74
  • Tikal #74
    ez mekkora fos film, tényleg ugy lett vége ahogy vagy csak egy röviditett vágott verziot néztem? miért nem lehet befejezni egy filmet rendesen, ja mert gyeekeknek készült? :)
  • Deryck
    #73
    "korlátozott értelmi képességű amerikai dedósoknak" - miért?? nem értem mi volt ebben a filmben olyan őrítően szar...xP
  • winnie
    #72
    ha nem érted, hogy mi a bajuk, olvasd el. leírták. sokan. egyszerűen az, hogy korlátozott értelmi képességű amerikai dedósoknak szól. neked tetszett, másnak nem, naddolog.
  • Deryck
    #71
    pff... nem értem mi a bajuk egyeseknek ezzel a filmmel. attól h pár scifi-buzi nem bír végignézni egy filmet, amiben nincsenek vulkániak attól még lehet jó film. igaz kicsit úgy éreztem, h gyorsan fejezték be a végét, de valószínűleg, azért hagytak mindent "állva", h folytatni tudják. ennyi.
  • undeREGo
    #70
    Nem tudom hogy lehetne erről a filmről építő jellegű kritikát írni, hisz nyílvánvaló, hogy nagyon rossz :) könnyed, délutáni alvós film :D
    Apropó, senki nem említette meg a Napfény című filmet, amit Danny Boyle rendezett...nah, szerintem az egy jó film ;)
  • Rundstedt17
    #69
    egyetértek a cikkiróval kaki,gyerekekneknek király
  • Ragnar360
    #68
    Jézusom ,h lehet ilyen ellenszenves kritikát írni.

    Szerintem nagyon jó film, érdekes, elgondolkodtató, izgalmas és nem lerágott kliség.Nekem nagyon bejött várom a folytatást.
  • K Ace
    #67
    Nono az űrodüsszeiát nem fikázni. Talán a valaha látott legjobb sci-fi film.
  • giga123
    #66
    Nem olyan rosz film Bár kicsit akció dúsabb lehetett volna mert nincs benne sok harc.csak a végén.
  • Balogh G
    #65
    Hatalmas kedvencem, vagy 10x olvastam!
  • Kagemusha
    #64
    A.C. Clarke konyvebol S. Kubrick altal keszitett film az etalon a sci-fi filmek vilagaban, minden mas csak jelenthet neki!
  • Kagemusha
    #63
    Neked fogalmad sincs a sci-fi-rol!
  • arty
    #62
    feliratos amerikai sci-fi, 88 perc, 2008

    ezek alapján sejthető volt, h bugyuta (PG-13!!!!!!!! könyörgöm állandoan gyerekfilm szintre kalibrál mindent hollywood...), szar, igénytelen 'scifi'

    azért kell PG13 besorolás, mert h a tinik mennek csak moziba, az idősebbek nem ... és kaszálni szeretnének. de én pont azért nem járok már moziba, mert egy AVP is PG13 !!! :(
  • Randal
    #61
    Igaz. Sci-fin én most az űrös filmeket/könyveket/sorozatokat értettem. De PKD valóban sci-fi író:)
  • narumon
    #60
    Mondjuk a cikkió védelmében annyit, hogy néhány éve tényleg csak folyamatosan a szart öntik ránk, nekem is jól meg kéne gondolni ha egykét pozitiv kritikát szeretnék irni. Sajnos ez van, messiásként várok már egy normális és élvezhető filmet :(
  • azirafael
    #59
    Bőnyállal elmegy. Én jól szórakoztam.
  • Bret
    #58
    Mindig szerettem a scifit.
    De ez hihetetlenül elszarták.
  • cateran
    #57
    Philip K. Dick mióta nem sci-fi iró? Vagy lemaradtam valamiról?:S (lásd: Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal és a film belőle-> Szárnyas Fejvadász vagy A Scanner Darkly->Kamera által homályosan!)
  • enebali
    #56
    Mikor lesz DVDSCR??? Ami eddig fenn van mind fake.
  • lambda5
    #55
    Azt én is nagyon várom.
    A 2001-ről már leírtam máshol a véleményem...
    A Sci-Fi pedig, mint minden műfaj, változik... sajnos legtöbbször korcsosul, vagy áldozatául esik a "trendi" életfelfogásnak ...
  • Unas
    #54
    Cyberpunk 2020! Éljen a szerepjáték!
  • Unas
    #53
    Ha már ennyire lehúzták, csak megnézem. Majd hiszem ha látom.
  • DonMaros
    #52
    Én még nem néztem meg a filmet de azza egyet kell értenem hogy a scifi tényleg döglődig mostanság. Cameron bácsiban én is nagyon reménykedem, Ő még azon kevés rendezők közé tartozik szerintem akinekból való meggazdagodás helyett az a célja hogy jó filmeket készítsen (persze attól még a pénz neki is kell hehe)
  • Randal
    #51
    A Mátrixnál gondolom arra a jelenetre gondolsz, amikor Neoék bemennek az irodaházba kiszabadítani Morpheust.
    Ugye az a világ virtuális, szóval az, hogy fegyverekkel mennek be, csak egy ábrázolása annak, hogy behatoltak a rendszerbe. És nem lopakodva:D
    Lásd még William Gibson műveit a cyberpunk műfajában:)
    Nem éppen sci-fi, de pl. Philiph K. Dick is elgondolkodtató:)
  • Blasta
    #50
    :)))))))))
    Ott a pont.
  • Inquisitor
    #49
    Majd meglátjuk, Cameron bácsi nagyon esküdözik, hogy az AVATAR-ral újraéleszti a Sci-Fi műfajt. Meglátjuk. Ez nem zárja ki, hogy lesz benne jó pár agyatlan akciórész. Elmúlt évtizedekben felnevelődött, TV-n szocializálodott, magas ingerküszöbös emberek miatt ez sajnos szükséges.
  • L3zl13
    #48
    Én sci-fi téren jelenleg csak a Randevú Ramaval-ban bízom... (Remélem nem b@sszák el.) De az meg csak jövőre jön.
  • Hoz_Hun
    #47
    Nekem ez a film tetszet. Jó kikapcsolódás volt. Kár hogy Viktor (ezt is) jól lehúzza.
    Mondjuk mit várjak attól akinek a filmorgazmus csúcsa a Golyózápor (heh és ez talán nem bántóan alacsony értelmi szintre kalibrált film kedves Viktor?) meg a Híd Terabithia földjére.
  • #46
    …és ha már Plan 9, látta-e valaki a Big Meat Eatert? http://www.youtube.com/watch?v=Yuw10kiT4T0&feature=related
  • #45
    A klasszikus sci-fi filmes műfajként szerintem halott Amerikában. Egész egyszerűen nem lehet vele megtölteni a mozikat, ha nem elég pörgős. Éppen ezért a műfaj változásokon megy át.
    Ha megnézitek a mostani sci-fihez sorolt alkotásokat, akkor már a koncepciójukban felfedezhetitek a kidolgozatlanságot.
    Ott van például ez az értelmetlen kapálózás a Mátrix-ban: az egyetlen ember, aki gyakorlatilag megkérdőjelezte ennek a szabadságharcnak az értelmét, egy áruló volt, aki rövid úton jólétre szenderült, pedig komoly dilemma előtt álltak mindannyian. Az meg hogy „hackerek” fegyverekkel lépnek be a főbejáraton, hogy megmentsék az éppen bruteforce-szal feltörés alatt lévő társukat, egész egyszerűen blőd. Bár szerintem jó film a maga nemében, mert a kritikusait gondolkodásra serkenti.
    A Pitch Black-ben, amit ugyan mindig szívesen végignézek, ordítanak a hibák mind biológiailag mind világítástechnikailag Az operatőr viszont megtette a dolgát.
    Star Wars 4-6: Ezeken nőttem fel és imádtam őket, de azok az űrhajók úgy manővereztek az űrben, mintha a világűrnek akkor még lett volna atmoszférája, pláne, hogy a hangok is milyen jól terjedtek benne.

    Komolyan, mi baj lenne a 2001-gyel? Az egyik legjobb a műfajban! Ja, hogy vontatott? Persze, volt ismerősöm, aki az előemberes jeleneteknél feladta, azok akik meg nem, elaludtak a dokkolásnál a Holdon. Szóval vontatott. A Solaris I-II is az.
    Esetleg látta valaki a Fehér Bolygót? Hosszúak, így van idejük belekényszeríteni téged abba a légkörbe, majd magadra hagynak a gondolataiddal. Miért lenne ez rossz?

    Egyébként optimista vagyok, a sci-fi fénykorára ugyanúgy jellemző volt a rengeteg oda nem sorolható film is, mint Ed Wood hírhedt Plan 9 From Outer Space című meg nem mondom micsodája
  • feamatar
    #44
    én nem hiszem, hogy meg fogom nézni, mert már a trailerből iszonyat gyengének tűnt. Nem az számít, hogy mennyire agyas vagy agyatlan egy film, hanem hogy mennyire tudja hihetően eladni a légkört amit teremt, tehát mennyire felel meg a saját realitásának. Néha persze a gagyi és a jó közt keskeny a határvonal(ilyen film szerintem pl a Shoot'em up vagy mint most a Rambo kritika esetében is). Számomra ez a film egyértelműen a gagyi érzést árasztotta magából, valahogy nem érzem hogy a saját korlátaik közt a karakterek és környezetük úgy viselkednének ahogy a vásznon teszik, nem hiteles a film a saját világában.

    [off: azt mondjuk nehezen értem meg hogy egy Blade Runner szintű filmben valaki csak a filmzenéjét említse pozitívumnak...]
  • Randal
    #43
    Ejha. Látom a smileyt mint olyat nem ismered. Ne haragudj, de én a Csillagkaput mint sorozatot nem tartom túl jónak. Nem fosnak írtam, mint ahogy te némelyiket, hanem azt írtam nem tartom túl jónak. Érzékeled a különbséget? Nem taposok bele kicsiny lelki világodba, hanem tiszteletben tartom a véleményed, de ha ilyen szinten fogalmazol.
    Esetleg láttad te a lentebb írt neveket amiket felsoroltam? Vagy kifelejtettem volna valakit (Asimovot például, de azt direkt, mert nem sok dolgot olvastam tőle)?
    Vagy szerinted ezek az illetők nem meghatározóak a sci-fi terén?
  • solikka
    #42
    Nagyeszűek...már 20 éve sem lehetett teljesen eredeti ötlettel előállni történet terén mert már annyi féle volt. Miért baj az ha egy film más filmekre hasonlít? Nem az a lényeg hoghy jó legyen a film? Szánalmasak vagytok....(tisztelet a kivételnek)
  • BaliBoy
    #41
    Bocsi nagy tudású barátom, én olyan hülye vagyok, hogy nem tudom mi a sci-fi.....
    A Csillagkapuval nem tudom mi bajod van. Ha az nem Sci-fi akkor neked nincs fogalmad róla, hogy mi is az.
    Az, hogy én véleményt nyílvánítok vmiről az had legyen már az én jogom. Akkor is ha a véleményem az adott filmekről nem pozitív hanem negatív. Amúgy sem értem a felháborodásod mivel nem téged ócsároltalak, hanem az általad leírt filmeket.
  • Darth Sith
    #40
    megnéztem, ritka szar film volt, tucatnyi logikai hibával. Hogy lehet ilyet készíteni?
  • Randal
    #39
    BaliBoy: Azért ugye tudod a sci-fi szó mit jelent?:D A 2001 Űrodüsszeiát könyvben ajánlatos olvasni, a 2010 pedig filmként is jó. A Matrix trilógia se rossz mint akciófilm, elméleti szinten se rossz, bár inkább koppintás (One point O című film).
    Csillagkapu mint sci-fi? Hmmm. Érdekes elgondolás. Maradjunk inkább annyiban, hogy ne fosozd le az általam kedvelt, de általad nem szeretett filmeket/sorozatokat és én sem teszek hasonlóan. Bár eddig se tettem.

    Firefly mint sorozat esetleg?

    Ja, és ajánlanám Stanislaw Lem, Arthur C. Clarke, Frank Herbert műveit sci-fi terén.

    A K-Pax pedig annyiban kapcsolódik a sci-fihez mint az Event horizont.

    Szóval mégegyszer kérlek, hogy tartózkodj az ócsárolástól, mivel senki sem tette ugyanezt...
  • BaliBoy
    #38
    Nálam a Sci-fi egy Csillagokháborújánál (első sorban az 4-6. rész), Csillagkapu, vagy ha nem is igazán sci-fi, de a K-pax is nagyon jó elsősorban azok miatt az elméletek miatt amik nem szokványosak egy sci-fiben (adios-aloha :)), vagy ha ide lehet sorolni akkor a Matrix trilógia, Children of Men, elvont filmek közül a Forrás vagy sorozatok közül a B5, Stargate, Battlestar...

    De pl. az Event Horizont amit csak azért sorolnak a sci-fikhez mert az űrben játszódik, de valójában egy fos, semmi mondanivalós horror, vagy a Starship Troopers amiről az első fél óra után azt hittem, hogy egy sci-fi-vígjáték aztán a film végére inkább arra jutottam, hogy ezt komolyan gondolhatták, csak vagy a színészek, vagy a forgatókönyvírók voltak alkalmatlanok arra, hogy vmi komolyat összerakjanak. A 2001 Űrodüsszeiát már nem is említem... az vmi borzalmas volt.
  • Randal
    #37
    Látod, ebben pont nem értünk egyet:)

    Inquisitor és kalapos01: A Starship Troopers nagyon régen láttam már, szal sorry ha valamit elfelejtettem. Ha jól emlékszem volt második része is, amiben az egyetlen pozitívum számomra a csaj volt:) Nagy rakás... volt sajna az egész:(
  • Molnibalage
    #36
    A Szárnyas fejvadász hihetetlenül ócska film szerintem. A zenéje az jó egy-két helyen azt passz.
  • Inquisitor
    #35
    Aki picit is figyel, annak nyilvánvaló, hogy szól valamiről a Starship Trooper, az is miről, de maga a készítők nyilatkozták, az ifjú titán szinészpalántáknak SEM esett le.