Hipervándor - Scifi szigorúan 12 éven aluliaknak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Apropó, senki nem említette meg a Napfény címû filmet, amit Danny Boyle rendezett...nah, szerintem az egy jó film 😉
Szerintem nagyon jó film, érdekes, elgondolkodtató, izgalmas és nem lerágott kliség.Nekem nagyon bejött várom a folytatást.
Ati
ezek alapján sejthetõ volt, h bugyuta (PG-13!!!!!!!! könyörgöm állandoan gyerekfilm szintre kalibrál mindent hollywood...), szar, igénytelen 'scifi'
azért kell PG13 besorolás, mert h a tinik mennek csak moziba, az idõsebbek nem ... és kaszálni szeretnének. de én pont azért nem járok már moziba, mert egy AVP is PG13 !!! 😞
Forza.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
De ez hihetetlenül elszarták.
A 2001-rõl már leírtam máshol a véleményem...
A Sci-Fi pedig, mint minden mûfaj, változik... sajnos legtöbbször korcsosul, vagy áldozatául esik a "trendi" életfelfogásnak ...
...Szürkék vagyunk! Félúton állunk a fény és az árnyék között...
Ugye az a világ virtuális, szóval az, hogy fegyverekkel mennek be, csak egy ábrázolása annak, hogy behatoltak a rendszerbe. És nem lopakodva😄
Lásd még William Gibson mûveit a cyberpunk mûfajában😊
Nem éppen sci-fi, de pl. Philiph K. Dick is elgondolkodtató😊
Mondjuk mit várjak attól akinek a filmorgazmus csúcsa a Golyózápor (heh és ez talán nem bántóan alacsony értelmi szintre kalibrált film kedves Viktor?) meg a Híd Terabithia földjére.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ha megnézitek a mostani sci-fihez sorolt alkotásokat, akkor már a koncepciójukban felfedezhetitek a kidolgozatlanságot.
Ott van például ez az értelmetlen kapálózás a Mátrix-ban: az egyetlen ember, aki gyakorlatilag megkérdõjelezte ennek a szabadságharcnak az értelmét, egy áruló volt, aki rövid úton jólétre szenderült, pedig komoly dilemma elõtt álltak mindannyian. Az meg hogy „hackerek” fegyverekkel lépnek be a fõbejáraton, hogy megmentsék az éppen bruteforce-szal feltörés alatt lévõ társukat, egész egyszerûen blõd. Bár szerintem jó film a maga nemében, mert a kritikusait gondolkodásra serkenti.
A Pitch Black-ben, amit ugyan mindig szívesen végignézek, ordítanak a hibák mind biológiailag mind világítástechnikailag <#vigyor0>#vigyor0> Az operatõr viszont megtette a dolgát.
Star Wars 4-6: Ezeken nõttem fel és imádtam õket, de azok az ûrhajók úgy manõvereztek az ûrben, mintha a világûrnek akkor még lett volna atmoszférája, pláne, hogy a hangok is milyen jól terjedtek benne.
Komolyan, mi baj lenne a 2001-gyel? Az egyik legjobb a mûfajban! Ja, hogy vontatott? Persze, volt ismerõsöm, aki az elõemberes jeleneteknél feladta, azok akik meg nem, elaludtak a dokkolásnál a Holdon. Szóval vontatott. A Solaris I-II is az.
Esetleg látta valaki a Fehér Bolygót? Hosszúak, így van idejük belekényszeríteni téged abba a légkörbe, majd magadra hagynak a gondolataiddal. Miért lenne ez rossz?
Egyébként optimista vagyok, a sci-fi fénykorára ugyanúgy jellemzõ volt a rengeteg oda nem sorolható film is, mint Ed Wood hírhedt Plan 9 From Outer Space címû meg nem mondom micsodája <#vigyor2>#vigyor2>
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Esetleg láttad te a lentebb írt neveket amiket felsoroltam? Vagy kifelejtettem volna valakit (Asimovot például, de azt direkt, mert nem sok dolgot olvastam tõle)?
Vagy szerinted ezek az illetõk nem meghatározóak a sci-fi terén?
A Csillagkapuval nem tudom mi bajod van. Ha az nem Sci-fi akkor neked nincs fogalmad róla, hogy mi is az.
Az, hogy én véleményt nyílvánítok vmirõl az had legyen már az én jogom. Akkor is ha a véleményem az adott filmekrõl nem pozitív hanem negatív. Amúgy sem értem a felháborodásod mivel nem téged ócsároltalak, hanem az általad leírt filmeket.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Csillagkapu mint sci-fi? Hmmm. Érdekes elgondolás. Maradjunk inkább annyiban, hogy ne fosozd le az általam kedvelt, de általad nem szeretett filmeket/sorozatokat és én sem teszek hasonlóan. Bár eddig se tettem.
Firefly mint sorozat esetleg?
Ja, és ajánlanám Stanislaw Lem, Arthur C. Clarke, Frank Herbert mûveit sci-fi terén.
A K-Pax pedig annyiban kapcsolódik a sci-fihez mint az Event horizont.
Szóval mégegyszer kérlek, hogy tartózkodj az ócsárolástól, mivel senki sem tette ugyanezt...
De pl. az Event Horizont amit csak azért sorolnak a sci-fikhez mert az ûrben játszódik, de valójában egy fos, semmi mondanivalós horror, vagy a Starship Troopers amirõl az elsõ fél óra után azt hittem, hogy egy sci-fi-vígjáték aztán a film végére inkább arra jutottam, hogy ezt komolyan gondolhatták, csak vagy a színészek, vagy a forgatókönyvírók voltak alkalmatlanok arra, hogy vmi komolyat összerakjanak. A 2001 Ûrodüsszeiát már nem is említem... az vmi borzalmas volt.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Inquisitor és kalapos01: A Starship Troopers nagyon régen láttam már, szal sorry ha valamit elfelejtettem. Ha jól emlékszem volt második része is, amiben az egyetlen pozitívum számomra a csaj volt😊 Nagy rakás... volt sajna az egész😞
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha nem cseszik el vagy csak félig, akkor is százszor jobb lesz a Jumpernél. 😊
Az Event Horizon mint horror volt jó😊 A maga idejében nagyon jó film volt, és még most is bejön. A vége pedig nagyon nagy csattanó😊
Amerikai Solaris: Lehet, hogy szeritned gyenge, de magának Lemnek ez tetszett jobban mint az általa Bûn és Bûnhõdésnek titulált Tarkovszkij féle😛
Starship Troopers: Most egy szereplõ miatt utálni ezt a remek filmet? Eszméletlenül poénos és csak harc van benne, meg jó csajok😊 Nem az a mélyenszántó film, de ezért szeretem ezt az alktoást😊
BaliBoy: Említs meg párat ami neked tetszik, ha már szerinted ezek közül mind fos.
Itt a legtöbb ember olyan iszonyat nagy entellektüel, hogy csak fennkölt filozófiai gondolatokkal bélelt filmeket néz, és ha ne adj isten megnéz egy látványfilmet, egybõl mentegetõzni kezd.Mintha olyan marha nagy szégyen lenne.
Azt meg aztán végképp nem értem, hogy egyesek miért verik az asztalt.IQ mínuszos?Most komolyan, mit vártál?Szerintem aki a trailerek és az egyéb elõzetesek alapján teljesen más filmre számított, az csakis magát okolhatja.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Szerény személyem szerint megnézek bármilyen filmet, de fogjon meg a sztori. (pl:A forrás (The Fountain), amire azt mondom hogy kib*szott sz*r).
Viktornak pedig annyit, próbáljon meg filmkritikus kézzel írni, és hagyja otthon a hétköznapi valóját, mert már marhára idegesítõ, hogy majdnem minden filmrõl írt kritikája egy nagy kula. Vagy inkább mondjon LE!
Gépem:-Intel Core2Duo E8400, -Gigabyte GA EP35-DS3, -Gainward HD4850 512MB DDR3, -Geil Value 4096MB DDR2 800Mhz, -NEC 7200S DVDR, -Samsung 500Gb 16Mb -Cooler Master Elite case
Beültem erre a filmre is és rögtön az elején sziven ütött, hogy a film még a legalapvetõbb ötletet is ellopta-plagizálta.
A történet szerint a fõszereplõ - síkhülye és önzõ - majdnem vízbefúl, amikor teleportál.... És errõl azonnal beugrott Alfred Bester: Tigris!Tigris! címû zseniális mûve amelybõl kiloptak mindent a készítõk. Így csak undorral és haraggal - no meg a befizetett pénz miatt - néztem végig. Rettenetesen silány film, ahol a fõszereplõ barátnõje is méltó sötétséget képvisel a sötét oldalról. Nem utolsó sorban pedig iskolapéldája annak, hogy hogyan csináljuk IQ minuszos filmet.
Ajánlom mindenkinek a könyvet. Többször elolvastam már és sokadik olvasásra is messze magasabb élményt nyújt, mint a film akár egyetlen részlete is.
Tigris! Tigris!<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>