78
-
okularum #78 Ez a műsor hasonlított arra, amikor David, ill. Dávid Merlini bebetonoztatta magát, és a Dunába engedték. Azon is sokat röhögtem, de ez most, ha lehet még vidámabbra sikeredett. A "Titokzatos Fiatalember"-től, a "Rejtelmes utak Vándorá"-ig, (Ezeket az elcsépelt jelzőket azóta is sokat emlegetjük a családban...) a szereplők mindent megtettek, hogy megállják a helyüket néhány egyszerű bűvésztrükk bemutatásával. Ám az, hogy egy profi tévés csapat olyan bakit megenged magának, hogy K. Zita nem ismeri az órát...! A trükköket már többen bemutatták jobban, sőt sokkal jobban, de nem is ezen van a hangsúly, hanem magán a műsoron, amely olyan apró tényeket figyelmen kívül hagy, hogy több tízezer telefont nem tud 4 telefonos hölgy 30 perc alatt fogadni és, ha Uri G. kb. 1 hete van Magyarországon, mikor volt alkalma ill. lehetősége, hogy az egyik szereplővel olyan mély lelki kapcsolatot alakítson ki, hogy gondolatban tudnak beszélgetni egymással! (Ezt is be lehetett volna mutatni, hiszen egy beépített ember gondolatait nem nehéz kitalálni.) Persze ezt nem láthattuk...
Szóval nagyon tetszett a műsor, de nem azért, mert tényleg jó volt, hanem azért, mert tele volt bakikkal, elszólásokkal, klisékkel, közhelyekkel. Régen nevettünk ennyit. Ha együtt lesz a család, megnézzük a következőt is!
-
willcox #77 Öcsisajt! Ott én azt írtam, hogy nincs egyértelmű bizonyíték rá, az egyelőre csak egy hipotézis, elmélet. Megint csúsztatsz, félrebeszélsz. Ahhoz meg semmi közöd, hogy mihez szólok hozzá, és mihez nem. Úgy látom, hogy az érveid elfogytak, azért huzakodtál ezzel elő, de ez nagyon gyenge dolog volt. Jellemző ez a fajta magatartás az olyanokra mint te (ugye érted?).
Ebben a topicban mindenki elmondta, hogy milyen hülye vagy, erre elkezdtél szélmalomharcot folytatni, meg személyeskedéssel vádolni mindenkit. Kíváncsi vagyok, hogy mikor kezdesz majd el antiszemitizmust is előhozni. -
#76 Tudjuk... fekete lyukak sem léteznek, onnan is távoztál :-D -
willcox #75 Értelmes eszmecserét valóban nem tudtunk folytatni. Ahhoz ugyanis neked is értelmesnek kellett volna lenned. -
#74 Unlak
Kevés voltál egy értelmes eszmecseréhez, try agian, csak ne velem. -
willcox #73 "De ha egyszer magyar származású...még ha felkötöd magad akkor is." - Ez aztán az érvelés! MEGALOL!!!
Annak idején az elhíresült és meghamisított köteles beszéd alapján most azt mondhatnám (szintén meghamisítva), hogy te azt akarod, hogy kössem fel magam. Nem szép dolog! -
willcox #72 Vicces emberke lehetsz.
Szerinted a zsidók Magyarországról származnak? Mindkét szülője zsidó volt. Ráadásul haza is mentek. Uri Geller mitől lenne magyar? Nem kevered te a származást és az állampolgárságot egy kicsit? Amit írtál, az pont illik rád: "Legalább ha belekötsz valami legyél tisztában alapvető fogalmakkal" (ez is zavaros, mert nem valami, hanem valamibe).
"Ja, az FBI és a rendőrség is a filmtrükkök miatt kéri parafenomének segítségét" - ezek csak nevetséges bulvárhírek. Te mindent elhiszel? Látszik, hogy nem alakult ki a kritikai érzéked, álomvilágban élsz.
A zagyva mondatodra bőven elég volt annyit válaszolnom. -
#71 "Uri Geller mellesleg nem magyar, hanem zsidó származású."-osztottad ki ezzel a cikk szerzőjét.
De ha egyszer magyar származású...még ha felkötöd magad akkor is.
Ha neked mindkét szülőd nepáli, és kivándorolnak Mandzsúriába, akkor te egy indokínai származású Mandzsúr vagy.
Legalább ha belekötsz valami legyél tisztában alapvető fogalmakkal.
"filmtrükkről meg még nem hallottál?"
Ja, az FBI és a rendőrség is a filmtrükkök miatt kéri parafenomének segítségét. Keress rá a barátodban, kismillió ilyen estről van hivatalos anyag.
"de egyébként nem lehetséges."
Hát ez igen! Sziklaszilárd érveid vannak, le a kalappal.
Hogy is írtad... ja így --->"Érvelni nem tudsz, de ezt már bebizonyítottad." -
willcox #70 Érvelni nem tudsz, de ezt már bebizonyítottad.
"Szülei, Gellér Izsák és Freud Manci Magyarországról vándoroltak Izraelbe. Anyanyelve magyar" - vagyis zsidók a szülei. Szerinted a Magyarországon élő zsidók héberül beszélnek, vagy magyarul?
Azt nem a cikkíró dönti el, hogy Uri Geller magyar vagy zsidó. "Szép" is lenne, ha egy cikkíró véleménye lenne bármilyen témában a meghatározó.
"tonnányi video van amelyikben parafenomének tevékenykednek" - filmtrükkről meg még nem hallottál?
"Akkor írd le az egész parafenomén témát, ha legalább 1 tehetségessel találkoztál... addig, meg lehetséges nem?" - Ez eléggé zagyva mondat volt, de egyébként nem lehetséges. -
#69 Baromira kezdem unni, hogy csak beleböfögtök a világba és szart se tudtok a témában.
1. "Szülei, Gellér Izsák és Freud Manci Magyarországról vándoroltak Izraelbe. Anyanyelve magyar." VÁGOD????
2. Címezd a cikkírónak, hogy szerinted nem magyar származású, legfeljebb majd ő mondja meg, hogy kár volt ide egy sort is írnod.
"Nem úgy lenne normális, hogy az állításodat bizonyítékkal támasztod alá?"
Ezerszer megbeszéltük már, hogy tonnányi video van amelyikben parafenomének tevékenykednek, meg tonnányi van amiben csalókat lepleznek le.
Akkor írd le az egész parafenomén témát, ha legalább 1 tehetségessel találkoztál... addig, meg lehetséges nem? -költői kérdés volt, válasz szükségtelen.
-
willcox #68 "Ez, hogy jön ide? Ki állította az ellenkezőjét?" - idézet a cikkből: "A műsorban Uri Geller, a magyar származású, világhírű mentalista keresi méltó utódját a magyarok közt...". Vágod?
"Amelyik képes valamire, az nem került ellenőrzött körülmények közé" - vagyis akikkel találkozunk, vagy akiket látunk, az mind szélhámos.
"Ez pontosan úgy lehet igaz, mint ahogy hamis" - ez csak hamis lehet. Valaminek a nemlétét/nemvoltát szükségtelen bizonyítani. Pontosabban mindig egy állítást kell bizonyítani. Te azt állítod, hogy vannak parafenoménok, akik ellenőrzött körülményeket nem vállalnak fel semmit. Ilyen alapon állíthattad volna azt is, hogy létezik a dzsinn a palackból, a hét fejű sárkány, meg mindenféle mesebeli kitaláció. Ha én erre azt mondom, hogy ezek nincsenek, akkor nekem kéne bebizonyítanom, hogy nincsenek? Nem úgy lenne normális, hogy az állításodat bizonyítékkal támasztod alá?
Tudod, a gyerekek hisznek még a csodákban. Valószínűleg azért, mert még nem alakult ki az a kontrollmechanizmus, ami szét tudja választani, majd szeparálni az őket ért információkat. A gyerekek sok mesét hallanak/látnak, és persze emellett a való világgal is szembesülnek. Normális estben már általános iskolás kortól egyre erősebben érvényesül a kontrollmechanizmus, és a felnőtté váláskor már teljesen a helyükre kerülnek a dolgok. Nálad ez nem következett be, lehet, hogy nem is fog, sok ilyen ember van. Ha nem lennének ilyenek, akkor a szélhámosoknak felkopna az álla, és kénytelenek lennének valami tisztességes munkát végezni... -
#67 Egy bizonyíték van: Ha a saját szemmeddel látod 5 centiről.
Addig ti csak lehurrogni tudtok, mert zéró a tapasztalatotok. -
homeless #66 "Ez pontosan úgy lehet igaz, mint ahogy hamis. Nulla a bizonyíték."
Nehogy már nekünk kellejen bebizonyítani, hogy kamu. Az bizonyítsa be az igazát aki azt állítja, hogy parafenomén. Ha már korábban szóbajött a ManBearPig(south park), ami egy ember, egy disznó, meg egy medve keresztezéséből jött létre, akkor bizonyítsd már be, hogy nem létezik? Nem tudod bebízonyítani? Aha, akkor a te logikád szerint létezik, mert nem tudtad bebizonyítani az ellenkezőjét. Vagy bizonyítsd be, hogy nem tudok repűlni. Nem tudod? Hú de fasza, akkor tudok repűlni... -
bela35nj #65 én abban a szállodában dolgozom,ahol megszállt és szerencsém volt talizni vele.elég szkeptikus vagyok az ienekkel.de azert mint autogramm vadász készültem egy kanállal.alá is irta de elötte azt mondta meggörbiti nekem.15 centiröl néztem és meg kell mondanom hihetetlen volt.meggörbitette majd lerakta az asztalra elövette az alkoholos filcet közben rámszólt hogy figyeljem,és valóban az asztalon magátol még mindig görbült a kanál.aláirta.szimpatikus volt.ennyi ja ezt még tegnap irtam csak a regem nem élt még -
#64 Az adatlapot legalább kitöltöttem, nektek még az sem ment, csak ismeretlenül flamelni. Grat.
"Uri Geller mellesleg nem magyar, hanem zsidó származású."
Nem mondod? Ez, hogy jön ide? Ki állította az ellenkezőjét?
"Konkrétum kell? Elég konkrétum neked az, hogy ellenőrzött körülmények között mindegyik parafenoménnak elfogyott a tudománya, és csak a nagy parázás (fosás a lebukástól) maradt? Szélhámos mindegyik."
Vagy nem. Amelyik képes valamire, az nem került ellenőrzött körülmények közé.
Ez pontosan úgy lehet igaz, mint ahogy hamis. Nulla a bizonyíték.
-
#63 Legálább képes voltam érdemben hozzászólni a témához és nem kezdtem el leoltogatni a másikat. Tőletek a témában sok értelmes mondatot nem sikerült olvasni, csak a beszólogatás ment. Ne csodálkozz, ha visszavágnak.
"Olyan sötét vagy mint a vakond belső zsebe."
Az nem vakond, hanem vakondok. --->Wikipedia: vakondok (többes szám: vakondokok)
Sokat kell még tanulnod... nekem dumáltok? Egy egész magyar mondat sem, megy.
Személyeskedni én is tudok, ahhoz nem kell ész. -
SSeth #62 Papi!
Nem értem mi bajod a hozzászólással.
Nem veszed észre, hogy Te vagy az aki a forgalommal szemben halad?
Te az elejétől fogva akkora marhaságokat hordasz össze, hogy az hihetetlen.
Én reméltem, hogy nem gondolod komolyan. De mégis. Kiröhögteted magad.
Blikken nőttél fel? Olyan sötét vagy mint a vakond belső zsebe.
Téged tényleg mutogatni kellene... -
willcox #61 Ennyi idős korodra benőhetett volna a fejed lágya (már ha igaz az adatlapod).
Konkrétum kell? Elég konkrétum neked az, hogy ellenőrzött körülmények között mindegyik parafenoménnak elfogyott a tudománya, és csak a nagy parázás (fosás a lebukástól) maradt? Szélhámos mindegyik.
Uri Geller mellesleg nem magyar, hanem zsidó származású. -
#60 "Tudod mi az, hogy értelmesen vitatkozni? segítek:"
És ezt nekem írod? Nem veszed észre, hogy elejétől fogva megy a leszólás, pusztán azért mert valaki mer "hinni" és közvetve volt tapasztalata a témában? -
#59 "te meg gondolkozz el alaposan azon, hogy ő kifejtette a véleményét a te állításoddal szemben "
Hol "Salamon", hol?!
Ja, ez egy állítás? Nem inkább személyeskedés? ---> "Téged mutogatni kéne.
A sztoridról meg csak annyit, hogy az unokatestvéred (ha egyáltalán nem te találtad ki a történetet) valószínűleg tudta, hogy az ilyen történeteket kajálod, és jól beetettek téged. Azóta is rajtad röhögnek." -
GVG #58 ja és az újreg dolog elég relatív mert te is újrekk vagy egy nálad korábban regisztrált szemében;) De nyugodtan legyen nagy az arcod a monitor előtt ülve... -
GVG #57 te meg gondolkozz el alaposan azon, hogy ő kifejtette a véleményét a te állításoddal szemben és erre te csak azzal tudtál reagálni, hogy felhoztad azon semmiséget ki mikor regisztrált. És mivel ennek semmihez semmi köze nincs már látom csak az idejét vesztegeti az aki leáll veled értelmesen vitatkozni...
Tudod mi az, hogy értelmesen vitatkozni? segítek:
-észérveket, megalapozott állításokat használsz
-nem sértegeted a másikat gyenge leszólásokkal
-elfogadod ha a másiknak valamiben igaza van és nem erősködsz tovább mikor már magad is belátod mekkora baromságot mondtál
Ja és látszik, hogy eléggé érzékenyen érint mások véleménye mert csak oda nem illő megjegyzésekkel tudsz válaszolni kedves parafenomén barátom. -
#56 Olvass már vissza ki kezdte a leszólogatást... te se menj Mathias Rex-nek ^^ -
GVG #55 sztem ne is foglalkozz vele;) magát jellemzi az aki azért szól le valakit mert később regisztrált -
#54 Jelszóemlékeztető... nice try.
Gondolom banoltak személyeskedésért... nem lep meg. -
willcox #53 Nem hazudok, okostojás. Ez nem az első nickem. Meghalt az előző gépem, és a jelszóra nem emlékeztem, ezért kellett ismét regisztrálnom. -
GVG #52 és arra nem gondolsz, hogy ugyanazok az emberek csinálják a saját leleplező videójukat is?;) és úgy állítják be mintha teljesen valótlan lenne és elterelik az igazi csalás módjáról az emberek gondolatait...
szerinted egy videóban a valóságot látod? hát nem igazán, nézd meg ezt és nagyon meglepődszcolor changing card trick -
#51 A csalókat leleplező videók is alacsony felbontásúak, tehetek én róla, hogy a youtube, videobomb meg az indavideo ilyen? Nem.
Pontosan annyira vagyok képes bebizonyítani a parafenomének létezését, mint ti az ellenkezőjét. Tehát éppen úgy lehet baromság, mint valóság. Elzárkózni valami elől, amit nem tapasztaltunk és nem ismerünk, eléggé korlátolt gondolkodásra utal.
-
GVG #50 te meg magyarázd el az ilyen igazi parafenoménok miért csak alacsony felbontású pixeles videókat raknak fel a netre (nem telik jobbra?!-nem hinném) ,ráadásul nem is valami nevesebb oldalra hanem az internet legeldugottabb részeire -
#49 "Már nem azért, de mégis mi a picsát keresnek a TV-ben, ha nem épp felhívják magukra a figyelmet?"
"Te ugye a jézuskában és a húsvéti nyúlban is hiszel?"
Ne vágd magad alatt a fát... -
Yv@n #48 Viccesen hangzik ez épp tőled :) -
#47 Értelmes hozzászólást nem sikerül kiprésselni mi? -
#46 Regisztráció időpontja: 2008. 02. 07.
Idejársz hazudni? -
SSeth #45 Igen én is láttam ezeket a filmeket. Viasaton ment esténként nem? Már nem is emlékszem pontosan. Frank a látnok nyomozó ugye?
Én nem hiszek a mágiában? Én???
Dehogynem! MMORPG-ben is csak mágus karakterrel vagyok!
És varázsolni sem szégyellek vele! Frostbolt-ot, fireblast-ot.. amit csak akarsz.
De a való életben pajtás? Ne viccelj...
Menjél el szépen orvoshoz. Nem lesz könnyű, de meg fog gyógyítani.
Ha meg esetleg nem akkor olyan helyre kerülsz ahol ezeket természetesnek veszik.
Szép nagy épület -néha fehér ruhás angyalkák pirulákat hoznak- és ott lesz sok-sok híresség akikkel lehet beszélgetni.
Julius Caesar, Napoleon, az egész Jedi tanács, a burkus király, a tini nindzsa teknőcök és Szecska mester. Szerintem már nagyon várnak...
-
willcox #44 Nem vagyok egyáltalán új. Régebben járok ide, mint te.
Kezelésre meg inkább te szorulnál, Münchausen! -
#43 Mi van újrekk? Hozzám beszélsz vagy elgurult a gyógyszer?
Keresd szépen... szimat -
willcox #42 Téged mutogatni kéne.
A sztoridról meg csak annyit, hogy az unokatestvéred (ha egyáltalán nem te találtad ki a történetet) valószínűleg tudta, hogy az ilyen történeteket kajálod, és jól beetettek téged. Azóta is rajtad röhögnek. -
Inquisitor #41 Terry Pratchet írta viccesen egyik könyvében, hogy az ember 10%-át használja az agyának, a többi 90% meg azzal van elfoglalva, hogy ne vegye észre emberünk a furcsa dolgokat meg ami nem illik a világképébe. ;)
A telekinézisről nincsenek személyes tapasztalataim, ámde volt egy kollégám, aki körül bonyolultsági sorrendben bedöglött sorra az összes elektromos berendezés. persze amikor szólt előre, akkor kinevettük, na de késöbb ... azért van pár érdekes dolog a világban. -
homeless #40 Vannak az embereknek természetfeletti képességeik, pl valaki elhúz a farkával egy kamiont meg ilyenek. Uri Geller ha jól tudom keresett olajat is és ebből szedte meg magát nem a kanálhajlításból. Ez a képessége még hihető is, mert lehet, hogy érzékenyebb az ilyen energiákra mint az átlag. A disznó is megtalálja a szarvasgombát. De a kanálhajlítás 100% hogy kamu. Meg a telekinézis is kamu. Akik ilyenekben hisznek állandóan azzal jönnek, hogy az ember az agyának csak kis %-át használja ki. De ebből miért következik az, hogy a maradák % kanálhajlítgatásra meg repülésre van fenntartva? Szerintem akárhány %-át használnánk ki az agyunknak akkor se tudnánk a testünkön kívül tevékenykedni. Szerintem annyi lenne, hogy több dolgot megjegyeznénk, meg meggyógyítanánk magunkat, szóval kizárólag csak a saját testünkre lenne hatással. De ez csak az én elméletem. -
bobi64 #39 persze hogy él a király! csak nem elvis az, sőt nem is jimmy. remélem nem jön be ez az uri geller show. 15 éve már szélhámoskodott itt eltűnt emberek keresésével aztán semmit nem talált, csak az okkultizmust terjesztette sajnálatos módon. roppant káros a tevékenysége. sajna sok ember tönkrement már agyilag az ilyen dolgok piszkálása, próbálgatása miatt.