50 kilométerre merészkedik a Cassini az Enceladushoz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Áltudomány POWA!

A felszíni gravitációs vonzás függ a bolygó átmérõjétõl! Ezért lehet hogy ha a Szaturnusz felszínén állnál (ami persze lehetetlen mert gázoriás) akkor a súlyod kb pont ugyanakkora lenne mint itt a Földön, holott a Szaturnusz gravitációja jóval nagyobb mint a Földé.

Az általad hirdetett áltudományos marhaság ezt az apró tényt elfelejti figyelembe venni. Ha a Föld valóban ennyit növekedett volna a Dinoszauruszok óta az a teljes evolúciót hazavágná!!

A dinóknál a jelenlegi gravitációval is problémás megmagyarázni hogy voltak képesek ekkor tömeggel és mérettel futni mozogni!

Ha az a hülyeség amit linkelgetsz igaz lenne az azt jelentené hogy a Földön a felszíni gravitáció többszöröse volt a Pángea idején a mainak. EZ PEDIG BIZONYÍTHATÓAN NEM IGAZ!

Szal buktad...

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Igaza van Dömper Ármándnak nem minden cikkre igaz ez az ábra.
arrakistor, még 50 cikkbe beírod ezt a marhaságot és akkor a legújabb elméletek szerint igazzá válik. Hajrá!

Hát én csak azt mondom hogy igaz lehet hogy a Föld tágulhat de a kihûlt bolygok nem mint PL a Mars.<#smile>
Ax bixtos, hogy ax idegenek jobban bexélnek magyarul mint néhány magyar.

Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.

NEXUS6
Nézem ezt a golyóbist, hát nem egy hatalmas darab. Összvissz 500km az átmérõje?!

Szal tényleg érdekes lehet, hogy mi lehet, ami így füstöl?!

Monnyuk xerintem is az idegenek a felelõsök, ott ülnek ezen a hólabdán, persze hogy fáznak, hát tüzet gyújtottak.😉
A csíkok meg valszeg a sítalpak nyomai.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Kostolja meg orvosát, gyógyszerészét...
Kannibál kanalas orvosság felirata...

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Nincs tele"patikus" úton komunikálnak, az én gyógyszerészem is onnan valósi...

Vajon van internettyük?...

LOL

A legújabb elmélet szerint a földön belül van egy másik bolygó, és ez a belsõ bolygó nagyobb mint a külsõ.

Gracie Barra

Akkor mostmár tudom hogy hova megy el a paksi áram...

Kara kánként folytatom tanításom.

Vagy lehet hogy arrakistor egy kompreszort nyomott a földbe és az fújja fel a bolygót. <#hehe>

Arrakistornak igaza van. A Föld valamikor egy tömör golyó volt, ami folyamatosan tágul.

A sok vizet az ufók hozták amikor látogatóba jöttek.

NEXUS6
A Föld nem növexik, ez hülyeség!

És a Világegyetem tágulása sem gyorsul, hanem lassul! Hogyan gyorsulna már???!!!!

(Ja bocs az utolsó mondat az 10 évvel ezelött volt igaz😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A Föld zsugorodott, nem növekedett régen. Most is csak a ránk hulló meteoritok miatt nõ a tömege elhanyagolható mértékben.

Annak, hogy a kontinensek részben eltérnek a az oceáni lemezektõl, és annál kisebb területen is fekszenek, okozója lehetett a hold keletkezése (az ugyanis állítólag a Föld kéreganyagából keletkezett nagyrészt). Ha pedig ott van akkor valahonnan hiányzik... A kontinensek alakja pedig azok mozgásából ered...
Létezet egybefüggõ kontinens is (Gondvana)...

globint
Szóval kedves szasz85.
Minden növekszik! A világegyetem, a csirke, a kislányom.
Miért ne növekedhetne a föld is?
<#awink>
Egészen biztos, arrakistor nem hülye.....
<#hehe>
Megnézném a bizonyítékot is, amit L3zl13 igért.
Télleg, ezekbe az országokba nem szerveznek exluzív társasutakat?
Most lesz az ötvenedik házassági évfodulóm azasszonnyal, elmennénk.
<#vigyor1>

http://www.tradeximp.com/

Érdekesség a Föld kontinenseirõl, óceánjairól:
Ha egy csapágygolyót befestesz, majd idõvel helyenként leverõdik a festék, arányaiban nagyobb különbség van a festett és a leverõdött rész között, mint a Himalája és a legmélyebb óceáni árkok között!
Ebbõl is rögtön kitünik a tágulás elmélet botorsága...

Ooops! Smiley lemaradt, még mielõtt valaki komolyan veszi. 😄
Ne hülyülj már. A föld belül üreges. Ott található Agharta és egy rakás másik ország. Itt a bizonyíték:
Jajj, hagyjuk már ezt a baromságot.
Táguló föld ? Ugyan már!
Akár még hihetõ is lenne, csak van egy dolog ami az egész elmélet gyenge pontja.
Mégis honnan van az a rengeteg anyag ami a táguláshoz kell ?

lemeztektonika

És a lemeztectonika, az már smafu?

Az animációd szerint sokkal sûrûbb volt a föld régen, ez szerinted hogy lehetséges?

A belsõ hõt , a tigriscsíkokat a minden égitestre igaz, folyamatos növekedés magyarázza.

Ezenkívül az összetételének aránya a köpenyben ad arra vonatkozóan magyarázatot, hogy a Mimashoz -amely jóval közelebb van a Szaturnuszhoz- képest nagyobb hõ keletkezik az árapályerõk hatására. Az Európához hasonlóan itt is egy felszínalatti folyékony, vagy félig folyékony, esetleg idõszakosan folyékony halmazállapotú víz és/vagy víz és egyéb (pl: radioaktív) kõzetek alkotta "óceánról" lehet szó, amely ebben az esetben semmiképpen nem lehet 90 km mély csak néhány km maximum.

Ki nem szarja le a Visztát?

Nem száguldott bele. A pályára álláshoz az atmoszféra felsõbb légrétegeit használták fékezésre. A kellõ magasság megállapításánál történt a baki. Méter helyett lábban állították be a magasságot, így a szonda a szükséges magasság harmadára közelítette meg a felszínt, ahol a már jóval sûrûbb atmoszférában elégett. Az Enceladusnál ez a veszély nem fenyeget, akár annyira is megközelítheti a felszínt, hogy a magasabb hegyek még éppen le ne sodorjanak valami kiálló cuccot.<#nyes>
Shodan
Ennél még közelebb <#wow1> , az csúnya lesz.

A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?

Ezek a hintamanõverek azért nagyon érdekesek, meg a szondák maguk annyira kis aranyosok.
Valahogy az ûrhajózás kezdeteit juttatja eszembe, amikor fellõttek egy ûrhajót, amely párszor fordult a Föld körül, majd visszapottyant.

No, de nem ezeknek a banalitásoknak a leírásához jöttem most ide. Hanem meg szerettem volna osztani azt az egetrengetõ ötletem (megint!), hogy én látnék fantáziát egy naprendszer-szintû GPS rendszerben. Tehát a mostani császkálás helyett fellõni 24 sol-stacionárius ûrszondát, amely fix pontokat foglalna el a Naprendszer körül, és onnan sugározná a színes, szélesvásznú adást a belsõ bolygókra telepített átjátszókon keresztül a Földre. Mondjuk, így elsõre sok értelme nem lenne, mert de Gaulle óta tudjuk, hogy a mobil hadviselésé a jövõ. :-)

Csaknem lesz ilyen baj, ha jól értem már 8x sikerült a dolog 😊
*akkora...
Sok hülye NASA-s! Azzal nem számolnak, hogy az Enceladus (mint minden más planetoid) tágul a benne lévõ fehérlyuk meg a "zinverztéridõ" miatt. Mire odaér az a szar, a hold pont akkor lesz, hogy belecsapódjon.
Ugye, arrakistor?
Csak el ne csesszék megint úgy, hogy nem váltják át az amerikai mértékegységeket az SI-sekre.Az egyik mars-szonda ezért száguldott bele a Marsba 😄.
Ja, meg hozzon is a kis zöld fazonokból is...
Szálljon már le!

NEXUS6
50 km-re megközelíteni az nagy buli lesz!😉