37
-
Balu0 #37 Áltudomány POWA!
A felszíni gravitációs vonzás függ a bolygó átmérőjétől! Ezért lehet hogy ha a Szaturnusz felszínén állnál (ami persze lehetetlen mert gázoriás) akkor a súlyod kb pont ugyanakkora lenne mint itt a Földön, holott a Szaturnusz gravitációja jóval nagyobb mint a Földé.
Az általad hirdetett áltudományos marhaság ezt az apró tényt elfelejti figyelembe venni. Ha a Föld valóban ennyit növekedett volna a Dinoszauruszok óta az a teljes evolúciót hazavágná!!
A dinóknál a jelenlegi gravitációval is problémás megmagyarázni hogy voltak képesek ekkor tömeggel és mérettel futni mozogni!
Ha az a hülyeség amit linkelgetsz igaz lenne az azt jelentené hogy a Földön a felszíni gravitáció többszöröse volt a Pángea idején a mainak. EZ PEDIG BIZONYÍTHATÓAN NEM IGAZ!
Szal buktad... -
Lord Beckett #36 Igaza van Dömper Ármándnak nem minden cikkre igaz ez az ábra. -
Dömper Ármánd #35 arrakistor, még 50 cikkbe beírod ezt a marhaságot és akkor a legújabb elméletek szerint igazzá válik. Hajrá! -
Lord Beckett #34 Hát én csak azt mondom hogy igaz lehet hogy a Föld tágulhat de a kihűlt bolygok nem mint PL a Mars. -
kicsibicska #33 Ax bixtos, hogy ax idegenek jobban bexélnek magyarul mint néhány magyar. -
#32 Nézem ezt a golyóbist, hát nem egy hatalmas darab. Összvissz 500km az átmérője?!
Szal tényleg érdekes lehet, hogy mi lehet, ami így füstöl?!
Monnyuk xerintem is az idegenek a felelősök, ott ülnek ezen a hólabdán, persze hogy fáznak, hát tüzet gyújtottak.;)
A csíkok meg valszeg a sítalpak nyomai. -
toto66 #31 Kostolja meg orvosát, gyógyszerészét...
Kannibál kanalas orvosság felirata... -
toto66 #30 Nincs tele"patikus" úton komunikálnak, az én gyógyszerészem is onnan valósi... -
kicsibicska #29 Vajon van internettyük?... -
szasz85 #28 LOL -
juzosch #27 A legújabb elmélet szerint a földön belül van egy másik bolygó, és ez a belső bolygó nagyobb mint a külső. -
kicsibicska #26 Akkor mostmár tudom hogy hova megy el a paksi áram... -
Epikurosz #25 Hát te is fiam, WikiWales? -
szasz85 #24 Vagy lehet hogy arrakistor egy kompreszort nyomott a földbe és az fújja fel a bolygót. -
kicsibicska #23 Arrakistornak igaza van. A Föld valamikor egy tömör golyó volt, ami folyamatosan tágul.
A sok vizet az ufók hozták amikor látogatóba jöttek. -
#22 A Föld nem növexik, ez hülyeség!
És a Világegyetem tágulása sem gyorsul, hanem lassul! Hogyan gyorsulna már???!!!!
(Ja bocs az utolsó mondat az 10 évvel ezelött volt igaz;))) -
Epikurosz #21 A Föld zsugorodott, nem növekedett régen. Most is csak a ránk hulló meteoritok miatt nő a tömege elhanyagolható mértékben. -
toto66 #20 Annak, hogy a kontinensek részben eltérnek a az oceáni lemezektől, és annál kisebb területen is fekszenek, okozója lehetett a hold keletkezése (az ugyanis állítólag a Föld kéreganyagából keletkezett nagyrészt). Ha pedig ott van akkor valahonnan hiányzik... A kontinensek alakja pedig azok mozgásából ered...
Létezet egybefüggő kontinens is (Gondvana)... -
#19 Szóval kedves szasz85.
Minden növekszik! A világegyetem, a csirke, a kislányom.
Miért ne növekedhetne a föld is?
Egészen biztos, arrakistor nem hülye.....
Megnézném a bizonyítékot is, amit L3zl13 igért.
Télleg, ezekbe az országokba nem szerveznek exluzív társasutakat?
Most lesz az ötvenedik házassági évfodulóm azasszonnyal, elmennénk.
-
toto66 #18 Érdekesség a Föld kontinenseiről, óceánjairól:
Ha egy csapágygolyót befestesz, majd idővel helyenként leverődik a festék, arányaiban nagyobb különbség van a festett és a leverődött rész között, mint a Himalája és a legmélyebb óceáni árkok között!
Ebből is rögtön kitünik a tágulás elmélet botorsága... -
L3zl13 #17 Ooops! Smiley lemaradt, még mielőtt valaki komolyan veszi. :D -
L3zl13 #16 Ne hülyülj már. A föld belül üreges. Ott található Agharta és egy rakás másik ország. Itt a bizonyíték:
-
szasz85 #15 Jajj, hagyjuk már ezt a baromságot.
Táguló föld ? Ugyan már!
Akár még hihető is lenne, csak van egy dolog ami az egész elmélet gyenge pontja.
Mégis honnan van az a rengeteg anyag ami a táguláshoz kell ? -
toto66 #14 lemeztektonika -
toto66 #13 És a lemeztectonika, az már smafu? -
toto66 #12 Az animációd szerint sokkal sűrűbb volt a föld régen, ez szerinted hogy lehetséges?
-
arrakistor #11 A belső hőt , a tigriscsíkokat a minden égitestre igaz, folyamatos növekedés magyarázza.
Ezenkívül az összetételének aránya a köpenyben ad arra vonatkozóan magyarázatot, hogy a Mimashoz -amely jóval közelebb van a Szaturnuszhoz- képest nagyobb hő keletkezik az árapályerők hatására. Az Európához hasonlóan itt is egy felszínalatti folyékony, vagy félig folyékony, esetleg időszakosan folyékony halmazállapotú víz és/vagy víz és egyéb (pl: radioaktív) kőzetek alkotta "óceánról" lehet szó, amely ebben az esetben semmiképpen nem lehet 90 km mély csak néhány km maximum. -
Thrawn #10 Nem száguldott bele. A pályára álláshoz az atmoszféra felsőbb légrétegeit használták fékezésre. A kellő magasság megállapításánál történt a baki. Méter helyett lábban állították be a magasságot, így a szonda a szükséges magasság harmadára közelítette meg a felszínt, ahol a már jóval sűrűbb atmoszférában elégett. Az Enceladusnál ez a veszély nem fenyeget, akár annyira is megközelítheti a felszínt, hogy a magasabb hegyek még éppen le ne sodorjanak valami kiálló cuccot. -
#9 Ennél még közelebb , az csúnya lesz. -
Epikurosz #8 Ezek a hintamanőverek azért nagyon érdekesek, meg a szondák maguk annyira kis aranyosok.
Valahogy az űrhajózás kezdeteit juttatja eszembe, amikor fellőttek egy űrhajót, amely párszor fordult a Föld körül, majd visszapottyant.
No, de nem ezeknek a banalitásoknak a leírásához jöttem most ide. Hanem meg szerettem volna osztani azt az egetrengető ötletem (megint!), hogy én látnék fantáziát egy naprendszer-szintű GPS rendszerben. Tehát a mostani császkálás helyett fellőni 24 sol-stacionárius űrszondát, amely fix pontokat foglalna el a Naprendszer körül, és onnan sugározná a színes, szélesvásznú adást a belső bolygókra telepített átjátszókon keresztül a Földre. Mondjuk, így elsőre sok értelme nem lenne, mert de Gaulle óta tudjuk, hogy a mobil hadviselésé a jövő. :-) -
xizor #7 Csaknem lesz ilyen baj, ha jól értem már 8x sikerült a dolog :) -
WoHu #6 *akkora... -
WoHu #5 Sok hülye NASA-s! Azzal nem számolnak, hogy az Enceladus (mint minden más planetoid) tágul a benne lévő fehérlyuk meg a "zinverztéridő" miatt. Mire odaér az a szar, a hold pont akkor lesz, hogy belecsapódjon.
Ugye, arrakistor? -
Nabukonodozor #4 Csak el ne csesszék megint úgy, hogy nem váltják át az amerikai mértékegységeket az SI-sekre.Az egyik mars-szonda ezért száguldott bele a Marsba :D. -
DompR #3 Ja, meg hozzon is a kis zöld fazonokból is... -
Epikurosz #2 Szálljon már le! -
#1 50 km-re megközelíteni az nagy buli lesz!;)