8
  • kvp
    #8
    Csak arrol van szo, hogy annyi mesterseges zajt kevernek a jelhez, hogy a rejtett uzenetekben tul sok legyen a bithiba ezert olvashatatlanna valjanak. Ez olyan, mint ha meg akarnak akadalyozni a hd dvd-k masolasat, ezert a gyari korongokra csak 320x240-es (qvga) felbontasban masolnak fel a filmeket. Az adatfolyam szandekos megrongalasa mindenkeppen a minoseg csokkenesehez vezet. Az msb kodolasrol nem is beszelve, amikor a jel felso bitjeben van a kodolt uzenet, amit normal esetben elszort recsegeskent hallunk. Ennek kivedesere a teljes jelet meg kell szuntetni, tehat ez a megoldas egyfajta javaslat a mobiltelefonok betiltasanak elso lepcsojekent.

    ps: Meg abba is lehet uzenetet rejteni, hogy kapunk-e uzenetet vagy nem, igaz igy uzenetenkent csak 1 bit viheto at, de ezt blokkolni semmilyen modon nem lehet csak a telefonhasznalat teljes betiltasaval.
  • HUmanEmber41st
    #7
    Ez valahogy úgy van beállítva, mintha a nem terrorista állampolgároknak szüksége volna egy ilyen cuccra a mobiltelójában, h még véletlenül se kaphasson titkos üzeneteket a háttérzajba rejtve. Akinek ez a funkció pedig nincs a mobiljában, az terrorista!
    Azért mutathatnának nekem a szabadságharcosok között egy-két terroristát...azt sem értem, miért keresik Bin Ladent valahol afganisztáni barlangokban... évek óta nem találják..nahát nahát...jól eljbújt...
  • Juszufka
    #6
    Ja, én se vágom, ki az aki csak néhány hónapja ismeri az eljárást. Biztos az al-qaida terroristák. Elfelejtettünk volna előbb szólni nekik?
  • gkalcso
    #5
    Arra kiváncsi lennék, hogy egy adatforgalomba hogyan piszkálnak bele, honnan tudják, hogy épp egy média file megy át, Röptében kikódolják, hogy átírhassák a legalacsonyabb helyiértékű bitet?
  • Polemius
    #4
    PíszLávJuniti:

    A szteganográfia mint olyan, pár ezer éve ismert eljárás.
    Ha nem vagy képben mi is az, akkor ne írj róla. Köszi.
  • arrakistor
    #3
    aha és azzal mit kezdenek ha valakinek ezt küldöm SMS-ben :

    >>> !$ {b1 8&v5láë1Ñí~G¢8 mÇlaUz <<<

    és ezzel megmondtam, hogy holnap 8:30-kor fejbelőjük gy*rcs*nyt ? ha a fogadó bepötyögi a megfelelő helyre a gépén, vagy a telefonján egy dekódoló program szövegmezőjébe... ???
  • PíszLávJuniti
    #2
    "szteganográfia az elmúlt hónapokban vált ismertté" már akinek.
    Ha nem vagy a témában, akkor ne írj róla. köszi.
  • willcox
    #1
    Ennek bizony sok értelme nincs.
    "A szteganográfia az elmúlt hónapokban vált ismertté, mint egy olyan technológia, amelyet elsősorban az ipari kémek és az al-Kaida, illetve más terrorszervezetek tagjai használnak titkos írásos vagy hangküldemények továbbítására" - ez már nagyon régen ismert, csak maximum mostanában lett elterjedt. De ha ilyen jól tudják a szervek, hogy kik azok a "terroristák", akkor nem lenne egyszerűbb lekapcsolni őket? Szerintem ez csak egy sima semmire sem jó fejlesztés, csupán azzal próbálják igazolni a szükségességét, hogy ráfogják a terroristákra. Az információ védett továbbításának számos módja ismert, és ezeket a valódi kémek és a terroristák feltehetőleg eredményesen használják.