48
-
Unreal1942 #48 Hát nem tudom lehet nem a készülékben kell a hibát keresni :) Nekem 1 éve van meg és nem sok gondom akad vele! -
risqci #47 125-ér itthonról itt -
#46 Nem árt újabb Win Mobile-t tenni rá. -
#45 P535-öt inkább ne hasonlítsuk iPhonehoz. Volt szerencsém hozzá, használtam pár hónapig. Többet tud mint az iphone ez kétségtelen, de egy katasztrófa a Touch-interfésze. Beleőszültem mire megírtam egy SMS-t rajta, vagy lescrolloztam egy doksit, vagy ha melléböktem egy legördülő-menüben (elég gyakori volt). A böngészője meg egy vicc.
Akkor már ezerszer inkább egy HTC, vagy N series Nokia (ha már az iPhone a sátán terméke)
-
#44 Amiket leírtál azt az 5 évvel ezelőtti Symbian telefonom is tudta, ez ma már "alap"! -
Lavigne #43 huh, mennyi sok benfentes :) tényleg mintha, az Apple szokása lenne, hogy 2 naponta hatalmas hw frissítés van :) igaz? :) és nem az, hogy fél év után, feluppolták a tárat 16 gigára. nemhogy 3G chip. még a szaros SDK-re is tegnapig várni kellet. szóval amit olvastál, szvsz találágatás/remény -
#42 Ja és egy ASUS P535 is ezt teszi, csak abban van GPS is, meg még pár apróságban talán többet is tud... -
FoodLFG #41 Mintha ezt már valaki írta volna.
Erre az üzenetre jön PyRex válasza (32-es számú hozzászólás) -
#40 iPhone -ban nincs 3G ez igaz. De idén jön a 3G -s iPhone.
Sőt. Ha a hírek igazak akkor idén jön a független iPhone kizárólag Európának mivel az USA -ban 5 éves kizárólagos forgalmazási jogot írta alá az Apple az AT&T -vel.
Szal mielőtt ledegradálnátok az cikkírót nézzetek már utána egy-két dolognak plz.
Elég ha a Googlbe -ban rákerestek erre a 3 kulcsszóra: 'at&t 3g iphone' -
#39 Romániából írok, és én már fogtam a kezemben iPhont és nekem, nagyon tetszet, hogy nincsen rajta gombok csak a bekapcsoló meg a hangerő és akármit, eltudunk vele intézve: Beszélgetés, Internet, Zenehallgatás (főképpen erre van) képnézegetés vagy videó meg játék de emelet meg szövegszerkesztés is. Úgy gondolom hogy a telefont meg a Mp3,4 és a PDA ötvözi egy készülék és ez a iPhon :)
-
m3200gt #38 Asszem mindenkinek lejött a vezérhelyettes hozzáértése. Tipikus marketinges hozzáállás, fingja sincs az egészről, de megmagyarázza. -
Lavigne #37 sztem legtöbben ettől a résztől kaptak agyhugykövet:
Bár Magyarországon folyamatosan növekszik a 3G-s szolgáltatások lefedettsége, Winkler nem tartja valószínűnek, hogy az elkövetkező két éven belül szignifikáns bázisa alakulna ki a HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) adatcserének, így az sem valószínű, hogy 2010-ig betenné a lábát hazánkba az iPhone.
ki a makkost érdekel, a HSDPA, mikor az iphoneban EDGE a legmagasabb átvitel, és közel távol nem terveznek 3g-t, -
Cat #36 Ha a Magyar Telekom vezérhelyettese mondd valamit mindenképp hírre érdemes, akkor is ha adott esetben baromság. Ha ő azt mondja, hogy 2010-ig nem lesz iPhone, akkor nagy valószínűséggel tényleg nem lesz, ez ilyen egyszerű. -
Lavigne #35 nem a cikk baromság. ha valakit meginterjuvolnak, még jó hogy leközlik amit mondott, csak legközelebb már nem kérdezik meg többet, ha látják, hogy "vágja" a témát :) -
#34 Ma lesz "A nagy SDK event", ha ma sem jelentik be a 3G-s iPhonet akkor szerintem max jövőre lesz, vagy majd amikor kijön a következő generációja a telefonnak.
Nekem nagyon úgy tűnik egyébként, hogy az Apple egyelőre 99%-osan az amcsi piacra koncentrál. Oda tökéletesen beillik az iPhone: jó az ára a tudásához képest, és mivel kint szinte alig van 3G kiépítve az EDGE is tökéletesen elég bele.
Ezt az amcsi piacra "konfigurált" telefont bedobták néhány EU-s országba is, de kb ennyit foglalkoznak Európával jelenleg. Először valószínűleg otthon akarják bebiztosítani magukat, aztán jöhetnek a technokrata piacok: Ázsia és Európa.
Azon sem lepődnék meg ha ezekre a piacokra külön telefont fejlesztenének majd. -
endricim #33 Baromság ez a cikk úgy ahogy van! -
#32 Már megbocsáss, kedves St, de ne égesd már magad ekkora baromsággal, lol :)
Európában már több helyen is forgalmazzák - nincs benne 3G. Ugyanazt a modellt veheted meg, amit az USA-ban. Az Apple még be sem mutatta a 3G-s iPhone-t és mindenki csak találgat, hogy mikor fogja bemutatni és egyáltalán mit is fog tudni pontosan.
És igen, az alábbi mondat egy igen komoly ferdítés:
"Bár Magyarországon folyamatosan növekszik a 3G-s szolgáltatások lefedettsége, Winkler nem tartja valószínűnek, hogy az elkövetkező két éven belül szignifikáns bázisa alakulna ki a HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) adatcserének, így az sem valószínű, hogy 2010-ig betenné a lábát hazánkba az iPhone."
...mivel az iPhone nem HSDPA / 3G telefon, de ez a mondat meg pont úgy állítja be.
És tudom: nem az SG cikkírója írta a cikket, hanem "csak" átvettétek, de erre mondom már évek óta, hogy attól még, mert valaki valahol leír egy irgalmatlan nagy baromságot, miért kell, hogy megjelenjen az SG-n is? -
#31 4 hónapot spóroltam az N82-re... de simán megérte.
WLAN hálózatokat gyakran konfogolok/építek ki, ahhoz nagyon jól jön, már csak amiatt megérte volna... rengeteget vezetek ismeretlen terepen is, így a GPS hanggal alap cucc nálam. Stb, stb. -
#30 Én sem ellenzem, és a kijelzője engem is ledöbbentett amikor láttam (bár akkor még nem láttam VGA-kijelzős PDA-t előtte, az enyém akkoriban QVGA volt és ahhoz képest tényleg ég és föld az iPhone)
Filmnézésre viszont tudok jobbat, mert amit még a #17ből kifelejtettem: milyen dolog 2007-ben olyan médialejátszót piacra dobni, ami nem tudja a divx-et? -
Dany007 #29 Mért, te még soha se hallottál a gyűjtés fogalmáról ? :)
Vagy szerinted az átlag 10-15milliós lakások a magyar fizetéshez vannak igazítva?:)Pedig mégis elég sok embernek van... -
kukacos #28 Mindig meghökkenek, hogy Mo-on a nyugati piac négyszer nagyobb átlagfizetéseihez méretezett telefonok (és autók) simán gazdára találnak... legalábbis bizonyos körökben. -
#27 OK. Ez a90 körüli ár már egész barátságos. Én egyébként nem ellenzem az iPhone-t. Egyik munkatársam is vett egyet. És ő is kb így van vele. Vannak hiányosságai, de összességében jó kis cucc. A kijelzője gyönyörű és filmezéshez nem tudnék most mondani jobb eszközt. -
#26 mar egy ideje (hivatalosan is) forgalmazzak europaban 3G nelkul... -
#25 nem a cikk hülyeség, hanem te vagy hülye.
az európában forgalmazott iPhone-ban lesz 3G. -
Dany007 #24 Na na na na :) Ne essünk túlzásba. Én 130ért vettem tavaly októberben.
Aztán utánna mérgelődtem is, mert amikor még úgy volt, hogy bejön Magyar o-ra akkor jól lementek az árak, már 95ezerért lehetett kapni 8Gb-os függetlenített verziót. Aztán amikor kiderült, hogy nem fog manapság hazánkba látogatni a teló, akkor ment vissza megint az ára! Mondok jobbat, most néztem a Vaterát 85ért van 8GB-os....
Szóval ne essünk túlzásba 150 kicsit az. De persze volt aki annyiért próbálkozott. Sőt, 275 ezer Ft-os árat is láttam :)
Szóval annyira látszik, hogy túl menő az iphone-t szindi dolog. Nemtom irigységből, de látszik, hogy sokszor olyan emberek szidják, akiknek fogalmuk sincs róla...De tényleg!
Én aláírom, hogy sok hiányosága van. És, hogy hasonló árért nagyobb tudású PDA-t lehet kapni. Tény. De attól még nem olyan szar, mint ahogy sokan állítják.
És a legfőbb dolog, hogy az emberek nagyrésze nem a tudása miatt vesz iPhone-t! -
Dany007 #23 Na akkor nézzük :)A hype tényleg gázos volt...dehát ez a biznisz...
Rádió tényleg nincs =/
4Gb os at már nem is gyártanak csak 8-16gb-ot. Ehhez nem hinném, hogy szükség lenne memó bővítésre. Akinek nem elég a 16Gb...háát szal érted...azért 4-5 éve még a 64-128mb volt a csúcs, ahhoz képest nem rossz előrelépés. Nem hinném, hogy bárki egész DvD gyűjteményt akarna telefonon hordozni. Arról nembeszélve, hogy a minőség miatt az xvid szintü tömörítés is bőven elég. Kis free converter progival úgy számoltam a 4gb-ra 2 teljes filmet fel tudok rakni "kiváló" megnevezésü minőségben úgy, hogy marad bőven hely zenének képeknek.
Kamera szintén szar! Egyet értek! Nemcsak, hogy 2Mp, de nagyon csúnya zajos képeket is csinál!
Viszont ha fényképezni akarok, akkor semmi pénzért nem fogok telefont használni. Legyen az 5-8Mpixel akármilyen szuper, messziről kiszúrom, hogy telcsis kép...Néztem jópár tesztet főleg a mobilarenan, és egyik telcsis kép minősége (nem a Mpixel) sem éri el a 4 éve vásárolt canon digit gépünkét ami csak 4Mpixeles, de maga a kép minősége még mindig jobb mint bámelyik csúcsmobilé. Egyszerűen nem arra való. Szal ha az ember tényleg igényes képeket akar, akkor nem telefonnal fogja csinálni, mert körberöhögik.
Arra meg, hogy csakúgy "kattintgasson" az ember, bőven elég a 2-3Mpixel.
GPS tényleg nincs, ahogy írtam én is. Nagy hiba. De az usa-ban kicsit mások a dolgok... Van google maps. Amiben útvonalkövető rendszer is van. Igaz net elérés kell hozzá, de ott kint egy kicsit álltalánosabb a netelérés mint itthon.
Dehogy féle a touchscreentől :) Itthonis a bankokban a sorszámhúzós rendszert már évek óta alkalmazzák, és ott kicsit többet tapizzák a képernyőt mint én a telefont, és hát azóta se cserélték le őket. Legalább is itt a környéken szinte minden bankban közintézményben ilyen van.
Persze, mért ne nyomogatnám a kijelzőt? :) Virtuális gombokat szintén.
Mellesleg ha játszani akarok, akkor leülök a gép elé benyomom a Crysist, a Cod 4-et vagy a Test Drive Unlimitedet. Minek üljek le egy "portable" cuccokra szánt játék gagyi grafikája elé, amikor itt a jelenlegi "csúcsgrafika" a számítógépen? -
ivovizx #22 Az a 150-200k elegge meresz ar, spec. en 90-ert vettem, ebben mar a posta is benne van Amerikabol ide, es szerintem ennyiert boven megeri, legalabbis nekem. Teny ami teny, alapbol funckionalitasban elegge szegenyes, de kicsit bibelodsz vele es akarmit felraksz ra kb :) Nem mondom hogy ez a "legokosabb" telefon, de nekem 90-ert boven megerte :) -
#21 Azért hasonlítják sokan egy PDA-hoz mert tudásba és árban is ahhoz áll legközelebb. Akármilyen forrásból is szerezted be azért 150-200k alatt nem nagyon van. Ennyi pénzből egy komolyabb PDA-t lehet venni, tehát jogosan jön az összahasonlítás velük.
Általában akik PDA-t vesznek azok erősen technokrata népség, az iPhone célközönsége meg pont hogy egyszerű kezelhetőségű eszközre vágyik. Nemcsoda, hogy sok a vita. -
#20 Még valamit elfelejtettem, aki szerint az iPhone a netezés császára, az nézze meg ezt a videót: Opera Mobile 9.5
Meg itt egy másik -
who am I 7 #19 "Ja, mellesleg mindez ahhoz képest, hogy ez NEM PDA"
Jaaa, kár, hogy drágább mint némelyik PDA...Akkor?Nem érzed egy picit irónikusnak?A többi hülyeség. :) -
#18 Na igen... az iTunes a "How to fuck ourselfs" iskolapéldája... -
#17 Nekem ami még fáj, és egy multimédiára kihegyezett telónál szerintem égető probléma, az az A2DP hiánya. Meg a WM5-ös PDA-t bármilyen gépre rádugom és tudok rátölteni akár netkávézóból is, otthon pedig a jól megszokott Total Commandert használhatom, az iPhone pedig itunes nélkül halott.
-
#16 Nincs az iPhone-al különösebb baj, azon kívül, hogy borsos árért adhattak volna több technikát bele. Ezen kívül már csak a hype zavar körülötte, pusztán mert USA, meg mert Apple.
iPhone-ban még ez nagyon nem szimpi:
- Rádió Nincs /kell... sokat, használom, főleg reggel/
- Memória 4 GB /mivel N82 képe tv-re köthető és mp4 !izomból! nem okoz neki gondot, 8GB elég is, nyaraláskor telpakolom pár filmmel és esténként van mit nézni/
- Memória bővíthetőség Nincs /kapják be!!!!!!!!/
- Hanghívás Nincs /apróság, de én használom/
- Kamera felbontása 2 Mpixel /jelenleg 5 Megapixeles képeket gyártok és mindenki tátja a száját... tegnap csinálta 1 órás videot MP4-ben a telefonnal és nem hitték el, hogy telóval készítettem/
-GPS Nincs /anyátok...2007/2008-ban egy 100k feletti telóban tessék már beletenni azt a 15 ezres cuccot. Mióta hangnavigációval járok, rengeteg benzint megspóroltam a rövidebb utakkal... lassan a teló fele összejön ilyenekből!/
- TV be vagy kimenet Nincs /szomorú!!!!/
"Viszont még soha senki nem építette be telefonba. Ujjakra optimalizállt programokkal stb"
Ez tényleg jól hangzik, jól néz ki etc. De nem félsz? Mégiscsak állandóan a kezeddel taperolod a kijelzőt. A touchscreenek, meg nem éppen a hosszú életükről és a jó állóképességről híresek.
És ha játszani akarsz mondjuk egy autós címmel? /N82-ön N-gage 2.0 nagyon frankó dolgokra képes.../ Akkor is nyomogatod ezerrel a kijelzőt? Hát nem is tudom :-/ -
Dany007 #15 Értem én, hogy tud annyit :) Sosem tagadtam. Sőt, magam írtam egy igen kritikus hangvételü mini tesztet a logout.hu-ra pár hónapja.
Csak azt mondom, hogy annyira nem szar, mint ahogy sokan beállítják.
Persze, nem kell hasra esni az érintőképernyőtől, nem új találmány. (az lcd képernyő is majd 30 éves, aztán csak az van már minden mobilban...) Viszont még soha senki nem építette be telefonba. Ujjakra optimalizállt programokkal stb.
Teljesen más így kezelni a telefont.
Persze vannak hátulütöi, mint ahogy te is kiemelted az sms írásnál, de az előnyei mellett eltörpülnek.
Mellesleg az N82 is 95 körül mászkál vadi újjan függetlenül. És az iphonehoz képest elég kis kijelzője van. Ugye a 320x480 166dpi-vel!
Szóval hogy mondjam. Sokkal jobb számomra(!) iphone-t használni, mint eddig bármi más telefont.
Persze ha olyan nagy tudás kell, akkor PDA-t vennék, vagy laptopot.
Hja...még egy fikázandó dolog az iPhoneban, hogy nincs GPS. Ami ilyen árkategóriában már illene. Bár ez is relatív mert ugye az USA-ban 70-80 ezer körül mozog az ára 8-16GB os memóriával... -
matt taylor #14 Várjuk ki a Nokia év végén megjelenő érintőképernyős teloit ha segre esést akartok ;)
Danny007--->>nézz meg egy N82-t ;)
6120asom van és max elégedett vagyok vele(főleg a nettel) -
#13 Nekem meg N82-öm van és az érintőképernyő helyett, minden elképzelhető dolgot tud, egyetlen eszköz.
"Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, eddig semmi probléma nem volt vele." ---> pipa
"Tény, hogy rengeteg hibája, gyerekbetegsége van."--> Most egy sem jut eszembe, pedig nyúzom rendesen ^^
"A töltés (loading) fogalmát jóformán el is lehet felejteni!" ---> pipa
"Nokia N90-esével még karácsonykor. Kb 70 rugó volt. Aztán megnéztem a képgalériát, de amikor a zoomnál is fél perceket töltött hozzávágtam, és megmutattam neki az iPhone-t."
N90 lassú.
"ja, meg a szó kiegészítés tényleg idegesítő tud lenni néha,"---> szar lehet...
-
#12 "az iPhone-nal egy tartós trend vette kezdetét, amelyben nagy hangsúlyt kapnak majd a mobileszközökön elérhető webes szolgáltatások."
Az iPhone-al? Na persze, lökd csak a betanult szöveget T-pénisz.
Senkit ne zavarjon, hogy a Nokia N-series telefonjai évek óta visznek, HTML-t, FLASHT, PHP-t, JAVA-t, webes rádiót, webes tv-t, youtube-ot reggelire, skype, sőt beépített WLAN, meg beépített webes telefon és akkor még kismilló egyéb funkciót, mint pl. a GPS-t hangnavigációval nem is említettem.
Ez is csak egy okostelefon semmi több, nehogy már seggre essünk tőle :-/
"így az sem valószínű, hogy 2010-ig betenné a lábát hazánkba az iPhone."
Szánalom. Erre csak ennyit lehet mondani.
Helyette lesz majd továbbra is a sok szemét useless telefon, 10x-re is megvetetik a bírkákkal u.a. a szart, csak szebb köntösben. Pfff.
-
#11 Én meg az ilyeneket mosolygom meg :) Akik el nem tudják képzelni, hogy él olyan ember a földön, aki kipróbálta az itelefont és nem vágta magát hasra tőle. -
Dany007 #10 Szerintem is érdemes lenne utánna nézned kicsit, vagy kipróbálni élőben.
Nekem tavaly október óta van. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, eddig semmi probléma nem volt vele.
Tény, hogy rengeteg hibája, gyerekbetegsége van. Nem tagadom, én is oldalakon tudnám sorolni.
Mindamellett viszont az egyik legkönyebben és leggyorsabban kezelhető telefon.
A töltés (loading) fogalmát jóformán el is lehet felejteni! Kép kezelés, megjelenítés is a maximumon van.
Nagybátyám akart vagizni a Nokia N90-esével még karácsonykor. Kb 70 rugó volt. Aztán megnéztem a képgalériát, de amikor a zoomnál is fél perceket töltött hozzávágtam, és megmutattam neki az iPhone-t. Mondanom se kell lesett az álla.
Ott nincsen töltés idő a képgalériánál. Nincs töltés idő a zoomnál sem. Sem a kép váltásoknál. Se semminél!
Ja, mellesleg mindez ahhoz képest, hogy ez NEM PDA! Mindenki keveri.... Sohase volt róla szó, hogy az Apple iPhone PDA. Egy telefon. Ennyi. Az, hogy tud egyes PDA funkciókat az egy dolog. De nem PDA-nak készült.
Mindamellett most, hogy nyíltá tették a fejlesztők számára is pár hónap és több ezer felhasználói program jön majd ki a már meglévő több száz mellé :) Így jóval többet fog tudni mint egy sima PDA. Bár sz.tem programellátottság szempontjából talán már most jobb, bár ez erős kijelentés volt elismerem :)
Ja, meg a szó kiegészítés tényleg idegesítő tud lenni néha, viszont a magyar szavakat is megtanulja, és pár sms után, már a magyar szót ajánlja fel behelyetesítésnek!
Szóval sz.tem először használja valaki pár hónapig a telcsit, aztán térjen vissza egy 7köznapi billentyűs 4x4cm-es kijelzőjü akármilyen Nokiához, és észre fogja venni a különbséget! -
Su0my #9 De irigyek vagytok:) mindig megmosolygom az ilyen hsz-eket:)