Érkezõben a 2 GB-os grafikus kártyák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen nem létezik, mert az összes TN(+film) 18 bites. A maradék biteket FRC-vel "keveri" ki. Az overdrive más (a reagálási idõt csökkenti), az ma már minden monitorban megtalálható (jobb-rosszabb megvalósításban).
Meg azt sem, hogy egy CRT sosem lehet annyira éles, mint egy LCD natív felbontáson használva, mivel képtelen a megjelenítendõ pixeleket pontosan megfeleltetni a fizikaiaknak.
"nem csak a crt a hibás"
ezt hogy érted hogy nem csak a CRT a hibás?
annyira mûködik jól a szemem, hogy néha mikor ismerõsök mutatják hogy ilyen meg ilyen szemüvegük van(0,2es 0.3as ilyesmi asszem) akkor pl a 70-80 cmre lévõ kólásüvegen nem tudom elolvasni az apró betût. anélkül tökéletesen.
---===nem csak a crt a hibás===---
Nem adódik hozzá...
ON: Kérdés: A VGA memória hozzáadódhat a ZBrush/3DMax alatt a rendszermemóriához?
Esküszöm hogy veszek inkább 1 TFT-t.Most LG F700B monim van.De veszek inkább 1 normális TFT-t.Kösz a felvilágosítást. :D
Na csõsztök és bocs az OFF miatt.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Nem a akartam a lelkedbe gázolni, de így sikerült. Bármit bámulsz meredetten, legyen az LCD, vagy hímzés minta. Ez a probléma jelentkezik. Ez nem a technológia, hanem az emberi agy hibája. Ha valakit kritikusan érint használjon szemcseppet.
Hogy egy ki "ON" is legyen:
Windows XP Professional, 32bit, 4GB memória, 1GB videómemóriával:
3.25 GB "lát" a rendszer.
Vista Ultimate 64bit, 4GB memória, 1GB videómemóriával:
Megvan a 4GB, illetve VirtualPC-n több mint 2GB-ot ki tudok osztani.
Mindenesetre a linkelt pár cikk elég jól leírja, hogy milyen buktatói vannak/lehetnek az általad említett állítgatásnak.
pl. Hiába engedélyezed bootnál az address space felosztás eltolását, ha a program nem támogatja(és jelzi ezt egy flag-el), akkor az OS nem ad neki többet, mint 2G. Ha pedig kernel address space csökken, akkor azt az erre fel nem készített driverek hibás mûködéssel jutalmazhatják.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Roviden is le lehet irni. 32 biten 4GB-nyi memoria cimezheto meg (2^32). Kell egy kis hely a kernelnek is, tehat megfeleztek a teruletet ket 2GB-os reszre. Ezt lehet egy boot opcioval 3-1 vagy 3.5-0.5 aranyban osztani. Viszont 32 biten 4GB fole nem mehetnek. Maga a winnt kernel kepes 64 biten dolgozni, ebbol regi pentiumokon 36 bitet, uj core-okon 48 bitet tud fizikailag is felhasznalni. (ennyi van behuzalozva) A 2-2GB-os osztas hagyomanya egyebkent a unix vilagbol jon, ahol az elojeles meret (ssize_t) adja meg a legnagyobb kezelheto memoriablokk meretet, ami igy 2^31 lesz.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Szóval vista64 alatt a 32 bites processekre él a 2 gigás limit. 64bites-ekre nem.
Anandtechen van egy komplett 3 részes cikk, ami részletesen leírja, mi miért adott az adott korlát, akit esetleg érdekell:
1: http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3034
2: http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3044
3: http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3060
Nekem is van egy eladó CRT-m 21-es EIZO FLexscan, nagyon jó képe van..Nem érdekel valakit?Bnõdnek Csaba? XD
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Számítógép elõtt jellemzõen 10 másodperc fölött van a két pislogás között eltelt idõ, így a szemszáradásra hajlamosabbaknak már maga a képernyõ figyelése is okozhat fejfájást, szemviszketést."
http://www.vitalmagazin.hu/index.php?szam=28&id=24
Nyilván nem tudományos oldal, de most csak ezt találtam kedves "no comment".
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
\"Don\'t worry, I bring someone back. I promise.\" - Dr. Lawrence Gordon @ Saw
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
A látószög engem sem zavarna, mivel a géphasználati idõm nagy részében (kb. 95%, vagy még több is) elõlrõl nézem a moncsit, úgy meg mindegyik remekel. A suliban kb. 19"-os LCD-k vannak (Acer), és rohadt jó rajtuk dolgozni, minden elfér. Mondjuk, én wide moncsit vennék, mert akkor oldalt nagyobb helyem lenne (csak a b*zi Word 2007-ben kéne bállítani, hogy a papír ne középen legyen, hanem a képernyõ vmelyik oldalához igazítsa, csak eddig sehol sem találtam ezt az opciót), s akkor "munka" közben rendesen tudnék videót nézni. :)
Szegény barátnõmnek 15"-os CRT-je van már vagy 3 éve. 800*600*60 Hz, mert többet nem tud!!! Ki is adtam neki az ukázt, hogy ha nem cseréli le 1-2 éven belül vmi normálisra, én fogom neki. :) Most kapott karácsonyra laptopot, így azon kell dolgoznia - szerencsére a másik gépén szinte már csak nyomtat. :)
Ja, amúgy "kissé" nagyon eltértünk az eredeti tárgytól. :)
PFF!
ez is már a marhaság határát súrolja...
mire használod azt? Crysis 2560-as felbontásba? max arra...
szégyen.
http://www.youtube.com/user/kilipeti
És azt kell mondjam, h kellemeset csalódtam, kész :)
Igen, élénkebbre vannak a színek belõve, de azt is lehet okosítani...nem fog kifolyni a szemed miatta.Én 54-ért vettem egy 22-es LG-t (anno még ennyiért vettem a samsung MB 17colos CRTMET :D vicc..), és max ami nagy hátrány, hogy a láthatósági szög..Na bumm...Kit érdekel?Nem akarom oldalról nézni a monitort a konyhából :) Egyébként, ha bármi infó kell, szólj, segítek :)
Viszont ezt a határt egy Command Line parancsal át lehet írni tetszõlegesre, pl. nekem 3GB most a gépemen a határ. A paracsra rá lehet találni a neten.
Aki szerint sok a videokartyakra a 2 GB ram, annak csak azt mondom, hogy a vista gui-nak 1200p-ben 1 GB kell ahhoz hogy ne lassitsa a gepet az xp-hez kepest. A jatekok csak e folott tudnak dolgozni, vagy a gep lapozgatni fog es lelassul. A lapozgatas soran eloszor rendszer ramba pakol, tehat meg a rendszermemoriank is keves lesz. Viszont egy 1GB-os kartyaval es 2GB ram-mal mar egesz jol elvan. Jatekhoz es komoly munkahoz ennek a duplaja ajanlott.
A 32 bites xp pedig alapbol 2GB-ig kepes a programoknak ramot biztositani es 512MB-ig a kernelnek. A videokartya memoriajabol pedig annyit lat amennyit a driver belapoz a cpu ala. Ha akarjuk ez egeszen 64KB-ig leviheto (vesa 1.0 mod). Kiterjesztett modban maga a 32 bites cpu csalad 36 bitig latja a memoriat, tehat ilyenkor 64GB-ig annyit pakolunk bele amennyit akarunk es a programok is szabadon cimezhetnek 3.5GB-ig.
64 bites vista alatt a memorialimit kimegy a plafonon, viszont aki nem a 64 bites ultimate-et vagy az enterprise server-t vette meg, azt lelimitalja a microsoft, cserebe azert mert nem fizetett eleget.
Legyszi ezt fejtsd ki bovebben, ezmiez?
sathinel: én már a hülye sulis dolgok miatt ültem 4-5 órát egyhuzamban a gép elõtt munkálkodva, a kis CRT moncsim elõtt, és utána úgy éreztem, mintha totálisan kiszáradt volna a szemem. LCD-t nézve (fentebbi "játékos" példa) pedig nem. Szal hosszabb munkára a CRT totálisan sz*r, ez nem vitás. Aki pedig ész nélkül védi, az majd rájön a szódásszifonalj-szemüveg után. :)
"Ésímítás meg minek?"
Ha jól tudom, a DirectX 10.1-ben nem lehet majd kikapcsolni az élsimítást, alap lesz a 4-szeres. Ez persze nem lesz gond, mert mire kijönnek a normális Dx10.1-es karik, addigra a többi megfelelõ alkatrész is meglesz hozzá az asztalomon. :)
Természetesen a TFT-ket is szokni kel és abból is vannak "minõségi" darabok ugye...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A ZBrushnál én is tapasztaltam ezt a gondot.. kell a RAM neki :)csak többet már nem bír el a gép és a win:D
User-mode virtual address space for each 64-bit process:
Limit in 64-bit Windows
2 GB
x64: 8 TB with IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE
Intel IPF: 7 TB with IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
A jelenlegi CRT-met tudásban és képminõségben közelítõ LCD-k olyan 150-800.000 közötti áron kaphatóak csak. Egy szinhelyes ámde csak 20"-os Eizo az 160K, és az még "kicsi".
Épp nem, lévén vista64 alatt is 2Giga a process memória limit.(érthetetlen miért, illetve külön hotfix is van direkt erre, ami a 2 gigás memória limitet ugyan megtartja, viszont valami hiba miatt a videokártya is belezavart valamit ebbe a 2 gigás limitbe, amit ez a fix javít.)
Ezt tudom cáfolni, a gépemben 4 GB -van + 1 GB vga kari és 3,5. -öt lát. Ez a korlát az xp mint oprendszer tulajdonságából ered. Max. 4 g tud címezni, de nem látja belõle a maxot soha.
Most Acer 22" Wide X221WAsd LCD 5ms DVI van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
lcd csak azokat a pontokat frissiti ami tenylegesen valtozik.