72
-
#32 Viktor, a kritikád béna.
1. Sejthető volt, h egy vérbeli akciófilm lesz az új Rambó, minimál témával, rengeteg öldökléssel.
2. Az értelmesebb emberek nagy része legfeljebb azért izgult, h a véres jelenetek nagy része megmaradjon, ne vágják ki és kellő mennyiségű darálás legyen.
Aki ennél többet várt, az zacskóban él, a Rambó filmek erről szóltak mindig is.
Én 2x néztem meg a moziban. Kicsit féltem h 2.-ra már unalmasabb lesz, de el kell mondom, számomra még izgalmasabb volt, mert jobban oda tudtam figyelni az öldöklős jelenetekre. Otthon is meg fogom vagy 10x nézni. Végre valami normális akciófilmet kaptunk, és nem valami túlpolírozott négeres beszólogatós, megfejtős, repperes, fasza gyerekek vagyunk fosputtony szart. -
#31 számomra is rövid, ugyanakkor intenzív szórakozást nyújtott, totál nem bántam meg, hogy megnéztem moziban, nagy vásznon egy rambo filmet. régebben csak a vacak vhs-en láthattam...már ezért megérte. -
sirtomi #30 Nekem határozottan tetszett a film. Az eféle háborús területeken elkövetett kegyetlenségek bemutatása és az akció naturalisztikus ábrázolása nálam nagy pozitív pont a film mellett.
"azonban az efféle "irtsuk a rossz sárgákat" filozófia, mellyel a filmet vezetik fel, keserű szájízt hagyhat a nézőben" - Én ezt egyáltalán nem éreztem a film nézése közben vagy utána. Nem kell ilyeneket belemagyarázni, belelátni szerintem.
Egy kellemes akció film, egyszerű történettel persze :) Jobban örültem volna egy Rambo I szintű sztorinak és akciónak, de ezt is nagyon élveztem. -
#29 Dettó ugyanez az én véleményem is. Pontosan ezt vártam a filmtől egy jót szórakoztam. Egyébként én a végén mosolyogtam egy jót mikor rambó elfoglalja a 30mm gépágyút. A főgonosz sárga fószer háta mögött hirtelen megjelenik a semmiből felbukkan ramó :) Jó film volt! -
Reaperr #28 Nekem is tetszett a film, azt kaptam amit a bemutatóból vártam. Nekem nem hiányzott a történet nem azért mentem el megnézni mert, hogy milyen elképesztő lesz a story. (a terepjárós rész engem is megfogott ) -
#27 "> Nem tom miért olyan írja a kritikát (vagy miért nem bocsátja előre), aki nem csípi az akciófilmeket."
Ugyanezt akartam írni énis kb. Szar gyenge cikk. -
#26 Méltó befejezése a Rambo sorozatnak 10/10 -
Gamecube86 #25 Nekem tetszett.
Főlleg mikor a jeep-ben a sofőr-re fordítja a gép ágyut :D -
#24 szerintem sokat érzelgősködtek benne az elején -
#23 Hát Viktor...
A film szerintem qrvajó volt! Moziban néztem, és tökéletesen azt kaptam, amit vártam. Méghogy nem volt történet? Egy kevés volt és az épp elég volt ahhoz, hogy befejezze a Rambo-t. Ez tipikusan egy olyan film, ami sallangmentes, nincsenek benne fölösleges pofázások, elszállós jelenetek. Ami van benne, az humoros - nem egy amerikai "teenmovie" szinten, hanem tökös akciófilmes szinten. Hogy naturális? Mindenki tudta, hogy az lesz. Aki nem bírja az ilyesmit, az ne nézze meg; hameg mégis megnézi, mert kiváncsi volt rá, akkor meg miért néz furán, hogy azt kapja, amit ígértek neki? Amúgy meg a fegyverek által okozott sérülés is korrektnek tűnt nekem. Végre egy film, ahogy egy gépágyú tüze elől nem lehet elbújni egy tölgyfaasztal mögé, sőt még egy páncélozott hajóban sincs biztonságban az ember... Ez így teljesen korrekt. Ahogy korrekt a film is! ...kár, hogy nem lesz belőle több!
Sly-nak meg minden tisztelet, hiszen kora ellenére jól szerepelt és sztem kiváló rendező! A Rocky Balboa esetében is ment a flame anno, hogy gagyik a szövegek, meg ilyesmi... Sztem pedig tökéletesen mutat be egy ökölvívó karaktert. Azt adja, amit kell! És szórakoztató, akárcsak a Rambo!
Kötelező darab, szvsz... -
xizor #22 Mert mindenki szar filmet csinál, akkor a szar film a jó vagymi?(Ez csak egy hasonlat, nincs bajom a filmel). -
Prof William #21 "Azonban a pazar akciózás sem feledteti a film rémes ürességét, a motiváció nélküli cselekedeteket, az egymásra vetett bociszemeket"
Nem azért de a Rambo filmekben ( talán az 1 kivételével ) az volt a lényeg hogy Rambo bedarál egy hadseregnyi rosszfiút.
Ezt a film tökletesen teljesíti. Milyen extrát esetleg történeti mélységet várt a cikkíró egy vérbeli akciófilmtől? :) -
#20 sztem iggen jó film volt.én kb már 10-szer megnéztem itthon is -
dannyparker #19 ja, valahogy így értettem én is^^ -
Anomaly #18 Te b*zd meg nem kritikus vagy hanem hiperérzékeny úgy mindenre :) Mármint aki írta a cikket. Kíváncsi vagyok, hogy 14 évesen elkerülnéd -e a korhatáros filmeket. -
BlackRose #17 Nem vagyok benne biztos, ugyanis a "régimódi" az inkább "old-fashioned" vagyis mindkét nyelvben negatív kifejezés és általában azt jelenti, hogy elavult és hátrányos a modernhoz képest, az "old school" viszont pozitív kifejezés, vagyis azt akarja kifejezni, hogy olyan valakiről van szó aki még tetőtől-talpig ismeri a dolgokat, teljes és alapos az amit jelent, de semmi képpen elavult és hátrányos hanem inkább azt fejezi ki, hogy megtéveszthetetlen, mert stabil alapokon áll. -
Wittgen #16 "bár rengeteg akció éjszaka játszódik," no comment
Az akciók kb 10%-a játszódik éjszaka. Erről ennyit.
Ja. A film király.
Miféle magvas sztorikat akarnak látni egy ilyen filmben a kritizálók? Polgárháborús helyzet, pár nap eseményei. Itt nem lehet karakterek életét kibontani, hosszú történeti szálakat szőni a filmbe. Hogy mi a motiváció? Fehéreknek a túlélés, lázadóknak a puccs, hatalmi katonáknak az előzőek elnémítása, lehetőleg halál által. Ennyi. -
koimbra1978 #15 Aki szerint ez a film csak kiváló kritikákat kapott, az skubizzon ide
http://www.rottentomatoes.com/m/john_rambo/
A rottentomatoes összegyűjtött kritikák átlaga 31 %
És egyébként mindenkinek meglehet a véleménye, ha valaki azt mondja, hogy ez szerinte rossz, akkor miért kell beszólni? Sose értettem az ilyet.
Egyébként szerintem jó volt,mielőtt megköveznek -
Loverman #14 "Azonban a pazar akciózás sem feledteti a film rémes ürességét, a motiváció nélküli cselekedeteket"
Könyörgöm, a hollywoodi filmek 80%-a nem ugyanilyen?? Hol él a cikkíró?? -
#13 Szerintem jó film volt, nem kell minden filmnek mélyenszántó gondolatokat tartalmaznia, ez direkt ilyen lett, történetileg elég üres, brutális film. -
#12 > Nem tom miért olyan írja a kritikát (vagy miért nem bocsátja előre), aki nem csípi az akciófilmeket.
Penzert. Mellesleg en meg objektiv kritikat nem lattam tole. -
rgranc #11 Nem tom miért olyan írja a kritikát (vagy miért nem bocsátja előre), aki nem csípi az akciófilmeket. Mit várt mégis Rambótól? Kb ezt amit kaptunk. Én nem vártam többet az előzetesek alapján, és be is jött... :) -
daneelolivaw #10 mindenhol magas pontszámot kapott a john rambo, csak ez a gyökér szekeres viki oltya itt,nem tudni,miért. -
#9 szerintem ez a film méltó befejezése lett a sorozatnak, rambo filmek közt számomra majdnem ott van, mint az első rész... respect -
#8 Ezzel a filmmel csak 2 baj volt:
1) túl rövid volt. H.Potter 5 hosszan lett volna az igazi
2) nem lesz több -
#7 Kötelező darab?! Micsoda?! 90 perc népírtás a kötelező darab, kínzások, szétszakadó emberek látványa? Te sem lehetsz több 14nél...
Ezen a filmen mindent lehetett csinálni csak "kikapcsolódni" nem...
-
jeti00 #6 egyetértek, jó lett ez így! -
#5 mintha kicsit megkéstek volna ezzel a cikkel.. :)
Amúgy nagyon jó lett a film, kötelező darab! -
dannyparker #4 Engem is teljesen lekötött végig a film, pont annyi történet volt benne, amennyi kell egy Rambo filmbe. És jár a jó pont a realista ábrázolásért is, bár nem értek semmit a fegyverekhez, hogy melyik hogyan szed szét egy embert, de ez inkább tükrözte a valóságot, mint a mai gagyi limonádé fos akciófilmek.
A cikkíróról meg annyit, hogy osztja itt megint Amerikát, aztán egy sorral lejjebb már azt írja: "régi iskolába tartozó" (azaz netán "old school"?). Ezt magyarul úgy mondják: régimódi. -
YakHead #3 egy nagy szart. Mi hiányzik belőle szerinted? A romantika? Ez a csávó még nem tudott írni egy normális kritikát. Talán meg kellett volna néznie előtte, de mindegy. Nekem tetszett és nem azért mert "hótt véres meg minden" hanem azért mert azt kaptam amit vártam (végre). Nincs ennek a filmnek mély filozófiai értelme, nem is kell neki. Nem hinném, hogy ott, olyan szituációkban pont a mélyértelmű eszmecseréknek van helye. -
solikka #2 Egész jó a cikk...de szerintem nem egy erős közepes hanem egy 5+ os film ez a Rambo. A történet meg felesleges egy ilyen filmbe, sőt még az sem lett volna baj ha ennyi történet sincs benne! Egy ilyenben az Akció a lényeg.
Szerintem a film hosszára szem lehet panasz! Az igaz hogy csak 90 perces volt de engem nagyon lekötött és egyáltalán nem tűnt rövidnek! -
Dakkon #1 ez az első Szekeres Viktor cikk, amivel szinte 100%ig egyet tudok érteni. jo film de hiányzik belőle vmi. így van