72
  • wareszsg
    #72
    Nem olvastam végig, bocs az ismétlésért, ha lesz olyan.
    Megnéztem a 10000 ig bezárólag minden jobbnak igérkezőt és ez volt a legjobb mind közül.
    Ami jó lehet még az a "Nem vénnek való vidék" elég kemény lehet. Majd megnézzük:)
  • Killgore
    #71
    Hát emberek, ez egy akciófilm. Kőkemény 80-as évek, végre. Semmi cenzúra, brutális és megis élvezhető.Sztori? pont ennyi kell. Pont annyit kaptunk, amit a filmtől várni lehetett. Kötelezö darab azoknak, akik egy-egy hosszabb munkás nap után olyan kikapcsolódásra vágynak, ami teljesen levisz alfába és csak ámuldozol a töménytelen akción és tényleg néha kajánul vigyorogsz, amikor Rambo elkap 1-2 rosszarcú fickót. Szerintem telitalálat a film. Tényleg a 80-as, 90-es években voltak ennyire eltalált gerillaharcot ábrázoló filmek. Még a zsoldosok is beleférnek az összképbe, legalább van kikhez hasonlítani Rambot. :) Ez a film nálam bizony 10/10.

    Kiváncsi vagyok, hogy azok akik szidják a filmet, vajon mit vártak tőle? 20 diplomás szintű szövegeket vagy mi? Bonyolult cselekményt, mint egy krimiben? Rosszul vagyok az ilyenektől.

    "-What about the world?
    -Fuck the world."

    Ehhez a filmhez ennyi kell.
    A cikk pedig elég gyengécske, jópár oldalon úgy mutatták be a filmet, hogy az ember kedvet kap, hogy megnézze, de itt pont az ellenkezőjét találni.
  • Randal
    #70
    Öhhm. Talán egy átlagos mozit a színészek tesznek jóvá. és talán az előzmények.
    ilyen alapon a Rocky Balboa egy gyenge film. Mégis imádjuk, mert az ami és azok szerepelnek benne akik.
  • giga123
    #69
    Szerintem meg átlagon fölüli a film a rambó sorozat közül a legütősebb része főleg a vége a darálás és a levágott fejek meg kezek na és a lábak super király film már megnéztem 2-szer
  • znono
    #68
    Tény, hogy véres és repkednek benne az emberi testrészek, mint kukoricapattogtatóba a belevaló, de egyet kell értenem azokkal akik lehúzzák.Ha a film nem a John Rambó címet viselné és nem lenne köze Stallone-hoz akkor csak egy közepes B-múvit kaptunk volna és mindenki azon nyammogna hogy mennyire rossz és sablonos.Valójában rambó sem volt motiválva és a végén milyen apropóból tért haza???Gondolt egyet és hoppá hazament.Nekem csalódás volt.

    5/10 Nem több.
  • citcar
    #67
    Ez tetszik! :D:D:D:D:D:D:D:D
  • azirafael
    #66
    Mikor leszedtem hozzá a felíratot és láttam, hogy egy 20 perces sitcom feliratfájlának a méretét sem éri el már tudtam, hogy jól fogok szórakozni :)

    VÉRES, BRUTÁLIS, SZERETEM!
  • k9duli
    #65
    Azon gondolkodom lehet ez az utolsó nagyon jó akció film amit láttam!
    10/10.Brutálisnak meg azért brutális mert ez a valóság, kéremszépen ez megy Burmában.
  • saw123
    #64
    Megnéztem a filmet! Rambo keményebb mint 120 cm tömény erőszak krisztián! ennyi
  • zoluss
    #63
    Én általában nem szeretem az akciófilmeket, mert tele vannak hatásvadász jelenetekkel, amik a valóságban kizárt hogy előforduljanak. A Rambo épp azért tetszett, mert viszonylag életszerű, az emberből valóban érzelmeket vált ki. Nem az a lényege, hogy fröcsög a vér, ez csak eszköz arra, hogy a film magával ragadja a nézőt. Elfogadom, hogy ez nem mindenkinek tetszik, de én is azokhoz csatlakoznék, akik szerint ez egy jó film. Főleg elnézve a mai filmipart.
  • DonMaros
    #62
    Szerintem jó film volt. Azt kaptam amire számítottam. Egy ilyen filmtől sem mély gondolatokat sem jópofa humort nem kell várni, ilyen elemek létéről eleve szó sem volt. A mai elb@szott filághoz képest lehet Stallone még "finoman" mutatta be a burmai helyzetet, sokkal durvább dolgok is megtörténnek a valóságban.
  • Jamie
    #61
    én egyet értek a cikkel. Jól lettek modellezve benne a péppé robbanó testek Ennyi pozitív..
    Talán az amerikai filmek nyálához szokott gyomrom miatt nem tetszett. Szerintem ha 60 évesen nem akarna 35nek látszani, akkor jobb karakter lehetne belőle. (lásd Sean C.)
    A film hossza nekem nem volt 90 perc...ja a felirattal együtt talán.
    Ha nem ő játszotta volna főszerepet és nem Rambo lenne a film címe egy sima B kategóriás film lenne. Egyébként csodálkozom, hogy a többségnek bejött. Az 1-3. rész jobb volt.
  • JL666
    #60
    Szerintem jó film volt, jobban élveztem, mint az agyon oszkározott Nem vénnek való vidéket!
  • Randal
    #59
    Való igaz. Attól még hogy film, megtörténhet ilyesmi. Láttunk már rá nem egy példát pl. a délszláv háborúkban, vagy az iraki háborúkban, vagy az összes többi háborúban.
    Elég szívszorító jelenetek voltak és szívem szerint egy gépágyúval nyírtam volna én is Slyék mellett a burmai rezsim katonáit. Szóval a film elérte a célját.

    Na meg felhívja a figyelmet arra, hogy hé emberek, 60 éve írtják ott a népet mi meg nem teszünk ellenük semmit, mert politika van a dologban.
  • Prof William
    #58
    "a burmai vérengzéseknek a megmutatásából áll (ahogy azt Amerika elképzeli)"

    Az nagyon durva jelenet volt és sztem olyan dolgok játszuódhatnak ott ( MEg mondjuk anno Ruandában )ami el sem zudunk képzelni...

    Szóval böki a csőrömet ez a mondat...

    Mert mit gondolt a cikíró hogy képzeljük el? Esetleg szerinte túl amcsi vérengzős/hatásvadász és ááá ilyen nincs is? Vagy mire gondolt?

    Elárulom hogy enneél sokkal durvább dolgok is történnek a világban...
  • stremix
    #57
    Na igen pár dolog másképp van a kész filmben, mint a bemutatóban...
  • Randal
    #56
    Ez valóban elég rossz cikk lett. A filmtől azt kaptam amit vártam, sőt többet is. Brutális jelenetek, brutális burmaiakkal, ráadásul tudva, hogy jelenleg valóban háború folyik ott.

    Egyet sajnáltam csak, hogy nem hallottam a "Not my business" mondatot:(
  • citcar
    #55


    Kedves Szerkesztő!

    Annyit szeretnék megkérdezni, hogy szerinted mi az ami hiányzik a filmből?

    Mert szerintem nem hiányzik belőle semmi nyálas ömlengés.

    Nem kell, hogy Rambo rózsával meg sütivel sétáljon oda egy burmai köcsöghöz és leüljenek megbeszélni a kialakult konfliktust!

    Rambo nem az a fajta fickó!

    Ő meg mondta a véleményét még az elején: "Fuck the World"

    Ilyen nyitás után szerintem nem sok helye van a romantikának!

    Engedd meg, hogy kiragadjak egy részletet a szövegedből:

    "a burmai vérengzéseknek a megmutatásából áll (ahogy azt Amerika elképzeli)"

    Te hogyan képzeled el egy falu kiírtását?

    Mert előttem sajnos hasonló kép jelenik meg mint a mi a filmben volt!

    Ez a film nem egy Szállító szerű film (elnézés a film rajongóitól), mert ott jópofa a verekedős, öltönyös srác aki a csajért küzd, Rambo azért küzd, mert ez a tuti neki, ahogy a filmben is mondják erre született!

    Köszönöm, hogy elolvastad a hozzászólást!

    További jó munkát!
  • Wittgen
    #54
    Tudtam, hogy mit fog a film nyújtani, mégis a n civilek kiírtásának bemutatása még engem is megdöbbentett, olyan realisztikus volt.

    Csak gondoljatok bele, hogy vannak országok, ahol az emberek nap mint nap ilyen brutalításokkal szembesülnek. Gondolok itt afrikára, irakra, dél-amerikai országokra. A való életben sincs kecme és nincsenek magasztos eszmék, csak lezúzzák a népet a diktatúra talpnyaló jó kis import kalasnyikovokkal.
  • nyikolaj
    #53
    Állati volt a film, Stallone felülmúlta önmagát :) - sztem veri az összes több Rambo részt!

    Sztem amennyi története volt, annyi elég is volt, nem tudom én sem mit várt a kritika írója, egy Rambo filmtől!? (sőt különsen bejött mindig is a rambo filmekben hogy nincs bennük romantika, csak nyers brutalitás, amilyen a háború).

    Az is tény, hogy realizmusban, brutalitásban is felülmúlja minden Rambo filmet! A népírtásos részek durvák voltak, de calószínűleg így zajlik egy népírtás - vagy még durvábban...(az ember szinte már várta hogy megjelenjen rambo oszt kinyirjon minden háborús bűnöst)

    Rambo: 1 személyes hadsereg, 1 személyes hágai törvényszék :D

    Féltem a film elött hogy elszúrja Stallone, de nem! Méltó befejezés volt: 10/10
  • jin
    #52
    Viktor, ülj le, megint 1-es!

    Mit vártál a filmtől, egyetemistáknak való, magasröptű párbeszédet? Mit kerestél a filmben, értelem és érzelem féle degeneráltságot?
    Kb ennyit vártam tőled, nem többet. Közöd nincs az akciófilmekhez!
  • Interfan
    #51
    Megjegyzem, itt azért egy pár jó is elhasalt.:-) :-( Nem egy tucatmozi volt, úgy gondolom... Egyetértek az emberek többségével, Stallone van, volt és lesz, reméljük még fog rendezni egy-két jó filmet nekünk.:-)
    10*/10 :-)
  • fflx
    #50
    "Végre valami normális akciófilmet kaptunk, és nem valami túlpolírozott négeres beszólogatós, megfejtős, repperes, fasza gyerekek vagyunk fosputtony szart."

    Ez a lenyeg. 10/10
    (bar a megfejtős helyett megfejelőst irtam volna )

    Egyebkent siman lehet csak, hogy a kedves cikkiro tul fiatal es halovany fingja sincs a rambo filmek mibenleterol... rambo filozofia annyi, hogy vannak a jok, meg a rosszak. a rosszakat le fogjak loni a jok meg... a jok meg nem halnak meg.
  • Tzupi
    #49
    a kameras kep ut :D
  • koimbra1978
    #48
    Mert megbukott. Csak úgy, mint az Állj, vagy lő a mamám.
    Így maradt az akciónál, bár az elmúlt években (évtizedben?)a Rocky Balboán és a Kémkölykök harmadik részén kívül így sem tudott sikert elérni.

    Mellesleg az Oscar valóban rohadt jó szórakozás volt
  • koschwarz
    #47
    no comment

  • kecskeszeme
    #46
    Szerintem így jó a film, ahogy van. Épp az az elgondolkodtató benne, hogy nincsenek nagy érzelmi mélységei. (És mégiscsak egy Ramboról van szó!) Ebből adódóan a történetet sem érdemes túlbonyolítani.
    Érdekességnek ott van a végén az a jelenet, amikor a nő, akiért tulajdonképpen az egészet bevállalta Rambo, a puhapöcsű humanista barátjához rohan sírva az ultra-akciójelenet után, Rambo meg szemrebbenés nélkül elballag.
  • hypno
    #45
    Ennek ellenére az Oscar a legjobb filmje.
  • koschwarz
    #44
    "Miért nem csinál ez az ember Oscar kaliberű filmeket? Abban csúcs volt."

    asszem ebben az időben kezdett lefelé ívelni a karrierje, mikor kitalálta, hogy neki filmvígjátékokban kell szerepelnie...
  • csuszi
    #43
    mindjárt 30 vagyok és szerintem is kötelező..:)infantilis vagyok? lehet, de szeretem a régi rókákat meg rambo az egy legenda. ennyi.
  • hypno
    #42
    Ez egy szar volt.

    Ha nem Stallone csinálta volna, akkor azt mondanák rá, hogy egy erősen gyenge közepes B kategóriás, aminek legnagyobb erénye, hogy láthatjuk, a kollagén csodákra képes a ráncok ellen.

    Miért nem csinál ez az ember Oscar kaliberű filmeket? Abban csúcs volt.
  • Davidus
    #41
    De állat, a gyereket is belevágta a tűzbe. Ez állat!
  • zsellerm
    #40
    mellesleg a kritika nem objektív műfaj...
  • GErYkE83
    #39
    Végre 1 igazi oldscool filmet láthatott a kedves publikum, mint anno a csúcsnak számító Commando idejében!!!! Ahogy lentebb említette Takimate végre énis újra gyerek lehettem! Köszönöm neked Sly! Várom a folytatást!!! Csak így tovább!
    U.I.: tény hogy néha unalomba fullad 1-2 rész, de a többi kárpótol:) főleg a vége...egyébiránt végre realista volt az ábrázolásmód nagyjából...1 nagyobb kaliberű fegyver valóban nagy csonkolásra képes
  • bakvarnyu
    #38
    igen jó bringa ez a szőke cicus
  • bvalek2
    #37
    Szerintem az SG-nél a jó zsaru - rossz zsaru játékot űzik a kiritikusok, és Viktorunk a rossz zsaru :) A lényeg végülis a cikk nézettségének a feltornászása, és forumhozzászólások generálása, hiszen ezt nézi a Median meg a Google számlálója, ez alapján lehet a reklámok díjszabását megállapítani. Ha itt egy a valóságot tükröző, vagyis kiszámítható kritika lenne, ennél kevesebben kattintottak volna ide, és még kevesebben írtak volna be a fórumba. Ha teljesen egyetértek a cikkel, mit írjak be? hogy "+1", mit a HUP-on? :D

    Na ugye. Undorító dolog a marketing, de itt jól csinálják, annyi szent...
  • Takimate
    #36
    Beültem a moziba...Gondoltam nabazmeg Rambo.. hehe vicces lesz.
    Hát nem volt az !
    Újra 12 éves voltam !
    És újra kaszáltam a levegőbe a kezemmel !
    Konkrétan PISZTOLYOZNI támadt kedvem a haverjaimmal kifelé menet a mozi bészmentjébe :))))
    (na jó nem... ;)
    Annyira tisztán és őszintén adta a film a széttroccsanó beleket... nem volt mismásolás !
    Férfias volt.
    Kurvajó volt !
    Ennyi.
    11/10 :)
    Kösz Sly
  • Chris05
    #35
    Halálra röhögtem magam a kommenteden :) Nekem is tetszett az a rész.
  • koschwarz
    #34
  • koschwarz
    #33
    ez meg az imdb átlaga:7,7, ami rohadt jó

    a rottentomatos mindig is utáltam, szerintem szélsőségesen és már-már nevetségesen eltúlzottan "igényesen" állnak mindenhez. nem kell mindenbe izzadtságszagúan erőlködve belemagyarázni valamit. van ami egyszerűen szórakoztató, és kész. ennyi.