49
-
#9 Kínaiak is megtanulnak angolul, sőt ott is akinek kell már beszéli a nylevet. (az más kérdés, hogy ez a jelenlegi kínai rabszolgatartó társadalom meddig lesz életképes, mert szerintem 10-20 év és bebukik a kínai csoda) -
willcox #8 Az tény, hogy a II. VH-t a németek elvesztették. De kik nyertek? A szövetségesek. Ha ez szempont lenne (nem az), akkor kéne tudni franciául és oroszul is beszélni... Kissé hibás az érvelésed.
Az csak előny, ha valaki ismer más nyelveket is, de van egy sanda gyanúm, hogy talán nem is olyan sokára a kínai vagy más nyelv ismerete talán fontosabb lesz, mint az angol. A mai állapotban tényleg sok helyen az angolt használják. De egyrészt nem az élet minden területén, és másrészt nem is mindenhol a világon. -
Praetor #7 Ez mekkora! -
willcox #6 A cikk valahogy azt próbálja bizonygatni, hogy a PET kezdeményezése milyen rossz, valamint feltételezi, hogy aki anonimitásra törekszik, az valószínűleg valami rosszban sántikál, illetve pár csúsztatás is olvasható.
Nem vagyunk egyformák. Vannak exhibicionista emberek, vannak felelőtlen emberek is, és vannak végtelenül optimista emberek is. Ezek nagy valószínűséggel megadják mindenhol az adataikat. Azt viszont kissé erősnek érzem, hogy az anonimitáshoz csak valami rossz szándék miatt ragaszkodik valaki. Bár nem zárható ki ez a feltételezés sem, de az esetek többségében inkább a védekező reflex motiválja azokat, akik anonimitást szeretnének. Vagyis a rosszat akarók elől kívánják magukat elrejteni.
Csúsztatásra példa: az autópálya rossz példa, mert ott maximum az autó és annak tulajdonosának az adatait ismerhetik meg, de hogy ténylegesen ki vezet, és az autóban kik utaznak, arról az égvilágon semmit. Mellesleg ez nagyon helyes, mert senkinek semmi köze hozzá.
Vannak reklámzabáló, és a reklámokat mereven elutasító emberek, én az utóbbiak közé tartozom. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy engem ne zavarjon senki a reklámjaival. Ez is lehet egy szempont az anonimitásra, hogy ha valaki hasonlóan gondolkodik, mint én.
"Tanítson meg disztingválni" - ezzel egyet is lehet érteni. Az én szemszögemből ez annyit jelent, hogy ha tudatos fogyasztók szeretnénk lenni, akkor használjuk ki az internet adta lehetőségeket, az igényeinknek és szükségleteinknek megfelelően keressünk terméket/szolgáltatást, ne pedig úgy, hogy az arcunkba tolják a kéretlen reklámot. Kötve hiszem, hogy bármilyen gépi mechanizmus csupán az internetezési szokásaimból meg tudná mondani azt, hogy nekem mire van szükségem, milyen igényeim vannak, mik az anyagi lehetőségeim.
Sajnos éppen elég olyan hír lát napvilágot itt az sg-n és máshol is, ami a felhasználót óvatosságra inti. Az egyes adatbázisok összekapcsolása (bár tagadják, de a végén mindig kiderül, hogy igaz) a nagytőke és a hatalom érdekeit szolgálják, ami ellen - a történelmi ismeretek és a tapasztalatok alapján - a kisember védekezik. -
#5 Holt nyelvet beszélünk csak nem tudunk róla.
Minap egy tárgyaláson ahol volt pár szlovén, lengyel, német, magyar stb. mindenki tudott angolul, kivéve a német arcot. Teljesen fel volt háborodva, hogy nem tudunk németül. A szlovén közölte vele, hogy a II. VH-t nem ők nyerték, nyugodjon le és tanuljon meg angolul. Azt a pökhendi arcot ami vágott, ki kellene plakátolni a Holdra :-D Köcsög. -
sipiatti #4 Nagyon jó hír, jó volt elolvasni!
Köszönet érte! -
#3 Csatlakozom, tényleg hibátlan hír.
Egyedül az okoz fejfájdalmat, hogy a hírszerkesztők/írók hatalmas többsége elfelejetett magyarul, vagy nem tudnak angolul. Ezért inkább leírják az adott szót kiejtés szerint és ezzel el is van intézve.....
"ignoráljuk, anonimitás, identitását, edukációra, Privacy, dizájn, disztingválni, projekt"
Igazából nem értem mire jó ez az angol hmm, hogy is fejezzem ki magam szépen...elkurválkodás. -
#2 Wow.. Cimlapon széllel szemben vizelés.. -
sped #1 Teljesen korrekt cikk. Végre nem a hisztériakeltés.