3
  • kvp
    #3
    Ilyen meretben lassan nem lehet olyan jo erzekelot kesziteni, mint amilyen az emberi szem, ami azert eleg gyenge. Ha sokkal kisebbre csinaljak mint az emberi retina, akkor nem lesz eleg foton a megbizhato mukodeshez. Vagy a felbontast csokkentik, vagy a kepminoseg csokken magatol. Esetleg meg novelheto az expozicios ido, de akkor meg mozgo targyak rogzitesehez nem lehet majd hasznalni.

    ps: En egy 35mm-es ccd-vel szerelt kompakt gepet hasznalok (olympus). Az elert minoseghez egyszeruen szukseges a nagy ccd es emberi szemhez hasonlo parameteru es meretu optika. (egy viszonylag regi geprol van szo, gyartottak belole filmeset es digitalis hatlaput is, a cdd 36x24 mm-es hexa racsos)
  • Gerygrey
    #2
    Lassacskán a megapixel is olyan adat lesz, mint a PMPO: egy szám, ami semmit nem jelent.

    Miért nem találnak ki ezek a kretének maguknak valami teljesen saját mértékegységet, amiből aztán lehet mega, giga, és tera úgy, hogy tulajdonképp nem kell fejleszteni semmit?
  • 0Speed0
    #1
    Ígéretes és szép teljesítmény amit létrehoznak...
    De nekem személyszerint optikai zoom kell dögivel meg jó szoftver, mint egy közép kat. -os kompakt gépben. És akkor sok esetben teljesen ki is válthatja a digitgépet.
    Nem a mókusvakítás kell sok megapixel.