Az nVidia szerint vége az AGP-korszaknak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Nézd, azért a PCI és AGP teljesen más tészta!"
Ugyanaz a tészta: aminek vége, annak vége, nem szükséges a végletekig erõltetni. Ennyi erõvel lehetne még a gyengébb karikból PCI-os változat, mondván, most lenne kihasználva, de ez baromság. Aki akar, az cserél, aki meg nem, az nem (max. nem a gépére költ, ami dicséretes dolog). Mese nincs.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Nézd, azért a PCI és AGP teljesen más tészta! Igeis van létjogosultsága még az AGP-nem, de nem sokáig! Az egy buta hablaty, hogy nem mûködött a GF8-as AGP a chipkészlettel, hanem az igazság: változott a piac, ezért nem készült. Ennyi. Mindenki rohant Core procit venni és akor már PCIE-t (mivel csak olyanban van). És a legolcsóbb PCIE VGA is 10k huf.

Tehát azért nem készült, mert változott a piac, legalábbis az én szemléletem szerint!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Én sem értem, miért nem készül az újabb GeForce-okból PCI-os változat. Jól jönne a 486-osomba.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

És a nem játékosok miért cserélnének videókártyát (lehet jönni most a réteguserekkel akik tervezgetnek meg animálnak de õk még kevesebben vannak mint a játékosok). Szóval a "túlnyomó többség" miért is cserélne videókarit? Hogy gyorsabban menjen az iwiw?

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Mardel
,,A GeForce 8000-es sorozat példányaival az volt a gond, hogy valamilyen technikai bibi folytán ezek a vezérlõk nem voltak hajlandók együttmûködni a legfrissebb AGP-PCI Express híddal, amely AGP-PCI BR02 (HIS) néven készült el. Az nVidia a korábban felfedezett hibák kijavítását ígérte, amely maga után vonta volna a chip A05-ös revíziójának elkészítését, ám a lap arról számolt be, hogy a cég idõközben letett errõl a tervrõl..."

Magyarul a vásárlók beszopták. <#action>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

jojo
Ami elavult, az elavult, lekéne vele állni, sztem.

abszolút nem elavult, maximum a teljesitmény felvétele végett máshova kell adni szuflát,de a mai napig mehetne ha nem lenne ennyire cápa a PC ipar

I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D

Ha PCX-re valtanek, mehetne majd minden a kukaba, ergo inkabb valtok ATI-ra... es ezzel szerintem sokan lesznek igy: a vilag szamitogepeinek tulnyomo reszet nem am a jatekosok hasznaljak, mondjatok es gondoljatok barmit, ok egy meglehetosen szuk reteget alkotjak a felhasznaloknak.

Én spec nem vagyok se INTEL se AMD párti, sokáig volt AMD - s gépem, de szerintem az AMD nek ez a dolog nagyon jól jött most. Szerintem sokan vagyunk Agp párti, és ha az AMD sokáig fejleszti, és kitart mellette valószínü hogy sokan azt fogják venni és így nõ az AMD nyeresége is. -> (még jó hogy kitart mellette)

detto, ATI X800 GTO ag-t használok. (win xp alatt)
tekintettel hogy ha PCX-re váltok akkor a teljes gép mehet a kukába, sokallanék kifizetni csomó mani-t ha nincs is szükségem nagyobb sebességre.

(esetleg ha valamely alkatrész kipurcan akkor elgondolgozok rajta hogy érdemes e pótolni)

persze nem kizárt hogy beruházok egy asrock 4coredual vagy milyen alaplapba,
szóval elég az alaplapot és procit cserélni, AGP+DDR marad, és késõbb tudok PCX illetve DDR2-t használni. csak úgy látom ez nem támogatja a penryn-eket.

na mindegy. egy IDE 200GB winyót se dobok ki azért mert SATA a menõ.

persze új AGP-s kártyát már nem veszek. de legutóbb választhattam komplett alaplap+proci+memória+PCX videokaresz, vagy 25k egy X800 GTO-ért. ez volt másfél éve. (és ha még egy évet kihúzna? woot.)

U.I.: nem nem játszok crysis-t. csak pár mmorpg-t, arra meg elég. Bár lassan a barton kezd gyengusz lenni.

És nem a lóvé miatt írom ezt, ha akarnék vehetnék 1millás PC-t is (persze a nejem kinyírna 😛 ), de minek költeni a semmire. Egyedül a witcher nem ment eddig a barton miatt, többi játékkal nem volt gondom.
HD2600 PCX verzió van a gépemben és láttam már AGP-s változatot is futni belõle. DX9 alatt kb 10-20% a teljesítmény különbség (software-e válogatja). DX10 alatt az AGP-s nem tudott megszólalni, igaz ez a kártya PCX formában is minimális teljesítményt tudott csak nyújtani DX10 alatt.

ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)

El kell fogadni, hogy az egyre növekvõ "sebesség"-versenyben már nincs helye az AGP-nek, ám tõlem az nVidia bekaphatja, nemsokára veszek egy ati 2600 agp-t, ami még bõven jó lesz egy évig, és majd akkor talán cserélek gépet.
Teljesen meg vagyok elégedve az AGP-vel. Amihez használom a pc-t, ahhoz bõven elég. ...de lassan gép csere lesz, nincs mese.

Ez igaz. Egyik ismerõsömnek vagy egy Barton 3.6 ghz egy magos procija amit szerverébe rak, a saját gépében egy 6000+ X2 dobog. Na már most letesztelte (hírtelen akartam írni és elfelejtettem a program nevét) 900 pontot számolt a Bartonal és a 950 pontot pedig 6000+ al (azt hisszem ennyi volt) és nézett is nagyon nagyott! 😉

Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!

Sanyix
Pár éve szinte alig nõnek a cpu teljesítmények, ezért rakosgatnak egyre több magot egy prociba, és mostmár a videokártyákba is.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Az AGP korszaknak szvsz. is vége van, mert idõközben a CPU teljesítmények már annyira megnõttek, hogy a grafikus kártya már nem a leggyengébb láncszem.
1 évvel ezelõtt upgradeltem egy 1950Pro-val. Ezzel 1 évet kihúztam, de mára ez a gép (A3000+ 1GB RAM) már túlzottan lassú. Most le kell már cserélnem és ez a gép levándorol apósékhoz netezni...
BiG G
te sem vagy jobb, csak kicsit öregebb ;D

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

BiG G
te egy gyökér vagy, pont. az agp él és élni fog, és így is jóval túlélte az idõt amit jósoltak neki. ennyit arról hogy a gyártók ránkerõltetik a platformváltást.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Ryder7: 6800 elõzõ széria felsõkategóriája, 7300GT követekzõ alja, szal 6800 odaver, a 7300GT-t a 6600GT teljesítményét nyújtja de 73-ból is csak a ddr3-assal összemérhetõ... Lényeg attól hogy újabb lassab, persze olcsóbb is, a magasabb számozás nem minden.

Nem nagyon értem az nVIDIA logikáját. Tudtommal csak egy extra chip kell hozzá azt kész. Nem hangzik túl nagy költségnek, és nyugodtan tudják a keresletre szabni a kínálatot.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

"AMD mindent elkövet, hogy magához láncolja a korosodó platform használóit."
Meglehet, de hogy normális "agp-barát" drivert adnának a korosodó platform használóinak, az már nem megy..

Csak halkan, mert ez illegális...

Talán a lyukkártyát is támogatnia kéne a Pistának?

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Dark Angel 666
Ezzel én is egyetétek .
Én is váltok 😊

Ryder7
Akkor a 7300GT marad. Am, ha logikusan vesszük, akkor még ha a 7300GT butitva is van jobb kell legyen mint a 6800, mert akkor nem adták volna ki. Szerintem...

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

ffxi
AGP user vok<#kuss>

Fákjúal!

tommyg
fx-est már bármire ami jobb nála

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Ryder7
Nekem is AGP-s a gépem. FX5500-as. Amúgy megéri ez 5500-asomat lecserélni 7300GT-re vay inkább 6800GT-re, mert azt olvastam, h a 7300-as naon le lett butitva.

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

Magnificat
én szerettem az AGP-s gépemet, 2 hónappal ezelõttig nyúztam, akkor lett némi pénzmagom, így fejlesztettem... az r9600XT-n tök jól el lehetett Cod4-ezni még árnyék mellett is...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Nekem is AGP-sem van,tényleg szar😊

Ez azért különösen érdekes, mert kb fél éve volt egy hír asszem PH-n, hogy jönnek a PCI-os (sima, nem express) gef8 alapú kártyák, mert van olyan réteg aki igényli.
Mondjuk gondolom nem az NV csiálta(volna) a bridge chipet, hanem a kártya gyártója.
PíszLávJuniti
mivel az nvidia irányítja a piacot, ezért az õ szava dönt

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

NeoMaN
igezi kocka geek vagy
😊)))

Darth Sith
"Az nVidia szerint vége az AGP-korszaknak"
vége lehetne már. Már a PCIExpress 2.0 is rég forgalomban van, de még mindig adnak ki AGP-s csatolófelületre kártyát. Ami elavult, az elavult, lekéne vele állni, sztem.

Nem a lényeg, hanem a fontos!