117
HDMI - DVI kábel közvetít hangot?
-
Inquisitor #37 Én meg egészen biztos vagyok benne, hogy Realtek, ha már az ő driverükkel megy (az elős verziói a drivernek ott figyelnek a Realtek letöltési oldalán), és valószinüleg egy butitott Azalia HD kompatibilis ALC6xx. Viszont tudtommal CSAK digitális hangot kezeli. -
#36 Olvasgattam fórumokat ha nem is realtek, valamiféle onboard 5.1 soundchip van a kártyához, de eléggé silányul szól az alaplapihoz képest. DTS meg álom neki... -
#35 És ezen a pöttöm kártyán? :)
-
#34 Megmutatod hol találjuk? :)
-
Inquisitor #33 Az lehet, de azok nem visznek át hangot, ez meg igen, és ez volt a fő kérdés. És igen, a HD kárytákban van integrálva egy Realtek hangkártya ... -
#32 DVI-HDMI átalakító ma már alap minden értelmes kártyához. -
#31 én Sapphire HD2600XT-hez kaptam HDMI átalakítót
bontatlan volt 2év garival -
#30 szív -
#29 Aranyozottat nem úgy érteni hogy 18 karátosból van v. ilyesmi :D -
#28 Sima rca-rca (legjobb ha aranyozott) lehet sárga is tökmind1. -
berlin #27 tévedtem, nem olyan a másik vég, mint egy s-videó, de hasonló
bocsi :) -
berlin #26 Mert a kártáyához kaptam olyan átalakítót, aminek egyik vége sárga dugalj (olyan digitális audió bemenet) a vége meg pont olyan, mint egy S-videó dugó 8 tűvel.
ez az egész egy 2-3 centi műanyag -
berlin #25 Köszönöm széepn!
Holnap beszerzem.
Üdv.:
Bea
Ui.:
A digit audió kimenethez tudnál képet linkelni, hogy milyen kábel kell hozzá? -
#24 Ha stereo a tv-d és nincs digit bemenet ilyen a piros-fehér bemenetet kell keresned. Ahogy itt a kábel:
piros+fehér: audio
sárga: video
-
#23 Jól mondja bon, egy sima rca-rca kábel kell. -
A jobboldali sárga a digitális audio kimenet. Ezt rádughatod a megfelelő vevőkészülékre (pl. erősítő, ill. ha a tv is fogja a jelet akkor nyert ügy). A mellette lévő 6 kimenet is audio out-ok, front/basszusládikó/stb. Nézd meg a manualban a megfelelőt és ezt kösd össze a tv-vel. -
berlin #21 igen, igen a TV-be értelemszerű.
Viszont hogyan néz ki az az átalakító, amit említettél? És mi a neve? -
#20 AZ RCA kábel lesz és a gépbe (hankártya kimenetére) csak átalakítóval tudod bedugni, a tv-be meg értelem szerűen valamelyik bemenetére, a kézikönyv írni fogja. -
berlin #19 alaplap: asus m2r32-mvp -
berlin #18 találtam egy olyan kábelt is, aminek mindkét vége dugós: piros és fehér.
Ez vinné a hangot?
Ha igen, mit hova dugjak? -
#17 A topikcímre válaszolva: nem
Milyen alaplapod van (márka, típus)? -
#16 na azért, egy hdmi-s 2600xt ritka mint a fehér holló... :) -
berlin #15 Szia!
Nos próbálom értelmezni, amit írtatok.
Az Biztos, hogy a kártyához kaptam 18+1 polusú csatit, de annak a vége nem HDMI dugalj, hanem valami egészen más - még a nevét sem tudom. :(
Ennek a csatlakozónak az egyik vége (ami a kariba megy)WSP-DVI feliratú, a másik vége egy 15 tű befogadására képes dugalj (mint a rendes monitordugalj).
Ennek az átalakító csatinak a neve a csomagolás szerint 12CT2-1DVI01-12
Remélem ezzel az infóval tudtam kicsit segíteni.
Természetesen a TV van HDMI bemenet, kettő is. Csak a kártyán nicsen HDMI kimenet. :(
(Én hülye meg még azt hittem hogy végre az s-videó kábelt le tudom cserézni...)
Üdv.:
Bea -
#14 Mi van, a 2600XT-n van hangchip? :) Bevallom, nem néztem milyen karija van, a Palit 96Gt-jéből (HDMI) indultam ki, mert azon nincs. -
Inquisitor #13 Amennyiben félreértettem és nem HDMI-DVI kábelről van szó, hanem a gyári HDMI átalakítóról, plusz HDMI kábelről, akkor csak át kell állítani a hankártyabeállításoknál, hogy az ATI HDMI Audion menjen a hang. Viszont ezen tudtommal CSAK digitális hang megy ki, tehát AC3, DTS hang, illetve bizonyos fajta WMA digitális audió. Ja és a HDMI kábelből van tudtommal A és B jelű, de csak az egyik (A?) visz hangot, a másik fajta nem.
Aztán az is lehet nem kell a hangkártyát állítgatni, mert van olyan lejátszó program, amiben digitális Audionál be lehet állítani min küldje ki a hangot. -
#12 VAn HDMI erősítő is, tehéát uzgyanúgy küldhet, hangot, mint ahogy képet... digitális jel lehet a hng s kép is:) -
Inquisitor #11 Ne vezesd félre a megadott videokártyában van hangkártya is, ezért tud hangot is küldeni, de ilyenkor át kell állítani a hangkártya beállításoknál, hogy az ATI HDMI Audio a kimenő hangkártya ... viszont a DVI sehogy nem fog hangot átvinni. Nincs azon a TV-n értelmes HDMI bemenet? -
#10 Az is úgy küld, ha van rajta digit. audio bemenet, hang.csip val.szeg nincs a kártyán :) -
#9 DVI nem továbbít hangot, csak a HDMI (csatlakozó sem). Egyébként elméletileg a HDMI -s videókártya hangot is küld, különben nem sok értelme lenne ha van DVI. -
#8 http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=134&old=2
a Sony reklámba nagyon tetszenek az ok a nyulak :) -
#7 Úgy van ahogy mondod, asztali dvd lejátszóknál így működik(illetve teszemazt ps3-nál, xbox360-nál). -
#6 a hdmi szerintem vezet hangot de ha visszaalakítod dvi-re akkor már nem -
berlin #5 amúgy KÖSZ! -
berlin #4 Jobban belegondolva igazatok. A hangkártyából jöhet csak a hang.
De nekem - az egyik bevásárlóközponti műszaki árúházláncban - az mondták, hogy a HDMI hangot is továbbít.
Akkor gondfolom ez az állítás pl. az asztali DVD-k esetében igaz.
??? -
karajjj #3 a legegyszerűbb, hogy fogod és a hangkártya kimenetről egyszerűen mondjuk rca csatlakozóval rádugod a tv-re a gépet :D gondolom Seth is erre célzott -
#2 hát a hang az a hangkártyakimenetről jön,nem a videókártyáról -
berlin #1 Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy vettem egy HDMI kábel (mindkét végén 19 polusú HDMI csatlakozással), amit kiegészítettem egy dugaljjal, aminek a másik vége egy 18+1 polusú DVI-D dugó.
Át is megy az LCD tévére szépen a kép, de nem viszi át a hangot a PC-ről?
Mit kellene tennem, hogy a tévé adja a hangot is?
Köszönöm:
Bea
Ui.:
A kártya ATI 2600 XT HD