12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Vitez77
    Talán innen. A Quazar Studios csinálja mindkettőt (az Akela a Quazar tagja), ezért nem csináltak új enginet, hanem egyszerűen áthelyezték egy másik játékba.
    Tomonor: X3-al (hacsak nem jelenik meg az Elite IV) naaaaagyon hoooosszú ideig nem rúg majd senki labdába, bármit is nézünk.
  • tomonor
    ha az x3-ra gondoltál, labdába se rúghat az X3 bolygói mellett. A kulcsszó: detail. Meg a grafika se egy nagy durranás. az X3 Reallity engine-t nem lehet egy könnyen legyőzni.
  • BuriP
    Egy játék ami ugyanakkor jelenik meg amikor a TC, a Dark Horizon.

Ezta bolygófelszint mintha láttam volna már valahol.
  • BuriP
    Torrusnak hívják a föld köré épített óriási védelmi gyűrűt, Bernd nevezte így az egyik videóban "verteidigungsring" ami ismét csak a terranok egész társadalmát megalapozó, a terraformálóktól való félelmüknek a jele. Említetted hogy szeretnéd ha lenne mert az XTM-ben kihagyták.
  • tomonor
    azaz?
  • dimre
    A játék
  • BuriP
    Tomonor. Az előbb olvastam valakitől egy fórumban, hogy a Torrus 3D-ben van megjelenítve a föld körül. Sajnos csak utólag jutott eszébe hogy megpróbálja körberepülni a bolygót.
  • BuriP
    "Terránként kezdjük alapban a játékot".

Úgy értettem hogy mikor a Videóban a főmenüben a NEW GAME menübe beléptek öt sor volt, Alul a szokott CUSTOM GAME, felette négy választható karakter.: Egy Terran pilóta (Terran defender), egy Argon patriot, egy zsoldos, és valamilyen assassin (kalóz). Reunionban ugye volt JB a sima starttal, alatta a Quick start, alatta megint pár különböző karakter majd a custom game. De csak az első két opció engedélyezte a sztorivonal végigjátszását. A TC-ben valamennyi karakternél engedélyezve van, de csak az első terrán a többi Argon születésű. Mivel a Terran és nem Argon Conflict a játék címe én a Terránt vettem alapnak.
  • Vitez77
    Már rég bejelentették hivatalosan is :D (csak nem találom a fórumon.....asszem több könyvjelző kell)
  • BuriP
    A terranok is EC-t használnak, valaki írta az EGO fórumán hogy egy terrán állomás EC-ből és jégből, vizet állított elő.

A másik! Bárki is hallott vagy látott egyetlen kis kockát, illetve Háromszöget a Kha'akokból a TC-ben? Jó hogy a terraiak még eddig nem találkoztak velük a saját szektoraikban, és hogy mikor a Reunoin végén megpróbáltak belépni oda elkente a szájukat a Terrán flotta, de attól még léteznek! Legalábbis nem egy nyuszi benyomását keltették az előző részekben. A TC-ben is szerepelnek a régi szektorok, és ott már évek óta tombolnak a hajóik! Mégis néma csend róluk!
  • Vitez77
    Nemtom, én megkérdőjelezném azt, hogy "Terránként kezdjük alapban a játékot". Méghozzá ezért: "Gamers can take on the roles of different characters in the X universe, or of a Terran military pilot, and experience a multitude of stories in the largest X universe ever featured".
    Ha videóról fordítottad, akkor szerintem csak az egyik sztorivonalat mutatták be.
  • tomonor
    Ám az XTM az csak egy mod. Az egyetlen apró hiba amiért nem tudnak "tökéletes" modot csinálni az X3-hoz az a "hardcoded" dolog. Vagyis a dolgok bele vannak kódolva az X3 fájlaiba ugy, hogy azokat ne lehessen egy könnyen megváltoztatni. Ilyen pl a Cr rendszer, vagy Story plot, illetve egyszerűbb dolgok is mint a konténerek.
  • Legend
    Az XTM-ben ezt egyszerűen pofánverték, egy kalap alá vettek mindent a Terran szektorokban is, és nem volt vele probléma. Persze megkérdőjelezhető ennek a hitelessége, de a játékmetet igencsak összekuszálta volna, ha valutát kellett volna váltani a Terran Trading Dockokban, stb...
    Állítólag a TC fejlesztésekor az Egósok összedugták a fejüket az XTM-esekkel, úgyhogy a kérdés jogos, de bármi kisülhet belőle.
  • tomonor
    Na én meg arra leszek kiváncsi hogy ezt hogy oldották meg. Teljesen mást játékot kapunk ha Argonként kezdenénk? A másik meghogy a CR. A földön tuti nem használják, ugyanugy a Földi ware-knek sem kéne kompatibilisnak lennie az X univerzuméval. (pl X univerzum=energia cella, Terran= Fuel Rod/Tube, vagy vmi ilyesmi.) Szal erre nagyon kiváncsi leszek. Ha meg félmunkát végeztek, és nem törődtek ilyennel akkor nagyon megheregszom rájuk.
  • tom36
    jo kis game lessz már csak tarthatnám a kezembe és jáchatnék vele
  • BuriP
    Végülis az Argonok a yazura alapu időszámítást egy másik fajtól (azt hiszem a Teladiaktól) vették át, és hagyták el a földi időszámítást. így segítették elő a föld emlékének kitörlését az X univerzumban ragadt embereknek. A Terránoknak semmi okuk nem volt az időegységek változtatására, és ha terránokról szól a történet logikusnak tűnik hogy órákban, percekben kapjuk az infót.
  • dimre
    Amit Vitez videoján láttam a Jupiternek lesz egy pár külön szektora.

Volt még egy közeli kép amin az elvállalt küldik látszottak, s ha jól néztem az egyik időkorlát nélküli volt, a másikon pedig percben volt megadva a hátralevő idő. Lehet áttérünk a földi időszámításra.
  • dimre
    Üdv mindenkinek!
    A megjelenéssel kapcsolatban, gyanítom a mi kis hazánkban mint mindig lépéshátrányban leszünk. Szokás szerint várhatunk majd egy darabig amig nálunk is lehet majd kapni. A német nyelvűre már elő lehet rendelni,40 euro az ára, angolt még nem találtam eddig a neten.
  • BuriP
    Az első márciusi videóban is látható "rakétás hajók" állítólag kitünők a nagyobb hajók és állomások ellen, de ajánlatos melléjük a kíséret a vadászok, kisebb, gyors hajók ellen mert.: Egyáltalán nem lehet rájuk lézereket (szokásos ütegeket) telepíteni rájuk. Ez durva, de igazságos ha jól belegondolunk. Azonkívül vannak új direkt rakétaelhárításra kifejlesztett fegyverrendszerek.
  • BuriP
    végignéztem két különböző sajtótájékoztató amit a GC-n tartott Bernd Lehan, az az Ego-s emberke aki pár hete az interjút is adta. Pár dolog amit márbiztosra vehetünk.:
    Terránként kezdjük alapban a játékot, de a többi választható karakterrel is (Argon kereskedő, kalóz) végigjátszható a sztori (ez ugye a reunionban nem volt így) csak tovább tart mert előbb ugyebár össze kell bratyiznunk a földiekkel.
    Terrán hajósként az uránusznál kezdünk, tehát több szektor lesz a naprendszeren belül pl. a Jupitert említette, meg gondolom a Mars sem maradhat ki akkor. De még így sem mehetünk azonnal a földre, ezt a jogot missziókat teljesítve a rangsorban felküzdve magunkat kell kiérdemelni!
    Tomonornak jó hír hogy említette a földet körülvevő gyürűt tehát valószinüleg meg lesz jelenítve!
    Mondta hogy a terrai állomások hatalmasak és szépen kidolgozottak lesznek. Némely állomás több poligonból áll mint a reunionban egy egész szektor!!!
    A történet akkor kezdődik amikor az előző végetért, megnyílik a kapu a földre. Nincs nagyobb időbeli ugrás mint az előző részek között.
    A Terranokat át lehetne nevezni Paran(o)id-oknak. Állítólag egész társadalmuk, technológiájuk harcon alapul ami a terraformálóktól való félelmükből ered. A két fő frakció létezik náluk a hadsereg, és a terrai titkosszolgálat ami szinte kizárólag egy céllal alakult: megakadályozni mesterséges intelligenciák létrejöttét, megalkotását.
    Kezdő játékosoknak akarnak kedvezni az új interface-szel és a menüvel, aminek minden pontjához könnyen hozzá lehet férni csupán az egeret vagy joystickot használva.
  • Vitez77
    Hmm...vmiért nem érhető el a gportál nekem....
  • [Jakuza]
    Uj menu ? Orommel hallom. Valami jo kis grafikus GUI lesz remelem.
  • Vitez77
    Most beszéltem az egyik sráccal aki ott volt a GCL-en: most fordítom az írását (megjegyzés: ne keressétek, e-mailben kaptam ), lesz benne szó szektorokról, küldetések, új menü stb. Ha érdekel titeket nézzetek be a honlapomra (ismétlem, most fordítom, nemsokára fönt lesz).
  • BuriP
    Még egy 23 perces videó letölthető innen a tegnapi GC-s bemutatóról..:

http://rapidshare.com/files/139227521/x3tcgc08.avi.MOV.html

• BuriP
    Aki már visszaszámlál a megjelenésig, annak egy kis segítség itt

• Vitez77
    De már van több is :)
  • mindero
    Én nem is értem, mindegy úgyis joystikkal fogok nyomulni :)
    A régi irányítás nekem megfelelt mondjuk.
  • tomonor
    ám nézd meg a videót rendesen, és figyeld az egeret amikor kör alakú, és közeledik a képernyő széléhez
  • tomonor
    ööö, a zizé. Olyan mint a Freelancer: minnél közelebb van az egér kurzor a képernyő széléhez, annál élesebben fordul a kurzor irányába. Ez jól jön harc esetén, ám néha elég idegesítő lehet.
  • BuriP
    Pontosan mit takar ez a darkstar one-os irányítás? Nekem az a game kimaradt. A videóból úgy tűnik az írányítás a fordulékonyság rovására megy.
  • tomonor
    Én viszont a videóból már meg is állapítottam hogy DarkStar One-os írányítás lesz, azaz egérrel kisebb-nagyobb mértékbe lehetlesz irányítani a hajót. :D
  • BuriP
    Még két kis video (nem túl jó minőség, de becsüljük meg azt ami van).:
    http://catos.yaki-syndicate.de/TC_steuerung.MOV
    http://catos.yaki-syndicate.de/TC_BT_2.MOV
  • BuriP
    Végül a kiírt link is müködik csak türelemmel ki kell várni!
  • BuriP
    Az imént böngészgettem az EGO német nyelvű oldalán, és pár kis érdekességre akadtam.:

fotó 1
    fotó 2
    fotó3
    fotó 4

Meg egy kis in-game
    videó

meg még egy állítólag itt.: http://catos.yaki-syndicate.de/TC_raketen.MOV (nekem nem működött!)
  • mindero
    Igen, nem kell hozzá, de attól még csak egy kiegészítő lesz.
  • tom36
    jah szerencsére de amugy aszidtem h ez egy különálo játék lesz h nem kel hozá a sima x3 mer régeben még valami ojasmiröl volt még szó de igy is jó
  • mindero
    Még jó hogy "csak" 10-be, ez végül is egy kiegészítő. Szerencsére azért ma még ritkák az ennél drágább játékok.
  • tom36
    valami info tényleg jol jöne mer kiváncsi lenék ara h milen változások is lesznek pontosan a sima x3 -hoz képest
    meg ha tényleg csak egy 10e be fog kerülni akor lehet h meg is tom veni de ez atol füg h menyim marad miután az uj gépem meglesz (a pénzel nincs gond de tartalék is kell mer kitudja h mi megy tönkre a gépen majd)
  • tomonor
    A rák enné meg pont holnap van auguszttus 20 >.< megyek fel pestre, bizony akkor megint késni fog a hír :/
  • BuriP
    Holnap remélhetőleg lesznek új képek, infók, vagy videó, mert a Lipcsei Games Convention-önön bemutatót rendeznek a "szakembereknek" holnap! Holnapután, meg azután pedig a nyilvánosságnak!!!
    A gamestar online lapján van egy kis videó a Deep Silver - Ubisoft stand előtt, mikor a stand elején végigpásztáz a kamera a bal felső sarokban bizony ott van az X3-TC logó.