37
  • Balu0
    Áltudomány POWA!

A felszíni gravitációs vonzás függ a bolygó átmérőjétől! Ezért lehet hogy ha a Szaturnusz felszínén állnál (ami persze lehetetlen mert gázoriás) akkor a súlyod kb pont ugyanakkora lenne mint itt a Földön, holott a Szaturnusz gravitációja jóval nagyobb mint a Földé.

Az általad hirdetett áltudományos marhaság ezt az apró tényt elfelejti figyelembe venni. Ha a Föld valóban ennyit növekedett volna a Dinoszauruszok óta az a teljes evolúciót hazavágná!!

A dinóknál a jelenlegi gravitációval is problémás megmagyarázni hogy voltak képesek ekkor tömeggel és mérettel futni mozogni!

Ha az a hülyeség amit linkelgetsz igaz lenne az azt jelentené hogy a Földön a felszíni gravitáció többszöröse volt a Pángea idején a mainak. EZ PEDIG BIZONYÍTHATÓAN NEM IGAZ!

Szal buktad...
  • Lord Beckett
    Igaza van Dömper Ármándnak nem minden cikkre igaz ez az ábra.
  • Dömper Ármánd
    arrakistor, még 50 cikkbe beírod ezt a marhaságot és akkor a legújabb elméletek szerint igazzá válik. Hajrá!
  • Lord Beckett
    Hát én csak azt mondom hogy igaz lehet hogy a Föld tágulhat de a kihűlt bolygok nem mint PL a Mars.
  • kicsibicska
    Ax bixtos, hogy ax idegenek jobban bexélnek magyarul mint néhány magyar.
  • NEXUS6
    Nézem ezt a golyóbist, hát nem egy hatalmas darab. Összvissz 500km az átmérője?!

Szal tényleg érdekes lehet, hogy mi lehet, ami így füstöl?!

Monnyuk xerintem is az idegenek a felelősök, ott ülnek ezen a hólabdán, persze hogy fáznak, hát tüzet gyújtottak.;)
    A csíkok meg valszeg a sítalpak nyomai.
  • toto66
    Kostolja meg orvosát, gyógyszerészét...
    Kannibál kanalas orvosság felirata...
  • toto66
    Nincs tele"patikus" úton komunikálnak, az én gyógyszerészem is onnan valósi...
  • kicsibicska
    Vajon van internettyük?...
  • szasz85
    LOL
  • juzosch
    A legújabb elmélet szerint a földön belül van egy másik bolygó, és ez a belső bolygó nagyobb mint a külső.
  • kicsibicska
    Akkor mostmár tudom hogy hova megy el a paksi áram...
  • Epikurosz
    Hát te is fiam, WikiWales?
  • szasz85
    Vagy lehet hogy arrakistor egy kompreszort nyomott a földbe és az fújja fel a bolygót.
  • kicsibicska
    Arrakistornak igaza van. A Föld valamikor egy tömör golyó volt, ami folyamatosan tágul.

A sok vizet az ufók hozták amikor látogatóba jöttek.
  • NEXUS6
    A Föld nem növexik, ez hülyeség!

És a Világegyetem tágulása sem gyorsul, hanem lassul! Hogyan gyorsulna már???!!!!

(Ja bocs az utolsó mondat az 10 évvel ezelött volt igaz;)))
  • Epikurosz
    A Föld zsugorodott, nem növekedett régen. Most is csak a ránk hulló meteoritok miatt nő a tömege elhanyagolható mértékben.
  • toto66
    Annak, hogy a kontinensek részben eltérnek a az oceáni lemezektől, és annál kisebb területen is fekszenek, okozója lehetett a hold keletkezése (az ugyanis állítólag a Föld kéreganyagából keletkezett nagyrészt). Ha pedig ott van akkor valahonnan hiányzik... A kontinensek alakja pedig azok mozgásából ered...
    Létezet egybefüggő kontinens is (Gondvana)...
  • globint
    Szóval kedves szasz85.
    Minden növekszik! A világegyetem, a csirke, a kislányom.
    Miért ne növekedhetne a föld is?

Egészen biztos, arrakistor nem hülye.....

Megnézném a bizonyítékot is, amit L3zl13 igért.
    Télleg, ezekbe az országokba nem szerveznek exluzív társasutakat?
    Most lesz az ötvenedik házassági évfodulóm azasszonnyal, elmennénk.

• toto66
    Érdekesség a Föld kontinenseiről, óceánjairól:
    Ha egy csapágygolyót befestesz, majd idővel helyenként leverődik a festék, arányaiban nagyobb különbség van a festett és a leverődött rész között, mint a Himalája és a legmélyebb óceáni árkok között!
    Ebből is rögtön kitünik a tágulás elmélet botorsága...
  • L3zl13
    Ooops! Smiley lemaradt, még mielőtt valaki komolyan veszi. :D
  • L3zl13
    Ne hülyülj már. A föld belül üreges. Ott található Agharta és egy rakás másik ország. Itt a bizonyíték:
  • szasz85
    Jajj, hagyjuk már ezt a baromságot.
    Táguló föld ? Ugyan már!
    Akár még hihető is lenne, csak van egy dolog ami az egész elmélet gyenge pontja.
    Mégis honnan van az a rengeteg anyag ami a táguláshoz kell ?
  • toto66
    lemeztektonika
  • toto66
    És a lemeztectonika, az már smafu?
  • toto66
    Az animációd szerint sokkal sűrűbb volt a föld régen, ez szerinted hogy lehetséges?
  • arrakistor
    A belső hőt , a tigriscsíkokat a minden égitestre igaz, folyamatos növekedés magyarázza.

Ezenkívül az összetételének aránya a köpenyben ad arra vonatkozóan magyarázatot, hogy a Mimashoz -amely jóval közelebb van a Szaturnuszhoz- képest nagyobb hő keletkezik az árapályerők hatására. Az Európához hasonlóan itt is egy felszínalatti folyékony, vagy félig folyékony, esetleg időszakosan folyékony halmazállapotú víz és/vagy víz és egyéb (pl: radioaktív) kőzetek alkotta "óceánról" lehet szó, amely ebben az esetben semmiképpen nem lehet 90 km mély csak néhány km maximum.
  • Thrawn
    Nem száguldott bele. A pályára álláshoz az atmoszféra felsőbb légrétegeit használták fékezésre. A kellő magasság megállapításánál történt a baki. Méter helyett lábban állították be a magasságot, így a szonda a szükséges magasság harmadára közelítette meg a felszínt, ahol a már jóval sűrűbb atmoszférában elégett. Az Enceladusnál ez a veszély nem fenyeget, akár annyira is megközelítheti a felszínt, hogy a magasabb hegyek még éppen le ne sodorjanak valami kiálló cuccot.
  • Shodan
    Ennél még közelebb , az csúnya lesz.
  • Epikurosz
    Ezek a hintamanőverek azért nagyon érdekesek, meg a szondák maguk annyira kis aranyosok.
    Valahogy az űrhajózás kezdeteit juttatja eszembe, amikor fellőttek egy űrhajót, amely párszor fordult a Föld körül, majd visszapottyant.

No, de nem ezeknek a banalitásoknak a leírásához jöttem most ide. Hanem meg szerettem volna osztani azt az egetrengető ötletem (megint!), hogy én látnék fantáziát egy naprendszer-szintű GPS rendszerben. Tehát a mostani császkálás helyett fellőni 24 sol-stacionárius űrszondát, amely fix pontokat foglalna el a Naprendszer körül, és onnan sugározná a színes, szélesvásznú adást a belső bolygókra telepített átjátszókon keresztül a Földre. Mondjuk, így elsőre sok értelme nem lenne, mert de Gaulle óta tudjuk, hogy a mobil hadviselésé a jövő. :-)
  • xizor
    Csaknem lesz ilyen baj, ha jól értem már 8x sikerült a dolog :)
  • WoHu
    *akkora...
  • WoHu
    Sok hülye NASA-s! Azzal nem számolnak, hogy az Enceladus (mint minden más planetoid) tágul a benne lévő fehérlyuk meg a "zinverztéridő" miatt. Mire odaér az a szar, a hold pont akkor lesz, hogy belecsapódjon.
    Ugye, arrakistor?
  • Nabukonodozor
    Csak el ne csesszék megint úgy, hogy nem váltják át az amerikai mértékegységeket az SI-sekre.Az egyik mars-szonda ezért száguldott bele a Marsba :D.
  • DompR
    Ja, meg hozzon is a kis zöld fazonokból is...
  • Epikurosz
    Szálljon már le!
  • NEXUS6
    50 km-re megközelíteni az nagy buli lesz!;)