384
Hogy ismered hazánk történelmét? Most kiderül! Válaszolj a kérdésekre, és ha sikerül kitalálni, írjál be új feladványt!
-
Csak poénkodok, amikor bevezették a közép- emeltszintű érettségit, akkor csináltak neten ilyen megoldhatlan feladatokat tantárgyakra lebontva. :D -
moor09 #22 Szálasi nem ? -
ki volt Magyarország miniszterelnöke a 2. világháború utolsó napján,vagy befejezésekkor? -
1849. febr. 26-27. Kápolnai csata vezetője!
No Google!:D -
azigen
és mit írtál?
-
Én ezt kaptam érettségin: Jellemezd a pápaság történetét a kezdetektől napjainkig, koncentrálj különösen, de nem kizárólagosan a szociális, politikai, gazdasági, vallási és filozófiai hatásán Európára, Ázsiára és Afrikára. Legyen tömör, velős, egyedi. -
én szeretem a történelmet :) -
Akkor tolok én egyet, utólagos engedelmetekkel. Összetettebb feladat! Mutasd be a magyar rendiség kialakulását uralkodókkal és az általuk tett intézkedésekkel ! -
Vardar #15 Folytatódjon a show. -
Vardar #14 Valami egyszerűt. -
Nem tudom honnan tudtam, valahogy ránéztem és beugrott.
Én most nem tudok kérdezni mert nincs időm átnézni a válaszokat már. -
Vardar #12 Helyes válasz. Honnan tudtad?
Te kérdezel. -
pfúú, én utálom a törit XD -
Vagyis előtte vették el a párizsi békében, de akkor már nem tartozott ide. -
50-ben elvették azt a bizonyos 3 falut Bős-Nagymarosnál ezért akkor kisebb volt. -
Vardar #8 Mikor volt nagyobb Magyarország? 1927-ben vagy 1950-ben? Vagy egyenlő volt? Indoklás is kell. -
ott a pont xD -
Ronny #6 ki tud jobban guglizni? -
Berselius #5 Jó válasz, kérdezhetsz
-
Vardar #4 Szár László. -
Berselius #3 Hát, sajnos nem jó válasz.(Géza I. András nagyapjának volt a bátyja, mellesleg a nagypapáját Mihálynak(?) hívták, itt Mihály idősebb fiáról van szó, tehát I. István unokatestvéréről). -
Géza fejedelem.
még jó topic is lehet ha ráéreznek a többiek :) -
Berselius #1 Lehet, hogy egy picit könnyű...
Ki volt I. András királyunk nagybátyja(apjának a bátyja)?