8
(True Romance) aTarantino klasszikus
 • stp4trick
  #8
  most van egy film a címe "Piszkos románc", ami némiképp párhuzamot von ezzel, hisz fiatal párról szól, sok pénzről szól és Slater a főszereplő, csak pont ő a rossz benne, viszont nem is annyira jó, mint ez
 • Challanger
  #7
  Én is csak dícsérni tudom ezt a filmet. Igazi 90-es évekbeli movie, ám mégis kiemelkedik a többi közül. Remek párbeszédek, és akciók jellemzik.

  Valamint a legkisebb mellékszerepben is valamilyen hírességgel találkozhatunk.

  Tessék megnézni!

  (A szinkron is baromi jól sikerült. / A DVD-kiadásra sajna már egy újat tettek, bár dícsértes, hogy próbálták a régi szinkronszínészeket összetrombitálni.)
 • gyuri12
  #6
  nekem megvan,de eddig nem néztem meg
  most majd megfogom:)
 • grizzly21
  #5
  ja en is azt hittem eloszorre:)
 • Quantumleap
  #4
  Az a poén, hogy aki csak úgy látatlanban nézni kezdi, símán hiheti azt, hogy Gary Oldman a főgonosz, és nagyot néz a film negyedénél. :)
 • grizzly21
  #3
  az durvva!1 :) az egesz jo ugy ahogy van egyebkent:)
 • joebacsi
  #2
  alap, bár annyira nem dobtam el magam tőle, a tony soprano-s jelenet az jó :)
 • grizzly21
  #1
  Még nincs ilyen téma? Elég szomorú, de akkor most már van:)
  Ha nem is írunk bele sokat, ez egy elvi kérdés hogy lennie kell.

  A film a kedvenc filmem, pedig elég gyakran szoktam filmeket nézni, és van nagyon sok kedvenc, de ha egyet kellene választani, akkor mégiscsak ez..

  Nem akarok hosszú leírást írni róla, megtették már mások is, közülük szerintem ez a legjobb:

  leiras

  imdb: link

  Röviden összefoglalva (spoiler nélkül): egy 93-as film, aminek a forgatókönyvét Tarantino írta, a filmet Tony Scott rendezte. Olyan sztárok játszanak benne a főszereplőkön kívül, mint Brad Pitt, Val Kilmer, Gary Oldman, Christopher Walken, Samuel L Jackson. A story elsőre arról szól, hogy egy detroit-i sci-fi/képregény könyvesboltban eladó srác (a főszereplő) a születésnapján megnézi kedvenc filmjét, egy háromrészes kung-fu filmet, és összefut egy lánnyal (aki 4 napja call-girl), majd egymásbaszeretnek. A lány stricijével való csetepaté után egy bőrön droghoz jutnak, menekülniük kell, így kerülnek Californiába ahol túl akarnak adni a cuccon ...


  Ami fontos, hogy a ránézésre elcsépeltnek tűnő story ne riasszon el senkit, ennek a filmnek nagyon nagy hangulata van, és miután megnézted csak egyre többször akarod megnézni:)

  Azért is nyitottam erre topikot, mert én is véletlenül akadtam a filmre, nagyon alul van értékelve szerintem, és aki vevő az igényes filmekre annak mindenképp látnia kell, főleg ha a mai film-szinvonalat nézzük.

  Ha már 1 ember is megnézi emiatt, és tetszik neki akkor már megérte megnyitnom:)