Negroponte - jön a 0 dolláros laptop is
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Vagyis, asszem inkább kivárom a -2000 dollárosat.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ugyanakkor lehet "látszat" piacot meg kapitalizmust is csinálni, lásd pl magyar autópálya tenderek, amiko úgy irják ki a pályázatot hogy csak egy induló felel meg neki, és ha esetleg még valamelyik igy is nagyon igyekeznek, akkor meg úgy irják ki hogy a kiirást követõ 3. napon le kell adni egy 20 ezer oldalas pályázatot... (amit nyilván senkise tud elkésziteni aki nem jutott hozzá "alternativ" módon hónapokkal korábban)
Szóval ilyen ez a privatizáció.
Virslee:
A komunizmus egy másik rendszer volt. ott se volt ingyenes semmi. De azért ami pl budapesten infrastruktúra van (és ide értve a lakásokat is), annak szinte a 80%a a komunizmus idején épült, minimális adósággteherrel az országgal számára és óriási állami vagyonnal.
Aztán jött itt is a drágalátos vérnélküli rendszerváltás, aminek következményeképp az állami vagyon "elveszett", az államadóságg az 1000x-re nõtt, és minimális mennyiségü új dolog épült. (max autópálya, de cserébe az ország összes útja járhatatlan lett annyira kátyús...)
Szóvan bonyolult dolgok ezek, mindent lehet jól emg rosszul csinálni, az a baj hogy itthon sajnos még a legjobb dolgokat is a legrosszabbul valósitják meg.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Ez demagógia! És ha az államnak fizetsz sarcot, akkor nem vagy megsarcolva? Dehogynem. A kommunizmusban se volt ingyenes semmi.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Csak az a baj, hogy pl. Peruban es Boliviaban a Nemzetkozi Valutaalap (olvasd USA) javaslatara privatizaltak a vizszolgaltatot meg az energiaipart, tehat minden csalad sarcot fizet a megelhetesert. A munkanelkuli (vagy ehberert dolgozo) szulok persze csak azon gondolkodnak naphosszat, hogy vajon a csemetek tudnak-e Youtube videokat nezni, meg 10 ujjal gepelni a az OLPC-n.
Ki nem szarja le a Visztát?
Szerintem nagyon szép dolog, hogy ilyeneket csinálnak. Ezt az embert meg úgy gondolom, hogy a szeretet hajtja. Szerintem az is lehet, hogy ha tehetné ingyen adna gépeket a gyerekeknek. Én nem tudom, hogy milyen tiltakozásokról volt szó a cikkben de egy biztos: nem hiszem, hogy nagyobb gondot okoznak mint, hogy valaki minden nap elszív pl.: 50 szál cigit vagy drogozik. Még mindig inkább hekkerkedjen. 😄 Na jó ha nem muszáj nem de értitek a lényeget gondolom.
Az meg, hogy egyre többen gyártanak ilyen gépeket szerintem szinte mindenki számára hasznos. Hiszen ilyenkor a választék miatt igyekszik mindenki tuningolni a saját gépét, hogy õk vegyék meg ezért elég jól fognak fejlõdni szerintem a dolgok.
Bye!
\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein
XFIRE: honorshark MSN-em megtaláljátok az adatlapon. Köszönöm mindenkinek előre is..