12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • digi7
    Leszeded a játék Demoját. Elinditod, majd a feljövő ablakban bepipálod a Benchmarkban fúttatást, valamint beállítod a paramétereket.
  • Kalo71
    Hogy lehet a Benchmarkot lefuttatni?

• digi7
    Az én gépem alaphelyzetben, tuning nélkül müködik.
    Amikor a mérést csináltam akkor a háttérben még fútott az Explorel, valamint a Word, mert közben dolgoztam.

Egyéni vélemény, ( miért kell a magyarnak mindig mentegetözni ): a kimutatásodba én beleírnám a videókártya tipusát is, valamint a rendszer, vagy a memória FSB-jét.
    Ezt azzal magyaráznám, hogy magát a kimutatást nézve azt látjuk, hogy sok a hasonló nagyságú memória, és közel azonos a proci frekvenciája is, de mégis nagy az eltérés az FPS-ek között. Szerintem a különbségeket ezek okozzák.
  • digi7
    Sziasztok.

Örülök, hogy egy olyan játék vásárlása mellett döntöttem, amivel hajnalig lehet játszani.
    Látom, van aki ezt már megteheti, de sajnos, az enyém még nem érkezett meg. Azonban ami késik, az nem múlik.

• Lokids
    És az előző hsz-hez képzeljétek oda a spoiler rész is pls. :P
  • Lokids
    Ez a része annyira érdektelen volt, hogy nem jegyeztem meg, de kb annyi, hogy "alkalmasnak" találtak, hogy a T sergbe szolgálj vagy valami ilyesmi. Egy átvezető kísérő küldivel ahol le kelett lőni 1-2 xenont.
  • BaLeeX
    Az én procim is 2.95-ön megy mégis az alap 2.33-at írja ki rá a teszt. Viszont én az említett max beállítások mellett játszok és egész játszható is csata közben néha beakad 1-1mp-re ez kicsit zavaró de nem igazán értem mitől. 4gb ram van, swappelni annyira nem kellene neki, ha viszont előtte meg utána is fut folyamatosan akkor nem is értem mitől.

Neton: van a játékban egy beépített tutorial, amint elkezded egy másik pilóta mutatja meg az alap dolgokat!
  • Lockheed
    Hát föl lehet venni egy rövidke missiont valahol a Naprendszerben ahol elmondják az alap dolgokat, de kb ennyi. Egyébként mission közben mindig elmondják mit-hogyan.

Tényleg egy kérdés... Aki mondjuk Argonként kezdte ott volt valami történet ? Vagy hogyan kerülnek a Terran plot közelébe ?
  • dimre
    Nálam alapjáraton pörög a proci és videokari is.
    Viszont sok lehet az eltérés a felbontás miatt is.
  • Neton
    Tényleg, van a játékban Tutorial?
  • Atreus
    Próbáltam úgy is hogy levettem mindent mediumra. Az eredmény 53fps + siralmas látvány.. Még idén vennem kell egy faxa videokártyát..
  • Atreus
    --------------------------
    X3 - Terran Conflict
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp.080413-2111)
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8600 GTS [256 MB] Driver: 6.14.0011.7519
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs)
    Usable System Memory: 2046 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 4x
    Anisotropic Mode: NONE

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 32.3 average fps 10.0 minimum fps 69.0 maximum fps
    Scene "Fight" 38.7 average fps 17.0 minimum fps 69.0 maximum fps
    Scene "Build" 29.7 average fps 19.0 minimum fps 46.0 maximum fps
    Scene "Think" 14.9 average fps 10.0 minimum fps 27.0 maximum fps

Overall average framerate: 28.9 fps
  • NONPLUSZULTRA
    Tomonor: hol a zene? Jó, hogy szólt, csak lehessen kikapcsolni. Kell egy gomb. Azért zavar, mert mindíg nyitva van a TC topic nálam, de közben mást is hallgatnék...
    Következik egy rangsorolás az eddigi Benchmarkok alapján, lehet következtetéseket levonni. a Mérvadó nálam a "Think" Scene FPS-e, mert az a legrázósabb.

© digi7, Vista:
    CPU 3,0 GHz
    VGA 2297 MB
    RAM 4094 MB
    FPS 30

csokis, Vista:
    CPU 3,0 GHz
    VGA 2287 MB
    RAM 4094
    FPS 26

Dimre, Vista:
    CPU 2,7 GHz
    VGA 3319 MB
    RAM 6142 MB
    FPS 19

BaLee, Vista:
    CPU 2,3 GHz
    VGA 2298 MB
    RAM 4094 MB
    FPS 17

N+U, XP:
    CPU 3,0 GHz
    VGA 640 MB
    RAM 3070 MB
    FPS 15

mrzed, Vista:
    CPU 2,4 GHz
    VGA 1915 MB
    RAM 3326
    FPS 13

Tomonor, XP:
    CPU 1,6 GHz
    VGA 256 MB
    RAM 768 MB
    FPS 1

Megj.: Ez a lista nem diszkriminatív jelleggel készült.

Érdekelne, hogy a versenyzők túlhúzták-e a prcit, mert az enyém fel van tekerve 3,5-re de az alap 3,0-át írta ki a progi.
    Az én eredményem kicsit javult a HSZ-emhez képest, mert még twíkeltem egy kicsit a gépet. Ki fogom próbálni Vistán is ugyanezt a konfigot.
  • Atreus
    Rá kell készülnöm erre a játékra.. Videokártyailag... Letöltöm azt megnézem a rolling demóval mit bír a 8600gts mert cseregyanús!
  • Atreus
    Ez olyan szép dolog tőlük hogy az már túl szép..
  • tomonor
    és ráadásul fele áráért!!!!
  • Atreus
    Bexarás!!! Télleg ott van! De a honlapon még mindíg nincs kiírva! Nembaj! A lényeg hogy itt lesz hamarosan!
  • tomonor
    Törlöm :D
  • dimre
    Az eredmény kielégitő :)

X3 - Terran Conflict
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
    DirectX Version: DirectX 10
    Graphics Card Info: ATI Radeon HD 4800 Series [3319 MB] Driver: 7.15.0010.0149
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz (2 CPUs), ~2.7GHz
    Usable System Memory: 6142 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1440 x 900 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 8x
    Anisotropic Mode: 16x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 28 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 28.3 average fps 7.0 minimum fps 62.0 maximum fps
    Scene "Fight" 60.3 average fps 22.0 minimum fps 144.0 maximum fps
    Scene "Build" 80.8 average fps 45.0 minimum fps 175.0 maximum fps
    Scene "Think" 37.2 average fps 19.0 minimum fps 70.0 maximum fps

Overall average framerate: 51.6 fps
  • Vitez77
    Ha vkinek nincs Adobe readerje, akkor itt van egy screenshot
  • mindero

Végre egy jó hír.
  • Vitez77
    off: Perfect World EU szerver
  • digi7
    Melyik MMO?
  • Vitez77
    Amúgy egy kis reklám az X-BEYOND THE FRONTIERhez (ez közérdekű, X-es, remélem Tomonor ezt meghagyja):
    Ha szeretnétek, hogy kapható legyen az X-BTF és az XT, akkor regisztráljatok a goodoldgames.com-ra, menjetek a fórumra, keressétek meg a wishlist-et, és jelöljétek rajta be az X-Beyond the frontiert, X-Tensiont és az X-Gold-ot (gy.k. X-BTF+XT egyben).
    Az oldalon DRM mentesen lehet letölteni legálisan 5-9$-ért régi játékokat (ami rohadt olcsó), amik XP-n és Vistán is futnak. Ha egyszer kifizetted, akárhányszor letöltheted az adott gamet, ki is írhatod stb. Kicsit olyan, mint a STEAM, csak jobb és olcsóbb.
    Lényeg, hogy ha elegen szavaznak egy adott játékra (jelen esetben az X-re), akkor a srácok megpróbálnak beszélni a kiadóval, hogy had tegyék fel.
    Nah, tom, hogy pirossal ott a ".../reklám hsz-ek törölve lesznek", de ez sztem lényeges.
  • Vitez77
    Bocs, EVE-es beütés. Amúgy engem vmiért nem szeretnek odafent:
    1. Nem jött meg az 1. TC
    2. Késett az egyik MMO megjelenése
    3. Most meglesz a TC
    4. Ugyanakkor, mint amikor az MMO
    Váááááááá!!!!!
  • tomonor
    *köhöm, "NEWB"! Noob az az, aki nemcsak tapasztalatlan, de idegesítő is. >.<
  • Vitez77
    A fórum nem csak a tapasztaltaknak való. Azért ne feledjünk, hogy mindenki volt noob egyszer.
  • digi7
    Nekem még nincs meg, de tanácsolom, hogy futtasd le a demót, az megmondja, hogy mit bir a géped. Az eredményt másold be a fórumba is.
  • digi7
    Ha tényleg ennyi lesz az ára, akkor sürgössé válhat a manuals magyarosítása, vagy tele lesz a fórum egyszerü kérdésekkel.
  • dimre
    Üdv mindekinek!
    Jó rég nem nem voltam itt, szolgáltatót váltottam.
    Egy hete kaptam meg a játékok játékot, a postás saját kezüleg adta át nem próbálta begyömöszölni a kis postaládába.
    Nagyon király a game, csak néha a terran szektorokban kifagy pár másodpercre, ez csak nálam van vagy előfordult másnál is ? Már vagy háromszor kidobott a játékból is (tc mükődése leállt, vista 64bit-et használok). Naprakész az op rendszer, és a game is 1.2.1 updatelt.

• digi7
    A piaci dinyeárús vicc jut erről eszembe, hiszen a boltban még nem kapható.
  • Lockheed
    Ez meglepő! :) Veszek vagy hármat ennyiért... :D
  • Gunslinger
    Nagyon olcsó, kevesebb, mint az Egosoftos ár fele. Szinte hihetetlen.
  • Vitez77
    És én még azt hittem, előrendelve hamarabb játszhatok...
    Sebaj, úgyis 2 példányt akartam :D
  • Gunslinger
    Szerintem is. Egyáltalán meddig kell követni, milyen távolságból?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A jutalom biztos az, hogy beugranak föléd a mothershippel, elrabolnak és közösülésre kényszerítenek egy Splittel. :-DDD
  • tomonor
    JÓ ÓLCSÓ O_O Megérte akkor nekem várni :D
  • Zombye
    Universal = Universe :D
  • Zombye
    Üdsw mindenkinek!

Aldrinon nem gondolkoztatok mint universal trader képző?

Igaz marha nagy távolságok vannak, de azér egy OTAS Mistral a maga 130-as sebességével csak boldogulna, és van ott 3 darab XL-es SPP, meg egy rakat kajagyár is.

Én asszem bepróbálkozom néhány hajóval.
  • Vitez77
    Gyerekek, nagy hír: töltsétek le ezt a katalógust, és lapozzatok a 10. oldalra.
    Leesik az állatok.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én (megint) megmondtam
  • tomonor
    nem csak terran conflictba