7
-
Darth Sidious #7 A szerző keveri a szezont a fazonnal. Itt a gyónás max. lelki hányás értelemben van, nem szentségi értelemben (ahol a bűnbevallás után feloldozást is kap a gyónó). Ilyen meg csak a katolikusoknál lehetséges. -
bvalek2 #6 Ilyen logika alapján biztos a kacsapokolba kerül. Ami valószínűleg a kacsavadászok menyországa. -
#5 Ez helytelen megállapitás - nyilván ha egy istenben hiszel a többi istenkáromlás számodra - igy semmi esély, hogy nála gyónnod kéne.
Kivéve ha előrelátó vagy, és bizonytalan vagy benne, hogy melyik a helyes vallás - de ennél takarékosabb, ha szarsz az egészre.
A kacsa sem hisz istenbe azt mégse viszi el a vizözön. -
#4 Viszont az adott vallás által képviselt Isten megbocsát neked, amikor már kukacok lakmároznak belőled. Viszont a többi vallás által képviselt Isten nem fog, tehát mindenképp a pokol tüzén fog elégni.
Ha biztosra akarsz menni, hogy a lelked biztonságban lesz halálod után, akkor az összes fellelhető vallásnál bűnbocsánatot kell szerezned minden egyes bűnödre.
Sok szerencsét!
-
teddybear #3 "neoprotestáns"
Nem protestáns, hanem neoprotestáns lelkész. Ami azt illeti, tőlem ne kérdezd, hogy ez mit jelent, az USA-ban annyi, és olyan vallás van, amennyit be tudnak jegyeztetni.
Mondjuk, már a gyónást sem értem, hogy minek. Attól, hogy bevallom egy másik embernek, hogy szétittam az agyam, és részegen félholtra vertem az egész családot, majd megkapom a bűnbocsánatot, és el van intézve, még ott van a család, és laposra van verve. -
bvalek2 #2 Ellenkezőképpen vélekedik Bobby Gruenewald atya, az oklahomai lifechurch.tv neoprotestáns portál tagja...
Mi köze van egy protestáns lelkésznek a gyónáshoz?
Mi köze van az egész cikknek a katolikusokhoz, vagy a valláshoz? -
peterx #1 Szánalom a köbön...