420
Asus EEE pc, MSI, és a többi kis méretű laptop
  • ZilogR
    #420
    Volt ITT egy kérdésem, esetleg vki érdemben tud tippeket adni!?!? Előre is 1000 köszönet!
  • Axon
    #419
    Lehet, hogy valamiféle hardveres problémája van. Ezzel az a gond, hogy nem könnyű kiharcolni vele a garanciát, mert ezek a fránya kütyük pont a szervizben működnek mindig hibátlanul.
  • JaSoN HuNTeR #418
    Sziasztok. Van egy vadiúj asus eee pc nem tudok melyik de valami realtek hangkártya van benne és nem birja rendesen ellátni a 6.1 hangrendszert...
    Néha rendesen szól az összes hangfal és néha gondol egyet és csak a bal oldali hangszoró szól... Hihetetlenül idegesitő............. Csak ezzel a készülékkel csinálja ezt.!
  • Axon
    #417
    Én pythonban programozok rajta és teljesen megfelelő a sebessége hozzá. A python és a java interpreter nagyjából hasonló sebességű, szóval szerintem simán használhatod java fejlesztéshez is.
  • Montanosz
    #416
    nekem 3 évig 904hd volt, egyszer kellett xp-t felrakniomközben

    hát futni minden fut rajta, de a szemed ki fog folyni az tuti)) én 3 év alatt egyszer probáltam egy excelt táblát csinálni rajta(fizettek volna érte) de félóra után feladtam....de ez csak nálam van igy, lehet neked jo lesz))
  • ZilogR
    #415
    Hali! Megint én! Mennyit ér manapság egy eeepc, még az első változatok, amikben nem volt merevlemez?!
    Ott milyen kiépítések voltak,amik használhatóak? (tudom, Google :P )

    Arról van vkinek infója, h Java programozáshoz elég egy ilyen kis kütyü, hogy elmenjen rajta vmilyen pl. JBuilder 2007 vagy vmi efféle?

    Azért kellene vinyó nélkül, h ha pl. buszon földhöz vágja valaki a táskámat, akkor se legyen baj...

    Előre is kösz az infókat!
  • ZilogR
    #414
    ÜDv! Tud vki kb PSION S5 méretű WinXP-s kütyüt javasolni, amin kb. PI-re írt programok szépen elfutnak? ÉRintőképernyő nem is olyan fontos!

    előre is köszönöm!
  • rossitibi
    #413
    OK! Köszi!
    :)
  • Montanosz
    #412
    szia a netbook topicban vagy a segitségkérő topikban tedd fel kérdésed mert ez kevésbé látogatott topik,talán ott tudnak segíteni
  • rossitibi
    #411
    Sziasztok!
    Meg szeretném osztani a merevlemezem,hogy ne csak "c" meghajtó legyen! Addig eljutottam hogy zsugorítottam a c-t, és kaptam egy "nem foglalt" nevű kötetet! Az a lehetőségem van hogy új egyszerű kötet,tovább tovább stb..és a végén nem engedi mert valami dinamikus lemezzé akarja konvertálni,ha ok-ra nyomok azt írja nem lehetséges,ha mégsére akkor meg nem történik semmi! Tud valaki segíteni? Hp mini 210 netbook
    Előre is köszi!
  • Montanosz
    #410
    fut:
    medieval 2: total war
    making history 1-2
    medieval battlefields
    hegemonia+solon hagyaték (még mai szemmel is milyen szép)
    Freecol,freeciv,freeorion
    Yesnow
    amiga emulátor,n64emulátor...
  • Montanosz
    #409
    ja hibernált üzembe kapcsol
    szoktam játszani a fényerővel meg ilyenek de olyan félóra plusszokat jelent csak
  • Desiderata #408
    képernyő kikapcsoló progit használtok hozzá ha csak zenét hallgattok? mennyivel több így az üzemideje?
    vagy ha lecsukjátok a képernyőt akkor alapból kikapcsol a monitor? vagy hibernált üzembe kapcsol?
  • Axon
    #407
    Nekem ilyen gépem van. Simán megy rajta a film. SD kártyával pedig könnyen bővíthető a háttértár is. Ha linuxost veszel, akkor is könnyen lehet rá windowst telepíteni pendrivról, de persze érdemesebb egyből winxp-st venni. Simán kezeli a pendriveokat, egeret, fényképezőt kamerát és minden mást is, mint bármilyen más laptop. Procija nem atim, de az atom sebességével megegyező celeron proci van benne. Viszont a fogyasztása nagyobb. Egy új akuval kb 2,5 órát bír ki, de persze ez alkalmazás függő. Képernyőjét először nézd meg, hogy megfelelő-e a mérete. Aki sokat használ pda-t, annak bőven elegendő a mérete, de ha te egy otthoni 24 colos monitorhoz vagy szokva, akkor elsőre nagyon picinek fog tünni. Képernyő hivatalos felbontása 800x400, de szoftveresen ezt simán nagyobbra lehet venni, akár 1200x900 ig is.
  • Solten
    #406
    Atommal nem szaggat, ebben a 700X-ben nem vagom milyen CPU van...
  • Desiderata #405
    akkor nem is gond a kis winyó, divx filmek nem szaggatnának vele?
  • Solten
    #404
    Nyilvan, mivel van rajta USB...
  • Desiderata #403
    most nyílik egy Euronics újpesten, és nyitási akcióban van Asus EEE 700X 30 ezer forintért, nagyon gondolkodok hogy vegyek egyet, mert ezt nem kell cipelni mint a laptopot és lehet buszon bárhol használni
    netezésre és filmnézésre használnám, mit gondoltok?
    egeret rá lehet dugni? és pendrive-ot?
  • Balumann
    #402
    Ubuntuval is elszaroztam egy darabig, mire sikerült belőni a wifi-t meg mindent :D De azthiszem akkor a macet tényleg hagyom egyelőre, azt majd nyáron.
  • baca01
    #401
    Ha sikerül belőni rendesen a rendszert, akkor nagyon jó, de ha nem szeretnél sokat pepecselni vele, akkor maradj a windowsnál.
    Elég nehézkes ráoperálni egy mac-et, hogy minden klappoljon. :)
  • Balumann
    #400
    Hmm, köszi a tippeket, akkor azthiszem kipróbálom még a héten. Csak az jutott most így eszembe, hogy ezen csak régi játékokat tudok futtatni, és lehet, hogy kompatibilitási gondokba esek, habár asztali gépen azért többnyire elfutnak a dolgok (ami meg nem, lehet hogy a 64 bit miatt). Worms World Party nagyon nem szereti az újabb oprendszereket :D

    A Snow leopard milyen? Esetleg érdemesebb pl. Ubuntu helyére felrakni, pl. netezésre, meg ilyen egyéb munkákra?
  • Axon
    #399
    A laptopomon nekem is win7 van 1 gigával és simán megy akadás mentesen. Bár az is igaz, hogy csili-vili fps-eket nem próbálok futtatni rajta.
  • baca01
    #398
    Az asztali gépemben csak 1giga ram van és azon is szépen fut. Szerintem nyugodtan felteheted rá. :)
    A Win7 helyett Snow leopard volt rajta jó ideig, de aztán kellett a windows sajnos munka miatt, és az xp lemez akadt hirtelen a kezembe, így most újra az van rajta, de személy szerint jobban szerettem rajta 7-essel dolgozni.
  • Balumann
    #397
    Nah ez jól hangzik, gondolom win7 -nél viszont sokat jelentett az a + 1 giga ram, ahogy látom 10k fölött van úgyhogy nekem az felejtős viszont. Bár végülis aero, meg felesleges szolgáltatásokat kikapcsolva végülis lehet, hogy nem fogná le annyira. Mind1 lehet, hogy a héten akkor én is kipróbálom, legalább megtanulom és kipróbálom azt is, hogy hogy tudok lementeni egy particiót.
    Win7 helyére mit raktál fel végülis?
  • baca01
    #396
    Nekem egy EEE PC 1000H modell van és nagyon sokáig volt rajta Windows 7... Zökkenőmentesen, gyorsan futott, minden hardvert felismert és az aksi ideje sem csökkent, talán még egy pár perccel tovább is húzta, mint Xp-vel. Igaz én felturbóztam kicsit a gépet és kicseréltem az 1gb ramot 2gb-ra.
  • Balumann
    #395
    Pár napja én is vettem egy Asus EEE PC 900HA -t, és egyelőre jól működik, felraktam rá egy WinXP -t meg egy Ubuntut is. Nekem a fő kérdésem az lenne, hogy érdemes-e Windows 7-et felrakni rá, használja-e valaki rajta? Akiket eddig kérdeztem, nem javasolják, neten viszont több helyen olvastam, sőt még Vista-val is megpróbálkoztak néhányan.

    A másik, ti milyen játékokat próbáltatok, illetve tudtok ajánlani? :) Én felraktam rá jópárat amikkel azthiszem el is leszek egy darabig, ha van más is akit érdekel ez a dolog akkor én is leírom, hogy miket találtam.
    Win7 lényegében azért érdekelne, mert ha jóltudom ebben az integrált vga-ban nincsen memória, csak megosztott, és a windows 7 meg alapból sokkal jobban kezeli a megosztott memóriákat (alapból meg is ossza asztalin is). A kérdést csak azért tettem fel, mert én most viszonylag jól belőttem a 2 rendszert, ráadásul szereznem kellene egy nagyobb pendriveot vagy usb-s dvd olvasót is, ha felakarom rakni (vagy a PXE -vel kéne szenvedni, hogy tudjam bootból telepíteni), úgyhogy először jó lenne valami tapasztalat :D (ha winxp megadja magát akkor mindenképpen megpróbálom, csak hogy megpróbáljam-e előbb :) ).
  • Daffit
    #394
    Valaki tudna segíteni? A következő a problémám:
    Van egy ASUS EEE 2G Surf gép, amire fel van telepítve egy full XP SP3. A gépet egyik ismerősöm szeretné internetre használni, de nem csatlakozik a modemhez (kábelnet). Közbeiktattunk egy wireless routert is, de azon keresztül sem hajlandó csatlakozni.
    Az igazi problém ott kezdődik, hogy más gépek simán csatlakoznak közvetlenül a modemen és a routeren keresztül is, tehát azokkal nem lehet gond. A másik furcsaság, hogy az EEE gép más hálózathoz simán, gond nélkül csatlakozik és megy rajta a net, egyedül az ismerősömnél nem (pont ahol használni szeretnék).

    Az XP-t nem frissítettem (személy szerint nem is azt tettem volna fel) az ASUS honlapról az összes drivert felraktam.

    Valakinek van ötlete?
  • Montanosz
    #393
    ja annyira nem vagyok képben, azért szokzam vala én is ott figyelni az árakat)))
  • ZilogR
    #392
    (értelemszerűen ennyit MA már senki nem ad érte...)
  • ZilogR
    #391
    akkor úgy kérdezem, h az idejárók szerint, nagyjából mennyi az, amennyiért eladnának egy ilyen eszközt (úgy, h minden érzelmi kötődés nélkül) és ha valóban szükséges lenne egy ilyet megvenni, mennyi az amennyit max adnál érte.

    nekem nincs túl sok tapasztalatom ilyen árbecslésekben ezért kérdezem. Ha jön 3-4 ár,már az jól körvonalazza, hová helyezhető ez a kis masina...

    Vaterán mintha lett volna asszem 75eFt-ért optikai meghajtó nélkül, de az még kicsit régebbi ár volt (nem emlékszem) és 2008 végi ár is volt 79 körül, de ott meg nem tudom, volt-e optikai meghajtó...
  • Montanosz
    #390
    szerintem a vaterán nézz körbe, ha másért nem a használt árát megtudhatod hogy mennyit érdemes rá szánni...
  • ZilogR
    #389
    kicsit leszek OFF, de kell a topiknak is egy UP, nameg nincs ThinkPad topik sem:

    Mennyit ér manapság egy nagyon szép állapotú IBM ThinkPad X40, 1.2GHz-es procival, 40GB-os vinyóval, asszem fél giga RAM-mal, jogtiszta(?) WinXP-vel és mellé egy X4-es kiegészítővel (ezzel tud CD-t írni olvasni és DVD-t olvasni...)???

    Nagyon szép, nagyon jól megy, az akkuja 1-1.5 órát is kibír.
  • Montanosz
    #388
    fut: morrowind, commandos strike force, far cry, metin2,
  • Montanosz
    #387
    a laptoppok egyre kissebb kijelzővel, mobilok egyre nagyobb képernyővel)))
    valahol utolérik egymást, talán itt?
    LG BL40

  • Montanosz
    #386
    ni...)))
    ezek a csúnya kínaiak mit dobtak össze))
    jó lenne a karácsonyfa alá.....



    Display Screen: 4.0 inches, 16: 9 (length: Width), touch screen TFT display (resolution: 480 x 272)
    On Screen Display (OSD) language: Simplified Chinese, English and France
    Wireless Internet access (Wi-Fi): Desktop-class email, web browsing, maps, and search engines
    System requirements: Windows CE. NET 5.0 operating system
    Preinstalled MSN and Skype messengers
    Skype phone function
    Supports Flash, 3D, and simulation games; Preinstalled dozens of popular games
    Play music, video, photo, and electronic book
    PDA edit TXT documents and view Word, Excel PowerPoint, PDF documents
    Supports PC mouse and keyboard (USB port)
    Built-in speaker
    Interface: USB2.0MINI SD, USB HOST, 3.5 headset jack, MIC, TV OUT.
    Built-in 1GB NanFlash.

    Specifications:

    E-mail function
    Web browsing (visit YouTube is ok. )
    Instant messengers
    Picture Formats Supported: JPG, BMP, GIF
    Supports file formats: TXT, DOC, XLS, PDF, PPT, PPS
    Supports Word / Excel / PowerPoint / PDF software
    Supports movie and video formats: AVI, WMV, asf, 3GP, DIVX
    Supports music/audio formats: MP3, WMA, wav, flac
    Synchronized song lyric showing (LRC format file)
    Screen lock (while you are listening to music)
    Supports Flash games, NES simulation games and 3D games
    Supports mouse and keyboard
    Wi-Fi Parameters
    Capacity: 1G / 2G (expandable)
    Operating System: Windows CE. NET 5.0
    CPU Processor: ARM926EJ@266MHz
    Diameter of interface for earphone jack: 3.5mm
    Battery: 2500mA Li-ion battery.

    Certifications / Licence:

    CE
    RoHS
    FCC

    Package Contents:

    1 x Mini PC Notebook Portable PC with Game MP4 Player WiFi Mobile
    1 x USB Cable
    1 x English User Manual

    Warranty:

    12 months

    Packaging Details:

    Mini PC Notebook PC Size: 480 x 272 x 50mm
    Net Weight: 0.075g
    Gross Weight with packing: 800g.
  • t0mmy #385
    Sziasztok!

    Annyi lenne a kérdésem hogy ki lehet-e cserélni a processzort valami erősebbre az asus eee pc 4g (701)-ben? Ha igen milyen foglalatú és hány MHz/GHz-esre?
    Előre is köszi!
  • passatgt
    #384







    128MB RAM
    2GB tárhely
    wifi
    win ce 5.0

    99$:)
  • Solten
    #383
    En egy masik progyval csinaltam (WinsetupfromUSB), avval is pofonegyszeru...
  • baca01
    #382
    Srácok!

    Láttam már több helyen, hogy leírja valaki hogyan kell pendrive-ról bootolva oprendszert telepíteni.
    Na akkor most elmondom hogy nem kell semmit beállítani a pendrive-on, nem kell parancssorban bootolhatóvá tenni, van egy sokkal egyszerűbb módja amit bárki meg tud csinálni.
    Fel kell telepíteni az UltraISO nevű programot, amit sokhelyről le lehet tölteni...
    A programban megnyitni az oprendszer képfájlját, ezután felül "Boot tábla" lenyíló menüben katt a "Write Disk Image..." menüpontra, itt kiválasztjátok a pendrive-ot és írás.
    A program ráírja a bootolható képfájlt és ENNYI.
    Restart, boot a pendriveról és már települ is a rendszer.
    Számtalanszor próbáltam már XP-vel, Vista-val és Se7en-el is!

    Remélem sok embernek segítettem!
  • Solten
    #381
    Hi. SSD miatt miért kene az egész alaplapot cserélni?? Garancia?