99
  • Inquisitor
    Ezekre a VGA kártyákra az 1GB is felesleges luxus, de az még belefér. Na de 2GB???
  • Inquisitor
    Megjegyzés a 64 bites tmához, pár napja keresett valaki gépet egy friss CAD progihoz (ArchiCad? Vagy Auto CAD?) és annak a leírásában 64 bites XP/Vitsa szerepelt javasoltként, meg minimum 3GB ram. Szóval van cég aki rá van állítva.
  • Inquisitor
    Ez így nem igaz, van jó képminőségű LCD monitor, csak nem tudjuk megfizetni :(
    A jelenlegi CRT-met tudásban és képminőségben közelítő LCD-k olyan 150-800.000 közötti áron kaphatóak csak. Egy szinhelyes ámde csak 20"-os Eizo az 160K, és az még "kicsi".
  • Yv@n
    "Egyébként a /3G bootopció teszi lehetővé az alkalamazások számára 3GiB memória használatát."
    Épp nem, lévén vista64 alatt is 2Giga a process memória limit.(érthetetlen miért, illetve külön hotfix is van direkt erre, ami a 2 gigás memória limitet ugyan megtartja, viszont valami hiba miatt a videokártya is belezavart valamit ebbe a 2 gigás limitbe, amit ez a fix javít.)
  • gumibéka
    "Ezért van az, ha beteszel 4Gb ramot egy 32bites XP-be és van mellette mondjuk 512MB-os VGA-d csak 3,5GB RAM-ot lát a rendszer!"

Ezt tudom cáfolni, a gépemben 4 GB -van + 1 GB vga kari és 3,5. -öt lát. Ez a korlát az xp mint oprendszer tulajdonságából ered. Max. 4 g tud címezni, de nem látja belőle a maxot soha.
  • Mike
    sokan sokmindent nem értenek még -.-
  • sathinel
    Ezt sokan nem értik. folyamatosan világít csak a képet frissíti. Ha valaki egy jó TFT előtt ül 2-3 hétig, biztos nem akar váltani.
    Most Acer 22" Wide X221WAsd LCD 5ms DVI van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
  • ShaiHulud
    talan mert mas a mukodoesi elve a kettonek? crt kepkockakat lok a szemedbe adott frekvencian (annyi kep/masodperc) = villodzik (ettol megy tonkre a szemed)
    lcd csak azokat a pontokat frissiti ami tenylegesen valtozik.
  • Magnificat
    Viewsonic PT810-3, Viewsonic E790, és egy Eizo Flexscan T 761... CRT rulez foreva!
  • panther112
    Már miért lenne crt monitortól inkább szemüvege, mint lcd-től? Ekkora hülyeséget is rég hallottam.
  • Marinov
    Az átlag usernek olcsó Philips, Belinea, LG készüléke van.
    Kétlem, h. az itt hozzászólóknak ViewSonic G225fB montorja lenne (vagy hasonló minőségű CRT). Márpedig minőségről ezeknél a kijelzőknél beszélhetünk.

Inkább tűnik egy frusztrált ember véleményének az, h. a mai TFT-k képminősége csak az igénytelen "igénytelen" embereknek felel meg.
    Mert tényekel alátámasztani ezt a kijelentést nem igazán lehet.

„Ha jól tudom az egyik legnagyobb probléma a monitor bámulásnál, hogy jóval kevesebbet pislog a szem mint amennyit egyébként...ez ellen meg a TFT sem véd..."
    No comment...
  • retek683
    (akkor azért romlik jobban a szemem a tft monitort előt mer ezelőtt a képminőség előtt egy pislogás is komoly élményfaktor hiány lenne lol). egyébként emiatt is de ezt lehet kontrolálni de a crt-knek még van hátrányúk a katód sugár a rosz ,elektronok bombázuása,homályos kép, villogó kép, tehát rosz képfrissítzés- a tft-ről még kamerával is simán felvételt készíthetsz!! crt-n csak csikok lesznek!!!egyébként a tartós pislogás nélküli monitor bámulás + egy régi crt monitor komoly veszély a szemnek!! Én lecseréltem a crt monitorom -- már fájt a szemem a fejem tőle könnyezett a szemem , minden bajom volt -crt-n egy oldalt nem lennék képes elolvasni de ezen a tft-n még egy könyvet is kiolvasnék
    vége az off-nak:):) ja a 2GB annyira feelsleges erre a áértyákra mint a 8500 gt-re az 1 giga vagy mint anno a 256 memória a 9600-asokra
  • Gabesz84
    sot atomtamaas ellen sem :)
  • Zoleeca
    Ha jól tudom az egyik legnagyobb probléma a monitorbámulássnál, hogy jóval kevesebbet pilog a szem mint amennyit egyébként...ezellen meg a TFT sem véd...
  • neoG
    Nekem nincsen semmi baj a látásommal, pedig időtlen idők óta CRT-zem.
    Najó, nem 60Hz-en gyilkolom magam, ez igaz.meg nemis 25ezres LG-m van:)
    max res:2048*1536
    Amíg el nem füstöl marad
    az,hogy Te valami kis selejtel kínoztad magad attól még vannak jó CRT-k
  • Csaba42
    Én nem tudom, ami LCD monitort láttam eddig, mindegyiknek egyaránt jó volt a képminősége a jelenlegi CRT-mel összehasonlítva (Samsung Syncmaster 796MB). Persze, játékra totálisan fölösleges vásárlás az LCD moncsi, de munkára tökéletes. Én, ha lesz fölösleges pénzem rá, biztos veszek majd, mert jól jönne az a plusz hely, amit nyerek általa az asztalomon.

Amúgy sztem is föli még a 2 GB RAM a grafkártyákra, elvégre a memóriasávszél még túl alacsony hozzá. Ráadásul tiszta deja vu ez az egész: régen a procik órajelét emelték ész nélkül (nem mintha baj lett volna :)), most megismétlődik ez a grafkártyáknál is, csak memóriában. Bár, inkább a rendszermemóriának kéne fejlődnie, de nagyon. :(
  • Su0my
    A szemrongálás 1 dolog, a másik meg az, hogy az LCD és a képminőség igencsak távol állnak egymástól... Igénytelenség rulz ;)
  • Sliders
    Hát ecsém nem irigyellek. A CRT és a szemrongálása.... örülök hogy LCD-re váltottam az életben nem ülnék vissza CRT elé.

Lehet hogy nem kell minden embernek egy 30"-es 2560x1600-as felbontású LCD monitor, de van egy olyan érzésem még nem láttál ilyet. Nahh hát azzal élmény dolgozni.
    Amúgy meg vásárlás előtt kipróbálod a monitort, ha pixelhibás akkor nem veszed meg. Nagyon ritka, hogy csak úgy hipp-hopp előjön utólag egy pixelhiba.

• dara
    Ami PPro óta ott van a procikban, és az XP SP2 és a Vista egyébként is használja egyéb dolgokra (pl DEP). Szóval szerintem már nem extra, ezért mondtam, hogy simán.

Egyébként a /3G bootopció teszi lehetővé az alkalamazások számára 3GiB memória használatát.
  • llax
    Itt 32 bites oprendszerről volt szó... Full 64 bit az más téma :)
  • Magnificat
    vagy 64 bites gépen 64 bites os-en 64bites folyamatot használva (pl nálam xp64-en X2-esen Maya 2008 x64)
  • llax
    Nem tudom potosan. Talán PAE nélkül 2GB???
  • Zoleeca
    Igen igen...Vista is dettó :)
  • asysoft
    Nekem 2 giga limit rémlik processenként.
  • tomcsa4
    Hmm elgondolkodtató amit írtál. Lehet hogy úgy van, ahogy mondod.
  • tomcsa4
    Vistát használ! Legalábbis azt írta. Olvastam olyat, hogy 32 bites OS (mindegy, hogy XP vagy Vista) 4GB semmi több. Összesen. Hát én nem tusom, utánanézek még. De lehet benne valami, ugyanis csak nem tudják használni (illetve kiegészítő parancsfájl kell, hogy egy folyamathoz pl 3 giga eamot adjon). Itt most arról van szó, hogy mennyit tud hasznosítani! Amúgy igen swapfájl függő (pláne XP), hullik meg fagy, ha kkapcsolom. Nálatok?
  • llax
    Az első Pentium (vagy talán a Pentium Pro??? most nem ugrik be) óta fizikailag lehetséges a 36 bites címzés. Tehát a CPU képes 64GB memóriát megcímezni. Viszont ezt egy 32 bites oprendszer csak különböző "trükkökkel" képes megvalósítani.

De ha van olyan 32 bites oprendszered, ami képes ezt kihasználni (pl. Win2003 PAE-el), egy komoly korlát akkor is marad: egy 32 bites folyamat akkor is csak max. 4GB-ot tud használni. Tehát 4GB-nál többet csak több erősen memóriaigényes folyamat egyidejű futtatásával tudsz kihasználni.
  • JL666
    jaj de buták vagytok! hogyhogy minek a 2 gb? a kövi vindóz aero felületéhez!
  • Zoleeca
    Azér ne keverjük a szezont a fazonnal...nem "AZÉRT" mert 32 bites oprendszere van, hanem AZÉRT mert 32 bites Windows XP-t használ.
    Memory Limits for Windows Releases
  • Yv@n
    32biten direktben nem, az amire te gondolsz már a PAE :)
  • Marinov
    Pár év múlva pedig "szódásüveg" vastagságú szemüveged lesz. Az is nagyon vicces tud lenni...

Ez felbontás elég?
  • Yv@n
    Xp64-et én csak megnéztem amikor 64 bites procira váltottam, de akkor még ganaj volt, így repült levesbe. Vista64-el azonban semmi ilyen jellegű probléma nem akadt(szintén 4G ram miatt kellett 64bites os).

Xp32 és xp64 közt bazinagy a diff, vista32 és vita64 között viszont alig akad.
    Ha már egyszer xpről váltassz vista-ra és instant 64bitesre, akkor kb fel sem fog tünni...

Vista64 nálam alapból ismerte hálókártyát, és mire ati weboldaláról lehúztam ati drivert, addigra minden ismeretlen hw-hez lehúzta winupdate-ről a legfrissebb whql-es drivert, és feltelepítette :)
  • Akuma
    Szerintem nem kell aggódni amiatt, hogy nem fognak fogyni ezek a kártyák! Márcsak státusszimbólum miatt is... Kitudja, talán mérnöki feladatokhoz nagyon is jól jön a sok memória!
  • dara
    Pontosabban simán 64GiB-ot, trükközéssel ennek n-szeresét. Az asztali Win-ek esetén van csak a 4GiB-nyi virtuáliscím korlát. Egyéb OS-ek esetén más mennyiségnél.
  • tomcsa4
    Mert 32 bites oprendszered van. Alattad beszélik pont:)
  • Szefmester
    "de olyan moncsi meg nincs, ami natívan kezelne ekkora felbontást "

háhááá így járt a tisztelt LCD tulajdonos.. ő és az ő zseniális vékony monitora.. pláne akkor háhááá amikor előjön egy pixelhiba.. lehetőleg a kép közepén..
    én inkább maradok a CRT-nél.. ott nem gond a felbontás szal jöhetnek azok a progik amik megeszik a memóriát a részletesség miatt.. majd veszek alá gépet is:D
  • Oblivion 5
    Nekem most van SLI-be kötve 2 db 8800GT szerintem egy jó darabig még jó lesz^^
    Azt tudjátok h miért nem ismer fel a Vista csak 2 GB-ot a 4-ből DDR-ram ról beszélek, mert SP1 nincs még hozzá ha valaki tudja a megoldást irjon thx
  • Marinov
    Egyszerűen szép az GeForce 9800 GTX... Azt hiszem 2-3 év múlva veszek egyet használtan.
  • Hedgehunter #21
    Ezert talaltak ki a memory remap funkciot a BIOS-ban... Kapcsold be es latni fogja a memoriat akar 8 gigat is..
  • llax
    Nem a grafikus memória miatt lát 3,5GB-ot a 4GB-ból egy 32 bites oprendszer. Ha Akkor is 3,5GB-ot tud használni, ha 64MB-os VGA-t teszel a gépbe és akkor is ha 2GB-osat. Azt a 0,5GB-ot nem a grafikus memória "foglalja le", hanem az a címtartomány a hardverek címzésére van fenntartva (nagyon kicsi része van a gyakorlatban kihasználva).