18
-
willcox #18 "aztán majd tartja a markát az én unokámnak, és nekem őmiatta nem lesz rendes nyugdíjam" - az előbb lemaradt: ha neked nem lesz, akkor neki sem, hiába tartja a markát... -
willcox #17 "aztán majd tartja a markát az én unokámnak, és nekem őmiatta nem lesz rendes nyugdíjam" - rosszul fogod fel. Fogd fel úgy, hogy amíg dolgozott, addig ő, saját maga fizette előre a maga nyugdíját előre. Vagyis felfogható úgy is a nyugdíjjárulék, mint egy olyan bankbetét, amit az ember havonta fizet be a saját számlájára. Persze a gyakorlatban ez nem így működik, de ez csak felfogás kérdése, hogy bosszankodsz-e vagy nem.
Vannak olyan országok is, ahol nincs nyugdíj (csupán az állami szektor egy részének van). Az sokkal durvább rendszer. -
bvalek2 #16 Az átlag kínainak nem rízsföldön ázik a lába. És annak is, akinek ott ázik, magasabb a várható élettartama, mint az átlagmagyarnak. Sokat szidják a kínaiakat, hogy állítólag embertelen rendszert tartanak fenn, de ha tovább élnek mint mi, akkor jobban is az életkörülményeik mint nekünk. Szerintem a kettő összefügg.
Hát igen, egyik másik országban az átlag gyerekszám mélyen 1 alatt van, pl. olaszoknál. Ez azt jelenti, hogy sok embernek nemhogy egykéje nem lesz, de egyáltalán nem is lesz családja. Csak elszórja a pénzt amit az élete során keres, aztán majd tartja a markát az én unokámnak, és nekem őmiatta nem lesz rendes nyugdíjam. -
xizor #15 Hihetlen mennyi offot és baromságot össze tudtok hordani, de nembaj.Egyébként az ázsiaiakat olyan egyszerű megkülömbeztetni mind irásjelben,nyelvben, arcban stb. mint akármelyik másik embercsoportot.Csak kell 1 kis tapasztalat.Egyébként a "kék szemű szőke svéd" egy stereotípia, a svédek és skandinávoknál kb 70%-a két részre oszlik, a világ szemű világ hajú, és a sötét hajú sötét szemű emberekre.Nagyon sok barna hajú és szemű ember van, akik igazi "bennszülöttek" -
#14 "gen ez igy van sajnos de a romak es a nigggerek is es ezeknek a 90% bunozo es a tarsadalmon eloskodik es hatalmas segelyeket kapnak"
Szerintem te összetévesztetted a SG-t a Kuruc.infoval.... Az ilyen primitiv rasszista gondolatoknak itt nincs helye szerintem. Arról nem is beszélve, hogy mekkora csúsztatás és hazugság az állításod. -
willcox #13 Mit szólsz azokhoz a magyarokhoz, akik külföldre helyezték át a székhelyüket (pl. Szlovákiába)? Azok sem itt adóznak! És akkor még az offshore cégekről nem is beszéltem, amit a milliárdos "urak" használtak előszeretettel?
A keleti emberek vallásából adódik többek között az, hogy sokkal szerényebbek, tisztelettudóbbak, szorgalmasabbak, mint a fehér emberek.
A nálunk élő kínaiak nem is akarnak nálunk beilleszkedni, de ez nem is baj. Zárt közösséget alkotnak általában mindenhol a világon (kínai negyedek). Az egymás közötti ügyes-bajos dolgaikat lerendezik ők maguk. Arra a társadalomra, ahol éppen élnek, nem jelentenek különösebb veszélyt (bűnözési szempontból). -
acdc #12 "Hihetetlenek ezek a kínaiak... csak szaporodnak és szaporodnak... és elárasztják az egész Földet"
Igen ez igy van sajnos de a romak es a nigggerek is es ezeknek a 90% bunozo es a tarsadalmon eloskodik es hatalmas segelyeket kapnak ,az azsiaiak meg szorgalmasak ott valoban az olcso munkaero az igazi gond.
De az angolok mar vedekeznek a nem eu-s oknak a bevandorlasan most szigoritottak eleg rendesen.Megnyitottak a keleti munkaeropiacot es bezarjak az azsiait kicserelik a feketeket feherre okosan cselesen mert ugye anglia az egyetlen hely ahol semmilyen diszkriminacio nincs es ez miatt visszaelnek a feketek veluk es tobb joguk van , mint nalunk a romaknak.Ha valami gond van pl a melohelyen akkor egybol mondjak mer en fekete vagyok?De ugye ruhellik itt is oket es tesznek is ellene.
Magyarorszagon persze semmi nem torteni iletva az hogy a magyarnak meg nehezebb lesz a sora foleg ha orban ur kerul hatalomra.meg tobb segely meg tobb diszkriminacio mivel jogilag mar mi vagyunk kisebbsegbe. -
#11 Azért ez túlzás szerintem. A kínai piaccal rengeteg magyar boltot kényszerítettek bezárásra, vagy olcsó és silány kínai termék árulására. Adót fizetni sem nagyon szeretnek - oké, rendben, ki szeret? - de ha már az állam beengedi őket, akkor legalább valami haszon legyen rajtuk. De persze Kína felé befizetik az adókat. Keveredni sem nagyon keverednek a magyarokkal, sőt kifejezetten elzárkóznak. És ami a legrosszabb, hogy némelyik még magyarul sem tud. "O'cso, jo, o'cso, jo" ennyit tudnak. Persze nekem is vannak kínai piacos cuccaim, mert lehet jó dolgokat találni - sőt az Ázsia center kifejezetten igényes. De összeségében nem gondolom, hogy jó, ha korlátlanul bejöhetnek hozzánk. -
#10 Volt egy időszak a munkámban amikor hetekig csak kínai-japán-koreai lapokat kellett nézegetnem (ráadásul tartalmat kellett összehasonlítani...pedig egyik nyelvet sem vágom :)).
Legegyszerűbben én így tudtam felismerni:
- sok derékszögű vonalcsatlakozás + karikák -> koreai
- kevés vonallal felvázolt ábrák -> japán
- átláthatalan 20 vonal/karakteres ábrák -> kínai
Ok, nem egy definíció, de az esetek majdnem teljes egészében bejött :)
Természetesen biztos lehetne írni olyan mondatot kínaiul, amit japánnak néznék (a koreai sztem nagyon egyedi, nem tudom elképzelni hogy összekeverném).
Az emberek felismerésébe nem tudok segíteni...pedig azokat is egész jól felismerem (persze kevésbé mint az írást). -
BlackRose #9 ... és a legtöbb NEM Internetező is :) -
#8 Inkább fogalmazunk, úgy, hogy képesek beilleszkedni az adott országban. Nem balhéznak és nem teszik tönkre az adott helyet mint a feketék, arabok, cigányok. -
qwertly #7 Adig kussolnak amíg ők a gyengébbek,majd 15-20 év múlva előszedik a múlt sérelmeit és utálna a fehér ember kussol + a feketék is rájönnek,hogy őket is bántotta a múltban a fehér ember.Ennyit a nagy toleranciáról de én tisztelem a kínaikat mert keményen dolgoznak mi meg elszoktunk tőle. -
#6 Hehe. :D Nem tagadom.
Ha egy átlag kínainak van 1,78 gyereke, akkor mennyi van egy átlag európainak? 0,5? Nem lehet csak a nyugdíjazással magyarázni, hogy ilyen sokan vannak, és egyre többen lesznek. Pl. nehezen tudom elképzelni, hogy egy átlag kínai, akinek egészévben a rizsföldeken ázik a lába, és halálra dolgozza magát, hogy napról napra élhessen, magasabb várható élettartalma van, mint egy nyugat-európainak. A japánok az más tészta, rajtuk csak bámulok, olyan kis sziget, rajta 130 millió ember, és látszólag probléma mentesen éldegélnek, és gazdasági fejlődésben élen járnak. Bár, állítólag, az új generációs japánok már nem akarják annyira halálra dolgozni magukat, mint a szüleik, amit meg is értek, hisz melyik gyereknek kell egy olyan élet, amből csak annyit lát, hogy reggeli puszi, aztán este jóéjt puszi. :P
"Ez nem egy gyarmatosító kultúra..." Nem? Akkor mivel magyarázod, hogy egyre több kínai van Magyarországon? :) Alapvetően ezzel nincs is gond, csak legalább magyarul tanuljon meg, bár ha Franciországra nézek, lehet hogy mégse olyan jó dolog mindenkit beengedni. Miután ellesték az amerikaiktól, hogyan is kell fejleszteni, és tudományos munkákat szervezni, világos hogy azt szeretnék, hogyha a koponyák nálluk maradjanak. Ez a fejlődés kulcsa, minden ország ezt akarja, meglepő, még mi magyarok is. :) A kínai állam támogatja, a külföldön vállalkozásba kezdőket, pl. ha cipőboltot nyit, akkor az első konténert az állam adja, csak menjenek el. Az okos maradhat, a kolonc menjen. Így megy ez.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy _még_ (:D) nem a Kínáé Ázsia. De oszlopos tagja az ázsiai országoknak, ezért ha látok egy statisztikát, ami azt mutatja, hogy 2100-ra az Föld népességének a felét ázsiai emberek teszik ki, bátorkodom arra gondolni, hogy a kínaiak keze is benne van a dologban.
De ha van 1,5 milliárd ember, aki kínában él, és valamilyen közös nyelven beszélnek, hívjuk azt kínainak, vagy mittomén - vhogy csak meg kell érteniük egymást - azért nem alaptalan arra gondolni, hogy előbb utóbb teret fog hódítani, plána ha azt vesszük, hogy kínaiak kezdik átvenni a világelsőséget USA felett. -
#5 A magyarokat pedig felismerni, hogy furcsamód állandóan pesszimisták :D
Apropó, itt az internetezőkről volt szó, nem pedig a születésszabályozásról
Kina most robog, nő az életszinvonal, többen engedhetik meg maguknak az internetet. Adott népesség mellett kis %-nyi változás is irdatlan tömeget jelent.
Mondjuk ezt józan paraszti ésszel bárki meg tudja mondani. (Igaz a pontosabb adatokhoz kell némi háttérinfó.) -
ihateworkdays #4 MEg lehet őket különböztetni. A japánok nem annyira sárga bőrüek, inkább már fehérnek mondanám, és a szemük se annyira szűkre szabott, mint a kínaiaknak. a mongoloknak sárgásbarna bőrük van, és igen karakteres (csontos) arcuk.
Az olaszok nagy része meg kreolbőrű, kivéve a Pó folyótól ézsakra fekvő vidéket, főleg a tiroliakat.
A svédek több mint 90%-a pedig szőke és kék szemű.;) -
bvalek2 #3 Hihetetlen, ennyi közhely és előítélet egyetlen hozzászólásban...
- Az átlag kínainak 1,78 gyereke van, és ugyebár kettő kéne a népesség létszámának szinten tartásához. Az össznépesség a megnövekedett várható élettartam miatt nő még mindíg. Nem szaporodnak tehát, egyszerűen nem halnak meg az öregek, mert van társadalombiztosítás, és pl. nincs vizitdíj.
- Nem kellett őket a történelemben sohasem megállítani, pedig volt kor, amikor a Föld népességében nagyobb arányban voltak a kínaiak mint most. Kolombusz előtt kereskedtek Amerikával. Ez nem egy gyarmatosító kultúra, sőt a külföldre költözött tanult, vagy vállalkozó kínaiakat próbálják hazacsábítani.
- Láttál egy statisztikát az ázsiaiakról? Gratulálok, nem csak kínaiak élnek Ázsiában, hanem pl indiaiak, indonézek, japánok, koreaiak, perzsák, arabok, stb stb stb. Az hogy az indiaiaknál nincs születésszabályozás, nem a kínaiak hibája, ők mindent megtesznek.
- Nincs olyan nyelv hogy kínai. Viszont van mandarin, hokian, kantoni, stb. És még ezeket együttvéve is többen beszélnek angolul, csak nem anyanyelvként. Anyanyelvként még a spanyol is megelőzi az angolt, de nem látom hogy aggódnál sok spanyol miatt...
- Az EU-ban már éppen elég rabszolga tartja el az elitet, de nekik ez még nem elég. Lesz még bővítés, meglátod. Javaslom megkeresni az EU-t és a vele kapcsolatos propaganda szavakat: Politikai közhelyszótár
- Nemcsak azért hasonlóak, mert nem szokott hozzá a szemünk azokhoz az emberekhez, hanem mert tényleg kisebb a genetikai változatosság a körükben. Ők az afrikai őstől legmesszebb eltávolodott embercsoport. Nekik könnyű megkülönböztetni az európaiakat, más a hajszín, szemszín, a testalkat, stb.
Csak ennyi... -
#2 Hihetetlenek ezek a kínaiak... csak szaporodnak és szaporodnak... és elárasztják az egész Földet. Mi fogja őket megállítani? Hoztak egyke-család támogatási törvényt, az se. Láttam egy statisztikát, hogy 2100-ra a világon élők fele ázsiai lesz. A legtöbbek által beszélt nyelv sem az angol, hanem a kínai. Az EU szinte már csepp a tengerben a 450 milliós lélekszámával.
@willcox: De nem csak az írásjeleik hasonlóak, hanem ők maguk is. Pl. engem megkérdeznének, hogy ez most japán, kínai, vagy mongol... hát meg lennék fogva. Pedig számukra ezek a dolgok teljesen egyértelműek, most hasamra ütök: a kiugró pofacsont kínaira utal, ilyenek. És elvileg ők sem tudják megkülönböztetni az europid embereken belüli típusokat, pl. svéd v. olasz kinézetű-e valaki. -
willcox #1 Ez a szám csak nőni fog, tekintettel arra, hogy a kínaiak többen vannak, mint az amerikaiak. És ne feledjük, hogy a kínaiak kínai nyelven beszélnek/írnak/olvasnak, a kínai oldalak is kínaiul vannak. Mivel ezek az írásjelek számomra teljesen értelmezhetetlenek, hacsak nincs a címben az országra utalás, akkor fogalmam sincs, hogy ez most koreai, kínai, japán, vagy milyen. Egyforma ákombákom mindegyik (legalábbis nekem).