117
HDMI - DVI kábel közvetít hangot?
-
berlin #77 Sziasztok!
Látom, hogy a problem azóta is megvan másoknak is.
Most már jobban teret hódítottak a jó felbontású videók, mint anno fél éve.
És hát szeretném a HDMI-n keresztül vinni a képet és hangot is.
Szóval csatlakoznék kosztalacihoz, hogy : aki tud, az segítsen!
Előre is köszönöm szépen:
B. -
Mike65 #76 Hello!
Adott egy lg lcd tv monitor bemenettel és hdmi bemenettel. A videókártyám asus eah3650, van rajta 2 dvi és 1 s-video kimenet, kaptam a dvi kimenetekhez átalakítót, 1 a monitorhoz, 1 hdmi. Ha tvre kötöm azt hogyan tegyem? létezik ugyanis dvi-hdmi kábel, sima hdmi-vel is összeköthetem, vagy dvi-dvi kábellel, esetleg s-videon, de hogyan lesz a legszebb a kép? én a sima hdmi kábelen gondolkodom. -
kosztalaci #75 Sziasztok !
Olyan gondom lenne, hogy a vga -t összekötöttem az LCD tv-mmel, de a hang nem jön át, pedig mindenhol azt olvasom, hogy tudja a vga-m.(HD 3870)Összes driver fent van(ati HDMI audio is!)biztosan valami beállítás probléma lessz! aki küzdött már ezzel a problémával, azt megkérném segítsen! ha lehet szájbarágósan, mert nem vagyok nagy guru....
előre is köszi -
Inquisitor #74 Kell lennie digitális kivezetésnek a hangkártyán/alaplapon, de nyilván csak akkor lesz rajta hang, ha filmlejátszás közben át van állítva digitális kimenetre a lejátszó. -
tommi000001 #73 Helosztok....
Lenne 1 problémám.
--------
Adott 1 Sony kdl-40d3500
1 9800gtx .
nos a vk(videokártya)-n van 2 dvi kimenet,1ikről megy a tft kijelzőm másikről dvi -hdmi kábel a tvbe
A gép frankón felismeri a TV t de vmi oknál fogva nemtok hangot varázsolni rá.....
a vk hoz kaptam ugye 1 furcsa 2eres vezetéket.
Én azt hámozztam ki a alaplapkönyvből ,hogy 1ik vége a lapra a másik a vk ra és a hang a dvi ből megy ki a képpel 1ütt és suhan be a tvbe
Hát ez nekem nem sikerült..
Valakinek volt már ilyen problémája? -
hitch #72 sziasztok.minap vettem egy hdmi-dvi kábelt egy toshiba regza tv-hez.jó is meg minden de amikor játszok 10mp-enként vmi fekete képernyő jön el de utánna visszajön a kép.és igy elégi idegesitő játszani.
valaki tud segiteni? -
Kaci70 #71 Sziasztok!
Van egy csak NTSC szabványt ismerő lcd-m, /ntsc tuner és képmegjelenítés/ van-e arra lehetőség , hogy azon valamilyen formában Pal rendszerű adásokat nézzek. Én arra gondoltam , hogy egy dvd felvevő esetleg megoldás lenne, amelyben van PAL/NTSC tuner és hdmi kimenet. A dvd képes olyanra, hogy a PAL rendszerű adást NTSC rendszerben nyomja ki a hdmi-n. Illetve még annyi ha én a gépemet hdmi-vel kötöm össze az lcd-vel akkor a színrendszernek nem sok köze van a megjelenítéshez vagy rosszul gondolom. Remélem valamennyire érthető voltam . Köszi előre is.
-
#70 Hurrá. Na ezt is kiszenvedtük... Macht nichts... -
berlin #69 köszönöm szépen!
most van hang és kép a TV-n
Kis szépséghiba, hogy nem a HDMI kábelen keresztül, hanem S-videón megy a kép.
De köszönöm!!!
Bea -
berlin #68 ok
probálgatom -
#67 Vagy egy s-video-rca kábellell.. Van pár lehetőség... -
#66 Ha megnézed ezt az átalakítót, a képet svideo-svideo kábellel is át tudod vezetni, a vidikártyából a tv-re... -
#65 tv -
#64 Az átalakítót meg ugye bedugod a tc-scart aljzatába :) -
#63 Az alaplapod 6 színes kis izéje az audio kimenetek. Valamelyik a "front", ebbe mehet a 3.5-ös jack (a jobboldali sárgát akkor használhatnád ha van pl. erősítőd, mert az digit. audiokimenet, az erősítőn meg van bemenet).
Azt írtad van jack-2× rca kábeled, akkor ez mehet az általam linkelt átalakító, piros és fehér dugaszaiba... "In"-re álítod és elvileg kell hogy legyen hang. -
#62 Alaplapi spdif outból viszem a hangot az erősítőbe, a kép: a vidikártya s-video kimenete, semmi csúszás nincs :) -
berlin #61 hát igen, lehet, hogy valóban kimenet.
Látod erre nem is gondoltam.
ilyen átalakítóm pont van.
S video kábel, meg rca.
ez rendben is van.
(bár akkor mondjuk feleslegesen vettem a HDMI kábelt - de most ez lényegtelen. A fő, hogy a tv-n jöjjön a hang is.)
Szóval a hangot hogyan vezetem ki?
lásd 55-ös hsz -
#60 Hi! Nem tudok már mit okoskodni így a "távolból, lehet hogy a tv-d, rca bemenetei valójában kimenetek..
Egy ilyen állítható átalakító elvileg megoldja a gondot:
Piros és a fehér az audio bemenet. -
Inquisitor #59 Na jah, azokon is be lehet vinni a hangot, de akkor pont értelmét veszti a HDMI csatlakozó, meg ugye ott legalább tutira egyszerre megy a hang és a kép, egyébb esetekben meg lehet "érdekes" folyománya a dolognak a hangcsúszás. -
berlin #58 szia!
természetesen. van rca és scart is. -
#57 Van a tv-n scart bemenet? Vagy rca bemenet? -
berlin #56 senki? -
berlin #55 Na. Ma vettem egy olyan átalakítót, ami kettő RCA hüvellyel és egy 3,5 mm-es Jack kimenettel rendelkezik.
Bármely részébe is dugom a hangkártyámnak, néma a TV...
Hol hibázok?
Köszi! -
berlin #54 ezt installáltam! -
#53 Probáld meg installálni ezt a drivert:
-
berlin #52 Ha a hangkártyában a Realtek lett alapértelmezett, akkor is csak síri csend volt. :(
Ha meg valóban csak bizonyos hangfájlok mennek ki kábelen, az már rég gáz.
Holnap akkor még több fájl elindítását is kipróbálom, meg berakok külön jogtiszta filmeket is, meg audió CD-ket is.
Meglátom, mi lesz.
:(
Üdv.:
Bea -
Inquisitor #51 Sajnos apontos segítség kiderítéséhez kéne nekem egy HDMI képes TV, de ilyenem nincs. Így egyszeriben azt gondolnám a hangkártya beállításoknál kell kézzel a kimenő hangforrást ATI HD Audiora állítani. Nyilván csak normális AC3, DTS és digitális jogvédett WMA hang megy ki rajta, MP3 hang nem.
Megnéztem a PowerDVD lejátszóban, ott van direkt beállítás, hogy HDMI Audio, de azt írja mellette, hogy CSAK Vista alatt működik. -
#50 Szerintem az alaplapi hangcsipet használd, többre mész vele. -
berlin #49 Inquisitor!
Mindkét linkelt dolgot feltelepítettem, de (még) nincs hang a tévémen.
(Megjegyzem a videókártyám épp Sapphire, szóval az egyik link kifejezetten jól jött! :) )
Valamit még állítanom kellene? Vagy kábelt dugaszolni?
Köszi:
Bea -
Inquisitor #48 Lehet én vagyok tudatlan, de nekem ebből az jön le, hogy csak kódolt és jogvédet digitális tartalmat enged át, de azt nem dekódolja, nem mintha más egyébb digitális kimenet dekódolná. viszont szerintem az AC3 meg a DTS simán kimegy rajta, max. ha valakinek nincs dekódere, akkor így járt. Egyáltalán létezik közkézen nem tömörített többcsatornás hang? Még a BD lemezen ami van veszteség nélküli hang, tudtommal az is tömörítve van. -
#47 Zotac 8800 GT:
Ezt a kábelt, az alaplapi kimenetről kell csatlakoztatni az oldalt lévő fehér kis bemenetbe:
-
#46 Ha jól értelemzem -teszem azt egy film nem rendelkezik "dolby-kódolással"- a kártya hangügyileg meg se fog nyikkani.
Btw, hihetetlen micsoda multimedia supportja van egy ati kártyának, és ezt nem eléggé hangsúlyozzák :) -
#45 Igen, ezt akartam linkelni. Na ez kemény:
"ATI Knowledge Base Answer: 737-28948
The integrated HD Audio codec of Radeon™ HD2xxx series does NOT support Multi-Channel Linear PCM (5.1). It supports 2-Channel LPCM and Multi-Channel AC3 5.1 Audio formats for HDMI output using DVI-HDMI adapter."
The card doesn't support uncompressed surround. It does handle Dolby and DTS 5.1 compressed.
-
Inquisitor #44 De, videodekoder, benne van a GPU-ban.
És nézd csak mi van itt: Realtek HA Audio Codek letöltések
ATI HDMI Audio Device
Ez meg itt az ATI/AMD oldalán lévő ATI HD Audio letöltési oldala -
Inquisitor #43 Mit linkeljek, hogy elhidd? Screenshot amikor a Windows megtalálja az ATI HD Audiot? A linekt a driverére az ATI vagy a Realtek oldalán? A drivert ahogy feltelepül? Az eszközkezelőt amiben ott figyel? A hangkártyabeállítást, ahol kimenetnek választható? Az nem gyanus, hogy a HD2400, 2600, 3400, 3600 és a legtöbb 3800 kártyán NINCS ilyen digitális csatlakotó?
És mi az, hogy "csak átalakítóval lehet HDMI-re dugni"? Ha van 2db DVI-I, ami TELJES értékű HDMI-vé alakítható (kép + hang) és a legtöbb kárytához jár 1 vagy 2db átalakító, akkor ez miért baj? A HDMI-ből viszont NEM lehet se analóg VGA-t csinálni, se Komponens HD kimenetet.
Persze minden átalakítás plsuz kockázati tényező, de ha jól tudom összes normálisabb VGA gyártónak van natív HDMI kimenetes kártyája, csak max. itthon nem kapni. -
#42 UVD? Az nem egy video dekóder? És a GPU szerinted tartalmaz realtek chipet is?? :))) Na hagyjál már... :))) -
#41 Szellenes volt nagyon!De A legtöbb gyártó honlapján ahol ki van irva hogy HDMI-s a kártya az a végén kiderül, hogy csak átalakitóval együtt lehet csak a HDMI kábelt rádugni.Vagy csak ráirják a dobozra, de abból nem derül ki semmi biztos.Nekem biztosra kellene hogy melyik gyártó és melyik tipus számu kártyája ilyen kialakitású, mivel a neten keresztül nem lesz lehetöségem megnézni mielött megveszem. -
virs lee #40 azt honnan tudom meg, hogy melyik gyártó és kártyák rendelkeznek a képen látható felszereltséggel
A gyártótól. -
Szerintem sincsen hangkártya a VGA-n, mint a mellékelt ábra mutatja az alsó optikai bemenetre kell az alaplapról visszavezetni a hangot és igy vezetik ki a HDMI kábelen a képet és a hangot is egyszerre.Néztem pár kártyát ahol belsö SPDIF összekötö kábelt adnak erre az esetre amit a kártya megfelelö pontjára kell csatlakoztatni.Tulajdonképen csak egy átjátszó szerepet tölt be a VGA.
Engem inkább az érdekelne,hogy azt honnan tudom meg, hogy melyik gyártó és kártyák rendelkeznek a képen látható felszereltséggel,tehát nativ HDMI kimenettel és DVI-al is és nem csak egy HDMI-DVI átalakitót adnak a kártyákhoz.9600GT-k közül.WEbshopok is jöhetnek ahol ezek beszerezhetök futárral olcso áron.
köszi -
Inquisitor #38 Van ott a kép közepén egy GPU, ami tartalmaz egy UVD egységet és abban van :)