46
-
atesz7777 #46 Véleményem szerint ezzel a befejezéssel sokkal jobb lett volna. És úgy még akár folytatást is adhattak volna ha egyszer úgy gondolják hogy érdemes folytatni. ez nagy baklövés volt. A film tetszett csak a végében csalódtam és így, hogy látom milyen lett volna az eredeti befejezés hát no comment. Attól még jó a film csak az eredeti befejezés jobb! -
név123456 #45 Endrev nek teljesen igaza van. Így semmi értelme a film címének mivel csak akkor lehetne Legenda ha mások nem ismernék és csak mende-mondákból hallottak volna róla... és ezek nem zombik hanem vírusos emberek, a zombik csak gondolat nélküli, járkáló, agyzabáló testek.Ezeknek viszont van agyuk mivel csapdát is állítottak. -
nipponia #44 Igen én is megtaláltam ezt. Ismerem a google-t:). Csak nem tudok annyira angolul, hogy élvezzem is a könyvet. -
#43 Google is still your friend ^^
Click -
Neton #42 Szerintem az egész filmet kár volt megcsinálni. Ráadásul a kutya lejátszotta Will Smith-t, szóval szerintem tökmind1, melyik a befejezése a filmnek, mind a kettő pocsék. Az eredeti könyvet sajnos nem ismerem, de vélhetően jobb mint ez a film. :) -
Trantorius #41 Még csak annyit mikor meghalottam anno hogy ujraforgatták a befejezést én arra számítottam hogy valami hasonló lesz a vége vagyis kinyirja a fertözöttket, tulélik az éjszakát majd 3-masba elmennek valahova a nagyvilágba, és nem erre a baráti összeröffenésre a végén...:) -
Trantorius #40 Szerintem nagyon jó film és ehez az eredeti befejezés illene. De tudom hogy az eredetihez nem lehet normális folytatást csinálni mig ehez lehet mégha az utobbi tök logikátlan...
Az eredeti befejezéssel az volt a jó hogy ott világos volt midnen, feláldozta magát a többiek érdekébe és igy lett belőle legenda, de ezzel a befejezéssel csak egy rakat kérdést vetettek fel..
- Hogyan került oda az a híd a körülzárt New York-ba?
- Kopasz muki mért hagyta abba a plexi fejelgetését mikor már majdnem betörte?
- Ha már ilyen jól összejöttek mért nem ittak meg valamit a szomszéd krimoba?
- Hol itt a legenda?
Nekem se teccet az eredeti befejezés DE CSAK azért mert tudtam hogy igy nem elsz folytatása, így meg lesz de igy az egész filmnek a hangulatát tették tönkre... -
nipponia #39 Nem olvastam a könyvet mert az istennek sem találom sehol, ahol be lehetne szerezni. Egyáltalán megjelent az nálunk? Mármint az eredeti. Így elképzelni sem tudom, mit lehetett volna elnyújtani ezen 3 órára. -
Blas109 #38 hát jobb mint a másik befejezés annyi biztos....de még mindíg fenntartom azt a kijelentésem h sokkal jobb filmet lehetne csinálni ebből az egészből ha nem 1,5órára terveznék hanem mondjuk 3ra...komplexebb történet,vagy akár csak részletesebb bemutatása a történetnek...és talán egy hosszabb végjáték is...üdv, -
nipponia #37 Csak az ő kutyája volt az immunis a levegőben terjedőre. Ezt el is mondta a filmben. De akár úgy fel lehet fogni ezeket a lényeket, hogy nem állatok lettek, hanem csak amolyan visszafejlődés történt be náluk. Előtört a mélyen rejtőző állati ösztön. Így maradhat bennük alapvető érzelmi szügségletek. Lehet hogy egy millió év múltán ismét normális emberek lennének az evolúció folyamán. De csak spekulálok. -
Prof William #36 s ez nem "zombiszerelem" mert ezek nem zombik hanem a vírus által mutálódott emberek. -
#35 Hehhh... mit vitatkoztok. Sztem teljesen mind1, hogy mi a vége. Így is úgy is egy sz@r film volt. :) -
bippo #34 Nem tudom, ti milyen filmet néztetek, de én egy centi zombit sem láttam. Most meg mindenki zombizik itt össze-vissza. -
maersk #33 Endrevnek teljesen igaza van, az elso befejezes jobb mint az alternativ. Egyreszt sokkal erdekesebb es logikusabb, mafelol nem a szokasos "hurra tuleltuk" kategoria amit minden amerikai filmbbol megszokhatunk. -
AZTA #32 ha már ilyen nagyarcod van a semmire akkor elárulom hogy nem volt kedvem Noé bárkájának teljes rakományát tételesen leírni csak hogy te ne kössél belém.. -
#31 Meg volt említve hogy egyes fajok a vírus más más formájára fogékonyak. Pl a kutyája csak közvetlen érintkezés útján tudta elkapni,ha megkarmolják,megharapják, a levegőben terjedőre immunis -
Xcentric #30 Szerintem az eredeti hihetőbb volt. A zombik még ha értelmesek is,akkor is rendkívül agresszívek. A pasas kiplakátolt egy falat a kinyírt zombikkal, kisérletezgetett a zombi nőjén, és akkor csak úgy annyiban hagyják? Szerintem logikus, hogy megpróbálják széttépni a fickót. Még egy kevésbé erkölcsös ember is kinyírná ezért a pasast, nemhogy egy vérgőzös agyú zombi. Szerintem ez vicc. Az eredeti befejezés jobb, bár még kéne bele az a csavar ami a könyv végén kiderül a fószerről (mármint hogy miért is legenda). -
willcox #29 És azt értetted, hogy miért maradt meg a bundájuk? Meg azt is értetted, hogy a madarak és őzikék miért nem fertőződtek meg, mikor zombikutya és patkány viszont volt? -
citcar #28 Nekem ez a befejezés sokkal jobban tetszett mint a mozis!
Mert már a film közben lehetett látni, hogy a "Zombikapitány" tudatosan cselekszik és nem ösztönből!
Ezt így kell befejezni! -
#27 Én valami ilyesmit, vártam a végén.
Az a zombi érdekesen viselkedett, és szerintem nem ez a legjobb befejezés de az eredeti szerintem nem jó.(vagy csak nem jött át a könyv rendesen) -
rgranc #26 Illetve rosszul fogalmaztam az előbb. Az eredeti befejezés szájbarágós: a zombik értelem- és érzelem nélküli agyhalottak, akik ellen csak a fegyver hatásos, de szerencsére van egy erős, védett kolónia, akik bátran és sikerrel szembeszállhatnak vele. Amerika rulez.
Az alternatív befejezés viszont két kérdést vet fel: mi van ha a zombik nem (vagy legalábbis nem mind) agyhalott zabagépek (és pont erre rímel a "szuperzombi" által állított csapda is, ami korábban nem illett a képbe, akárcsak a szuperzombi ragaszkodása az asszonyához), valamint (mint az előbb is utaltam rá), nem mutatják a kolóniát, azaz nem tudhatjuk biztosan hogy tényleg létezik-e... Jöhet a második rész. :D -
AZTA #25 Én azt nem értettem hogy pl az oroszlánok hogy tudnak életben maradni a zombik ellen -
#24 zombi szerelem ? ez beszarás -
willcox #23 Hmmm... Az a híd nem lett felrobbantva, amin a végén átmennek? -
rgranc #22 Nekem jobban bejön ez a befejezés, ahogy a doki felismeri hogy a mutánsok egy új faj, érzésekkel, értelemmel, valamint nyitva tartja a kérdést, hogy valóban létezik-e az a zárt, védett kolónia, ahova az anya és gyermeke indult... -
#21 És logikátlan. -
#20 Pontosan így van. Ez az alternatív befejezés egy rossz vicc... -
emp #19 Az egyik szimplán szar, a másik meg nevetséges. Azt hittem már a végén összeborulnak és pertut isznak. Így is kiabál a sok következetlen apróság. Sajnos az én véleményem marad ami volt. Marha jó kezdés - ratyi CGI - és szánalmas második fél és befejezés... -
Cat #18 egyetértek, ez sokkal jobban illene a film végéhez. A moziban leadott nagy hülyeség volt. -
invidia #17 nem ezért lesz legenda...nem az emberek szemében lesz legenda, hanem ahogy azt már lent meginrták a vámpírok legendája lesz, mivel kialakul köztük is egy kisebb szocializált társadalom, ahol robert neville az, aki b.szogatja őket ahogy felkel a nap...
pofásabb befejezés, meglepő, és nem klisé, de a cg szörnyekért kár. otthon vagyok a témában és igy főleg rossz rájuk nézni, nem mai szinvonal, nem ekkora költségvetésen.
mindegy a film hangulata tetszett és igy már a befejezés sem rossz, dvd azthiszem elfér majd a polcon:) -
endrev #16 Nagyon romantikus, de annyira hogy pont ezért komolytalan. Lehet örülni, hogy túlélte a főszereplő is, de gondoljunk már bele dramaturgiailag és logikailag is!
1. Egész végig életveszélyesek a dark-seekerek, és szociálisan visszafejlődöttek. Ha elnézőek vagyunk azzal a következetlenséggel, hogy hogyan is lehetne helye a viselkedésükben a gyengédségnek, még mindig ott van az a pszichológiai tény, hogy egy szociálisan teljesen visszafejlődött ember - miután az egész filmben emberevő kannibál - hát pont nem akkor fog elnéző lenni, amikor a kezében van az utolsó ember a városban, aki ráadásul elrabolta a párját. Tehát ez szappanopera-színvonal, lehet megkérdezni egy filmkritikust.
2. A főszereplő így ebben a befejezésben "nem lett legenda". A filmcím, miszerint "Legenda vagyok", éppen attól lesz érthető és súlyos, hogy a főszereplő az életét adja azért, hogy a gyógymód fennmaradhasson. De nem csak a túlélőkért adja az életét, hanem a fertőzöttekért is, azokért is, akik a következő percben megölik. ETTŐL legenda ő, mert ez egy megváltói cselekedet, és mert csak a nő és a fia mesélhet róla az utókornak.
Ezzel az alternatív befejezéssel "csak" egy hős. De nem legenda. -
Prof William #15 A márciusban megjelenő DVD-n ez, a Francis Lawrence által is favorizált lezárás lesz látható.
Akkor lehet hogy megtveszem a DVD-t...
Hat szer meg hat csak kihúzta a csajból a tűt szóval még bármi lehet...
Én e melett a vég melett teszem le a voksom... -
zedow #14 Ebben nem gyógyult meg a tesztalany, tehát nincs gyógymód, pech... -
nipponia #13 És így már lehet is folytatása amit terveznek is. -
csgj #12 Sztem jobb ez az új befejezés. Will nem hal meg, és nem derül ki, hogy van még egy egész város tele túlélőkkel. Ez az utóbbi dolog volt gondolom az, ami a legtöbbeket zavarta. -
#11 nem is tudom, is, is, végül is mindkét befejezés jó -
Aram95 #10 A könyv nincs valahol lefordítva? -
#9 Az egész vége ott van elcseszve a régi és az új befejezéssel is, hogy nem ad választ arra, hogy mit jelent a kifejezés: I am legend.
Elárulom: Itt Will Smith a rosszfiú, aki írtja a másik fajt. Itt ő a mumus, akitől a vírusfertőzött faj retteg. Itt ő a legenda.
És bár ennek a végén egy halvány utalás található az I am legend kifejezésre /kitekintés a sok legyilkolt képére/, de egyáltalán nem olyan csattanós a vége, mint a könyvben. -
pimplike #8 Azt nem értem, miért nem vetette be az UV lámpáját, amivel a tesztalanyok bőrét égette le korábban. Tökéletes fegyver a plexi mögül.... -
gyuri12 #7 muszáJ