutsz betörnek... :D
  • yugoslave
    #173
    Ez meggyőző. Kár, hogy ahhoz a rendszerhez nincs távfelügyelet, meg x db megtermett kopasz gyerek, aki kiér. Viszont én megtermett vagyok és majdnem kopasz.. :D de nagyon elfoglalt és nincs motorom... :D
  • Voronyinko
    #172
    Nyilván ennek van egy olyan "árnyoldala", hogy fontos odafigyelni arra, hogy mi magunk ne indítsuk be, de ez már csak ilyen. Alapvetően semmi extra, belépsz a lakásba, beírod a kódot és le van tudva, persze ha részegen mész haza akkor ez nem olyan egyszerű művelet, de a védelmet használni is tudni kell.

    Amúgy az érdekes szituáció lenne, ha részegen félreütnéd a kódot, majd jönnek az őrök és te azt sem tudod megmondani, hogy itt laksz, ők egyből neked esnek, mint egy piás huligánnak! :D
  • Voronyinko
    #171
    Ez nem futurisztikus, olyan szenzort raknak fel, mint a mozgásérzékelő, csak ez hangokat figyel, nem mozgást. Ugyebár a mozgásérzékelőt is kalibrálni kell, hogy pl macska, kutya ne indítsa be. Így működik a hangérzékelő is, az üveg törésének a frekvenciájához kalibrálják. Egy kedves rokonomnál voltam lakásavatón kb 2 éve, mikor mesélte, hogy milyen riasztó lett felszerelve és akkor hallottam először erről. Viccelődtünk is, hogy ha leesik egy pohár akkor 3 percen belül jönnek a távfelügyelet marcona tagbaszakadt őrei. De nem volt beüzemelve, azt csak akkor szokták, mikor üres a lakás.
  • hamotar
    #170
    Aranyosak lehettek a kis kopterek.:D
    Igen. Tehát ha otthonra akarok valami biztonságot, akkor nem érdemes ilyen cuccot beszereznem, mert ha véletlenül ittasan mennék haza és pár számot elütnék, akkor nekem is kéne találkoznom ezekkel a cuki fiúkkal.
    Pedig én máshol kopasz emberekkel szeretek találkozni, akik nem is annyira férfiak. Jó lenne valami megoldás mégis...
  • dronkZero
    #169
    Csak egy rövid, témába vágó sztorit mesélnék:

    Iroda, ajtónál kóddal kikapcsolós riasztó, amit közben vagyonvédelmi cég figyel.
    Egyszer elkúrtam a kód bepötyögését, és pont úgy, hogy az utolsó két számjegy cserélődött fel. Na ez valami "pánik" funkció, hogy nem kezd el szirénázni, de a vagyonvédelmiseknek riaszt. Na, én erről nem tudtam.
    Nem telt el öt perc, kint volt két jól megtermett kopasz gyerek, motorral, és érdeklődtek, hogy mi a probléma.
    Baromi gyorsan kiértek.

    Persze magyarázkodhattam, igazoltam magam, elmondtam a titkos jelszót, amiről tudták, hogy minden oké, kissé kínos volt a szitu, de láttam őket működés közben, és engem meggyőzött.
  • yugoslave
    #168
    Ez mind szép és jó. Kicsit ugyan futurisztikusan hangzik ez az üvegtörésre beinduló hangérzékelés... de tudsz te ilyen rendszerről??? Amit így kompletten beszerelnek??? Egyébként azt nem látom át mi a baj a vagyonvédelem riasztással ellátott rendszerrel... ez az amikor betörés esetén egyből értesítik a szolgáltatót és ők meg kimennek...?
  • Voronyinko
    #167
    Ez így van, manapság már egyszerűen elavultnak számítanak a sima riasztók, még akkor is ha azok be vannak állítva arra, hogy riasszák a vagyonvédelmiseket... ezek könnyen kicselezhetők/leverhetők és egy modern korral haladó betörőnek nem okoz komoly problémát. Sajnos ha bűnözésről van szó, akkor az ilyen alakok a legélelmesebbek és könnyedén kiismerik az új technikákat... sajnos haladni kell a korral és igyekezni előttük járni, ami azt is jelenti, hogy egyre korszerűbb riasztó rendszereket kell felszerelni.

    A kombinált riasztó rendszereké a jövő, melyek folyamatos (automatizált) felügyelet alatt állnak. Egy sima riasztó önmagában nem sokat ér, de a a dolgot megdobjuk még nyílászáró szenzorokkal, mozgásérzékelőkkel, kamerákkal és üvegtörésre beinduló hangérzékelővel, akkor már ott tartunk, hogy közel lehetetlen kicselezni... legalább is nagyon jól kell ismerni a lakás adottságait és ismerni az összes szenzor helyzetét... valljuk be, ez egy idegennek nem túl esélyes, hogy menni fog.
  • yugoslave
    #166
    Nálunk pár éve a szomszéd ismerősei törtek be a szembe szomszédhoz. Ez a rendőrségi nyomozás után derült ki. Meg szerencsére fizetett a biztosító. Mondjuk a jegygyűrű eszmei értékét azt hiszem nem sikerült közel sem megtéríteniük. Ill. a kutyájukat is ellopták, mivel ér még 2 évesen is 70e ft-ot, szintén nem lehet pótolni... Érdemes beköttetni valami korszerűbb megoldást, a sima riasztók ideje lejárt szerintem...
  • morleone
    #165
    Hát itt a megoldás! Nem kell itt csilliárdokat költeni a védelemre, vagy vegyél egy kutyát, vagy keríts a szomszéd lakásba egy kíváncsi nyugdíjas öregasszonyt! Szerintem a Pentagonban is van egy szakasz belőlük, nem hiába a legjobban védett épület a világon! :D

  • babapofe
    #164
    szomszédok igen változoak lakoközösségként,sajnos Annabella te igen rossz közösséget fogtál ki,nálunk elképzelhetetlen lenne az ilyesmi...szinte idegesitö már nálunk hogy ha csak kilépek a lifthez akkor a mellettem lakó nö már zörgölödik is az ajtojánál,gondolom lesi ki mozog:)idegesitö,de lehet h ilyen betöréses helyzetben nagyon jol fog jönni:)
  • Csörcsike
    #163
    Hülyék sajnos mindig voltak és lesznek is. És mégis az senki se tűnt fel, hogy olyankor költöztetnek valakit teljesen idegen emberek amikor a háziak közül senki sincsen otthon?? Szerintem ez teljesen felfoghatatlan, azért az ember legalább a szomszédaiban bízhatna......De ha ilyenek akkor.....
  • Csörcsike
    #162
    Szerintem az a legfontosabb, hogy az ember kellő védelemmel lássa el a házát. Én sose sajnálom se az időmet se a pénzemet akkor amikor arról van szó, hogy az értékeinket kell megvédeni. Szerintem ez nagyon fontos mivel sokáig dolgozunk azért, hogy az ember megvegyen valamit a házába és nem szívesen válik meg tőle senki.
  • Wright111
    #161
    én kertes házban lakok, "gazdag" negyed, múltkor pakolnak ki egy házat 1 pali megkérdezte hogy hát mégis hova pakolnak? nem mondták? mi vagyunk a költöztető brigád kipakoltak az EGÉSZ házat és elmentek a tulajok meg csak néztek mikor hazaértek...., na ez a nem semmi :-) tőlünk pár házra történt...., és látod milyen naív emberek vannak...
  • morleone
    #160
    csatlakozom az előttem szólóhoz. Vagy talán még a kertben kellene vadriasztót körbe húznod. :)
    mondjuk elég szörnyű lakóközösség lehet ott, ha nappal csak így felsétálnak, és kirámolják a lakást - bár ezt nem bántásból mondom, nálunk is ilyenek a szomszédok! :D
  • Wright111
    #159
    szia, esetleg riasztó? :D
  • annabella2
    #158
    Sziasztok! :((

    A hétvégén sajnos egy nagyon rossz dolog történt velünk,Bp belvárosában lakunk,szombat reggel lementünk szülökhöz vidékre,majd estefelé mikor hazaértünk szomoruan láttuk,h a lakásba betörtek..pedig 3, szerelök szerint atombiztos zár volt az ajtonkon...föleg a kisszobát sikerült kipakolniuk,videoszobának volt berendezve:( majd megtörtént a szokásos mizéria:rendörség ,blabla nem hiszem h sikerül is felderitenük a dolgot,most azon gondolkozunk mi tévök legyünk h ilyen ne forduljon elö többet??!!
  • Goruck
    #157
    ez nem reklámtopic...
  • Sissy0
    #156
    Sziasztok!
    Várok szeretettel mindenkit Megveretni című topikomban!
    Gyertek!! Gyertek!!
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1222425652
  • predat000r
    #155
    Ha még nem jelentettétek be akkor sztem megoldható
    kivéve ha lesz szemle de az nincs.
    Más megoldás nincs.Az ilyen szemét FEHÉR betörők márcsak ilyenek...
  • [HUN]FaTaL
    #154
    szerintem biztosítást nem éri meg kötni, de meg lehet próbálni, utána kell nézni:/

    1 hónapja megint betörtek fateromhoz amíg aludt, ellopták a kocsiját is, notebookját :/ és a rendőrök tehetetlenek. gáz ez az ország...
  • LaciMaci
    #153
    Sziasztok!Betörtek éjjel az épülő házunkba, teljesen zárva volt, de kivágták kívülről az ÖSSZES nyílászárót, a bejárati ajtót, a nagy teraszajtót még az emeleten is mindegyiket, elvitték továbbá az összes radiátort és az összes szerszámot...kb az összérték 1 milla, még nem volt rajta biztosítás...

    Szerintetek mit érdemes csínálni? Kötni kellene egy biztosítást és pár hét múlva bejelenteni?
  • Goruck
    #152
    igaz!
  • LES FORZA INTER
    #151
    sajnos volt már ilyen, onnan tom. meg a törvény is őket védi: rasszizmusra bármit lehet fogni :S
  • predat000r
    #150
    Hát szomorú hogy így fogod fel.Emiatt legtöbben nem vernek meg egy cigót mert félnek a következménytől.Nem egynek adtam már nem egytől kaptam, de ezek a dolgok sosem voltak összefüggésben egymással.

    Tegnap este lementem az egyik közeli szupermarketbe aztán látom a pénztárnál hogy sokan állnak kint mert a fotocellás ajtó le van zárva.Az ajtó előtt 3 cigányasszony.Kérdem az eladót mi történt.Erre mondja:A bevásárlókocsi alján észrevettek valamit felemelték a szatyrukat aztán 5 Dove tusfürdő volt alatta.Kérdőre vonták őket aztán miközben magyarázott a 3 grácia elkezdtek potyogni a téliszalámik meg a kolbászok a kabát alól:D.Kijöttek a rendőrök aztán mi fehérek elmehettünk.
    Sétálok ki a kocsihoz erre jön egy merci benn 7 vagy 8 roma.Megtudták a hírt gondolom aztán jöttek lőzöngeni.Gyilkolni támadt kedvem...XD
  • aaasdd
    #149
    ...és az iq-juk se több egyik számnál se.
  • LES FORZA INTER
    #148
    szvsz ha jól megverik a tesóival járt volna vissza addig amíg vissza nem adja
    tesói legalább 20an vanna, 20+ évesek, és 7.esek