12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • mindero
    Hát én inkább nem szívesen szállnék le egy bolygóra, hacsak nem lehet valami értelmeset csinálni ott.
    A freelancer bolygóraszállásos része is idegesített. Ha mindent el tudsz intézni az űrből akkor minek leszállni a bolygóra.
    Ezért félek egy kicsit az INfinity ilyen irányú törekvésétől, annyit szenvednek vele eztán nem tudom hogy van-e annyi értelme.
  • tomonor
    Ööö, ja, eléggé kibeszélted, de most hasonlítsd össze milyen grafikája van az elite-enk az X3-hoz képest, és máris leesik mért nem lehet itt bolygóraszállni. Tulajdonképpen az X3 Reallity Engine-nel LEHETETLEN bolygóraszállást kialakítani, ezt olvastam valahol (mert közbe szól a fizika) Bár igen, nagyon örülnénk bolygóraszállásnak, ám funkcióját előbb át kell gondolni. Pl, lehesen rajta mászkálni, hajóval cruise-olni, vagy csak egy egyszerű animáció legyen és kereskedés céljából lehet csak leszállni, stb... Egy dolgot azonban összetévesztenek az emberek: az X3 nem űrszimulátor, vagy űrharc szimulátor -- EZ EGY GAZDASÁG SZIMULÁTOR! -bizony...
    És mijaz hogy űrkockák háttérbolygóval? Itt minden NPC saját életet él, a grafika lenyűgöző, még ha meg is van a gépigény, és de, a szektorok keringenek a bolygó körül, csak ezt kmi úgy érzékeljük hogy a bolygó kering, nem mi. Mondjuk annak nem sok értelme lenne hogy kering a szektor, ám tudom mire gondolsz. Pl, elkóborol egy állomás, stb... Hát ez it fix, ám vontatni lehet. Nos, ez volt az X3 Reunion, ám most jön sok meglepetésel az X3 - Terran Conflict. Várjuk! :D
  • dronkZero
    Ha már wishlist:
    Kalózkodás!
    Csempészet!

Tudom, hogy van benne mutatóban ilyesmi, de nagyon béna. Mondjuk a modokat nem követem, lehet, hogy van ilyen... Van?

Szal az a bajom, hogy kevés a tiltott áru, és ahol tiltva van, ott gyakorlatilag el sem lehet adni, nemhogy jól felnyomott áron... Füvet csempészni teladiktól, piát a kalózoktól, ilyesmi...
    Ráadásul túl könnyú az egész, kb 10 óránként egyszer szkennelik le a hajómat...

Bolygóraszállás meg azért vicces, mert az Elite Frontier és First Encounters ezt már '93 ban tudta 386-oson és amigán... Azóta meg szinte senki nem próbálkozott be vele...
    Uhh, rámtört a nosztalgia, Frontierbe beletettem vagy 150 órát... Hihetetlen durva volt az a játék, 800k-ban elfért egy végtelen galaxis(na jó, síkvilág, meg nagy része algoritmikusan generált, de a Föld környezete pontos), vagy 30 hajó(textúrázva!), sok felszerelhető kütyü, hajókon lövegtornyok, newtoni fizika, dinamikus árak...
    Ehh... Mekkora kurvajó játék volt az már? Megközelíteni sem tudták űrhajós játékkal az elmúlt 15 évben... Pl ez az X sorozat is gazdaságilag ugyan sokkal fejlettebb, de ezek az űrkockák háttérbolygóval pl elég bénák... A szektorok a kapukkal nem keringenek a bolygó, vagy a nap körül?

Na jó, bocs, szófosásom van... :P :D
  • mindero
    Itt van még néhaány új kép
    Ahogy látom átdolgozták a kezelőfelületet is. Sokkal több mindent le lehet egyszerre olvasni.
    Ha még pilótáink is lehetnek voice-acting-gal akkor szeptemberbe a mennyekbe repülünk :D
    A hajófoglalást már beleépítették.
  • Vitez77
    Jah, és Terran Conflict interjú
  • Vitez77
    Had javítsak bele: "Building of a giant trade complex/metropolitan near longitude 0 is finished. It has two space stations."
    Angol "has", vagyis a gyűrűbe van építve (Tartalmaz 2 űrállomást). Ha 2 űrállomás lenne (maga a gyűrű), akkor "is" lenne.
    Csak egy kis javítás :D
  • mindero
    Hát ezt eddig észre se vettem :D
  • tomonor
    És igen is van gyűrűje, itten van egy kép róla :D Az egy dolog hogy az XTM-be nem tudtak vagy lusták voltak neki csinálni, ám eredeti történet szerint van a Földnek gyűrűje, és nem védelmi, hanem még 2063-tól a kereskedelem megkönyítésére szolgált.
  • tomonor
    lol....tanulmányozzátok még az argonopédiát...

"2063
    Egy hatalmas forgalmi komplexum/metropolisz építése fejezõdött be a 0 hosszúsági fok közelében. Ez két ûrállomás volt. Több, mint 100 millió ember élt és dolgozott itt."

Ez a gyűrű :D
  • BuriP
    Ne Szaturnusz-i gyűrűre gondolj, hanem arra a védelmi gyűrűre ami a reunion sztorijának végén, illetve a borítóján látni.
  • Callisto
    Szerintem az atmoszférára gondol, mert gyűrűje nincs.
  • mindero
    Milyen gyűrűjét? Van gyűrűje a Földnek?
  • tomonor
    ööööö... Alig várom hogy lássam a földet és a gyűrűjét hogy oldották meg :-) Az XTM-be nem volt gyűrű :-( Remélem ebből nem hagyják ki :S
  • mindero
    A játékmenet beli újjításokról beszélhetnének inkább, ennél szebb űrhajós grafikájú játék a megjelenése óta nincs. Úh szerintem tök fölösleges azzal foglalkozni (bár ha gyorsabb lesz az csak jó).
  • tomonor
    ja :S
  • BuriP
    Ezen a linken közölnek egy rövid interjut az Egosoft egyik fejlesztési fönökével Bernd Lehan-nal, aki a grafikai fejlesztésről beszél. A legnagyobb része technikai halandzsa, többmagos procit ajánl a biztosabb futáshoz, és 2Gb rammot, stb. A felbontás részletesebb lesz (mármint ha bírja a géped) ezt segíti elő a shader 3.0 kártyák támogatása.
    Viszont bíztató hogy törekedtek a magasabb képfrissítési sebességre, és a játék optimalizálását nem a csúcsgépekhez igazították mint a reunion-nál, hanem a felső-középkategóriás gépekhez. Reménykedjünk hogy kevesebb diavetítés lesz egy-egy nagyobb csatánál.
  • tomonor
    Még életembe nem vártam ennyire a szeptembert... xD
  • mindero
    Végre!
    Már azt hittem h csúszni fognak.
    Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
  • tomonor
    Na lehet tippelni, vajon ez milyen típúsú Nova lesz? :)
  • Vitez77
    Khmm
  • tomonor
    ja :S
  • mindero
    Na jöhetne már valami infó, nemsoká meg kell jelennie. 2 hónap óta teljes csönd honol az egosoft táján.
  • tomonor
    Sztem kifogytak a zséből. Ja, és HI! X3-Reunion fórumon nem ilyen nagy a pangás, de azt a fórumot át kéne nevezni XTM fórummá. xD
  • Vitez77
    Azon, hogy az XBox verzió befuccsolt, nem lepődtem meg, de az MMO-t folytathatnák, ugyanis a játék "be is van jelentve meg nincs, cáfolják is meg nem is, csinálják is meg nem is, tervben van meg nem is (és még sorolhatnám)" állapotban van. Az indokok, amiket régen felhoztak arra, hogy miért nem készítik (még) el, sorra megdőlnek, nem tudnak mi mögé rejtőzni; vagy végleg felhagynak vele, vagy beleadnak apait-anyait és újrakezdik.

Amúgy hi all!
  • tomonor
    X-online. Nézzétek meg az oldalamon "az X sorozatról" szekcióban. Kivételesen, az a rész kész van xD
  • Legend
    Már nekifutottak az MMO-nak is, és az X-box-nak is, de ezek a tervek befuccsoltak. Engem a multiplayer mint opció érdekel. Mindegy hogy gyakorlópályán, vagy MMO-ban, csak legyen valami.
    Ja és a multiplayer mod is befuccsolt.
  • r4pt0r
    Biztos hogy tervbe van véve multi. Csak még nem tudták megcsinálni rendesen.
  • tomonor
    Neeem, isten ments! Az kéne még hogy havidíjas MMO-t csinálnak belőle :O
  • Legend
    MULTIPLAYER!
    MULTIPLAYER!
    MULTIPLAYER!
    MULTIPLAYER!
    MULTIPLAYER!
  • mindero
    Jópofa dolog lenne, de nem igazán látom a hasznát neki.

Van (lesz) pl.: egy játék (INfinity-Quest for Earth) amibe megcsinálják ezt a bolygóra leszállásos dolgot, hát ott se tudom mi értelme lesz (azt leszámítva h eszméletlen jól néz ki, ahogy valós időben belépsz a bolygó légkörébe az űrből).

Végül is az X-ekbe, mindent el lehet intézni az űrbe.

Azt mondjuk el tudnám képzelni, hoy lennének baromi nagy aszteroidák, amibe kisebb bázisokat, eldugott szajrét, űrhajókat lehetne találni.
  • tomonor
    A bolygót ugy ki "lehetne" dolgozni mintha egy önálló szektor lenne. Amugy igaz, EMO ötlet, ugy se valósul meg.
  • dimre
    Nem akarok kötekedni, de ha az xtmet se birja a géped miböl gondolod hogy egy bolygóraszállos terran conflictot birní fog?
    Ahogy a képeket és a teasert néztem ami átlagos 25fps, de látszik rajta milyen aprólékosan van kidolgozva a háttér és a hajók is.
    Én örülnék neki ha birná a géped, és ha a sajátom is amit most barkácsoltam össze két hónapja, de szinte havonta jelennek meg új "alkatrészek".
    bocsi lehet kicsit off voltam.
    A bolygóra szállos dolog jó lenne, de szerintem ha lesz is nagyon minimális határokon belül vagyis a bejárható távolságok rövidek lesznek, és szerintem csak egy-két planétára lehet majd landolni.
  • dimre
    Hogy a manóba ne lenne adózás, vagyis inkább bérleti díj.
    Kezdtem a játékot Yaki mittudoménmiként nagy nehezen elvergödtem a Paranid szektorokig gyüjtöttem egy minimális zsét, vettem egy szilikonbányát meg egy TS-t hozzá. Nem maradt egy buznyákom se, egy idő után arra lettem figyelmes, hogy eltünt a bányám, vagyis átalakult Paranid bányává, a TS-t nem vették el. Az üziknél volt egy bejegyzés miszerint credit hiányában a Paranid hatalom kisajátitotta a bányámat. Bizonyos idöközönként levonják a bérleti díjat, amit nem is veszel észre, nekem 3450 credit miatt vették el.
  • tomonor
    BOLYGÓRASZÁLLÁSBOLYGÓRASZÁLLÁSBOLYGÓRASZÁLLÁS

(asszem érthetően fejeztem ki magam ;) )
  • mindero
    Arra gondoltam h leírhatnánk ki mit látna szivesen a kiegészítőbe. (Föloldva a pangást)

Én pl.:
    -örülnék ha a story módba beleépítenék a saját birodalom felépítésének alapjait (gyárak, korvettek), ne végig egy busterrel lehessen nyomulni.
    -jó lenne átfogó hadjáratokba bocsátkozni vlmelyik faj szineiben , rendszereket elfoglalni (ne csak az legyen h beugrasz egy szektorba mindenki kinyírsz aztán vissza "spawn"olnak)
    - komplex flottamenedszelés, nagy hajókról ágyúi kilőhetőek legyenek, jobb kommunkiáció az npc-kel, komplexek könnyebb irányíthatósága.

Elsőre nekem ennyi, várom még az ötleteket :)

Szerintem a gazdaságot fölösleges tovább bonyolítani, nekem mostani formájában is tökéletesen elég.

• tomonor
    Demo valszeg akkor fog jönni, mint amikor az X3 Reunionkor: az aranylemez után.
  • r4pt0r
    De nekem mindegy mi jön demo is lehet, vagy 1 kép. Csak legyen már valami. :D
  • tomonor
    O_O upsz XD
  • r4pt0r
    Az teaser nagy különbség.
  • tomonor
    Hmmm, már van trailer...