9
  • GABOR16
    #9
    A Geode LX nem rossz, főleg, hogy tudtommal az alaplapi chipszetet és grafikus vezérlőt is beépítve tartalmazza, így ez majdnem a komplett fogyasztása az alaplapi eszközöknek :) (legalábbis a proci+chipszet+grafikus vezérlő hármas bennevan)...
    Kéne a Geode platformnak egykis vérfrissítés már (a'szem még mindig 130nm esek... 2002 óta kaphatók... de valahogy nem hódították meg a piacot... az időt számolva nem olyan nagy előrelépés ez az atom...)
    Változatok:
    LX [email protected] W: clock speed: 433 MHz, with power consumption: 1.3 watts. (TDP 3.1 W)
    LX [email protected] W: clock speed: 500 MHz, with power consumption: 1.8 watts. (TDP 3.6 W)
    LX [email protected] W: clock speed: 600 MHz, with power consumption: 2.6 watts. (TDP 5.1 W)
  • foregister
    #8
    Akkor az AMD Geode LX az mi? Igaz 500mhz-en 3.6W a TDP, de nem újkeletű léteznek ilyen laptopok 5 órát is tudnak műkdni winXP tablet OS-mel. Kíváncsi leszek az intel teljesítményére.
  • Darth Sith
    #7
    Mikor jön ki az első PDA amiben ez van? :)
  • JTBM
    #6
    Nagyon szeretném, ha már lehetne kapni egy ilyen procival szerelt GPS navigátort.

    Szerintem ez egy óriási áttörés lesz a kis kütyük piacán. Az intel nagyot alkotott...
  • Noffir
    #5
    Ja, 0.6W-os valamivel 500MHz fölött ketyeg majd, a leggyorsabb meg 1.8GHz-en fut majd 2.5W-os fogyasztással. Ebben a kategóriába kerülnek a jól sikerült egymagos példányok. Úgy néz ki a gyengébben skálázhatóbbak feszkóját megemelik és ezekből lesz majd a 4W-os egymagos Atom.
    A mag előnye elsősorban az olcsóságában rejlik, sokkal kevesebbe kerül gyártani az Intelnek mint egy ULV Core-t. Persze az már más kérdés mennyit fog átengedni a megtakarításból az ODM-eknek :)
  • shabba
    #4
    A VIA-nak ott az új Isaiah procija, ami hasonlóan jó kvalitásokkal bír mint az Intel Atomja. Inkább az AMD van gondba, mert nekik nincs ilyenjük. A Bobcat nevű procijuk célozná be ezt az 1-10W közötti szegment, viszont ez a termékük folyamatosan halasztódik, most épp 2010 felé datálják az eljövetelét.
  • shabba
    #3
    Itt valamit elnézhetett, elfordított a cikkíró. Az Atom nem 500 Mhz-ig, hanem 2 Ghz-ig skálázódik és úgy fogyaszt max 2W-ot. Kisebb órajelen pedig 0.6W-ot.

    A sima Core2 Solo és Duo példányok ULV változatai eddig is képesek voltak 5 ill 10W TDP-re. Ha csak annyire lenne képes az Atom, akkor nem sok értelme lett volna egy alapjaiban teljesen újratervezett procit készíteni.
  • T0nk
    #2
    Bocs Eden. Az Epia a teljes platform, az Eden a processzornak nevezett hulladék... izé... Professzionális megoldás.
  • T0nk
    #1
    Ennyit a VIA Epia-ról.