Kevés CD-t és DVD-t hasznosítanak újra

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem voltál ;)
Mondjuk ez már elég régen volt...

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

(Úgy értettem, hogy épen és egészségesen, ha félreérthetõ voltam!)

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Hát nem gond az 1-1 mp, mert még mindig itt vagy :D

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

"betehetjük mikróba (a mikró utána fõzésre aligha használható a mérgezõ maradék anyagok miatt!!!)"

Hoppá...ha ez igaz akkor megszívtam? Kb 60 lemezt pörköltem meg (1-1 másodperc erejéig)<#falbav><#vigyor2>

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Mike at home
van olyan iratmegsemmesítõ, ami bankkártyák, cd-t is darál
és nem drágább mint a sima papíros
csak otthon nekem minek ilyen gép
cégnél meg azt mondta a fõnök, hogy nemkell <#nemtudom>

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
hát igen, itthon is lehetne valami
persze csak úgy vagyok hajlandó ilyet leadni, hogy én magam darálom le

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

"És? a kérdés akkor máshogy adott. Melyik lemezeidet semmisíted meg, mielõtt visszaadnád. Anyukádról készített, kiírt fényképeket, vagy a drága pénzen megvásárolt filmeket/software-eket, netán a letöltött warezt?"

Vagy például a millió CDt, amire annak idején kiírtad õket, és amik a kukában landoltak, miután átmentetted az egészet nyolcadannyi DVDre? Vagy a rakás DVDt, amit ki fogsz dobni, amikor elterjed a Blu-ray?

Szvsz üdvözlendõ minden eljárás, amivel csökkenthetõ / jobban felhasználható az általunk szült hulladékhegy.
CDrõl, DVDrõl a legegyszerûbben úgy tüntethetõ el az adat, ha fogjuk, és a cimkés felével lefelé letesszük a járdára, és korizunk vele egyet. Valamivel egyszerûbb megoldás ha gázláng fölé helyezve szépen egyenletesen megolvasztjuk a polikarbonát részét. Habár az égéstermékek lehetnek mérgezõek, de ez egy hatékony módszer. Ha paranoiásak vagyunk, akkor ajánlott mindkét módszer alkalmazása. Ha ennél is paranoiásabbak vagyunk, akkor betehetjük mikróba (a mikró utána fõzésre aligha használható a mérgezõ maradék anyagok miatt!!!), vagy fogunk egy rezgõcsiszolót, és porrá csiszoljuk a lemezt. Persze ezt mind csak saját felelõsségre!

A tonna nem súly hanem tömeg

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

Nyilnáv úgy értette ezt a visszaváltósdit, hogy ami már nem olvasható lemez, azt! De nem leeht tökéletesen megsemmisíteni, ha eltöröd, akkro meg már nem ér semmit! És nem mindenkinek van otthon ilyen lézeres megsemmítõje. É az eredeti játékaimat és 3db filmemet tuti nem dobom ki soha, ha már nem olvashatóak majd 20 év múlva, akkor is meghagyom, mégpedig egy csinos polcon! A töméntelen újságmelléklet meg probléma, mivel nem tartogatják meg a tulajok! DE nekem hál égnek nincs.

És? a kérdés akkor máshogy adott. Melyik lemezeidet semmisíted meg, mielõtt visszaadnád. Anyukádról készített, kiírt fényképeket, vagy a drága pénzen megvásárolt filmeket/software-eket, netán a letöltött warezt?

Mennyi lemezt dobsz ki egy hónapban egyáltalán?

Még nem hallottál arról, hogy az adatok megsemmisíthetõek a cd-n, ill. a DVD-n?
Vannak egyszerû mechanikus, és elegáns lézeres adatmegsemmisítõk. Ezután meg mehetne a szelektív CD gyûjtõbe.
Nem a megvásárort programokon van a hangsúly, hanem a töménytelen írható lemezeken, és újságmellékleteken.

És melyik korongokat adnád vissza szívesen: a lementett személyes adataidat, vagy a warezokat? Esetleg a megvásárolt szoftvereket?
MaSzKa
sztem visszaválthatósra kellene megcsinálni

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______